Miksi Suomessa eivät osaa keittää kahvin ?

Anonyymi-ap

Hei!
Olen kotoisin Virosta, olen asunut Suomessa yli 10 vuotta ja olen pitkään huomannut, että suomalaiset eivät osaa keittää kahvia ollenkaan.
Useimmat ihmiset juovat vahvan teen värinen kahvi. Kerron lisää, he yrittävät pitää kahvia lämmitettynä pari tuntia. Oletko tosissasi? Kahvi, lämmitettynä? Miten? Miksi? Minkä vuoksi? Kahvi menettää todellisen makunsa 15 minuutissa keittämisen jälkeen!!! Tämän jälkeen kannussa jää kuuma, kitkerä neste, jolla on kahvin maku. Ja he tekevät tämän melkein kaikissa kahviloissa ja huoltoasemilla.
Viroon verrattuna, jossa halvin kahvila ei koskaan anna kahvia kahvinkannusta, vaan tekee aina tuoretta kahvia kahvinkeittimellä, Suomessa on hirveän vaikeaa löytää normaalia kahvia kahvinkeittimestä, ainakin pikkukaupungeissa.

31

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään lisää vielä.
      Suomi on jo kahvinkulutuksen ykkönen maailmassa, miksi sitten kävi niin, että suomalaiset eivät oppineet keittämään kahvia?
      Minkä varten ostaa kallis mocamaster-kahvinkeitimen 200€:lla ja keittää siinä surkeaa heikkoa kahvia?
      Kyllä, voit halutessasi keittää normaalipaahtokahvin edullisessa 30 €:lla kahvinkeittimessä, mistä tule kahvi 100 kertaisempa parempi.

      • Anonyymi

        siinä olet oikeassa , että mocca-masterilla ei tule yhtään sen parempaa kahvia , kuin halvallakaan keittimellä.
        Se ero siinä on että mocca-maste KESTÄÄ , vaikka "isältä -pojalle".

        en itsekään saa mieleistäni hyvää kahvia , keittimellä , mutta en ole syventynyt kahvin pavuista jauhamisella tehtyyn kahviin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        siinä olet oikeassa , että mocca-masterilla ei tule yhtään sen parempaa kahvia , kuin halvallakaan keittimellä.
        Se ero siinä on että mocca-maste KESTÄÄ , vaikka "isältä -pojalle".

        en itsekään saa mieleistäni hyvää kahvia , keittimellä , mutta en ole syventynyt kahvin pavuista jauhamisella tehtyyn kahviin.

        Mikä vaan kestää kun ostaa jatkuvasti uusia osia ja moscamateriin tutuilla niitä joutuu vaihtamaan jatkuvasti, vastuksen hajottua sitten ostavat taas uuden moscamasterin :)

        Minulla halvinkaan ei ole hajonnut edes 20 vuodessa. Nykyinenkin reilusti yli 10v ja kuin uusi, toiminnoilla mitä moscamasteriin ei edes saa ja hinta alle puolet mitä kallein moscamaster.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🔞 ­­N­y­m­­f­o­m­­a­­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Ei kahvia keitetä. Kahvi uutetaan korkeintaan 96-asteisena.

      Laadukas kahvinvalmistuslaite kuten Moccamaster tekee priimaa kahvia, kunhan käytetty kahvijauhe on kunnollista.

      Paahtoasteet 3–5 ovat yleinsä parhaita.

      • Anonyymi

        Moscamaster ei yllä lähellekään 96 astetta eikä pärjää testeissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moscamaster ei yllä lähellekään 96 astetta eikä pärjää testeissä.

        Moccamaster on paras laite kahvin uuttamiseen. Lämpötila on juuri oikea, eli ei ylitä 96 astetta, joka on ehdoton maksimi.

        Moccamaster on lisäksi voittanut jokaisen verrtailun missä on ollut mukana.

        Köyhillä ei tietenkään ole varaa kuin muovirimpuloihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moccamaster on paras laite kahvin uuttamiseen. Lämpötila on juuri oikea, eli ei ylitä 96 astetta, joka on ehdoton maksimi.

        Moccamaster on lisäksi voittanut jokaisen verrtailun missä on ollut mukana.

        Köyhillä ei tietenkään ole varaa kuin muovirimpuloihin.

        Ei vaan 96 astetta paras lämpötila ja moscamaster ei yllä lähellekään siihen. Ruma ja rimpulan mallinen moscamaster jäähdyttää kahvia entisestään vaikka lämpölevy paahtaisi täysillä ja siksi kitkeröityy entisestään.

        Ei irroitetavaa vesisäiliötä, kannusta siirtyy epäpuhtauksia ja vesi jää seisomaan putkeen, osat hajoaa eritäin helposti ja halpa muovi rähjääntyy, vastukset kulutustavaraa. Joka toiminnosta joutuu maksamaan erikseen eikä silti saa kaikkea mitä halvemmissa ja paljon paremmissa. Pärjää vain höynäytettävien kotirouvien mielipidekyselyissä :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moccamaster on paras laite kahvin uuttamiseen. Lämpötila on juuri oikea, eli ei ylitä 96 astetta, joka on ehdoton maksimi.

