Tämä on niin kovan luokan juttu, että siitä on aivan pakko

Anonyymi-ap

tehdä oma avaus, muutoin kaikki eivät sitä huomaa. Nimittäin kun puhutaan syksyn -44 rauhanneuvotteluista niin kyseessä on ilmiselvä Suomessa keksitty propagandailmaus. Neuvottelu on jotain ihan muuta kuin se mitä tuolloin Kremlissä tapahtui. Siellähän ei sanan oikean merkityksen mukaisesti neuvoteltu yhtään mistään, Suomen delegaatio oli kuulemassa vain yksipuolisen sanelun jota ei neuvotteluksi voi kutsua.

Eli ilmaus "syksyn 1944 rauhanneuvottelut"on syytä hävittää ja ottaa tilalle jotain muuta, vaikkapa "syksyn 1944 antautumisasiakirjan allekirjoitustilaisuus".

12

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei siellä tosiaankaan mitään neuvoteltu. Sinne lähetettiin delegaatio josta osa kuoli tai halvaantui kesken matkan, osa vaipui maaniseen psykoosiin. Varsinainen kehäraakkien kattaus.

      • Anonyymi

        Taustalla oli Mannerheimin hermojen romahdus. Sotaa olisi pitänyt jatkaa niin ehdot olisivat lieventyneet.


      • Anonyymi

        Delegaatioon kuulunut Erik Heinrichs oli vuonna 44 mies parhaassa iässä 54 vuotias ei mikään kehäraakki.
        Paineet olivat tietysti kovat kuten kenellä tahaansa Suomen tulevaisuusta huolestuneella vastuullisella ihmisellä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taustalla oli Mannerheimin hermojen romahdus. Sotaa olisi pitänyt jatkaa niin ehdot olisivat lieventyneet.

        Jatkaa mihin asti?

        Neuvostoliiton työntymiseen Saksan alueelle talvella 1944? Ardennien taisteluun vuodenvaihteessa 1944-1945 ja Saksan viimeisten reservien tuhoutumiseen? Berliin luhistumiseen ja Saksan antautumiseen toukokuussa 1945? Japanin antautumiseen syyskuussa 1945?

        Miten sodan jatkaminen liittolaisten aina vain pahempiin tappioihin asti, jos se olisi edes ollut mahdollista, olisi parantanut Suomen neuvotteluasemia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Delegaatioon kuulunut Erik Heinrichs oli vuonna 44 mies parhaassa iässä 54 vuotias ei mikään kehäraakki.
        Paineet olivat tietysti kovat kuten kenellä tahaansa Suomen tulevaisuusta huolestuneella vastuullisella ihmisellä.

        Ehkä ikä oli sopiva mutta psyyke ei enää kestänyt sodan jäljiltä. Joutui hullujenhuoneeseen.


    • Anonyymi

      Ehkäpä näin. Ehkä juuri Venäjän piti sanoa, mikä Suomelle oli parasta. Iltalehti vihjaili, että Venäjä levittää Suomeen sodan uhkaa. Taisi kuitenkin olla Nato, joka lähetti agenttinsa puhumaan Ylelle, että nyt pitää liittyä, "ilman sarvia ja hampaita". Ja neuvo meni, kuin sulaan rasvaan. Olimmeko hölmöjä?

      • Anonyymi

        ----Olimmeko hölmöjä?-----

        Olimme, tilannetta ei analysoitu riittävästi.


    • Anonyymi

      Suomi olisi voinut vaatia neuvotteluissa jotain myönnytyksiä uhaten jatkaa sotaa. Neukulla oli silloin niin paljon pelissä, että jotakin kyllä olisi saatu.

      • Anonyymi

        Näin oli, pelisilmää ei ollut lainkaan. N-liitolla oli käynnissä kilpailu länsiliittoutuneiden kanssa pääsystä Berliiniin. Kaikki ehdotukset siitä kuinka Suomen kanssa joko joudutaan sitomaan tai vapauttamaan joukkoja olivat myös Puna-armeijalle arvokkaita. Valitettavasti tässäkin asiassa käytiin "erillissotaa" eivätkä haudan ja mielisairaalan partaalla olleet "neuvottelijat" kyenneet asetelmaa näkemään saati hyväksikäyttämään.


    • Anonyymi

      Syksyn 1944 tapahtumat
      Istunto 78 lauantaina 2. syyskuuta 1944 klo 18
      Pöytäkirja: 78. Lauantaina 2 p. syyskuuta 1944

      Pääministeri Hackzell antaa valtioneuvoston tiedonannon. Se on jatkoa niille selonteoille, jotka edellinen hallitus oli antanut 29. helmikuuta, 14. maaliskuuta ja 12. huhtikuuta eduskunnalle. Rauhankysymys oli jäänyt keväällä avoimeksi, kun hallitus ei voinut hyväksyä Neuvostoliiton esittämiä välirauhan ehtoja, joita se kokonaisuutena piti liian raskaina.

