Itsetunto on ihmisen perusvoimanlähde

Tänään kysytään arkikansalaisilta voimakasta tahtoa - itsetuntoa - pysyä omassa hyväksi havaitussa elon kaaressa
.. pitäkäämme kiinni siitä itsenäisyydestä, mikä meillä ihmisinä - yksilöinä - on vielä jäljellä ..

-koetuin menetelmin ja havaitsevin silmin suuntaan ja toiseen -niin itään kuin länteen. Meitä viedään nyt kuin "kuoriämpäriä navetan taakse"

Valtiollinen itsenäisyys luovutettiin EU-Brysseliin.

__ _
Nyt meitä aivan tavallisia leivotaan ja kaulitaan olan takaa

-mitä erilaisimmin manipulaation keinoin muottiin, jonka valuvikoja olemme jo kansalaiskeskusteluissa yhä laajemmin huomaamassa ja heräämässä siihen väärän tien valintaan, jonka takana on nykyinen valtiojohto.

__ __ __ _
Olemme ujutetut sellaisiin piireihin, joihin meidän ei pidä kuulua ja näin nyt kysytäänkin voimakasta itsetuntoa ja kestävyyttä irtautua meitä ahdistavasta mediapoolin manipulaatiosta, jopa propagandasta.

__ __ _
Miksi emme saaneet edes kansanäänestystä Natosta?

-pidetäänkö meitä yhteiskuntaa pystyssä pitäviä niin yksinkertaisina, ettei päätössuuntaa voitu meille antaa - mitä pelättiin; pelättiinkö meidän sisuksissa olevaa vahvaa todellista itsetuntoa, joka kiertyy esille vaikeina aikoina, joita kohden ollaan nyt vääjäämättä etenemässä.

__ __
Mikä tulee olemaan kansakuntamme reaktiot, kun mieli ja vahvuus pääsevät - päästetään irti, jos ja kun toveripiirit luovat yleislakon nykyistä hallitusta - PM Petteri Orpon hallitusta vastaan --
-- onko aika nousta lakien puitteista barrikaadeille puolustamaan sellaista kansallisuutta - eloa ja oloa -, josta olimme ylpeitä vuosikymmenet --- ?

__ __
Hyvä itsetunto mahdollistaa menestyksen osaamisen auttamana ratkaisevalla hetkellä

Tietävä ja itsensä kanssa sinut oleva ihminen ei ole kuljetettavissa kaikkien oikkujen ja päätöksien perässä. Ihminen luo itselleen menestymisen mahdollisuudet vahvalla itsetunnolla.
Itsetunto-ongelmia on niin yksilö- kuin kansakuntatasolla.

_
Yllätysuutinen!
~ https://yle.fi/a/74-20068812 -
"Roomassa nähtiin tapahtuma, joka oli kuin Münchenistä 1934 – katsotaanko Italiassa natsitervehdystä läpi sormien"


Ehkä tunnetuin itsetunnon alentuma on kansakuntana perisaksalaisilla, lähtien tapahtumista yli 80 vuoden takaa.

Yksilöllisiä itsetuntokriisejä voimme havaita ympäriltämme katsomalla tapahtumia ja ihmiseloa avoimin silmin. Itsetunnon puute on pahimpia esteitä pyrkiessämme saavuttamaan itsellemme menestystä työ-, liike- ja suorite-elämässä, kuten huippu-urheilussa.

__ __
Entä itsetunto kansallisena ilmiönä?

Vahvan itsetuntoiset ihmiset voivat aikaansaada tuloksia ja kunniaa itselleen kuin muillekin. Mitalin toisena puolena esiintyy kirkkaan itsetunnon ja liiallisen itsekkyyden myötä ongelmia muille sekä pyrkyryyttä toisten kustannuksella. Vahvasti itsetuntoinen ihminen aikaansaa toisia huomioimattomana historian tuntemia suurkriisejä ja katastrofeja.

