Kasvien kasvattaminen mustassa aukossa keinotekoisen valon avulla

Anonyymi-ap

Valoa voidaan tehdä nykyään myös keinotekoisesti ilman aurinkoa, tai ainakin epäsuorasti muita maailmankaikkeuden resursseja, kuten magneettivoimia ja/tai säteilyä hyväksi käyttäen.

Mustat aukothan ovat nähdäkseni tapa siirtyä eri universiumien välillä, mutta ottavat aikaa, ja ovat "valolta suojattuja", joten teoriassa siellä ainakin valossa pilaantuvien ruokien säilytys onnistuu.

Vaan sitten jos aukossa joutuu viettämään pidempään aikaa mitä on speksattu lajin normaaliin syömisrytmiin ja tarjolla olevaan ravintokapasiteettiin ajaudutaan ongelmiin.

Pitäisi saada tuotettua ravintoa pimeässä, sydenmustassa.

Mahtaisiko tuo siirtymävaihe onnistua keinotekoisen valon avulla? Eli että sen avulla voisi tuottaa yhteyttämällä suljetussa kierrossa uutta ravintoa matkustajille.

9

148

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämähän on ihan hauska kirjoitus!

      • Anonyymi

        AVAAJA ON VAJAKKI!


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍑 ­­­N­­­y­m­­f­o­­m­­a­­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • "Mustat aukothan ovat nähdäkseni tapa siirtyä eri universiumien välillä, mutta ottavat aikaa,"

      Ottaa aikaa suurinpiirtein äärettömästi (ulkomaailman perspektiivistä) päästä mustan aukon keskustaan.

      Toisaalta se on yksisuuntainen reissu eikä sisälle menon jälkeen ole tulemista ulos. Ei meidän universumissa eikä missään muuallakaan.

      Jos on pienempi musta aukki niin kiihtyvyyserot eri etäisyyksillä saattaa aiheuttaa spagettifikaation (epämukava tapa kuolla) mutta toisaalta teoriassa suuremman mustan aukon tapahtumahorisontin sisällä voisi ainakin teoreettisesti selviytyä, kunnes ruoka loppuu.

      " ja ovat "valolta suojattuja","

      Eivät ole, valo pääsee täysin vapaasti mustaan aukkoon, mutta äärimmäisen kovan painovoiman vuoksi, valokaan ei pääse ikinä pakenemaan enää ulos tapahtumahorisontista.
      Eli sisältä voi nähdä kyllä ulos (ja todennäköisesti mustan aukon kiertymäkiekon säteily tuhoaa ja sterilisoi kaiken joka pyrkii sisälle) mutta ulkoa en näe sisälle, eikä sisältä pääse enää ulos mikään, ei edes valo.

      "Pitäisi saada tuotettua ravintoa pimeässä, sydenmustassa."

      Mustan aukon tapahtumahorisontin (se "musta alue" josta musta aukko saa nimensä) sisältä näet kyllä ulos ja valo pääsee sisälle. Mutta kukaan ulkona ei tule ikinä näkemään enää sisälle mennyttä.

      "Mahtaisiko tuo siirtymävaihe onnistua keinotekoisen valon avulla?"

      Tässä on suurempiakin ongelmia jos olet joutunut mustan aukon sisälle, mutta voit käyttää joko keinovaloa tai ulkoa päin tulevaa valoa ja säteilyä hyödyksesi että teoriassa ainakin jonkin ajan voisi selviytyä jos on tarpeeksi kova teknologia.

      Mutta toisaalta koska mitään uutta laitteistoa ei enää tule ja tapahtumahorisontista ei ole enää poistuminen kun kerran on sinne joutunut... On vain ajan kysymys koska jotain menee rikki niin pahasti että sisälle menneet kuolevat nälkään, säteilyyn tai johonkin muuhun.

      • Anonyymi

        MENE HOITOON!


    • Anonyymi

      Mustaan aukkoon putoavan itsensä mielestä tapahtumahorisontin läpäiseminen ja mustan aukon keskellä olevaan singulariteettiin rusentuminen vie vähemmän aikaa kuin mitä kuluisi eväsleipien syömiseen.

      Tapahtumahorisontin kohdalla putoajan nopeus on jo relativistinen. Linnunradan keskellä olevan supermassiivisen mustan aukon Sagittarius A* tapahtumahorisontin säde on luokkaa 22 miljoonaa kilometriä. Lähes valon nopeudella (0.3 miljoonaa kilometriä sekunnissa) sen matkan putoaisi alle kahdessa minuutissa.

      • Anonyymi

        Suhteelisuusteorian mukaan aika hidastuu ison massan vaikutuspiirissä! Joten eväsleipä vertauksesi on pahasti virheellinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suhteelisuusteorian mukaan aika hidastuu ison massan vaikutuspiirissä! Joten eväsleipä vertauksesi on pahasti virheellinen.

        Suhteellisuusteorian mukaan mustaan aukkoon putoavan tai hyvin suurella nopeudella liikkuvan oman kello näyttää ulkoapäin katsottuna hidastuvan. Putoajan itsensä mielestä ulkomaailma nopeutuu ja hänen oma kellonsa tietenkin näyttää oikeaa aikaa.

        Putoajan kokema aika mitataan putoajan mukana kulkevalla kellolla. Sen mukaan putoamiseen tapahtumahorisontin läpi ja edelleen mustan aukon keskipisteeseen kuluu lyhyt aika. Putoajan viimeinen sekunti ennen tapahtumahorisonttiin saapumista näyttää ulkoapäin katsottuna loputtoman pitkältä. Putoajan itse kokemana tuo sekunti on edelleen korkeintaan parin sydämenlyönnin pituinen (kun sydän hakkaa 120 lyöntiä minuutissa).

        Nämä kaikki on monessa populaaritieteellisessäkin mustia aukkoja käsittelevässä kirjassa selitetty.


    • Anonyymi

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍

      🍒 K­u­u­­m­a­t­­ ­t­­­y­­t­­­ö­­t­­­ ­o­­­d­­­o­t­­­t­a­­­v­­­­­a­­t­­­ ­s­­­i­­n­­u­­­a­­­ -> https://us4.fun/kissgirl?18294053

      🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe