Tolleron syntyminen

Anonyymi-ap

Kun ihminen muuttuu tolleroksi, se on kuin monivaiheinen "evoluutio" virheineen ja käänteineen. Käytetään tähän apuna kiintymyssuhdeteoriaa ja huomionhakuisuutta, ja tarkastellaan miten nämä liittyvät populismiin.

Kiintymyssuhdeteoria

Kiintymyssuhdeteorian mukaan ihmisen varhaiset ihmissuhteet (yleensä vanhempiin) vaikuttavat merkittävästi hänen tulevaan käyttäytymiseensä ja tunne-elämäänsä. Jos lapsi ei saa tarpeeksi huomiota tai hänen tunteitaan ei huomioida, hän voi kasvaa aikuiseksi, joka kaipaa jatkuvasti hyväksyntää ja huomiota.

Vaihe 1: Varhainen lapsuus

Pieni Tollo-Ville kasvaa perheessä, jossa hänen tunteitaan ei huomioida riittävästi. Hänen itkuunsa ei vastata, ja kun hän yrittää selittää, mitä haluaa, vanhemmat selaavat vain puhelimiaan. Tämä synnyttää Villeen syvän kaipuun huomiolle. Hän oppii, että ainoa tapa saada huomiota on tehdä jotain huomiota herättävää – vaikka se olisikin hölmöä.

Vaihe 2: Kouluaika

Koulussa Tollo-Ville huomaa, että naurattamalla muita voi saada heidän huomionsa. Kertomalla mitä kummallisempia vitsejä ja tempauksia hän saa hetkeksi koko luokan huomion. Kiintymyssuhdeteoria ennustaa, että hän kehittää epävakaan kiintymyssuhteen, jossa hyväksyntää haetaan ulkoisista lähteistä, kuten ikätovereilta.

Vaihe 3: Aikuisuus ja huomionhakuisuus

Aikuisena Ville huomaa, että huomion saaminen on yhä tärkeämpää. Hän käyttää sosiaalista mediaa huomiota herättävien julkaisujen tekemiseen, ja huomaa saavansa eniten reaktioita, kun hän esittää äärimmäisiä tai provosoivia mielipiteitä. Hänestä tulee huomiota hakeva somevaikuttaja, joka ei kaihda keinoja ollakseen huomion keskipisteessä.

Vaihe 4: Populismin vetovoima

Ville huomaa, että populistiset liikkeet tarjoavat oivan alustan hänen huomionhakuisuudelleen. Populismi perustuu usein yksinkertaistettuihin viesteihin ja vastakkainasetteluun, mikä on täydellistä Villelle, joka haluaa jatkuvasti olla esillä. Kiintymyssuhdeteorian mukaan Villen varhainen huomionpuute on johtanut siihen, että hän hakee hyväksyntää populistisista yleisöistä, jotka antavat hänelle tarvittavan annoksen huomiota ja hyväksyntää.

Lopputulos: Tollero syntyy

Näin Villestä tulee täysiverinen tollero: ihminen, joka tarvitsee jatkuvasti huomiota ja hyväksyntää, ja löytää tämän populistisista liikkeistä, joissa yksinkertaistettujen viestien ja voimakkaiden mielipiteiden esittäminen takaa jatkuvan näkyvyyden. Tällainen henkilö voi hämmentää ja ärsyttää, mutta hänen taustansa ja käytöksensä ymmärtäminen auttaa näkemään, miten lapsuuden kokemukset ja huomionkaipuu voivat johtaa populismin kautta tollemiseen.

0

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

        Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
        Ikävä
        51
        3417
      2. Mikä sai sut ihastumaan

        Mitä tapahtui?
        Ikävä
        155
        2057
      3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
        Sinkut
        200
        1722
      4. Mitä tehdä asialle?

        Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
        Sinkut
        131
        1633
      5. 80
        1145
      6. Hyvää heinäkuuta

        Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
        Ikävä
        234
        1104
      7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

        Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
        Maailman menoa
        267
        1010
      8. Ethän syytä itseäsi

        siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
        Ikävä
        125
        959
      9. Olen pahoillani mies

        Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
        Ikävä
        52
        919
      10. Olet mies varmasti peto

        Makkarin puolella. 🤤
        Ikävä
        72
        875
      Aihe