__ __ __
Vahvalla itsetunnolla ja kokoamalla itsensä ratkaisevalla hetkellä suoritukseen aikaansaa jopa maailmanennätysluokkaa olevia tuloksia

Epävarmuus on menestyksen uhka

Epävarmuus luo päättämättömyyttä ja olemattomalla tai latistetulla itsetunnolla ei voi olla varma omasta osaamisestaan, vaikka esimerkiksi ammattitaito olisi huippuluokkaa. Epävarma ihminen ei uskalla tuoda itseään julki ja monesti esim. työ- ja liike-elämässä se paras ratkaisu jää käyttämättä.

__ __ __
EKSTRA
Entä itsetuntovajaa valtio - kansakunta?

..
Suurin ongelma on itsetunnon latistajat; tätä tapahtuu runsaasti työyhteisöissä, joissa kyynärpääprosessi on vahvojen ja itsekkäitten työkalu. Perheyhteisöissä aikaisempi naisaseman aliarviointi on muuttumassa ratkaisevasti naisten kouluttautumisen kulkiessä miesten ohi. Toivottavasti historiallinen asia ei käänny päälaelleen.


Itsetuntoisuutta voi opiskella hyväksymällä itsensä

Yhteiskunta saa ratkaisevasti lisää osaamisesiintymistä todellisten ja hiljaisten osaajien tullessa kuorestaan esille. Näin moni kyynärpäätaktikointi väärin lopputuloksin saa rinnalleen osaamista ja ammattitaitoa.

Tänä päivänä kehitystämme hidastaa liian monet liiaksi omaa etuaan ajavat pyrkyrit, joille itsetunto ei ole ollut ongelma. Käytännön esimerkkinä aika-ajoin esiintyy suorastaan villiä ahneutta rahapiireissä; tällöin itsetuntoiset esiintyjät manipuloivat kahinakansaa sijoituksiin antamalla ymmärtää suurista voitoista.

__
Olisiko kuitenkin niin, että optimaaliseen kehitykseen ei pidä päästäkään, koska tuolloin vajavaisimmat ihmiset jäisivät jalkoihin ja näin toteutuisi eläinkunnan laki harmonisesta kilpailusta osaavimman ja voimakkaimman eduksi.

Todellista vahvuutta saavuttavat vain osaajat ja harmonisoijat ymmärtämällä kokonaisuudet. Terve itsetunto on vahvuus, jolla saavutetaan tyytyväisyyttä, yhteenkuuluvuutta, toistensa tarpeelliseksi havaitsemista ja tavoitteen saavuttamista.

__ __ __ __
EKSTRA 2

Mitä seuraa Italian jälkeen -toistuuko historia? Mitä EU-Eurooppa haluaa ja mitä kokonaisvaltainen Eurooppa tarvitsee?
-yhdessä Venäjän kanssa. Itsetuntoa ainakin!

_
140037

39

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa otaa mallia Paavo Väyrysestä. Hänellä on lujin tahto maan päällä ja hänellä on myös paras kyky saada tahtonsa toteutumaan.

      • Anonyymi

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        💋 ­N­­y­­­m­­f­­o­­m­­­a­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18206557

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Naurettava kirjoitus. Ilkka Luoma ei selvästi tiedä edes mikä on psykologia tai on väärällä palstalla, koska jankuttaa loppuun hokemaansa putinismia öyhötyksessään.

      • Anonyymi

        Voitko jotenkin perustella käsitystäsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voitko jotenkin perustella käsitystäsi?

        Luitko avauksen?
        Hänen väitteillään ei ole mitään perusteita ja kirjoitus lipsuu otsikon ulkopuolelle putinistipropagandaan.


    • Anonyymi

      Laaja-alaista osaamista edellyttävä asiakokonaisuus!

      • Anonyymi

        Putinin asiaa ja patologista valehtelua.


      • Anonyymi

        Niin on, minkä uupuminen näkyy kyllä Luoman avauksessa.


