Lejtipihvi

Anonyymi-ap

Kauanko sitä pitää paistaa, nettiohjeissa n 1 min/puoli, Hk lihakoulussa "ei sitä montaa sek tarvi siinä pitää. Lihakoulun ohje kai lähenpänä, vai..

6

221

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pohjoismaiden lehtipihvi hämärtää ja sotkee käsitteitä. Minuuttipihvi (minute steak) on ohueksi leikattua filettä, jota ei nuijita ja joka paistetaan nopeasti pannulla, vajaa minuutti per puoli.

      Nuijittu pihvi (cube steak) tehdään paistista tai lavasta, jotka ovat sitkeitä osia. Nuijimisella yritetään mureuttaa pihvejä. Paistista tai lavasta tehty nuijittu pihvi on sitkeää, kuivaa ja mautonta koska siinä ei ole rasvaa. Tällaisen pihvin paras käyttökohde on padat ja muhennokset, esimerkiksi swiss steak, jossa on lehtipihvit on kääritty rulliksi ja ne haudutetaan kastikkeessa kasvisten ja mausteiden kanssa.

      Lehtipihvin nimen alla Suomessa myydään melkein mitä tahansa naudan osaa. Tämä on ihan ok kunhan kuluttaja tietää, mitä ostaa ja ainakin varmistaa, että hinta vastaa laatua. Paistista tai lavasta tehty lehtipihvi pitää olla halvempaa kuin ulkofileestä tehty.

      Mutta vastaus kysymykseen. Ulkofileestä tehtyä lehtipihviä kannattaa paistaa pannulla alle minuutti per puoli. Paistista tehdyt lehtipihvit kannattaa tehdä uunissa täytettyinä ja uunissa hauduttamalla, kuten esimerkiksi tässä Snelmannin reseptissä:

      https://snellman.fi/fi/reseptit/taytetyt-lehtipihvit/

      • Anonyymi

        Jos tekee possusta niin kuinka kauan siinä?! Eihän se originelli lehtis ole mutta kuitenkin. Voi sen tehdä siitäkin. Lihanuija just hommattu.

        Tv TimmyH


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tekee possusta niin kuinka kauan siinä?! Eihän se originelli lehtis ole mutta kuitenkin. Voi sen tehdä siitäkin. Lihanuija just hommattu.

        Tv TimmyH

        Possu ei kuivu ja muutu sitkeäksi, joten pitempi paistoaika ei haittaa ja lisäksi possun pitää olla kypsää. Jos on oikein kuuma pannu ja ohueksi nuijittu niin pitäisin noin minuutin per puoli, mutta kypsyys kannattaa tarkastaa ennen syömistä. Jos sisältä on punertavaa ja raakaa niin pitää kaksi minuuttia per puoli.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Possu ei kuivu ja muutu sitkeäksi, joten pitempi paistoaika ei haittaa ja lisäksi possun pitää olla kypsää. Jos on oikein kuuma pannu ja ohueksi nuijittu niin pitäisin noin minuutin per puoli, mutta kypsyys kannattaa tarkastaa ennen syömistä. Jos sisältä on punertavaa ja raakaa niin pitää kaksi minuuttia per puoli.

        Joo. Pitää kokeilla.

        Yt Timmy


    • Anonyymi

      Lejtipihvi voidaan paistaa nopeasti, ja sen kypsentämiseen riittää yleensä vain muutama sekunti kummallakin puolella. Se on ohut pihvi, ja sen tarkoitus on säilyttää mehukkuus ja pehmeys, joten liian pitkä paistoaika voi kuivattaa sen.

      Yleisesti ottaen voit koittaa paistaa pihviä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta korkealla lämmöllä, kunnes se saa kauniin värin. Muista, että pihvin kypsyys riippuu myös omasta mieltymyksestäsi: jos pidät sitä enemmän kypsänä, voit paistaa hieman pidempään, mutta varmista, että se ei huku. Kokeile myös pihvin paksuutta, sillä ohuet pihvit kypsyvät nopeammin.

      Lihakoulun ohjeet ovat varmasti tarkempia ja perusteellisempia, mutta lyhyt paistoaika on yleensä sopiva, erityisesti ohuemmille pihveille!

    • Anonyymi

      Kiitos hyvistä ohjeista..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Laitetaas nyt kirjaimet tänne

      kuka kaipaa ja ketä ?
      Ikävä
      177
      11208
    2. Pieni häivähdys sinusta

      Olet niin totinen
      Ikävä
      54
      5328
    3. Taas ryssittiin oikein kunnolla

      r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html
      NATO
      46
      2565
    4. Missä olet ollut tänään kaivattuni?

      Ikävä sai yliotteen ❤️ En nähnyt sua tänään söpö mies
      Ikävä
      37
      2256
    5. Vanha Suola janottaa Iivarilla

      Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia
      Kemijärvi
      13
      1781
    6. Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin

      Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,
      Nurmes
      43
      1685
    7. Tiedän kuka sinä noista olet

      Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta
      Ikävä
      31
      1320
    8. Känniläiset veneessä?

      Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v
      Nurmes
      36
      1275
    9. Tulemmeko hyvin

      Toimeen ja juttuun keskenämme? Luulen, että sopisit hyvin siihen ☀️ympäristöön, paljon kaikkea erilaista.♥️mietin tätä s
      Ikävä
      6
      1096
    10. Daniel Nummelan linjapuhe 2025

      Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo
      Luterilaisuus
      112
      1014
    Aihe