Kauanko sitä pitää paistaa, nettiohjeissa n 1 min/puoli, Hk lihakoulussa "ei sitä montaa sek tarvi siinä pitää. Lihakoulun ohje kai lähenpänä, vai..
Lejtipihvi
6
213
Vastaukset
- Anonyymi
Pohjoismaiden lehtipihvi hämärtää ja sotkee käsitteitä. Minuuttipihvi (minute steak) on ohueksi leikattua filettä, jota ei nuijita ja joka paistetaan nopeasti pannulla, vajaa minuutti per puoli.
Nuijittu pihvi (cube steak) tehdään paistista tai lavasta, jotka ovat sitkeitä osia. Nuijimisella yritetään mureuttaa pihvejä. Paistista tai lavasta tehty nuijittu pihvi on sitkeää, kuivaa ja mautonta koska siinä ei ole rasvaa. Tällaisen pihvin paras käyttökohde on padat ja muhennokset, esimerkiksi swiss steak, jossa on lehtipihvit on kääritty rulliksi ja ne haudutetaan kastikkeessa kasvisten ja mausteiden kanssa.
Lehtipihvin nimen alla Suomessa myydään melkein mitä tahansa naudan osaa. Tämä on ihan ok kunhan kuluttaja tietää, mitä ostaa ja ainakin varmistaa, että hinta vastaa laatua. Paistista tai lavasta tehty lehtipihvi pitää olla halvempaa kuin ulkofileestä tehty.
Mutta vastaus kysymykseen. Ulkofileestä tehtyä lehtipihviä kannattaa paistaa pannulla alle minuutti per puoli. Paistista tehdyt lehtipihvit kannattaa tehdä uunissa täytettyinä ja uunissa hauduttamalla, kuten esimerkiksi tässä Snelmannin reseptissä:
https://snellman.fi/fi/reseptit/taytetyt-lehtipihvit/- Anonyymi
Jos tekee possusta niin kuinka kauan siinä?! Eihän se originelli lehtis ole mutta kuitenkin. Voi sen tehdä siitäkin. Lihanuija just hommattu.
Tv TimmyH - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos tekee possusta niin kuinka kauan siinä?! Eihän se originelli lehtis ole mutta kuitenkin. Voi sen tehdä siitäkin. Lihanuija just hommattu.
Tv TimmyHPossu ei kuivu ja muutu sitkeäksi, joten pitempi paistoaika ei haittaa ja lisäksi possun pitää olla kypsää. Jos on oikein kuuma pannu ja ohueksi nuijittu niin pitäisin noin minuutin per puoli, mutta kypsyys kannattaa tarkastaa ennen syömistä. Jos sisältä on punertavaa ja raakaa niin pitää kaksi minuuttia per puoli.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Possu ei kuivu ja muutu sitkeäksi, joten pitempi paistoaika ei haittaa ja lisäksi possun pitää olla kypsää. Jos on oikein kuuma pannu ja ohueksi nuijittu niin pitäisin noin minuutin per puoli, mutta kypsyys kannattaa tarkastaa ennen syömistä. Jos sisältä on punertavaa ja raakaa niin pitää kaksi minuuttia per puoli.
Joo. Pitää kokeilla.
Yt Timmy
- Anonyymi
Lejtipihvi voidaan paistaa nopeasti, ja sen kypsentämiseen riittää yleensä vain muutama sekunti kummallakin puolella. Se on ohut pihvi, ja sen tarkoitus on säilyttää mehukkuus ja pehmeys, joten liian pitkä paistoaika voi kuivattaa sen.
Yleisesti ottaen voit koittaa paistaa pihviä noin 30 sekuntia kummaltakin puolelta korkealla lämmöllä, kunnes se saa kauniin värin. Muista, että pihvin kypsyys riippuu myös omasta mieltymyksestäsi: jos pidät sitä enemmän kypsänä, voit paistaa hieman pidempään, mutta varmista, että se ei huku. Kokeile myös pihvin paksuutta, sillä ohuet pihvit kypsyvät nopeammin.
Lihakoulun ohjeet ovat varmasti tarkempia ja perusteellisempia, mutta lyhyt paistoaika on yleensä sopiva, erityisesti ohuemmille pihveille! - Anonyymi
Kiitos hyvistä ohjeista..
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke653286- 1422327
- 921868
- 1711559
- 861439
- 651426
Mitä harrastuksia kaivatullasi on?
Mitä harrastuksia sinulla? Onko teillä yhteisiä harrastuksia?741399- 691182
Mitäs jos hyökkään rakastuneesti kimppuusi
Tuleeko painimatsi vai "painimatsi". Jää nähtäväksi 😂771140Kannattaako suomalaisen nuoren lähteä Thaimaahan au pairiksi? Mitä olet mieltä?
Chiang Mai Pohjois-Thaimaassa kutsuu neljä suomalaista au pairia elämänsä seikkailuun. Arki toisella puolella maailmaa t341088