    • Anonyymi

      Avauksen "Idän ja lännen välinen vastakkainasettelu kiihtyy"- linkin viimeiset kommentit kertovat tylysti mistä on avauksessa kysymys:

      Viimeinen kommentti:

      "Onpa paatoksellista propagandaa - mistä tuollainen viha?"

      2. viimeinen kommentti:

      "Yhden ukkelin ristiretki mediaa vastaan jatkuu periaatteella "paskallakin on tekijänsä".

    • Anonyymi

      Läpivalaistu ihminen.

      • Anonyymi

        Vastemielinen itätrolli.


    • Anonyymi

      Olen Luoman kanssa aika usein samaa mieltä ja pidän myös Putinia varsin maltillisena vaikka tietysti myös melko auktoritäärisenä johtajana mikä lienee ihan puhtaasti käytännöllisistä syistä tarpeellista tilanteessa jossa Venäjää vastaan hyökätään monella tavalla ja monesta suunnasta samanaikaisesti jos asioita vähänkin vaivautuu tarkastelemaan myös venäläisten etujen eikä pelkästään anglo-amerikkalaisen valtakoneiston etujen kannalta.

      Venäjän "länsimaistaminen" ei onnistunut länsimaiden suunnitelemalla tavalla Jeltsinin aikana joten Putinin noustua valtaan alkoi länsimaissa voimakas russofobinen agenda.

      Jos esim. USA:n ja Iso-Britannian maailmanpoliittista käyttäytymistä vertaa 2. maailmansodan jälkeen niin nimenomaan länsiliittoutuma on aloittanut eniten sotia ja leikkinyt jonkinlaista maailmanpoliisia usein kyseenalaisin perustein.

      Nyt ilmeisesti kovasti halutaan taas jonkinlaista maailmansotaa kun melkein kaikki edellisen sodan veteraanit ovat kuolleet eikä juurikaan ole enää muistoja mitä silloin tapahtui ja kuinka paljon tuhoa ja kärsimystä aiheutettiin josta venäläiset kärsivät ehkä eniten ihmisuhrien lukumäärän perusteella arvioiden. Sotaa haluava osapuoli usein provosoi tahallaan vastapuolen hyökkäyksen tai soveltaa ns. false-flag metodia joka on ollut käytäntö jo kauan sotien historiassa.

      Ukrainan vallankaappaus 2014 aika selkeästi oli länsimaiden tukema ja nosti valtaa natsi-ideologiaa kannattavan johdon ja tämä nykyinen sota oli myös selkeästi lännen provosoima jossa sekä Ukrainan ja Venäjän kansat ovat joutuneet kärsimään samaan aikaan kun lännen aseteollisuudella menee paremmin kuin pitkään aikaan.

      Jos seuraa USA:n politiikkaa niin Trump taisi olla poikkeus siinä suhteessa ettei hän aloittanut ainuttakaan sotaa ja hän oli ainakin siinä mielessä ehkä paras USA:n presidentti John F. Kennedyn jälkeen.

      Jos edes pikkuisen vaivautuu analysoimaan tasapuolisesti Venäjän ja USA:n toimia ja politiikkaa 2. maailmansodan jälkeen niin Venäjä ansaitsee kyllä selkeästi paremman arvosanan varsinkin kun ottaa huomioon että kommunismin ideologia oli lännen tukemaa samalla tavalla kuin Hitlerin valtaannousu jonka jälkeen molemmat valtaanousseet kääntyivät alkup. tukijoitaan vastaan mistä voi päätellä että hienoimmatkin valtaapitävoen suunnitelmat voivat mennä totaalisesti pieleen ja juonittelu osui lopulta omaan nilkkaan.

      ...
      Nyt tietysti saan kaikkien vihat niskoilleni mutta se on aika samantekevää tilanteessa jossa koko ihmisten sivilisaation melko täydellinen tuhon uhka on konkreettisempi kuin ehkä koskaan aikaisemmin minun elinaikanani.