      Pääministerin mukaan mitään sellaisia seikkoja, jotka viittaisivat mahdollisuuteen selviytyä sodasta merkittävästi lievemmillä ehdoilla kuin huhtikuussa, ei ole ilmaantunut eikä näytä olevan näköpiirissä. Hän selostaa tilannetta, mihin on jouduttu ja niitä toimenpiteitä, joihin hallituksen mielestä on ryhdyttävä.

      Hallitus on tullut siihen käsitykseen, että toimenpiteisiin välirauhan tai rauhan aikaansaamiseksi Suomen ja Neuvostoliiton välille olisi kaikesta huolimatta viipymättä ryhdyttävä niillä edellytyksillä, jotka nyt näyttävät olevan tarjolla. Neuvottelujen aikaansaamiseksi on Suomen ilmoitettava Saksalle, että sen on pakko katkaista suhteensa Saksaan ja pyydettävä, että Saksan hallitus siirtää pois joukkonsa.

      Hackzellin mukaan hallituksen kantaa määrittäessä on ollut mukana Suomen marsalkka, jolle kuukausi sitten oli yksimielisesti uskottu valtionpäämiehen raskas tehtävä.

      Hallitus toivoo, että eduskunta kuultuaan tämän selonteon hyväksyy yksinkertaiseen päiväjärjestykseen siirtymisen. Asia pannaan pöydälle seuraavaan täysistuntoon, joka samana iltana klo 20. Istunto lopetetaan klo 19.

      ​Istunto 79 Lauantaina 2. syyskuuta 1944 klo 20
      Pöytäkirja: 79. Lauantaina 2 p. syyskuuta 1944

      Ulkopuolella päiväjärjestyksen esitellään valtioneuvoston tiedonanto rauhanomaisten suhteiden palauttamisesta Suomen ja Neuvostoliiton välille.

      Keskustelun aikana ehdottaa edustaja Virkkunen edustaja Salmialan kannattamana näin kuuluvan päiväjärjestykseen siirtymisen sanamuodon: ”Kuultuaan hallituksen tiedonannon eduskunta katsoo, että ei ole takeita siitä, että hallituksen ehdottamat toimenpiteet johtaisivat rauhaan, joka turvaa maan itsenäisyyden, jonka tähden näihin toimenpiteisiin ei ole ryhdyttävä, ja siirtyy päiväjärjestykseen.”

      Edustaja Saarinen ehdottaa edustaja Wainion kannattamana asian panemista pöydälle seuraavan maanantain täysistuntoon. Ehdotuksesta äänestetään, mutta pöydällepanon kannattajat jäävät vähemmistöön, asian käsittely jatkuu.

      Keskustelun päätyttyä toimitetaan äänestys. Vastakkain ovat puhemiehen ehdotus ja edustaja Virkkusen ehdotus. Puhemiehen ehdotusta kannattavat äänestävät ”jaa”, edustaja Virkkusen ehdotusta kannattavat äänestävät ”ei”.

      Ensimmäisen äänestyksen tulos on 108 jaa- ja 45 ei-ääntä, 1 tyhjä; poissa 45.

      Edustaja Salmiala pyytää tämän jälkeen avointa äänestystä. Puhemies kehottaa niitä nousemaan, jotka kannattavat avointa äänestystä. Kun tämä on tapahtunut, toteaa puhemies avoimen äänestyksen toimitettavakasi.

      Avoimen äänestyksen tulos on 113 jaa- ja 43 ei-ääntä; poissa 43.

      Hallitus on saanut eduskunnan hyväksynnän ehdotukselleen.

    • Anonyymi

      ​Istunto 81 maanantaina 4. syyskuuta 1944 klo 21
      Pöytäkirja: 81. Maanantaina 4 p. syyskuuta 1944

      Pääministeri Hackzell antaa valtioneuvoston tiedonannon. Tasavallan presidentti Mannerheim on määrännyt pääministerin sen valtuuskunnan puheenjohtajaksi, jonka tehtävänä on neuvotella neuvostohallituksen kanssa rauhasta. Hallitus haluaa valtuuskunnan lähdön hetkellä olla selvillä, nauttiiko se edelleen eduskunnan täyttä luottamusta.

      Selonteon jälkeen puhemiesneuvoston ehdotus asian panemisesta pöydälle eduskunnan seuraavaan täysistuntoon hyväksytään. Eduskunnan seuraava istunto samana iltana klo 23. Täysistunto 81 lopetetaan klo 21:47.

