Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tähtien silmissä. Aurinko kääntyi Maata kohti aktiivisimman alueensa kanssa

Anonyymi-ap

huuhle trans later

Lähipäivinä planeettamme on korkean riskin vyöhykkeellä. Äskettäin kolme voimakasta soihdutusta aiheuttaneen tähden pinnan aktiivinen alue 3590 saavutti Aurinko-Maa-linjan. Tämän alueen koko on hämmästyttävä - ne ylittävät Jupiterin koon, jonka halkaisija puolestaan ​​on 11 kertaa Maan halkaisija. Nyt uusien räjähdysten uhka on edelleen korkea.

Viimeksi näin tapahtui vuonna 2017
Maapallo ei vain pyöri Auringon ympäri, vaan Aurinko itse pyörii akselinsa ympäri ja suorittaa täyden kierroksen noin 27 päivässä. Näin tähti kääntyy meidän puoleemme, nyt toiselle puolelle, nyt toiselle.

Juuri eilen illalla tähti altisti aktiivisen alueen, numero 3590, maallisten teleskooppien katseelle. Toissapäivänä, 22. ja 23. helmikuuta, siinä tapahtui kolme suurinta X-tason soihdutusta. Viimeisen kerran saman intensiteetin räjähdyksiä Auringon pinta tapahtui vuonna 2017, jolloin sen edellisen syklin voimakkaat tapahtumat tapahtuivat.

Kolmas näistä soihduksista, joka tapahtui yöllä 23. helmikuuta, sinkoili plasmaa ja varautuneiden hiukkasten virtoja vain 30 asteen kulmassa Maata kohti. Kosmisen tapahtuman tällaisella voimalla tähtitieteilijät luokittelivat sen automaattisesti yhdeksi vaarallisimmista. Onneksi plasma kulki planeettamme ohi, eikä epidemialla ollut shokkivaikutusta siihen.

Yhden pisteen koko on kolme kertaa maan halkaisija
Mitä alueella 3590 näkyy, mikä voi vaikuttaa negatiivisesti Maahan?

"Aktiivisen alueen korkearesoluutioisissa valokuvissa näkyy poikkeuksellisen monimutkainen useiden kymmenien auringonpilkkujen ryhmä, joka on jaettu kolmeen alaryhmään", kertovat Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomian laboratorio ja Aurinko-maafysiikan instituutti. Venäjän tiedeakatemian Siperian haara. — Kuvien tummat alueet näyttävät niin sanotun auringonpilkkuvarjon. Nämä ovat magneettikentän korkeimman pitoisuuden paikkoja, joiden voimakkuus saavuttaa täällä useita tuhansia gausseja, mikä on lähes 10 tuhatta kertaa voimakkaampi kuin Maan magneettikentän voimakkuus."

Tämän ryhmän keskipisteen koko on arviolta 40 tuhatta km. Tämä on kolme kertaa maan halkaisija. Aktiivisen alueen kokonaiskoko ylittää Jupiterin, aurinkokunnan suurimman planeetan.

Kuormitusriski - maksimitasolla
Tutkijat vakuuttavat, että nyt tämän alueen aktiivisen keskuksen prosessit ovat kaikkien käytettävissä olevien maa- ja avaruuskeinojen valvonnassa ja niitä analysoidaan aktiivisesti. Se, että alue 3590 ei ole vielä sinkonut plasmaa kohti Maata, saa tutkijat uskomaan, että se on aiemmin tuottanut useita soihdutuksia Auringon toisella puolella ja on jo päässyt eroon ylimääräisestä massasta.

"Juuri tästä syystä kolme aiempia räjähdyksiä jyrisivät turhaan", Venäjän tiedeakatemian avaruustutkimuslaitoksen aurinkoastronomian laboratorio ja ISTP SB RAS sanoivat lausunnossaan. "Saatat huomata, että noin viikko sitten mitattiin erittäin suuri massapurkaus Auringon toisella puolella. Todennäköisesti se tapahtui tässä keskustassa. Tässä suhteessa on toivoa, etteivät edes poikkeuksellisen suuret uudet räjähdykset Maata vastapäätä johda vakaviin seurauksiin, koska iskutoiminnan keskustassa ei ole plasmavarastoja."

Tämän aktiivisen alueen uhkaa ei kuitenkaan voida täysin sulkea pois. Se poistetaan vain torstaista perjantaihin. Lisäksi Auringon ei tarvitse irrottaa plasmaa aiheuttaakseen ongelmia maan asukkaille. Ilmankin näitä päästöjä soihdut tuottavat varautuneiden hiukkasten virtoja, ja aktiivisen alueen nykyisellä sijainnilla ne tulevat Maahan 99 prosentin todennäköisyydellä. Siksi matalalla Maan kiertoradalla oleville avaruusaluksille aiheutuva säteilyuhka ja planeettamme magnetosfäärin kuormitusriski pysyy lähipäivinä enimmäistasolla.

Jatkoennuste riippuu siitä, tuottaako aktiivinen alue 3590 uusia suuria soihdutuksia parin seuraavan päivän aikana, samalla kun se pysyy suurimmalla vaaravyöhykkeellämme.

2

79

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja vieläkin kolmen päivän revontuliennuste näyttää pienehköä tai pientä.
      Mitä ihmeen huru-ukko sivustoja lainailet?

    • Anonyymi

      Nyt me paistutaan kaikki

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      93
      2454
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2153
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      82
      1808
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1601
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1566
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1535
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      33
      1488
    8. 54
      1350
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1309
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      31
      1227
    Aihe