        Moccamaster on lisäksi voittanut jokaisen verrtailun missä on ollut mukana.

        Köyhillä ei tietenkään ole varaa kuin muovirimpuloihin.

        On se omituista. Oli rälläkkä, mikä tahansa niin sitä pitää kehua, jos se vain on kallis.
        Se on epävarmalla rikkaudella pöyhkeilyä ja vähempi-osaisten halventamista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moccamaster on paras laite kahvin uuttamiseen. Lämpötila on juuri oikea, eli ei ylitä 96 astetta, joka on ehdoton maksimi.

        Moccamaster on lisäksi voittanut jokaisen verrtailun missä on ollut mukana.

        Köyhillä ei tietenkään ole varaa kuin muovirimpuloihin.

        Moccamaster on kieltämättä kaikkien aikojen paras kahvimasiina. Ja erittäin kestävä. Meillä on 1990-luvulla hankittu ja mitään vikoja ei ole ollut. Keittää edelleen todella kuumaa kahvia.

        Ja on helppo pitää puhtaana, kun kaikki irto-osat voi pistää tiskikoneeseen. Noin kerran viikossa tulee osat pestyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Moccamaster on kieltämättä kaikkien aikojen paras kahvimasiina. Ja erittäin kestävä. Meillä on 1990-luvulla hankittu ja mitään vikoja ei ole ollut. Keittää edelleen todella kuumaa kahvia.

        Ja on helppo pitää puhtaana, kun kaikki irto-osat voi pistää tiskikoneeseen. Noin kerran viikossa tulee osat pestyä.

        Hassua miten sukulaisperheessäkin kehuvat maasta taivaisiin vaikka jo 3. menossa (voi olla jo neljäskin), aina on muoviosat rikki ja menevät pahan näköisiksi jo paljon ennen hajoamista. Hirveä palapeli minkä joutuu kokoamaan joka kerran kun tekee sumppia, ottamaan suodatinkotelo pois kun juo, kahvi kylmää ja vastusten hajottua taas uusi tilalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei vaan 96 astetta paras lämpötila ja moscamaster ei yllä lähellekään siihen. Ruma ja rimpulan mallinen moscamaster jäähdyttää kahvia entisestään vaikka lämpölevy paahtaisi täysillä ja siksi kitkeröityy entisestään.

        Ei irroitetavaa vesisäiliötä, kannusta siirtyy epäpuhtauksia ja vesi jää seisomaan putkeen, osat hajoaa eritäin helposti ja halpa muovi rähjääntyy, vastukset kulutustavaraa. Joka toiminnosta joutuu maksamaan erikseen eikä silti saa kaikkea mitä halvemmissa ja paljon paremmissa. Pärjää vain höynäytettävien kotirouvien mielipidekyselyissä :)

        "Ei vaan 96 astetta paras lämpötila ja moscamaster ei yllä lähellekään siihen."

        Mielipiteensä kullakin, mutta oletan, että Paulig on asiaa testaillut omilla kahvilaaduillaan, ja heidän sivuillaan mainitaan sopivan lämpötilan olevan 92-96 astetta.

        Mutta on ihmisiä, joille jokin asia on joko musta tai valkoinen, eikä heidän kanssaan pidä alkaa kinastelemaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei vaan 96 astetta paras lämpötila ja moscamaster ei yllä lähellekään siihen."

        Mielipiteensä kullakin, mutta oletan, että Paulig on asiaa testaillut omilla kahvilaaduillaan, ja heidän sivuillaan mainitaan sopivan lämpötilan olevan 92-96 astetta.

        Mutta on ihmisiä, joille jokin asia on joko musta tai valkoinen, eikä heidän kanssaan pidä alkaa kinastelemaan.

        Sopiva ja paras eivät ole synonyymejä, 92 voi olla sopiva vaikkei olisikaan paras.


    • Anonyymi

      Virolaiset ja venäläiset voivat lähteä uuttamaan kahviaan kotimaihinsa.

      • Anonyymi

        Kiitos neuvoista.
        Nationalismia ei ilmeisesti ole vielä hävitetty Suomesta


    • Anonyymi

      Hommatkaa Moccamaster, niin ei tarvitse enää itkeä huonosta kahvista. Kerran se vain kirpaisee, mutta sitten on vuosisadoiksi laatupeli tuleville sukupolvillekin.

