Onkohan Subwayn valokoimissa mahdollista saada myös gluteenittomia leipiä? Todella helppo olisi tämä toteuttaa ja varmasti saisi lisää asiakkaita.En tosin ole koskaan käynyt tampereen seudun subwayssa, mutta olen kuullut ettei siellä meille "ruokavammaisille" ole paljon tarjontaa. Olenko väärässä?
Jos mcdonald´s pystyy toteuttamaan gluteenittomat vaihtoehdot, ei luulisi sen olevan ylivoimaista myöskään subille.
Ja sitten vielä yksi juttu joka ärsyttää.. MIKSI ROSSOSSA EI OSATA PAISTAA GLUTEENITONTA PITSAPOHJAA KOSKAAN KYPSÄKSI? Aina saa sellaista limaista liejua.. YöK!!
Tässäpä vähän kannanottoa kaikkien meidän keliakikkojen puolesta! Ja meitä on nykyään paljon!
Miksi ei..
9
1554
Vastaukset
- Neito
Työskentelen itse Subissa Tampereella ja ihmetelen hiukan kommenttejasi...Jos tosiaan olet itse keliaakikko,niin luulisi sinun tietävän etä jo pienikin leivänmurunen voi aiheuttaa paljon kipua ja harmia,eli ei todellakaan olisi helppoa toteuttaa gluteenittoman leivän tarjoamista Subissa.
Ensinnäkin kyllä,gluteenitonta leipää on kyselty ja mielellämme sitä tarjoaisimmekin,mutta jo tilojen puute estää sen.Ja toiseksi kun kansainvälinen ketju olemme ja maailmalla ei gluteenitonta leipää tunneta,niin siksi sitä ei meillä ole tarjolla.
Jotta leipä olisi täysin gluteeniton,tulisi se säilyttää ja valmistaa eri tiloissa kuin tavallinen leipä.Eli meillä tulisi olla keittiössä täysin erillään olevat tilt leipien sulattamiseen,kuorruttamiseen ja kohottamiseen.Samoin tulisi hankkia toinen uuni gluteenittoman leivän paistoa varten.Ja suurin ongelma onkin valmistuslinja,eli sekin täytyisi olla toinen,koska linjalla oleviin vihanneksiin,lihoihin yms. menee väistämättä aina jonkin verran murusia.
Eli kyse ei todellakaan ole Subwayn haluttomuudesta tarjota hyvää ruokaa myös keliaakikoille,vaan mahdottomuudesta järjestää tiloja täysin gluteenittomien tuoteiden valmistukseen.Me kun haluaisimme tuotteen todella olevan sitä mitä lupaamme,päinvastoin kuin jotkin ketjut...
Ja ainakin meidän ravintolassamme käy moni tyytyväinen keliaakikko nauttimassa raikkaista salaateistamme :)- onnistuu...
miten... (se salaatti nimittäin) valmistaa samalla työpöydällä, jossa käsitellään myös leipää, TÄYSIN ilman niitä leivänmuruja? vai tuleeko annokset teille talon ulkopuolelta valmiina, tuoretta, hyvää ja raikasta ruokaa...???
- Kysyn vaan
Miten McDonald's sitten myös kansainvälisenä yrityksenä tarjoaa hampurilaisensa myös gluteiinittomina?
Subway voisi McDonald'sin tavoin hankkia leipänsä valmiina ulkopuoliselta valmistajalta pakasteena ja sulattaa tarpeen mukaan. Ylimääräistä uunia ei tietääkseni tarvita, kunhan pellille(tai mitä sitten käytetäänkin) laitetaan uusi puhdas leivinpaperi.
Eikös sen leivän voisi pitää samalla pellillä tai leivinpaperilla leipää täytettäessä, niin se ei olisi kosketuksissa muihin tuotteisiin tai pintoihin? - ap.
Kysyn vaan kirjoitti:
Miten McDonald's sitten myös kansainvälisenä yrityksenä tarjoaa hampurilaisensa myös gluteiinittomina?
Subway voisi McDonald'sin tavoin hankkia leipänsä valmiina ulkopuoliselta valmistajalta pakasteena ja sulattaa tarpeen mukaan. Ylimääräistä uunia ei tietääkseni tarvita, kunhan pellille(tai mitä sitten käytetäänkin) laitetaan uusi puhdas leivinpaperi.
Eikös sen leivän voisi pitää samalla pellillä tai leivinpaperilla leipää täytettäessä, niin se ei olisi kosketuksissa muihin tuotteisiin tai pintoihin?aivan niin.. jos subille tilattaisiin patongit ulkopuoliselta toimittajalta (niitä kun on!!), niin niitä ei tarvitsisi kuin sulattaa. Ja aivan sama tuli mieleen, että kuinka niihin salaatteihin sitten ei tule niitä muruja, jos leivän väliin laitettaviin salaatteihin ja täytteisiin kuitenkin tulee...