      Russofobia on nimenomaan aika tyypillistä ja nutipäistä lauma-ajattelua ja kun oikein uhotaan niin siitä helposti seuraa vain ansaittua itsetuhoa.

      B

      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Venäjän "länsimaistaminen" ei onnistunut länsimaiden suunnitelemalla tavalla Jeltsinin aikana"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Sepä oli venäläisten oma valinta. Ei länsimaat Venäjän vaaleihin puuttuneet.


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Putinin noustua valtaan alkoi länsimaissa voimakas russofobinen agenda."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Älä valehtele - Putinin Venäjän kanssa tehtiin energiayhteistyötä ja Venäjälle sijoitettiin sanoja miljardeja rahaa koko taloussektorin alueelle.
        Kaikki muuttui kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 2022


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Jos esim. USA:n ja Iso-Britannian maailmanpoliittista käyttäytymistä vertaa 2. maailmansodan jälkeen niin nimenomaan länsiliittoutuma on aloittanut eniten sotia ja leikkinyt jonkinlaista maailmanpoliisia usein kyseenalaisin perustein."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Tarkasteellaan väitettäsi, koska ainakaan Britannia ei kyllä ole yhtään sotaa aloittanut 2.MS:n jälkeen.

        1. maailmansota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Venäjä oli yksi aloittajista
        2. maailmansota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Neuvostoliitto oli toinen aloittaja
        Indokiinan sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
        Korean sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
        Vietnamin sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Kiina ja Neuvostoliitto olivat aloittajat
        Afganistanin sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Neuvostoliitto oli aloittaja
        Persianlahden sodat: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Saddam oli aloittaja
        Tsetsenian sodat : mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Venäjä oli aloittaja
        Georgian sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Venäjä oli aloittaja
        Moldovan sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Venäjä oli aloittaja
        Syyrian sisällissota : mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Assad oli aloittaja
        Libyan sisällissota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Gaddafi oli aloittaja
        Jemenin sisällissota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Iran oli aloittaja
        Kosovon sota : mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Serbia oli aloittaja
        Ukrainan sota: mutta hupsista - ei se ollutkaan USA vaan Venäjä oli aloittaja


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Nyt ilmeisesti kovasti halutaan taas jonkinlaista maailmansotaa kun melkein kaikki edellisen sodan veteraanit ovat kuolleet eikä juurikaan ole enää muistoja mitä silloin tapahtui ja kuinka paljon tuhoa ja kärsimystä aiheutettiin josta venäläiset kärsivät ehkä eniten ihmisuhrien lukumäärän perusteella arvioiden."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Neuvostoliitto oli kuitenkin Saksan kanssa 2. maaimansodan aloittaja.

        Neuvostoliiton tappioista on kyllä tietoa ja tuhon lukuun sisältyvät myös venäläiset,. Kerro paljonko venäläisiä kuoli 2. maailmansodassa ?


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Ukrainan vallankaappaus 2014 aika selkeästi oli länsimaiden tukema ."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Mitään vallakumousta ei tapahtunut:

        Putinin sätkynukke presidentti Janukovyts määräsi Bergut -militanttiryhmän ampumaan mieltään osoittavia kansalaisia Maidanilla Kiovassa.
        Sitten murhista syytetty Janukovyts pakeni Venäjälle syytteitä - hänet on nyt tuomittu joukkomurhista ja hän on myöntänyt syyllisyytensä 2015 BBCn haastattelussa.
        Linkki tunnustukseen murhista: https://www.savonsanomat.fi/paikalliset/3110728



        Presidentinvaalit järjestettiin Ukrainassa 25. toukokuuta 2014. Vaali oli alun perin määrä järjestää 26. helmikuuta 2015, mutta sitä aikaistettiin Ukrainan vallankumouksen syrjäytettyä presidentti Viktor Janukovytšin helmikuussa 2014. Väliaikainen presidentti Oleksandr Turtšynov jätti tehtävänsä vaalien jälkeen.

