Eunukit: mikä on heidän pitkäikäisyytensä salaisuus

Anonyymi-ap

Joseon-dynastian eunukkien elinajanodotetta tutkineen korealaisen tutkijaryhmän tekemän tutkimuksen mielenkiintoiset havainnot saivat muut tutkijat tutkimaan aihetta perusteellisemmin. Korealaisten tutkijoiden tekemässä tutkimuksessa havaittiin, että eunukit elivät keskimäärin 20 vuotta pidempään kuin kastroimattomat miehet. Tutkijat ovat päätyneet siihen, että syy tähän eroon on testosteronin puute eunukeilla.


Tutkijat käyttivät muinaista kronikkaa Yang-Se-Ge-Bo, joka kuvaili yli 80 eunukkia, jotka asuivat Korean hallitsijoiden haaremissa. He huomauttivat, että eunukeilla oli tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia, jotka erottivat heidät kastroimattomista miehistä. He eivät kasvattaneet viiksiä, heidän äänensä oli ohut ja korkea, ja heidän rintansa ja lantionsa olivat suuret ja pyöreät. Pojista tehtiin eunukeja jo ennen murrosikää.

Suurin osa tutkimukseen osallistuneista eli 70-vuotiaiksi, ja kolme ylitti jopa vuosisadan rajan. Tämä on vaikuttava tulos, kun otetaan huomioon, että kastroimattomien miesten keskimääräinen elinajanodote oli tuolloin noin 45 vuotta. Tutkijat uskovat, että testosteronin puute eunukkien kehossa antoi heille mahdollisuuden elää pidempään.

Kaikki tutkijat eivät kuitenkaan jaa tätä hypoteesia. Tohtori David Clancy Lancasterin yliopistosta sanoi, että tutkimuksen tulokset olivat mielenkiintoisia, mutta eivät ratkaisevia. Hän ehdottaa, että kiinnitetään huomiota eunukkien elämäntapaan, jolla voi olla vaikutusta heidän elinajanodotteeseensa.

Ehkä todellakin, se ei ole vain testosteronin puute. Eunukit ovat saattaneet elää terveempää elämää, vähemmän stressiä ja enemmän kykyä pitää huolta terveydestään. Heillä on myös saattanut olla parempaa sairaanhoitoa ja ruokaa.

Korealaisten tutkijoiden tutkimus on kuitenkin mielenkiintoinen ja voisi olla lähtökohta jatkotutkimukselle. Ehkä tulevaisuudessa tehdään yksityiskohtaisempi ja perusteellisempi tutkimus, joka auttaa määrittämään tarkalleen, mitkä tekijät vaikuttavat eunukkien eliniän odotteeseen.

6

178

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      lähde: cyrillitsa.ru

      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🔞 ­­N­­y­m­­­f­­o­­­m­­­a­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍒 ­N­­y­­­m­­­f­­o­­­m­­­a­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#181759863

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Farinelli eli 77-vuotiaaksi, mutta Moreschi kuoli jo 63-vuotiaana.

      Periaatteessa kuitenkin naurettavaa vertailla haaremin rauhassa (?) elelevien kastraattien elämänlinjoja Korean kaupungeissa ja maaseudulla elelevien työläisten ja talonpoikien rankkaan elämään ja varhaiseen kuolemaan työn, sairauden ja nälän uuvuttamina.

      Miten pitkään elivät Korean hovin miespuoliset jäsenet ja muu aatelisto sekä rikkaat, ellei ollut sotia tai muita tappeluksia, missä meni asemiehiä?

    • Anonyymi

      Eunukit ovat henkiin jääneitä kastroituja miehiä. Otanta on vinoutunut jo heti alussa: Kastroinnin jälkeen heikommat kuolivat toimenpiteen siheuttamiin komplikaatioihin ja vain vahvemmat jäivät eloon.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5065
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3187
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1827
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1790
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1655
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1305
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1276
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1257
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1257
    Aihe