Miksi lähes poikkeuksetta kaikki ravintolat Turun seudulla ainakin käyttävät sokerin sijasta agavesiirappia??? Sen vuoksi ainakaan minä en juurikaan käy ulkona syömässä, koska en halua sen jälkeistä monen tunnin pahaa oloa (oksentelua). Tässä hiukan tietoa agavesiirapin haitallisuudesta kaikille ihmisille... Tämä on kopioitu proviisorin kirjoittamasta blogista: "Agave “nektari” eli agave “siirappi” on ainoastaan laboratoriossa kehiteltyä super-tiivistettyä fruktoosisiirappia, todellisuudessa täysin ilman mitään ravitsemuksellisia vaikutuksia ja aiheuttaa sinulle aineenvaihdunnallisen onnettomuuden.
Valitettavasti loistava markkinointi on johtanut agave-siirapin nousun tähtitieteelliseen suosioon niitten ihmisten joukossa, jotka uskovat parantavansa terveyttään välttämällä valkoista, puhdistettua sokeria kuten fruktoosisiirappia ja vaarallisia keinotekoisia makeutusaineita.
Ja, jos olet diabeetikko, sinulle suositellaan ja kerrotaan erityisesti, että tämä on yksinkertaisesti parasta paikallisesti kasvatetun salaatin jälkeen, että se on ”diabetes-ystävällistä” ja että sillä on ”matala glykeeminen indeksi” eikä se nosta veresi sokeriarvoja.
Koska agave-siirapilla on matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä – se ei tarkoita että se olisi sinulle hyväksi. Agave-siirapilla on korkein mahdollinen fruktoosipitoisuus verrattuna kaikkiin kaupan oleviin makeuttajiin – 70 – 97 %, riippuen tavaramerkistä, ja tämä on siten paljon korkeampi kuin fruktoosi-siirapissa (= HFCS), jossa keskivertopitoisuus on n. 55%.
Täten agave on todellisuudessa PAHEMPAA kuin HFCS.
On tärkeää ymmärtää, että fruktoosi ( = hedelmäsokeri) ei nosta insuliiniarvoja, mutta tämä ole välttämättä hyvä asia, kun se mitä se tekee, on se, että se lisää insulin resistance`a (=vastustuskykyä insuliinia vastaan = insuliiniresistenssia), mikä on PALJON vaarallisempaa. Ymmärräthän, että insuliinitason nousu on OK, se on normaalia. Ei kuitenkaan ole hyvä, jos insuliinitaso pysyy korkeana, ja vastustuskyky insuliinia vastaan aiheuttaa juuri tämän reaktion."
Olisi hienoa löytää ravintola, jossa käytetään ihan normaaleja (ehkä vanhanaikaisia) ravintoaineita ja josta saisi ihan oikeasti kalankin kanssa ihan perus kerma+ranskankermakastiketta+sitruuna+ voi- kastiketta ilman mitään ihmeellisiä makeita kastikkeita (joka usein sisältää agavesiirappia!) raitana siinä kastikkeen reunassa. Minä ainakin vältän tuollaisia ravintoloita. Kunnollinen hyvää vanhanajan ruokaa tarjoava ravintola etsinnässä Turun seudulla.
Agavesiirappi on pahin kaikista makeuttajista (sokereista)!
14
461
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä vittua juuri luin 😂😂😂
>>"Agave “nektari” eli agave “siirappi” on ainoastaan laboratoriossa kehiteltyä super-tiivistettyä fruktoosisiirappia
Agavesiirapin raaka-aineena on agaven mehu eikä sitä ole laboratoriossa kehitetty.
>>Koska agave-siirapilla on matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä
Ei saatana 😂😂😂
Glykeeminen indeksin nimi tulee siitä, että sen referenssinä on glukoosi eli panimosokeri. Sillä ei ole mitään tekemistä pakkasnesteen eli etyleeniglykolin kanssa. - Anonyymi
Mm. Propyleeniglykolia laitetaan moniin elintarvikkeisiinkin, mm. jäätelöön ja sähkötupakan käyttäjät luulevat hengittävänsä vesihöyryä, niin todellisuudessa he hengittävät propyleeniglykolia... Etyleeniglykoli ja propyleeniglykoli ovat molemmat makeita siirappimaisia. Myrkyllisiä varsinkin etyleeniglykoli.