        Ukrainan parlamentti Verh’ovna Rada toimi normaalisti ja parlamenttivaalit järjestettiin 26. lokakuuta 2014. https://fi.wikipedia.org/wiki/Ukrainan_parlamenttivaalit_2014


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " nosti valtaa natsi-ideologiaa kannattavan johdon ."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        HALOO - nykyinen presidentti Zele on juutalainen!!!
        Ukrainassa ei ole kansallissosialistista eli natsipuoluetta.


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " nosti valtaa natsi-ideologiaa kannattavan johdon ja tämä nykyinen sota oli myös selkeästi lännen provosoima jossa sekä Ukrainan ja Venäjän kansat ovat joutuneet kärsimään samaan aikaan kun lännen aseteollisuudella menee paremmin kuin pitkään aikaan."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        ÄLÄ VALEHTELE

        Tässä faktaa - sotahan alkoi jo 2014:

        "Venäläinen sotilaskomentaja: Minä aloitin sodan Itä-Ukrainassa

        Venäläinen sotilaskomentaja kertoo venäläislehdelle joutuneensa lietsomaan tosissaan Itä-Ukrainan sotaa, ennen kuin taistelut Donetskissa ja Luhanskissa alkoivat kesällä."

        https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000000838688.html


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Jos edes pikkuisen vaivautuu analysoimaan tasapuolisesti Venäjän ja USA:n toimia ja politiikkaa 2. maailmansodan jälkeen niin Venäjä ansaitsee kyllä selkeästi paremman arvosanan"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Niinkö? No miksi 1991 Neuvostoliiton osavaltiot halusivat irti liittovaltiosta ja kiireesi NATOn sekä EUn jäsenkiksi?
        Venäjän leiriin jäi vain Valko-Venäjä ja Venäjän valloittavmat alueet.


      • Anonyymi

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Russofobia on nimenomaan aika tyypillistä ja nutipäistä lauma-ajattelua ja kun oikein uhotaan niin siitä helposti seuraa vain ansaittua itsetu"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Sinulle kaikki kritiikki Venäjää kohtaan on russofobiaa.

        YKn yleiskokous tuomitsi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan ja tämän vuoksi YK:n peruskirjan 51.artiklan mukaan mikä tahansa YK:n jäsenmaa voi vapaasti auttaa Ukrainaa. Näin myös Suomen kansa on yksimielisesti tehnyt. Tiesitkö?


      • Anonyymi

        Aika tarkkana saa olla tosiaan täällä"silmä silmästä ,hammas hampaasta" maailmassa.
        Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.
        Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle. Osaako kukaan katsoa menneisyyttä ilman värilaseja. Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. Ihminen vieraslajina itselleen tarvitsee ulkoisen vihollisen. Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika tarkkana saa olla tosiaan täällä"silmä silmästä ,hammas hampaasta" maailmassa.
        Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.
        Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle. Osaako kukaan katsoa menneisyyttä ilman värilaseja. Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. Ihminen vieraslajina itselleen tarvitsee ulkoisen vihollisen. Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.?"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Höpö höpö.
        Historiatiede eli historia tieteenalana on ennen kaikkea kirjoitettuihin lähteisiin perustuvaa ihmisten menneisyyden tutkimusta. Tiesitkö?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika tarkkana saa olla tosiaan täällä"silmä silmästä ,hammas hampaasta" maailmassa.
        Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.
        Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle. Osaako kukaan katsoa menneisyyttä ilman värilaseja. Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. Ihminen vieraslajina itselleen tarvitsee ulkoisen vihollisen. Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle."

