Typerää satenliittitekniikaa

Anonyymi-ap

Setenliiteissä on satoja liittimiä, Miksi?

Liitimien ampuminen avaruuteen on järjetöntä!

6

226

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      NASAn Voyager 1 -avaruusaluksen neljä instrumenttia palauttavat tieteellisiä tietoja ensimmäistä kertaa sitten viime marraskuussa tapahtuneen tietokonevian, sillä tutkijat toivovat, että tehtävä jatkuu vielä vuosikymmenen ajan.

      NASAn Jet Propulsion Laboratory ilmoitti 13. kesäkuuta, että avaruusaluksen neljä laitetta, jotka mittaavat plasma-aaltoja, magneettikenttiä ja hiukkasia tähtienvälisessä avaruudessa, ovat alkaneet palauttaa tietoja uudelleen. Kaksi instrumenteista käynnistyi välittömästi sen jälkeen, kun komennot lähetettiin avaruusalukselle 19. toukokuuta, kun taas kaksi muuta vaativat JPL:n "lisätyötä" toiminnan jatkamiseksi.

      Laitteet olivat olleet offline-tilassa marraskuusta 2023 lähtien, jolloin avaruusaluksen tietokonevika sai sen palauttamaan vääriä tietoja. "Tiikeriryhmä" insinöörejä jäljitti ongelman vioittuneeseen muistisiruun yhdessä avaruusaluksen tietokoneista ja kirjoitti ohjelmiston uudelleen välttääkseen kyseisen sirun käyttämisen. Tämä yritys palautti yhteyden avaruusalukseen huhtikuussa.

      "Tiikeriryhmä pystyi ohjelmoimaan ja sijoittamaan koodin uudelleen, ensin avaruusaluksesta tulevien tietomuotojen suunnitteluosaan", sanoi Linda Spilker, Voyager-projektin tutkija Outer Planets Analysis Groupin kokouksessa 13. kesäkuuta, jossa hän ilmoitti. instrumentit toimi taas. "Saamme nyt tiededataa takaisin kaikista neljästä Voyager 1 -tiedeinstrumentista."

      "Tämä on ensimmäinen lentoohjelmistopäivitys, joka on tehty avaruusalukseen tähtienvälisessä avaruudessa", hän lisäsi. "Teimme viimeksi paljon lentoohjelmiston kanssa ennen julkaisua." Voyager 1 lanseerattiin vuonna 1977.

      Kun avaruusaluksen tietokone toimii taas, avaintekijä, joka rajoittaa Voyager 1:n ja sen kaksoiskoneen, Voyager 2:n, käyttöikää, on tehotason lasku. Jokainen avaruusalus menettää noin neljä wattia vuodessa, mikä johtuu niiden plutonium-238-virtalähteiden heikkenemisestä ja lämpöparien hajoamisesta, jotka muuttavat hajoamisen aiheuttaman lämmön tehoksi.

      Ohjaimet ovat hallinneet tehon laskua sammuttamalla tarpeettomat järjestelmät, mukaan lukien lämmittimet, jotka olivat pitäneet instrumentit ja muut komponentit lämpiminä. "Mitä tapahtuu, on se, että avaruusalus on tulossa kylmäksi, joten meillä on sekä teho- että lämpöhuoli", Spilker sanoi.

      Jossain vaiheessa hän sanoi, että tehtävän on alettava sammuttaa instrumentit itse, mutta oli toiveikas, että avaruusalus voi jatkaa toimintaansa ehkä seuraavalla vuosikymmenellä.

      "Pienellä tuurilla voi olla mahdollista jatkaa Voyager-avaruusaluksen tietojen viemistä 2030-luvulle", hän sanoi. Jos Voyager 1 kestää vuoteen 2035, se on 200 tähtitieteellisen yksikön eli noin 30 miljardin kilometrin päässä auringosta. Se on tällä hetkellä yli 24 miljardin kilometrin päässä auringosta.

      "Tällä hetkellä keskitymme selviytymään vuoteen 2027", hän sanoi. "Se tulee olemaan 50 vuotta molempien Voyager-avaruusalusten laukaisusta."

      Ilmoitus siitä, että Voyager 1:n instrumentit palasivat jälleen dataa, tuli kaksi päivää sen jälkeen, kun JPL ilmoitti menehtyneensä Ed Stonen , joka toimi Voyagerin projektin tutkijana operaation alusta vuodesta 1972 vuoteen 2022, jolloin hän jäi eläkkeelle ja hänen tilalleen tuli Spilker. Stone, Caltechin fysiikan professori, toimi myös Caltechin johtajana vuosina 1991–2001.

      "Ed Stone sanoi usein planetaarisen ohilentovaiheen aikana, että meillä oli harvinainen tilaisuus planeettojen kohdistamisessa ja tartuimme siihen", hän sanoi "Grand Tour" -radan, jonka ansiosta Voyager-avaruusalus lentää Jupiterin ja Saturnuksen ohi. Uranus ja Neptunus. "Lisäisin, että molemmilla matkailijoilla on edelleen harvinaisia ​​mahdollisuuksia, ja Ed käyttää niitä jatkossakin."

      TUO KAIKKI ON SATUA

      • Anonyymi

        Voyager on kuollut!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voyager on kuollut!

        Nasa valehtelee! kuollut se on!


    • Anonyymi

      Moni satenliitti on liitinhirviö! Ihan hyvin voitaisiin rakentaa ilman liittimiä!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2711
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1165
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      94
      1151
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1094
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1021
    6. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      943
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      42
      845
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      38
      817
    Aihe