Helppo toteuttaa, jos haluaa, että saa gluteenitonta, sillä periaatteessa ei tarvita kuin erillinen pöytä ja leikkuulauta, jossa gluteenitonta valmistaa, jos patongit tai sämpylät tilaa ulkopuoliselta. ja näin leipien tasokin on varmistettu, sillä ihan kaikki ei osaa gluteenittomasta taikinasta leipää edes valmistaa, se kun on vähän toista kuin tavallisen "vehnäleivän" valmistus..
Mukavaa kesää kuitenkin ja kiitokset subwayn työntekijälle asiallisesta vastauksesta. - MMM
onnistuu... kirjoitti:
miten... (se salaatti nimittäin) valmistaa samalla työpöydällä, jossa käsitellään myös leipää, TÄYSIN ilman niitä leivänmuruja? vai tuleeko annokset teille talon ulkopuolelta valmiina, tuoretta, hyvää ja raikasta ruokaa...???
1) Salaateista saadaan gluteenittomia, kun ne valmistetaan keittiössä suoraan kylmiöstä otetuista, koskemattomista raaka-aineista
2) gluteenittomia leipiä ei voi paistaa samassa uunissa, edes omalla pellillä/leivinpaperilla, koska muita leipiä paistettaessa ilmaan irtoaa leivistä hiukkasia, jotka tarttuvat väistämättä myös eri alustalla paistetaviin leipiin. Näin ei voida taata, että leivät olisivat TÄYSIN gluteenittomia
3) Mcdonalds ei voi taata purilaistensa olevan täysin gluteenittomia, koska ne sulatetaan samassa mikrossa, paistetaan samalla parilalla ja täytetään samalla pöydällä kuin tavallisetkin purilaset
4) Jos ei oteta huomioon uunista ja tasosta syntyviä ongelmia, niin gluteenittomia leipiä ei ole myöskään sen vuoksi, että Subwayn toimintaperiaatteena on sulattaa, kohottaa ja leivittää leivät itse, jotta niistä saadaan meheviä ja parhaimman makuisia. Mikäli keliaakikko tulee ja tilaa leivän, kestää kohtuuttoman kauan, ennen kuin leipä on rauhassa sulanut ja kohonnut mittoihinsa. Mikäli pakasteesta otettu leipä sulatetaan mikrossa asiakkaan odottaessa, on se pieni ja lässähtänyt, ei suinkaan sellainen, kuin subwayn leipien kuuluu olla.
Ja perimmäisenä syynä on se, että gluteenittomia leipiä ei valmisteta, koska ei pystytä 100 %:sti takaamaan, että ne olisivat TÄYSIN gluteenittomia. Subwayssä tiedetään, kuten vsrmaan sinäkin keliaakikkona tiedät, että pienikin hiukkanen gluteenia tuhoaa keliaakikon suolinukkaa pahasti. Sitä riskiä ei haluta ottaa, että Subwayssä syötyään asiakas sairastuu vakavasti.
Mikäli haluat henkilökohtaisesti keskustella asiasta, pyydän, että lähetät www.subway.fi -sivujen kautta palautetta lähimpään ravintolaasi! - eräs vaan
MMM kirjoitti:
1) Salaateista saadaan gluteenittomia, kun ne valmistetaan keittiössä suoraan kylmiöstä otetuista, koskemattomista raaka-aineista
2) gluteenittomia leipiä ei voi paistaa samassa uunissa, edes omalla pellillä/leivinpaperilla, koska muita leipiä paistettaessa ilmaan irtoaa leivistä hiukkasia, jotka tarttuvat väistämättä myös eri alustalla paistetaviin leipiin. Näin ei voida taata, että leivät olisivat TÄYSIN gluteenittomia
3) Mcdonalds ei voi taata purilaistensa olevan täysin gluteenittomia, koska ne sulatetaan samassa mikrossa, paistetaan samalla parilalla ja täytetään samalla pöydällä kuin tavallisetkin purilaset
4) Jos ei oteta huomioon uunista ja tasosta syntyviä ongelmia, niin gluteenittomia leipiä ei ole myöskään sen vuoksi, että Subwayn toimintaperiaatteena on sulattaa, kohottaa ja leivittää leivät itse, jotta niistä saadaan meheviä ja parhaimman makuisia. Mikäli keliaakikko tulee ja tilaa leivän, kestää kohtuuttoman kauan, ennen kuin leipä on rauhassa sulanut ja kohonnut mittoihinsa. Mikäli pakasteesta otettu leipä sulatetaan mikrossa asiakkaan odottaessa, on se pieni ja lässähtänyt, ei suinkaan sellainen, kuin subwayn leipien kuuluu olla.
Ja perimmäisenä syynä on se, että gluteenittomia leipiä ei valmisteta, koska ei pystytä 100 %:sti takaamaan, että ne olisivat TÄYSIN gluteenittomia. Subwayssä tiedetään, kuten vsrmaan sinäkin keliaakikkona tiedät, että pienikin hiukkanen gluteenia tuhoaa keliaakikon suolinukkaa pahasti. Sitä riskiä ei haluta ottaa, että Subwayssä syötyään asiakas sairastuu vakavasti.
