Vesimelooni, miksi sitä pitäisi viljellä Avaruudessa

Anonyymi-ap

Ja miksi ei.

Valinnat mitä mm avaruusaluksessa tulisi viljellä ja kasvattaa tuntuu olevan ihan hukassa. Noin tieteellisessä milessä.

Miksi Kiinassa oli esitetty possuja ja kissoja. Ok, Possut syödään, Kissan hoitaa mielenterveyttä ihmisillä. Ankkoja, nekin syödään, kanoja. kaloja.
Vaikka syötävien eläinten määrä ei olisi iso, silti.

Lännessä aijotaan luottaa bioreaktoreihin. salaatin kasvatukseen.
Lännessä ei edes ideoida isomman aluksen ruokatuottoa.

Vesikierto ja biojätteen hallinta tukee lukuisaa lajikirjoa. Jotkin lajit kasvaa niin hitaasti että niissä ei ole järkeä sinänsä,
Kolmeen lohkoon sijoitetussa aluksessa olisi kaikissa oma kiertonsa ja yhden lohkon kaatuessa, 2 muuta pystisi tuottamaan lähes normaalin tilan.
Kasvihuoneosastot olisi osaksi virkistystiloja.

14

140

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei sovi sama lippalakki purralle ja vesimelonille

      • Anonyymi

        Onko purra natsi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko purra natsi?

        Onko purra lepakko?


    • NASA on kääntynyt suomalaistenkin puoleen ilmaviljellyn perunan kasvattamisongelmissa. Perunassa on hyvää hehtaarituotto ja säilyvyys, mitkä molemmat Nasaa kiinnostavat, vaikka ravintoarvoiltaan parempiakin viljelyskasveja toki löytyy. Palkokasvit olisivat tyypillisesti hyviä proteiinin lähteitä lihan sijaan ja maaperän luontaisina typettäjinä korvaamattomia alkuperäisessä vuoroviljelyssä.

      Muun kuin synteettisen lihan tuottaminen avaruusaluksella on jokseenkin järjetöntä, mutta voi olla, että jopa Kiinassa mennään osittain tunteella. Toisaalta possut ovat hyviä jätemyllyjä syödessään tähteet, jämät ja kasvien ihmiselle kelpaamattomat osat.

      • Anonyymi

        Täysin teknologiaan perustuva tekniikka ei ehkä ole relevantti, jos kuvitelaan aluksen omavaraisutta vuosikymmenien ajan.

        Nasa ei edes suunittele painovoimassa kasvattamistamiseen (Linko)
        Nasan suunnitelmat tähtää Mars matkaan. SpaceX Starship. Alusta ei voi linkopainovoimattaa..
        Totuus on että reisulla ei kasvateta mitään, Jotain kokeita ehkä miehistön järjissään pitämiseksi. Starship ei kykene kuljettamaan mitään marskamaran 3D tuostinta.
        Joten kuplamainen teltta olisi Marsissa puutarha.


    • Anonyymi

      minusta Purra on ihan kivan näköinen meikattuna asiallisesti.

      • Anonyymi

        Riistäjä se on sen on näköinenkin!


    • Anonyymi

      MS-taudin yleisyys on Suomessa maailman korkeimpia.

      • Anonyymi

        Siihen auttaa kannabis🎋 joka avaruudessa kasvatettuna tuottaa maksimaalisen thc-pitoisuuden ilman että avaruuspoliisit👮🏻‍♂️🚀🛸puuttuisivat asiaan pitkien etäisyyksien🌌 vuoksi!


    • Anonyymi

      Ukrainan mukaan rajavartija ampui vangitsemisen jälkeen sotilasta, jonka väitetään yrittäneen paeta maasta laittomasti.
      Tuntematon henkilö heitti kranaatin armeijan vetotoimistoon Länsi-Ukrainan Buskin kaupungissa yön aikana aiheuttaen räjähdyksen, mutta ei vahingoittanut ketään, poliisi sanoi.

    • Anonyymi

      Astronautit kamppailevat syödäkseen avaruusruokaansa, ja tutkijat haluavat tietää miksi
      Astronautit eivät toisinaan pysty nauttimaan tarpeeksi ravitsevaa ruokaa ISS:llä, koska se maistuu miedolta. Mutta astronautin ruoka on korkealaatuista ja suunniteltu maistuvaksi ja ravitsemustarpeisiin. Mikä on ongelma?

      NASAlla on kaksi astronautien ruoalle omistettua laitosta: Space Food Systems Laboratory Johnson Space Centerissä Houstonissa ja Space Food Research Facility, myös Texasissa. Molemmat tilat tukevat astronautien ruoan tuotantoa ja kehitystä – mukaan lukien ruokalistat, pakkaukset ja laitteistot – kaikkia NASAn avaruusohjelmia varten. Siellä on jopa Advanced Food Research Team, joka odottaa tulevia avaruustehtäviä, jotka matkustavat ISS:n ja Low-Earth Orbitin (LEO) ulkopuolelle.

