Kaksi viikkoa Auringon "sylissä". Fyysikko Bogachev: tulee monia soihdut ja myrskyt

Anonyymi-ap

Voimakkaita magneettisia myrskyjä on odotettavissa syksyn viimeisenä päivänä ja talven ensimmäisenä päivänä. On mahdollista, että Moskovan leveysasteella on mahdollista nähdä jopa revontulia.

"Edelliset päästöt raivasivat tietä"
Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomian laboratorion ja SB RAS:n aurinko-maafysiikan instituutin mukaan 30. marraskuuta ja 1. joulukuuta magnetosfäärin viritys päivän ensimmäisellä puoliskolla saavuttaa kriittisen tason.

Telegram-kanavissa levitettiin viestiä, että Auringon keskivyöhykkeellä tapahtui soihdutus, johon liittyi koronaalisen massan syrjäytyminen. Viesti koostuu neljästä kohdasta:

1) Ejektio lentää tarkasti Maata kohti.

2) Aiemmat Auringon heittelyt vapauttivat tien tämän päivän päästöille.

3) 30. marraskuuta - 2. joulukuuta meidän pitäisi odottaa voimakasta G4-tason geomagneettista myrskyä (Kp = 8 - 9).

4) Esiintynyt salama saavutti teholtaan lähes X-luokan.



Kolmas aktiviteetin lisäys tänä vuonna
***** pyysi Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen päätutkijaa, fysiikan ja matemaattisten tieteiden tohtori Sergei Bogachevia kommentoimaan, mikä yllä olevista on totta ja mitä geomagneettisia olosuhteita on odotettavissa lähipäivinä.

"Aurinko näyttää nyt kokevan kolmatta merkittävää aktiivisuuskasvuaan tänä vuonna", tutkija sanoo. — Ensimmäinen oli tämän vuoden maalis-huhtikuussa, toinen syyskuussa. Kolmannen odotettiin joulukuun alussa, ja ilmeisesti noin on tapahtumassa. Noin viikko sitten auringonpilkkujen määrä lisääntyi merkittävästi ja soihdut alkoivat kasvaa nopeasti. Vastaus maan päällä tällaisessa tilanteessa oli väistämätön. Ilmeisesti ensimmäiset auringon aktiivisuuden kasvun aiheuttamat häiriöt alkavat nyt saavuttaa meidät.

Tässä suhteessa jotkut avaruussääkeskukset tekevät jopa ennusteita G3-tason tapahtumista (ja nämä ovat jo hyvin havaittavia magneettisia myrskyjä). Mutta mielestäni tämä on edelleen liioittelua, emme odota tällaisia ​​tapahtumia, mutta G1-G2-tason myrskyt ovat melkein väistämättömiä. Soihdutusten voimakkuus ei ole vielä ennätysmäinen - varsinkaan X-tason äärimmäisen voimakkaita soihdut eivät ole vielä olleet. Mutta ne ovat täysin mahdollisia.

Lisäksi, jos tämän tason tapahtumia ei tapahdu ennen vuoden loppua, olen yllättynyt, koska aurinko näyttää erittäin aktiiviselta. Oletan, että jotain vastaavaa tapahtuu tällä viikolla. Joka tapauksessa keskiviikkona yksi taudinpurkauksista jäi vain 2 % tasosta X.”

Ei ole muuta iskua kuin Maapallo
"Koskien päättelyä, jonka mukaan jotkut varhaiset soihdut "raivaavat tien" planeettojenvälisessä avaruudessa myöhemmille ja aiheuttavat voimakkaampia myrskyjä, tämä on sekä totta että tarua", Sergei Bogachev jatkaa. - Tosiaankin tapahtuu, että myöhemmän ejektion rintama saavuttaa matkallaan Maahan aikaisemman rintaman, mutta en usko, että tällä on mitään tekemistä tämänhetkisen Auringon tilanteen kanssa.

Se, mitä nyt tapahtuu, on paljon yksinkertaisempaa. Auringonpilkkuryhmät sijaitsevat suoraan maata vastapäätä, ja näissä pisteissä esiintyvät soihdut osuvat planeetallemme yksinkertaisesti siksi, että tässä paikassa heillä ei ole minnekään muualle lyödä. Kuka siellä siivoaa mitä ja kuka saa ketä kiinni, ei sellaisessa tilanteessa ole oikeastaan ​​väliä. Tapahtuvat prosessit ovat paljon yksinkertaisempia ja sanoisin "tammimaisempia".

Aurinko on ottanut meidät syliinsä, ja uskon, että se ei päästä irti ainakaan pariin viikkoon. Tulee paljon soihdutuksia ja magneettisia myrskyjä."

1

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

        tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
        Ikävä
        119
        2681
      2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

        "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
        Maailman menoa
        256
        1155
      3. Melkein lähetin viestin.

        Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
        Ikävä
        91
        1129
      4. Taas kuoli kuortaneella

        Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
        Kuortane
        8
        1084
      5. Nainen voi rakastaa

        Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
        Ikävä
        79
        1011
      6. Kalateltta fiasko

        Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
        Kuhmo
        12
        940
      7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

        Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
        Ikävä
        63
        933
      8. Rakastan sinua

        Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
        Ikävä
        30
        906
      9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

        Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
        Sanaristikot
        41
        842
      10. Ikävöimäsi henkilön ikä

        Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
        Ikävä
        37
        809
      Aihe