Verorahojen tuhlausta

Anonyymi-ap

Sallan lukio - kansainvälinen lukio? Ei edes rehtorin titteli lukiosta vastaavalle ole raaskittu antaa.
Suomen veronmaksajat maksavat jokaisesta Sallan lukion lukiolaisesta 14 500 euroa vuodessa. Venäläisistäkin.
Salla oli toisessa maailmansodassa venäläisten desanttien iskujen kohteena. Vieläkään ei ole löydetty kaikkien murhattujen siviilien viimeisiä leposijoja. Hautajärvellä tehdyt murhat muistetaan.,

3

474

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alaikäisten opiskelijoiden rekrytointi ulkomailta verovaroilla kustannettavaan ja opiskelijalle ilmaiseen lukiokoulutukseen perustuu lukiolakiin jääneeseen porsaanreikään. Ulkoministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö ovat selkeästi ilmoittaneet, että lukiolaki ei ole tarkoitettu tukemaan toimintaa, jossa Suomeen tulee alaikäisiä vailla minkäänlaista tukiorganisaatiota tai vastuussa olevaa aikuista (ks. eg. https://kuntalehti.fi/uutiset/hs-ministeriot-kritisoivat-peter-vesterbackan-hanketta-kansainvalisten-opiskelijoiden-tuomiseksi-pikkukuntien-kouluihin/).

      Tulijoiden kansallisuudella asiassa ei ole merkitystä.

      Sallan lukio ja Peter Vesterbackan yritys ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Jokainen voi itse muodostaa arvionsa, onko lukiolain tarkoituksen vastaiseen toimintaan mukaan lähteminen eettisesti oikein vai väärin.

    • Anonyymi

      Lukion rehtori sanoi lehdessä että kaikki opiskelijat jäävät Suomeen koulun jälkeen. Samassa lehdessä ministeriön virkamies kertoi että kaikki yliopistosta valmistuvat venäläiset lähtevät pois Suomesta.

    • Anonyymi

      Suomen Lukiolaisten Liitto on on kehottanut lukiolaisia valtakunnalliseen ulosmarssiin toisen asteen maksuttomuuden rajoittamista vastaan.

      Pääsin itse aiemmin tällä viikolla puhumaan kolmen lukion opiskelijoiden järjestämään yhteiseen ulosmarssiin, ja se oli minulle tämän viikon kohokohta.

      Toisen asteen maksuttomuuden rajaus on järjetöntä monista syistä. Se on käytännössä erittäin vaikea toteuttaa, ja siitä seuraava hallinnollinen sotku vie helposti enemmän rahaa, kuin mitä sillä säästetään. 12 miljoonaa euroa on melko pieni säästö, ja on kuvaavaa, että hallitus on valmis käyttämään kaksinkertaisen summan olutveron alennukseen.

      Nuoriso- ja opiskelijajärjestöt kampanjoivat vuosia maksuttomuuden puolesta. Esimerkiksi tuoreimmassa Lukiolaisbarometrissa nousee selvästi esille, että maksuttomuudella on ollut vaikutusta nuorten opiskeluvalintoihin, erityisesti pienituloisista perheistä tuleville. Olen myös itse saanut suoraan valtavasti tällaista palautetta. Hirveintä päätöksessä on viesti, jonka se antaa nuorille: onko heidän tulevaisuudenuskolla hallitukselle mitään arvoa?

      Tällaisena aikana meidän pitäisi tehdä kaikkemme vahvistaaksemme nuorten luottamusta parempaan huomiseen. Viesti pitäisi olla, että meillä huolehditaan nuorten mahdollisuuksista opiskella ja mennä elämässä eteenpäin. Että jokainen saisi valita oman mielenkiinnon ja kykyjen mukaan, mihin suuntaan lähteä peruskoulun jälkeen – ei sen mukaan, mihin on varaa.

      ”Se joka taistelee, voi hävitä. Se joka ei taistele, on jo hävinnyt”. Tämä sitaatti on Instragram-profiilissani. Se muistuttaa siitä, kuinka tärkeää on jaksaa taistella vastaan – myös silloin kun se tuntuu toivottomalta tuuleen huutamiselta.

      Vaikka jokaista taistelua ei voi voittaa, sillä on silti merkitystä. Se auttaa säilyttämään liekin. Se antaa voimaa, kun ilmaisee mielipiteensä, järjestää tapahtumia ja toimii yhdessä muiden kanssa.

      Siksi olen iloinen ja ylpeä siitä, että opiskelijat ottavat kantaa ja toimivat oikeuksiensa puolesta. Toisen asteen maksuttomuuden rajaus on järjetön päätös, ja tarvitsemme kaikki mukaan luomaan painetta sen perumiseksi.

      Nuorten tulevaisuuden ja tulevaisuudenuskon puolesta tulee taistella.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8276
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2253
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1919
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe