Agavesiirappi on pahin kaikista makeuttajista (sokereista)!

Anonyymi-ap

Miksi lähes poikkeuksetta kaikki ravintolat Turun seudulla ainakin käyttävät sokerin sijasta agavesiirappia??? Sen vuoksi ainakaan minä en juurikaan käy ulkona syömässä, koska en halua sen jälkeistä monen tunnin pahaa oloa (oksentelua). Tässä hiukan tietoa agavesiirapin haitallisuudesta kaikille ihmisille... Tämä on kopioitu proviisorin kirjoittamasta blogista: "Agave “nektari” eli agave “siirappi” on ainoastaan laboratoriossa kehiteltyä super-tiivistettyä fruktoosisiirappia, todellisuudessa täysin ilman mitään ravitsemuksellisia vaikutuksia ja aiheuttaa sinulle aineenvaihdunnallisen onnettomuuden.

Valitettavasti loistava markkinointi on johtanut agave-siirapin nousun tähtitieteelliseen suosioon niitten ihmisten joukossa, jotka uskovat parantavansa terveyttään välttämällä valkoista, puhdistettua sokeria kuten fruktoosisiirappia ja vaarallisia keinotekoisia makeutusaineita.

Ja, jos olet diabeetikko, sinulle suositellaan ja kerrotaan erityisesti, että tämä on yksinkertaisesti parasta paikallisesti kasvatetun salaatin jälkeen, että se on ”diabetes-ystävällistä” ja että sillä on ”matala glykeeminen indeksi” eikä se nosta veresi sokeriarvoja.

Koska agave-siirapilla on matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä – se ei tarkoita että se olisi sinulle hyväksi. Agave-siirapilla on korkein mahdollinen fruktoosipitoisuus verrattuna kaikkiin kaupan oleviin makeuttajiin – 70 – 97 %, riippuen tavaramerkistä, ja tämä on siten paljon korkeampi kuin fruktoosi-siirapissa (= HFCS), jossa keskivertopitoisuus on n. 55%.

Täten agave on todellisuudessa PAHEMPAA kuin HFCS.

On tärkeää ymmärtää, että fruktoosi ( = hedelmäsokeri) ei nosta insuliiniarvoja, mutta tämä ole välttämättä hyvä asia, kun se mitä se tekee, on se, että se lisää insulin resistance`a (=vastustuskykyä insuliinia vastaan = insuliiniresistenssia), mikä on PALJON vaarallisempaa. Ymmärräthän, että insuliinitason nousu on OK, se on normaalia. Ei kuitenkaan ole hyvä, jos insuliinitaso pysyy korkeana, ja vastustuskyky insuliinia vastaan aiheuttaa juuri tämän reaktion."

Olisi hienoa löytää ravintola, jossa käytetään ihan normaaleja (ehkä vanhanaikaisia) ravintoaineita ja josta saisi ihan oikeasti kalankin kanssa ihan perus kerma+ranskankermakastiketta+sitruuna+ voi- kastiketta ilman mitään ihmeellisiä makeita kastikkeita (joka usein sisältää agavesiirappia!) raitana siinä kastikkeen reunassa. Minä ainakin vältän tuollaisia ravintoloita. Kunnollinen hyvää vanhanajan ruokaa tarjoava ravintola etsinnässä Turun seudulla.

14

1159

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä vittua juuri luin 😂😂😂

      >>"Agave “nektari” eli agave “siirappi” on ainoastaan laboratoriossa kehiteltyä super-tiivistettyä fruktoosisiirappia

      Agavesiirapin raaka-aineena on agaven mehu eikä sitä ole laboratoriossa kehitetty.

      >>Koska agave-siirapilla on matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä

      Ei saatana 😂😂😂

      Glykeeminen indeksin nimi tulee siitä, että sen referenssinä on glukoosi eli panimosokeri. Sillä ei ole mitään tekemistä pakkasnesteen eli etyleeniglykolin kanssa.

    • Anonyymi

      Mm. Propyleeniglykolia laitetaan moniin elintarvikkeisiinkin, mm. jäätelöön ja sähkötupakan käyttäjät luulevat hengittävänsä vesihöyryä, niin todellisuudessa he hengittävät propyleeniglykolia... Etyleeniglykoli ja propyleeniglykoli ovat molemmat makeita siirappimaisia. Myrkyllisiä varsinkin etyleeniglykoli.

      Pointti tässä nyt oli se, että löytyykö Suomesta ravintoloita, jotka eivät käytä agavesiirappia missään tuotteissaan?

      • Anonyymi

        "Etyleeniglykoli ja propyleeniglykoli ovat molemmat makeita siirappimaisia. Myrkyllisiä varsinkin etyleeniglykoli."

        Mutta silti nämä aineet eivät liity mitenkään glykeemiseen indeksiin. "Asiantuntija", joka kertoo, että "...matala glykeeminen indeksi kuten pakkasnesteellä..." ampuu itseään kyllä molempiin polviin ja nilkkoihin niin, ettei tuollaista sepustusta kannata lukea yhtään enempää.


      • Anonyymi

        "Pointti tässä nyt oli se, että löytyykö Suomesta ravintoloita, jotka eivät käytä agavesiirappia missään tuotteissaan?"