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Eihän historia mihinkään muutu esimerkiksi Venäjän valheilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika tarkkana saa olla tosiaan täällä"silmä silmästä ,hammas hampaasta" maailmassa.
        Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.
        Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle. Osaako kukaan katsoa menneisyyttä ilman värilaseja. Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. Ihminen vieraslajina itselleen tarvitsee ulkoisen vihollisen. Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        "Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. "

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Et nyt kyllä tiedä mikä on evoluutio ja esittämäsi "oppisuunta" on vain omissa valheissasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika tarkkana saa olla tosiaan täällä"silmä silmästä ,hammas hampaasta" maailmassa.
        Maailmanpolittisissa asioissa helposti hämärtyy, tai ei ole yksinkertaisesti tietoa historiasta ja sen tapahtumista, jotta voisi selittää saati ymmärtää niitä kunnolla.
        Maiden suhteet ja tilanteet voivat helposti värittyä historiattomuuden kuin ideologistenkin syiden alle. Osaako kukaan katsoa menneisyyttä ilman värilaseja. Ennakkoluulo, joka tosin jonkun oppisuunnan mukaan on evoluution järjestämä apu, on perussyy epäluottamukselle ja konflikteille. Ihminen vieraslajina itselleen tarvitsee ulkoisen vihollisen. Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        " Vallankäytön mittareina "itä ja länsi" muodostavat vastanapaisuuden, maailman samalla tutkiessa napojen arvojärjestystä. Paha on milloin länsi milloin itä. Itseluottomusta todellakin kysyisi kysyä ensin itseltään. Tulla kaapista ilman ennakkoluuloja?"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Eihän tuota vastakkanasettelua käytä kuin te Venäjän trollit, jolla pyritään hyväksyttämään Venäjän jatkuvan hyökkäyssotimisen.
        Muistamme, että Venäjä on hyökkäyssotinut koko ajan synnyttyään 1991 Neuvostoliiton tuhkasta .

        Putin vaati Suomea Venäjän etupiiriin 2021 joulukuussa, mikä lopulta johti Suomen kansan päätökseen liittyä NATOn jäseneksi.

        HYYTÄVÄ FAKTA: " Presidentti Niinistö ymmärsi viime joulukuussa (2021), että Venäjä pitää vakavissaan Suomea etupiiriinsä kuuluvana alueena"

        https://www.is.fi/politiikka/art-2000008782511.html


      • Anonyymi

        Pidät Putinia varsin maltillisena?
        Maltillisesti hyökkää naapurivaltioon Hän.
        Maltillisesti, joskin määrätietoisesti, pommittaa siviilikohteita Hän.


    • Anonyymi

      Hyvä itsetunto - parempi mieli.

      • Anonyymi

        Entä patologinen valehtelusi ja ääliöavauksesi?


    • Anonyymi

      Valtiollinen itsenäisyys luovutettiin EU-Brysseliin.

      Tästä olen samaa mieltä.Vaikka Venäjäsi suunnasta en.

      • Anonyymi

        "Valtiollinen itsenäisyys luovutettiin EU-Brysseliin."

        Valtio on oikeasti olemassa vain mielikuvana ja ns. "suurena abstraktiona" joka ohjailee ihmisten ajattelua ja tekoja. Ihminen taitaa olla ainoa otuslaji joka samaistuu voimakkaasti tunteiden tasolla mielikuviinsa ja tappelee sitten lajitovereittensa kanssa niihin mielikuviin liittyvien erimielisyyksien takia.

        Kaikki ideologiat, poliittiset suuntaukset ja teoriat ovat pohjimmiltaan vain kielen tason abstraktioita kun ne ainoat konkreettiset asiat ovat ihmisyksilöt ja ympäröivä luonto.

        Konflikteissa ei ole "hyviksiä" eikä "pahiksia" vaan lähinnä mielisairaita "puupäitä"

        Itse laittaisin Bidenin ja Putinin tappelemaan keskenään ja kaikille valtaapitäville kaikissa maissa voisi periaatteessa antaa pelkän menolipun mahdollisimman kauaksi tavallisten ihmisten elämää häiritsemästä. :D

        Optimaalinen yhteisökoko olisi varmaan korkeintaan muutama tuhat yksilöä eikä valtaviin kaupunkeihin asuttaminen ole mitenkään optimaalista juuri minkään asian kannalta. Suurin piirtein kaikki on totaalisesti pielessä.



        "Tästä olen samaa mieltä.Vaikka Venäjäsi suunnasta en."