      • Anonyymi

        Jää perinnöksi iso laatikollinen hajonneita moscamastereita :)


    • Anonyymi

      Aihe ei ole jo Moccamaster kahvinkeittimeesta , tässä ei ole kyse siitä, vaan siitä, miksi lähes kaikissa suomalaisissa ravintoloissa ei ole normaaleja kahvinkeittimiä, vaan keitetään heikkoa kahvia, joka sitten lämmitettäväksi säilyttävät kannussa tai termarissa, koska mitä siellä on , puolen tunnin kuluttua, sitä on vaikea edes kutsua kahviksi, sellainen kahvi menettää makunsa ja alkaa maistua hirveän katkeralta.
      Varmasti monet ovat matkustaneet Tallinnaan, käykä siellä esim.huoltoasemalla, missä saatte normaalia tuoretta kahvia kahvinkoneesta, ei termokannusta, missä on sekoitettu vanha ja uusi kahvi yhdessä.
      Mikset tekisi tätä Suomessa?
      Puhumattakaan siitä, mitä surkeaa ja heikkoa kahvia eri työpaikkojen työntekijät keittävät.
      Ok, no, pidät heikosta kahvista, jossa on heikko jauhatus nr.1, no, vaikka haluttaessa voidaan valmistaa perus normaalin kahvin., tavanomaisia ​​mittasuhteita noudattaen, 1 kuppiin = 2 teelusikalliseen kahvia. Kahvilusikoita on 2 tyyppiä, pieniä teelusikallisen kokoisia ja hieman suurempia, kahden teelusikallisia, joten jos lasket kahvin hauduttamisen, yksi iso kahvilusikka ilman liukua käytetään yhteen kuppiin .
      Jos juot kahvia maidon tai kerman kanssa, kahvi ei pitäisi muuttua heti valkoiseksi, kun lisäät sen.

      • Anonyymi

        Ei kahvi termoskannussa mene pilalle ja oletko muka nähnyt sekoitettavan uutta ja vanhaa :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kahvi termoskannussa mene pilalle ja oletko muka nähnyt sekoitettavan uutta ja vanhaa :)

        Olen itsekin nähnyt, kuinka huoltoaseman kahvilan työntekijät lisäävät kahvia valtavaan termospulloon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen itsekin nähnyt, kuinka huoltoaseman kahvilan työntekijät lisäävät kahvia valtavaan termospulloon.

        Mutta et ole nähnyt että olisi vanhaa sisällä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta et ole nähnyt että olisi vanhaa sisällä.

        Vanha pitää olla ulkona jos uutta laitetaan sisään, sanoohan sen järkikin.


    • Anonyymi

      On vallan tosi, että kahvia laitellaan monella tapaa. Paras tapa pilata kaffe on seisottaa sitä kuumassa keittimessä pidempään. Nuuka naapurin rouva jopa lisää käytettyyn pussiin lisää jauhoja ja tiputtelee taas, ei hyvä.(pussit vissiin kalliita)
      Meillä käytössä 30e:n keitin ja hyvän kaffen tekee ja sammuu 30min jälkeen. Eli ei se hinta ratkaise. Tosin, pannussa hellalla/nuotiolla keitetty kaffe tulee paras, taisi aloittajakin tätä tarkoittaa.

      • Anonyymi

        Ei kannata käyttää vanhoja poroja, irtoaa vaan uusistakin heikommin, uusista jää osa aromeista vanhoihin ja vamhoista ei toisella kerralla irtoa enää juuri olenkaan makua. Huomannut kun joskus unohtunut vanha suodatinpussi poroineen keittimeen.


    • Anonyymi

      Oliko karvoitus minkä värinen?

    • Anonyymi

      Totta, että usein kahvina tarjotaan teen väristä litkua joka on muka kahvia...

    • Anonyymi

      Jos ei meidän kahvit kelpaa niin Viroon lähtee laivoja tunnin välein.

    • Anonyymi

      Kahviahan voi juoda miten kukakin tykkää, ei siihen yhtä ainoaa oikeaa tapaa ole. Jotkut tykkää vahvasta, minä miedosta, vähemmän haittoja ja voi juoda enemmän. Sitten on erikoiskahvit ja maitokahvi, nyt on kylmääkin kahvijuomaa.

    • Anonyymi

      Saakos Tallissa kahviloista kahvia? En ole vielä löytänyt sellaista kahvilaa josta saisi kunnollista suodatin kahvia.

    • Anonyymi

      Presidenttiä!!🥱

    • Anonyymi

      Minä tykkään vaaleapaahtoisesta. Juhla-Mokka on ihan hyvää, on muitakin merkkejä Saludo ja Costarica. Olen vain tavis suomalainen ja mulla on tämmöiset tavat. Keittimen ja veden tulee kyllä olla puhtaita. Vesi on Suomessa hyvää ja kelpaa juomiseen kraanastakin!
      Olen samaa mieltä että kauan keittimessä seisonut kahvi ei ole hyvää.
      Mutta nuorena baarissa työskelleenä sanon, että pannua pienempää määrää ei juuri kerkiä keittämään. Joskus kun keskikaljaa ostetaan jonossa, kahvinjuojat ovat vähemmistönä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe