Ilmastonmuutos: pohjoisessa lämpiää, eikun kylmenee, eikun lämpiää

Anonyymi-ap

Ilmasto"tieteen" uskottavuus on täysi nolla. Muutama vuosi sitten esitettiin, että ilmasto lämpiää pohjoisessa monta kertaa enemmän kuin globaalisti. Tosin sekään ei pitänyt paikkansa, esim. Sodankylän ilmasto on lämmennyt 30 -luvun keskiarvoon verrattuna (2010-2019) vain puolisen astetta, mikä menee normaalin vaihtelun piikkiin, em. teorian mukaan sodankylässä pitäisi olla 4-5 astetta lämpimämpää kuin 30 -luvulla.

No eipä siinä mitään. Muutama vuosi meni, niin nyt sitten nämä samat mallit ennustavat, että pohjoisessa saattaakin tulla paljon kylmempää. Eli tämä "tiede" vaihtaa mielipidettä sen mukaan, miten säät kehittyvät. Se on tietenkin päivänselvää, koska kyseessä ei ole mikään tiede, vaan tietokonemallein tehtävää ennustelua.

12

127

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      En tiedä mistä, myutta Savossa talvi oli kylmä ja luminen ja on jo nyt kestänyt 7 kk. Eikä mitään erikoisen lämpöistä ole näkyvissä.

    • Anonyymi

      Negatiivinen se niiden arvo jo on. Aina saa nauraa kun joku puhuu ilmastosta. Ihan vitsiä koko höpinä.

    • Anonyymi

      Työpaikalla aamukahvin aikaan kun kaikki on hiljaa niin eräs päätti sanoa” ilmastomuutos tulee”.
      Niinpä meni viikko eteenpäin kun porukka nauroi ihan kipeenä ja välillä huuteli toisilleen”..ilmastomuutos..” ja nauroivat nauramistaan.

      • Anonyymi

        Mies se tulee räkänokastakin muttei turhannaurajasta. Vanha viidakon sanonta.


    • Anonyymi

      Miksi et vertaa 1960 lukuun? Lämpenemistä on lähes 2,5 astetta.

      Viimeisestä 20 vuodesta 15 on Sodankylässä 1991 - 2020 keskiarvon yläpuolella.
      1961 lähtien 20 ensimmäisestä vuodesta 17 on ollut 1991 - 2020 keskiarvon alapuolella.
      Se osoittaa selvää lämpenevää trendiä, mutta silti -61 alkavassa jaksossa on kolme yli tuoreimman 30 vuoden keskiarvon ja viimeisen 20 vuoden aikana 5 alle sen. Eli paikallisen säätilan vaihtelu hukuttaa lyhyellä tarkastelulla alleen pidemmän ilmastonmuuotstrendin, mutta pidemmässä tarkastelussa muuos näkyy aivan selvästi.

      Ei pohjoisen pallonpuoliskon globaaleja lämpötiloja voi verrata yhden paikkakunnan parin vuoden anomaliaan. Yhden vuosikymmenen lämpötilan keskiarvo heittää paljon jo parin poikkeuksellisen lämpimän vuoden takia.
      Pohjoisella pallonpuoliskolla lämpötila on nousuut nopeasti, minkä osoittaa pitkäaikainen keskiarvo.

      Seuraavan linkin kuvassa näkyy havainnollisesti viimeaikainen lämpötilojen kehitys Sodankylässä. Huippupakkasia 1991 - 2020 yhä harvemmin 1961 - 1990 aikaan verrattuna ja maksimilämmöt ovat nousseet selvästi. Tässä ei ole rusinanpomintaa, vaan pitkäaikaista tilastoa.

      https://images.cdn.yle.fi/image/upload/ar_1.7777778,c_fill,g_faces,h_357,w_636/dpr_1.0/q_auto:eco/f_auto/fl_lossy/13-3-12269466
      .

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        En vertaa 60 -lukuun, koska se olisi huijausta. Katsoa kun esim Sodankylässä ilmasto jäähtyä 30 luvun lopulta alkaen 40 vuotta, minkä jälkeen se on taas lämmennyt takaisin suurinpiirtein 30 luvun lopun tasolle. Eli kyseessä on syklinen vaihtelu, jolloin lämpimiä jaksoja tulee verrata keskenään.

        Samoin on huijausta verrata 150 vuoden takaisia lämpötiloja nykyisiin, koska 150-200v sitten ilmasto oli jäähtynyt asteen pari 200-300 vuodessa.


      • Anonyymi

        Ilmastonmuutoksesta kerrottaessa vertailuvuoden merkitys onkin se oleellisin asia. Oikealla vertailuvuodella voidaan osoittaa sekä lämpeneminen, että viileneminen.

        Huuhaa-tiedettä sanon minä.


    • Anonyymi

      ILMASTOMALLIT OVAT OLLEET EPÄVARMOJA 🌞

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ikivanha-mysteeri-ehka-ratkaistu-tutkimus-mullistaa-tiedon-ilmakehan-vuorovaikutuksista/8927464

      paljastaneen "fotomolekyylivaikutukseksi" kutsutun prosessin, joka osoittaa ensimmäistä kertaa, että vesi voi haihtua ilman lämmönlähdettä pelkän valon avulla.

      Tutkimus voi tutkijoiden mukaan myös ratkaista kysymyksen siitä, miksi pilvet imevät auringonvaloa tavalla, joka näyttää uhmaavan fysiikan lakeja.

      Ja tietysti se vaikuttaa myös perustieteeseen esimerkiksi siitä, miten pilvet vaikuttavat ilmastoon, koska pilvet ovat ilmastomallien epävarmin osa-alue,

    • Anonyymi

      Hyvä asia. Tieteen kuuluukin olla itseään korjaavaa eikä dogmaattista. Uskonvaraisuus kuuluu denialistien ilmastoteologiaan.

      Mitä enemmän saadaan epävarmuustekijöitä ja ristiriitaisuuksia häädettyä malleista ulos sitä tarkemmin voidaan tulevaa säätä ja ilmastoa ennustaa.

      Pahoin pelkään etteivät denialistimummojen iltahartaudet muutu yhtään iloisemmiksi tämän johdosta. Samaa AGW-sielunvihollista edelleen pelkäävät ja yrittävät uskontunnustuksillaan karkoittaa.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      83
      1938
    2. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      246
      1885
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      95
      1615
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      112
      1431
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1151
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1120
    7. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      958
    8. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      952
    9. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      105
      914
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      886
    Aihe