        Jenkeillä on pitkä historia muiden valtioiden sisäisiin asioihin sotkeutumisesta (CIA operaatiot) varsinkin 2. maailmansodan jälkeen ja nykyinen globalisaatio on lähinnä vain siirtomaapolitiikkaa uudella nimellä joka tuottaa vain massiivista työttömyyttä, tuhoaa paikallisen omavaraisuuden ja keskittää valtaa liiaksi jolloin tavalliset ihmiset ovat vain alamaisia ja kuluttajia eikä enää kansalaisia joita valtioiden pitäisi palvella eikä vain johtaa-

        Venäjän kulttuuri poikkeaa aika paljon länsimaisesta nimenomaan ortodoksisen uskon takia ja nykyinen Venäjä on käynyt läpi sen materialismin ideologian Neuvostoliiton aikana ja siellä palattu aika paljon siihen kulttuuriin mikä vallitsi tsaarien aikana eli rakennettu mm. kirkkoja yms.

        Sotaan voi provosoida vastapuolen myös taloudellisin keinoin.

        (Mielenkiintoinen teos on John Perkinsin Confessions of an economic hitman)

        Länsimainen kulttuuri taas näyttää lähestyvän samankaltaista kuin oli Neuvostoliitossa, Natsi-Saksassa ja fasistisessa Italiassa eli taloudellisten suuryritysten intressien johtamaa globaalia diktatuuria aitojen kansallisvaltioiden sijasta.

        Esim. BRICS-liittouma pyrkii toimimaan vastavoimana sille mikä voi olla hyvä asia koska ns. "kylmä sota" on aina parempi kuin "kuuma sota" ja itse viihdyin parhaiten nimenomaan kylmän sodan aikana 1980-luvulla koska olen aina inhonnut aika tasapuolisesti kaikkia poliittisia suuntauksia ja kaikkea mahdollista kaupallisuutta sen kaikissa muodoissa koska ne ovat juuri niitä suuria abstraktiota jotka usein vievät huomion kaikesta konkreettisesta ja oikeasti tärkeistä asioista.


        B


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Valtiollinen itsenäisyys luovutettiin EU-Brysseliin."

        Valtio on oikeasti olemassa vain mielikuvana ja ns. "suurena abstraktiona" joka ohjailee ihmisten ajattelua ja tekoja. Ihminen taitaa olla ainoa otuslaji joka samaistuu voimakkaasti tunteiden tasolla mielikuviinsa ja tappelee sitten lajitovereittensa kanssa niihin mielikuviin liittyvien erimielisyyksien takia.

        Kaikki ideologiat, poliittiset suuntaukset ja teoriat ovat pohjimmiltaan vain kielen tason abstraktioita kun ne ainoat konkreettiset asiat ovat ihmisyksilöt ja ympäröivä luonto.

        Konflikteissa ei ole "hyviksiä" eikä "pahiksia" vaan lähinnä mielisairaita "puupäitä"

        Itse laittaisin Bidenin ja Putinin tappelemaan keskenään ja kaikille valtaapitäville kaikissa maissa voisi periaatteessa antaa pelkän menolipun mahdollisimman kauaksi tavallisten ihmisten elämää häiritsemästä. :D

        Optimaalinen yhteisökoko olisi varmaan korkeintaan muutama tuhat yksilöä eikä valtaviin kaupunkeihin asuttaminen ole mitenkään optimaalista juuri minkään asian kannalta. Suurin piirtein kaikki on totaalisesti pielessä.



        "Tästä olen samaa mieltä.Vaikka Venäjäsi suunnasta en."