        Tarkoitit varmaan, että löytyykö Suomesta ravintoloita, joitka eivät käytä agaavesiirappia ihan *jokaisessa* annoksessa ja voin kertoa, että kyllä löytyy. En ole kertaakaan törmännyt kalaruokaan, jossa olisi paistettu kala lotrattu agaavesiirapilla. Ja vaikka silloin tällöin söisikin agaavesiirapilla maustettua jälkiruokaa niin ei kai se nyt niin vaarallista ole. Itse käytän agavesiirappia margaritojen ja muiden tequilacocktailien maustamiseen ja sopii oikein hyvin niihin. Ja ilmeisesti tumma ja luomu on terveellisempää kun niissä taitaa sitä ravintokuitua olla jäljellä vähän enemmän.


      • Anonyymi

        Propyleeniglykolia käytetään myös jäähdytysnesteissä ja monissa kemikaaleissa. Itse olen allerginen sille ja ihmetyttääkin miksi käytetään myös ruoissa, mutta onhan niissä monia muitakin haitallisia aineita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propyleeniglykolia käytetään myös jäähdytysnesteissä ja monissa kemikaaleissa. Itse olen allerginen sille ja ihmetyttääkin miksi käytetään myös ruoissa, mutta onhan niissä monia muitakin haitallisia aineita.

        No ei kai sitä käytetä tämän ketjun aiheen mukaisessa agavesiirapissa? Eihän? Eikä se liity mitenkään glykeemiseen indeksiin, vai mitä?

        Itse en löytänyt E1520:lle muita käyttökohteita kuin sikarihumidorin kostuttimet, purutupakat ja nuuskat. Jos henki noista lähtee niin todennäköisimmin se on keuhkosyöpä sikarista tai suun alueen syöpä nuuskasta tai purutupakasta, ei niinkään E1520:stä. Joten ihan turhaan hyperventiloit asiasta. Muutenkin avauksen aihe on ihan typerää hyperventilointia, en ole missään ravintola-annoksessa törmännyt agavesiirappiin, joten se ei ole mikään todellinen ongelma. Kunhan taas pölhöt saavat kitistä jostain aiheesta.


    • Anonyymi

      Tenttumamma tässäkin ketjussa vouhkaamassa :D
      Jos ei ole itse nähnyt propylene glykolia lisäaineena vaikkapa leivonnaisessa niin ei sitä sitten ole :D

      • Anonyymi

        Piipaa piipaa, täältä tulee ambulanssi tuomaan agavenektaria raivomamman peppuhiertymiin 😂😂😂

        Tässä 🍯🍯🍯

        Ja tässä tuttipullon niin ei enää itketä 🍼


    • Anonyymi

      Tenttumamma se jaksaa raivota :D

      Näkeehän tuon jokainen että aloituksessa joku huono konekäännös, ei minua tuollaiset kiihota mihinkään suuntaan.

      • Anonyymi

        Kuitenkin sen verran kiihottaa, että tulit tähänkin ketjuun jankuttamaan 😆


      • Anonyymi

        Vain tenttumamma kiihottuu ruokapalstalla :)


      • Anonyymi

        "...ei minua tuollaiset kiihota mihinkään suuntaan."

        Käytkö joka avaukseen ilmoittamassa, ettei se kiihota sinua? Niinpä, miksi tulit tähän ilmoittamaan siitä? Taidat itse olla avaaja. Luulet, että glykeeminen indeksi liittyy pakkasnesteisiin. Ei ihme, että sinulla on harhoja myös tenttumammoista. Onko tenttu loppu kun harhoja näet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vain tenttumamma kiihottuu ruokapalstalla :)

        Taitaa tenttumamma olla itse tehyt aloituksen että saisi väitellä jonkun kanssa :D


    • Anonyymi

      Et sitten tykkää tequilastakaan vissiin…

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Immu otti pataan

      Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!
      Kotimaiset julkkisjuorut
      145
      2505
    2. Näetkö feminismin uhkana

      Vai mahdollisuutena kun deittailet naisia? Mitä miehet mieltä feminismistä?
      Ikävä
      203
      1190
    3. Tykkäätkö halaamisesta?

      Minä en. Tänään tuttava, jolle olen maininnut että en pidä halaamisesta, yritti halata minua ja olen vieläkin ihan raivo
      Maailman menoa
      113
      1091
    4. Hinduilu on suurta eksytystä

      tekosyvällinen tarina uppoaa moneen. Harhautusta todellisen Jumalan yhteydestä. Kuka haluaisi nähdä sielunvaelluksessa
      Hindulaisuus
      389
      940
    5. Malmin tapaus on järkyttävä

      Kolme ulkomaalaistaustaista miestä raiskasi nuoren tytön tavalla, jota ei meinaa uskoa todeksi. Mikä voisi olla oikeampi
      Maahanmuutto
      298
      911
    6. Miksi kaivata miestä

      jolla ei edes muna toimi?
      Ikävä
      98
      888
    7. Mitkä asiat teidän elämässänne on

      Tällä hetkellä parasta?
      Ikävä
      66
      868
    8. Kyllä me vaan

      Tykätään toisistamme ❤️ siinä ei ole mitään väärää kenellekään
      Ikävä
      53
      851
    9. Oot nainen kaunis

      muista hymyillä jatkossakin.
      Ikävä
      46
      839
    10. Mitä haluaisit kysyä

      Kaivatultasi?
      Ikävä
      60
      822
    Aihe