Mikäli haluat henkilökohtaisesti keskustella asiasta, pyydän, että lähetät www.subway.fi -sivujen kautta palautetta lähimpään ravintolaasi!mutta suurin syy taitaa olla se, että gluteiinittomien tuotteiden myyminen on pelkkää palvelua ei suinkaan hyvää bisnestä! Eli paikka jossa on gluteiinitonta tuotetta pitää sitä vain palvellakseen asiakkaitaa ei siksi, että siitä saisi tuottoa koska menekki on aina kovin vähäinen.
- MMM
eräs vaan kirjoitti:
mutta suurin syy taitaa olla se, että gluteiinittomien tuotteiden myyminen on pelkkää palvelua ei suinkaan hyvää bisnestä! Eli paikka jossa on gluteiinitonta tuotetta pitää sitä vain palvellakseen asiakkaitaa ei siksi, että siitä saisi tuottoa koska menekki on aina kovin vähäinen.
Niin no, täytyy muistaa että mikä tahansa yritys toimii vain ja ainoastaan tuottaakseen voittoa... Ja Subwayllä bisnes on todella paljon pienempää kuin esimerkiksi Mcdonaldsilla, joten kannattavaahan tuollainen toiminta ei missään nimessä olisi.
- Neito
onnistuu... kirjoitti:
miten... (se salaatti nimittäin) valmistaa samalla työpöydällä, jossa käsitellään myös leipää, TÄYSIN ilman niitä leivänmuruja? vai tuleeko annokset teille talon ulkopuolelta valmiina, tuoretta, hyvää ja raikasta ruokaa...???
No ei gluteenittomia salaatteja tietenkään valmisteta samalla linjalla kuin leipiä!!!Mikäli asiakas salaattia tilatessaan vaan muistaa mainita haluavansa täysin gluteenittoman annoksen,valmistamme sen keittiön puolella puhtaista astioista otetuista raaka-aineista.Mutta tässäkin asiassa asiakkaan itse tulee muistaa kertoa tarvitsevansa gluteenittoman annoksen...Eli Subwayssa ei mikään annos tule valmiina mistään,eli edelleen ruoka on puhdasta,tuoretta ja herkullista:)
- niin no
ap. kirjoitti:
aivan niin.. jos subille tilattaisiin patongit ulkopuoliselta toimittajalta (niitä kun on!!), niin niitä ei tarvitsisi kuin sulattaa. Ja aivan sama tuli mieleen, että kuinka niihin salaatteihin sitten ei tule niitä muruja, jos leivän väliin laitettaviin salaatteihin ja täytteisiin kuitenkin tulee...
Helppo toteuttaa, jos haluaa, että saa gluteenitonta, sillä periaatteessa ei tarvita kuin erillinen pöytä ja leikkuulauta, jossa gluteenitonta valmistaa, jos patongit tai sämpylät tilaa ulkopuoliselta. ja näin leipien tasokin on varmistettu, sillä ihan kaikki ei osaa gluteenittomasta taikinasta leipää edes valmistaa, se kun on vähän toista kuin tavallisen "vehnäleivän" valmistus..
Mukavaa kesää kuitenkin ja kiitokset subwayn työntekijälle asiallisesta vastauksesta.Eikös se subin idea ole just se tuore leipä... Kaikki ymmärrys keliaakikoille mut mut... Pakkoko se on välttämättä tuoreleipäbaariin mennä jos kerran keliakia on? Onhan niitä vaihtoehtoja...
Tai tee omat mössösi niin tietääpähän ainakin mitä saa. :=)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1212306
Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten4252170Sinun ja kaipaamasi törmääminen
Missä sinä haluaisit sen satunnaisen kohtaamisen mieluiten tapahtuvan?971186Ammuskelua Eliaksenkadulla
Mikä homma? Hirven metsästykseen vielä lähemäs 3kk. Oliko lie puuman metsästystä..?13975- 44804
Olen pahoillani jos kärsit.
Mutta meidän välejä ei voi korjata. Rakastin sua tiedoksi. Älä tee itelles mitään vaan hae apua.34800Ymmärrätköhän nainen
Etten halua että ottaisit sitä suuhusi. Minusta se on ällöttävää, vaikka kivalta se kai tuntuisi, mutta vain minusta. Mi109776Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin?
Kamalaa! Ketä tappoi vanhempansa Huittisissa? Ketkä tapettiin? Shokki!15774Sinkkujen lapset ja kesäloman pituus
Tuli mieleeni kysyä oletteko huolissanne lasten ja nuorten tulevaisuudesta, tai siitä mitä he nyt joutuvat kokemaan yhte166706Luvattiin työpaikka, mutta mitään ei kuulukaan
Kuinka yleistä tällainen on? Ehdin jo iloita työpaikasta, turhaan, kun mitään ei kuulukaan työnantajasta, joka ilmoitti32699