      Astronautit tarjoavat erilaisia ​​ruokia. Ruoat vaihtelevat pakastekuivattuista tai kuivatuista ruoista, kuten munakokkelia ja perunamuusista, "purkkityyppisiin" ruokiin, kuten ravioliin ja lihamureihin, säteilytettyihin ruokiin, kuten savustettuun kalkkunan. Heillä on jopa valmistamattomia ruokia, kuten pähkinöitä ja granolapatukoita.

      Mutta huolimatta näistä omistautuneista ponnisteluista tarjota erilaisia ​​laadukkaita ruokia, joilla on nautinnollinen maku, astronautit raportoivat säännöllisesti, että heidän ruokansa maistuu miedolta avaruudessa.

      Royal Melbourne Institute of Technology (RMIT) -yliopiston tutkijat käyttävät virtuaalitodellisuutta tutkiakseen tämän ongelman syytä. He ovat julkaisseet tutkimuksensa International Journal of Food Science and Technology -lehdessä, jossa esitellään heidän tulokset. Sen otsikko on " Smell Perception in Virtual Spacecraft? Maapohjainen lähestymistapa aistinvaraiseen tiedonkeruuun. ”Johtava tutkija on Julia Low RMIT:n tiedekorkeakoulusta.
      Tiedemiehet – ja me muut – tietävät, että haju- ja makuaistit liittyvät toisiinsa. Molemmat perustuvat kemiaan. Kielemme makuhermot tuntevat viisi perusmakua: umami, makea, suolainen, hapan ja karvas. Nenässämme olevat hajuanturit tunnistavat tuhansia hajuja. Aivomme yhdistävät kaikki nämä signaalit, ja hajuaistinsa menettäneet ihmiset kertovat, että ruoka maistuu miedolta.
      Ovatko astronautit menettäneet hajuaistinsa? Muuttuvatko heidän haju- ja makuaistinsa jotenkin ISS:llä?

      "Kontekstuaaliset tekijät muokkaavat yleistä ruoan kulutuskokemusta", kirjoittajat kirjoittavat artikkelissaan. "Äärimmäiset kulutuskontekstit, kuten ulkoavaruus, asettavat logistisia, eettisiä ja taloudellisia haasteita ruoan aistinvaraiselle arvioinnille. Silti nämä arvioinnit ovat välttämättömiä, koska maun ja vaihtelun aistilliset näkökohdat parantavat psykologisia ja käyttäytymiseen liittyviä tuloksia avaruudessa", he kirjoittavat. Käyttäytymistulokset ovat erityisen tärkeitä avaruudessa ilmeisistä syistä, ja NASA ja muut avaruusjärjestöt ovat erittäin kiinnostuneita myönteisistä tuloksista.

      Tässä tutkimuksessa tutkijat tarkastelivat kolmea voimakasta ruoka-aromia: manteliuutetta, vaniljauutetta ja sitruunan eteerisiä öljyjä. He testasivat, kuinka 54 aikuista havaitsi nämä erilaiset aromit normaaleissa maan olosuhteissa ja VR-simuloiduissa kansainvälisen avaruusaseman olosuhteissa.
      Tulokset osoittivat, että kaksi aromia, vanilja ja manteli, havaittiin voimakkaammin simuloidussa ISS-ympäristössä. Sitruunan tuoksu oli ennallaan. Tutkijat löysivät vaniljasta ja mantelista yhteisen makean kemikaalin nimeltä bentsaldehydi. He ajattelevat, että tämä kemikaali voi olla osallisena käsitysten muutoksessa, samoin kuin yksilön herkkyys tietylle tuoksulle.

      Mielenkiintoista on, että myös ihmisen ajattelutapa ja tunteet vaikuttavat hänen käsitykseensä aromeista.

      "Suuremmalla yksinäisyyden ja eristäytymisen tunteella voi myös olla merkitystä, ja tämä tutkimus vaikuttaa siihen, kuinka eristyneet ihmiset haistavat ja maistavat ruokaa", Low sanoi.
      Tiedemiehet ovat tutkineet näitä kysymyksiä aiemmin, ei vain avaruudessa vaan suljetuilla, eristetyillä Etelämantereen tutkimusasemilla. He ovat havainneet, että ihmiset näissä ympäristöissä voivat kokea merkittävän muutoksen hajuaistissaan. "Nämä havainnot voivat vihjata tällaisten ympäristöjen mahdollisiin vaikutuksiin hajutoimintoihin", he kirjoittavat.

    • Anonyymi

      NYT kirjoittaa. Vielä vuonna 2016 Musk sanoi, että sivilisaation synnyttäminen Marsiin ottaa aikaa 40–100 vuotta, mutta nyt huhtikuussa Musk kertoi SpaceX:n työntekijöille, että hän odottaa miljoonan ihmisen asuvan Marsissa noin 20 vuoden kuluttua.

      ”On erittäin kiireellistä tehdä elämästä moniplanetaarista”, Musk sanoi julkisesti julkaistulla videolla.

      ”Meidän on tehtävä se, kun sivilisaatio on vielä vahva.”

    • Anonyymi

      Ilman painovoimaa, viljelykasvit voi olla ruovaksi kelpaamattomi!

    • Anonyymi

      Koska melooni on herkullista ja se säilyy hyvin!

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      111
      2423
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1107
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1064
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      995
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      991
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      11
      904
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      873
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      861
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      39
      776
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      32
      759
    Aihe