      ​Istunto 82 maanantaina 4. syyskuuta 1944 klo 23
      Pöytäkirja: 82. Maanantaina 4 p. syyskuuta 1944

      Ulkopuolella päiväjärjestyksen esitellään valtioneuvoston tiedonanto rauhanneuvotteluja edeltäneistä toimenpiteistä.

      Keskustelun jälkeen ja puhemiehen julistettua sen päättyneeksi puhemies esittää eduskunnan hyväksyttäväksi päiväjärjestykseen siirtymisen, jonka sanamuoto on ”Saatuaan tiedonannon eduskunta siirtyy päiväjärjestykseen”. Muuta ehdotusta ei ole tehty ja puhemies toteaa eduskunnan yksimielisesti hyväksyneen puhemiehen ehdotuksen yksinkertaisesta päiväjärjestykseen siirtymisestä.

      Hallitus on näin saanut eduskunnan luottamuksen. Suomi aloitti rintamalla aselevon samana päivänä 4. syyskuuta kello 8.00. Myös Neuvostoliitto lopetti sotatoimet seuraavana päivänä.

      ​Istunto 90 tiistaina 19. syyskuuta 1944 klo 6
      Pöytäkirja: 90. Tiistaina 19 p. syyskuuta 1944

      V.t. pääministeri von Born antaa valtioneuvoston tiedonannon ja esittää hallituksen puolesta eduskunnalle ehdotuksen välirauhansopimukseksi. Ehdotus on tuloksena neuvotteluista, joita on käyty Moskovassa syyskuun 8. päivästä alkaen. V.t. pääministeri lukee ääneen edellisenä yönä valtuuskunnalta Moskovasta saapuneen sähkeen, joka päättyy lauseeseen: ”Vastaus välttämätön heti ja viimeistään huomenna klo 12 päivällä mennessä.”

      Von Born toteaa ”huomenna” olevan tänä päivänä, sillä sähke on lähetetty edellisenä iltana. Harkitessaan välirauhan ehdotusta ”hallitus on tullut siihen käsitykseen, että emme nykyhetkellä voi olla näitä ehtoja hyväksymättä …”.

      Hallitus odottaa eduskunnan hyväksyvän hallituksen ehdotuksen, että kysymyksessä oleviin välirauhan ehtoihin suostutaan ja että valtuuskunta valtuutetaan allekirjoittamaan neuvottelujen tuloksena syntynyt sopimusehdotus.

      Puhemiesneuvosto ehdottaa asian panemista pöydälle eduskunnan seuraavaan täysistuntoon. Ehdotus hyväksytään ja asia pannan pöydälle eduskunnan seuraavaan täysistuntoon. Seuraava täysistunto samana aamuna klo 7. Istunto 90 lopetetaan klo 6:37.

      ​Istunto 91 tiistaina 19. syyskuuta 1944 klo 7
      Pöytäkirja: 91. Tiistaina 19 p. syyskuuta 1944

      Ulkopuolella päiväjärjestyksen esitellään valtioneuvoston tiedonanto välirauhan neuvotteluista.

      Puhemiehen esittämä menettelytapa hyväksytään.
      Keskustelun jälkeen ja puhemiehen julistettua sen päättyneeksi puhemies esittää eduskunnan hyväksyttäväksi päiväjärjestykseen siirtymisen, jonka sanamuoto on ”Saatuansa tiedonannon eduskunta siirtyy päiväjärjestykseen”.
      Kun muuta ehdotusta ei ole tehty, puhemies toteaa eduskunnan yksimielisesti hyväksyneen puhemiehen ehdotuksen yksinkertaiseen päiväjärjestykseen siirtymisestä. Asia on loppuun käsitelty.

      Hallitus sai eduskunnalta hyväksynnän välirauhansopimuksen ehtoihin suostumisesta ja valtuuskunta valtuudet allekirjoittaa sopimusehdotus.

      Välirauhan ehdot
      Suomi luovutti Neuvostoliitolle talvisodassa menetettyjen alueiden lisäksi Petsamon ja joutui vuokraamaan Porkkalan 50 vuodeksi

      Saksan joukot oli karkotettava maasta ja saksalaisten omaisuus luovutettava liittoutuneille.

      Suomen oli supistettava armeijansa vahvuus 42 000 mieheen.

      Sotakorvaukset ja korvaus luovutetulta alueelta viedystä ja hävitetystä omaisuudesta.

      Neuvostoliiton vastaiset ja ”fasistiset” järjestöt piti lakkauttaa pysyvästi.

      Sotarikolliset piti tuomita.

    • Anonyymi

      Elämmehän me valheessa muutenkin niin ei kai tämä yksi enää tilannetta paljon pahenna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      109
      2820
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2320
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      104
      1930
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      169
      1341
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      284
      1169
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      243
      979
    Aihe