        Jenkeillä on pitkä historia muiden valtioiden sisäisiin asioihin sotkeutumisesta (CIA operaatiot) varsinkin 2. maailmansodan jälkeen ja nykyinen globalisaatio on lähinnä vain siirtomaapolitiikkaa uudella nimellä joka tuottaa vain massiivista työttömyyttä, tuhoaa paikallisen omavaraisuuden ja keskittää valtaa liiaksi jolloin tavalliset ihmiset ovat vain alamaisia ja kuluttajia eikä enää kansalaisia joita valtioiden pitäisi palvella eikä vain johtaa-

        Venäjän kulttuuri poikkeaa aika paljon länsimaisesta nimenomaan ortodoksisen uskon takia ja nykyinen Venäjä on käynyt läpi sen materialismin ideologian Neuvostoliiton aikana ja siellä palattu aika paljon siihen kulttuuriin mikä vallitsi tsaarien aikana eli rakennettu mm. kirkkoja yms.

        Sotaan voi provosoida vastapuolen myös taloudellisin keinoin.

        (Mielenkiintoinen teos on John Perkinsin Confessions of an economic hitman)

        Länsimainen kulttuuri taas näyttää lähestyvän samankaltaista kuin oli Neuvostoliitossa, Natsi-Saksassa ja fasistisessa Italiassa eli taloudellisten suuryritysten intressien johtamaa globaalia diktatuuria aitojen kansallisvaltioiden sijasta.

        Esim. BRICS-liittouma pyrkii toimimaan vastavoimana sille mikä voi olla hyvä asia koska ns. "kylmä sota" on aina parempi kuin "kuuma sota" ja itse viihdyin parhaiten nimenomaan kylmän sodan aikana 1980-luvulla koska olen aina inhonnut aika tasapuolisesti kaikkia poliittisia suuntauksia ja kaikkea mahdollista kaupallisuutta sen kaikissa muodoissa koska ne ovat juuri niitä suuria abstraktiota jotka usein vievät huomion kaikesta konkreettisesta ja oikeasti tärkeistä asioista.


        B

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Esim. BRICS-liittouma pyrkii toimimaan vastavoimana sille mikä voi olla hyvä asia koska ns. "kylmä sota" on aina parempi kuin "kuuma sota"

        😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅 😂 🤣 😄 😁 😆 😅

        Tilastollisesti BRICS -maat edustavat johtajuutta ainakin näillä sektoreilla:
        - korruptio
        - saastuttaminen
        - teloitusten määrä
        - ihmisoikeusrikkomukset
        - luonnon tuhoaminen

        Mitään kovin järkevää ne eivät ole saaneet aikaan 14 vuodessa.


    • Anonyymi

      Tässä oli siis Kremlin näkemys itsetunnosta ja sen merkityksestä.

      Historia on jo muokattu uusiksi.
      Onko nyt psykologian vuoro?

      • Anonyymi

        Kuuleman mukaan paheiden summa on vakio kansakunnasta riippumtta.
        Ehkä tästä voisi psykologiakin jotain oppia. Jos Freudin, Marxin, Engelsin ja kumppaneiden pesusta jäi jotain jäljelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleman mukaan paheiden summa on vakio kansakunnasta riippumtta.
        Ehkä tästä voisi psykologiakin jotain oppia. Jos Freudin, Marxin, Engelsin ja kumppaneiden pesusta jäi jotain jäljelle.

        Kuuleman mukaan lehmät lentävät laitumilla yön pimeydessä, kun kukaan ei ole näkemässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuuleman mukaan lehmät lentävät laitumilla yön pimeydessä, kun kukaan ei ole näkemässä.

        Liittyy miten aiheeseen?


    • Anonyymi

      Vahva kansakunta tuntee heikkoutensa ja menneisyytensä. Sen juuristo on syvällä. Mutta jos valtaapitävät perustavat viisautensa "vedettömästi", tuloksena on pian puute.

    • Anonyymi

      Entä oma mytomaaninen elonkaaresi, joka kohta päättyy evolutiivisen vatsasyövän tahdittamana ja isänmaallisten hurratessa?

    • Anonyymi

      Miten koet oman itsetuntosi juuri nyt?

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5429
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3355
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1873
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1855
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1695
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      12
      1443
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1327
    9. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      21
      1295
    Aihe