Tehokkain viimeisen 6 vuoden aikana. Auringossa tapahtui äärimmäinen leimahdus

Anonyymi-ap

Joulukuun 14. päivänä noin kello 20 Moskovan aikaa rekisteröitiin tämän vuoden suurin aurinkoleima. Sen tallensivat avaruusaluksissa toimivat röntgenmonitorit. Edellisen kerran näin voimakkaita leimahduksia alkuperäistähdellämme tapahtui vuonna 2017.

Räjähdyksen aktiivinen vaihe kesti 25 minuuttia
Phoboksen sääkeskus kirjoitti tapahtumasta. "Yhdysvaltain kansallisen valtameri- ja ilmakehähallinnon mukaan Auringossa havaittiin voimakas soihdutus, jonka intensiteetti oli X2,8 - tämä on voimakkain auringonpurkaus sitten tämän vuoden alun! Ennen tätä aurinkoprominenssien johtajien keskuudessa tapahtui 17. helmikuuta leimahdus, jonka voimakkuus oli X2,2 pistettä", raportissa kerrottiin.

Keskuksen henkilökunta varoitti, että tällaisista tapahtumista tulee usein alkusoittoa magneettisille myrskyille, joista lähintä odotetaan tulevana lauantaina.

Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomialaboratorio ja SB RAS:n aurinko-maafysiikan instituutti kuvaavat tapahtumia tarkemmin:

”Aurinkoräjähdyksen aktiivinen vaihe kesti noin 25 minuuttia. Maan jo saavuttaneet röntgensädevirtaukset olivat yli 100 W neliökilometriä kohden. Tämä tarkoittaa, että tapahtuma luokitellaan voimakkuudeltaan suurimmaksi X-soihdukseksi. Tapahtuman tarkka suuruus laitteilla mitattuna oli X2,8. Siten aurinkoräjähdys ylitti tämän vuoden edellisen ennätyksen, joka rekisteröitiin 17. helmikuuta. Sitten tapahtui suuri epidemia, joka sijoittui aiemmin kuluvan vuoden ensimmäiseksi, ja sen arvoksi mitattiin X2.2.

Auringonpurkaus 14. joulukuuta 2023. Avaruusvalokuvat soihdusta 14. joulukuuta 2023, saatu AIA-teleskoopeilla SDO-satelliitista spektrin eri alueilla.
Auringonpurkaus 14. joulukuuta 2023. Avaruusvalokuvat soihdusta 14. joulukuuta 2023, saatu AIA-teleskooppeilla SDO-satelliitista spektrin eri alueilla. Kuva: Laboratory of Solar Astronomy IKI ja ISTP SB RAS
Meneekö plasma ohi?
Räjähdys tapahtui Auringon pohjoisella pallonpuoliskolla - aktiivisella alueella, joka oli äskettäin vastapäätä Maata, mutta siirtyi sitten melko voimakkaasti tähden länsireunalle. Sen vaikutus Maahan on mahdollista vain erityisen suuren massapoiston tapauksessa, jonka etenemissektori voi koskettaa planeettamme jopa niin suuresta kulmasta.

Tutkijat korostavat, että heti soihdun jälkeen oli mahdotonta sanoa, tapahtuiko auringon aineen sinkoutuminen Maata kohti, ja vielä enemmän, mitä voimaa se oli. Siitä huolimatta he ennustivat aurinkomassojen saapuvan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tai sunnuntain alkupuolella.

Tänä aamuna IKI RAS:n ja ISTP SB RAS:n aurinkoastronomian laboratorion työntekijät vahvistivat edellisenä päivänä suuren aurinkoaineen sinkoutumisen planeettojen väliseen avaruuteen. Ja he totesivat, että alustavien laskelmien mukaan auringon massat eivät joko vaikuta Maahan tai planeettamme sijaintiin tulee ulkoisia harvinaisia ​​ejektioalueita, joilla ei voi olla voimakasta vaikutusta.

"Samalla, koska aurinkoaine on luonteeltaan kaasua (erittäin korkea lämpötila - noin miljoona astetta), on mahdollista, että kaasupilvi laajenee liikkeen aikana. Tästä syystä lopullista ennustetta ei ole vielä muodostettu; Voimme vain sanoa, että suurimmat aurinkoaineen määrät ohittavat meidät varmasti. Poistorintaman ja Maan kiertoradan leikkauspisteen odotetaan alustavasti 17. joulukuuta (sunnuntai) päivän ensimmäisellä puoliskolla”, asiantuntijat lisäävät.

Tähti saavuttaa huippunsa
Lisääntyneen geomagneettisen aktiivisuuden päivät laboratorion verkkosivuilla ovat paitsi 16. joulukuuta, myös 19. ja 22. päivänä. Tämä ennuste ei kuitenkaan liity tapahtuneeseen soihdutukseen, vaan perustuu aurinkotuulen havaintoihin. Tänä aikana se voi kiihtyä hieman.

Jos palaamme epidemiaan 14. joulukuuta, vaikka se näyttää äärimmäiseltä, se ei ole ennätys ja on noin 10 kertaa huonompi kuin nykyhistorian (2000-luvulla) suurimmat tapahtumat.

"Alustavasti suuremmat tapahtumat ovat vielä edessäpäin nykyisessä aurinkosyklissä", toteaa Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuksen instituutin aurinkoastronomian laboratorio ja ISTP SB RAS. ”Tapahtuma on kuitenkin erittäin havaittavissa ja voimakas ja vahvistaa lisäksi auringon aktiivisuuden lisääntymistä. Myös skenaario, että aurinko saavuttaa maksiminsa tulevan 2024 ensimmäisellä puoliskolla, on yhä todennäköisempää.

Muistutetaan, että tähtemme on nyt saavuttamassa seuraavan toimintasyklinsä huippua. Sen odotetaan tapahtuvan keväällä 2024. Kolmas merkittävä auringon aktiivisuuden kasvu tänä vuonna tapahtui myöhään syksyllä ja alkutalvella. Ensimmäinen oli maalis-huhtikuussa, toinen syyskuussa. Kolmannen odotettiin joulukuun alussa, ja ilmeisesti juuri näin tapahtuu: Auringonpilkkujen määrä on lisääntynyt merkittävästi ja soihdut ovat alkaneet kasvaa nopeasti.

3

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vastaus maan päällä tällaisessa tilanteessa on väistämätön. Auringon plasmapäästöt, jotka usein seuraavat soihdut, saavuttavat planeettamme, aiheuttavat magneettisia myrskyjä. Tämä johtaa toimintahäiriöihin joidenkin tyyppisten viestintälaitteiden ja avaruusalusten toiminnassa sekä säästä riippuvaisten ihmisten hyvinvoinnin huononemiseen, erityisesti sydän- ja verisuonisairauksista kärsivien.

      • Anonyymi

        savorinen selvitti pitääkö hänen palata niuvaan hoidettavaksi jälleen.

        Me voimme vastata, Kyllä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      338
      3418
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      227
      2098
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1662
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      5
      1517
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      83
      1376
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      288
      1271
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      83
      1111
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1111
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      86
      1097
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      150
      933
    Aihe