Pointti tässä nyt oli se, että löytyykö Suomesta ravintoloita, jotka eivät käytä agavesiirappia missään tuotteissaan?- Anonyymi
"Etyleeniglykoli ja propyleeniglykoli ovat molemmat makeita siirappimaisia. Myrkyllisiä varsinkin etyleeniglykoli."
Mutta silti nämä aineet eivät liity mitenkään glykeemiseen indeksiin. "Asiantuntija", joka kertoo, että "...matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä..." ampuu itseään kyllä molempiin polviin ja nilkkoihin niin, ettei tuollaista sepustusta kannata lukea yhtään enempää. - Anonyymi
"Pointti tässä nyt oli se, että löytyykö Suomesta ravintoloita, jotka eivät käytä agavesiirappia missään tuotteissaan?"
Tarkoitit varmaan, että löytyykö Suomesta ravintoloita, joitka eivät käytä agaavesiirappia ihan *jokaisessa* annoksessa ja voin kertoa, että kyllä löytyy. En ole kertaakaan törmännyt kalaruokaan, jossa olisi paistettu kala lotrattu agaavesiirapilla. Ja vaikka silloin tällöin söisikin agaavesiirapilla maustettua jälkiruokaa niin ei kai se nyt niin vaarallista ole. Itse käytän agavesiirappia margaritojen ja muiden tequilacocktailien maustamiseen ja sopii oikein hyvin niihin. Ja ilmeisesti tumma ja luomu on terveellisempää kun niissä taitaa sitä ravintokuitua olla jäljellä vähän enemmän. - Anonyymi
Propyleeniglykolia käytetään myös jäähdytysnesteissä ja monissa kemikaaleissa. Itse olen allerginen sille ja ihmetyttääkin miksi käytetään myös ruoissa, mutta onhan niissä monia muitakin haitallisia aineita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Propyleeniglykolia käytetään myös jäähdytysnesteissä ja monissa kemikaaleissa. Itse olen allerginen sille ja ihmetyttääkin miksi käytetään myös ruoissa, mutta onhan niissä monia muitakin haitallisia aineita.
No ei kai sitä käytetä tämän ketjun aiheen mukaisessa agavesiirapissa? Eihän? Eikä se liity mitenkään glykeemiseen indeksiin, vai mitä?
Itse en löytänyt E1520:lle muita käyttökohteita kuin sikarihumidorin kostuttimet, purutupakat ja nuuskat. Jos henki noista lähtee niin todennäköisimmin se on keuhkosyöpä sikarista tai suun alueen syöpä nuuskasta tai purutupakasta, ei niinkään E1520:stä. Joten ihan turhaan hyperventiloit asiasta. Muutenkin avauksen aihe on ihan typerää hyperventilointia, en ole missään ravintola-annoksessa törmännyt agavesiirappiin, joten se ei ole mikään todellinen ongelma. Kunhan taas pölhöt saavat kitistä jostain aiheesta.
- Anonyymi
Tenttumamma tässäkin ketjussa vouhkaamassa :D
Jos ei ole itse nähnyt propylene glykolia lisäaineena vaikkapa leivonnaisessa niin ei sitä sitten ole :D- Anonyymi
Piipaa piipaa, täältä tulee ambulanssi tuomaan agavenektaria raivomamman peppuhiertymiin 😂😂😂
Tässä 🍯🍯🍯
Ja tässä tuttipullon niin ei enää itketä 🍼
- Anonyymi
Tenttumamma se jaksaa raivota :D
Näkeehän tuon jokainen että aloituksessa joku huono konekäännös, ei minua tuollaiset kiihota mihinkään suuntaan.- Anonyymi
Kuitenkin sen verran kiihottaa, että tulit tähänkin ketjuun jankuttamaan 😆
- Anonyymi
Vain tenttumamma kiihottuu ruokapalstalla :)
- Anonyymi
"...ei minua tuollaiset kiihota mihinkään suuntaan."
Käytkö joka avaukseen ilmoittamassa, ettei se kiihota sinua? Niinpä, miksi tulit tähän ilmoittamaan siitä? Taidat itse olla avaaja. Luulet, että glykeeminen indeksi liittyy pakkasnesteisiin. Ei ihme, että sinulla on harhoja myös tenttumammoista. Onko tenttu loppu kun harhoja näet? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vain tenttumamma kiihottuu ruokapalstalla :)
Taitaa tenttumamma olla itse tehyt aloituksen että saisi väitellä jonkun kanssa :D
- Anonyymi
Et sitten tykkää tequilastakaan vissiin…
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961