heips! minun pitäisi kuorruttaa kolme pyöreää kakkua kermalla yksiin häihin, mutta mulla pelottaa etten saa sitä onnistumaan tarpeeksi hyvin...:P pursottimessa on tähtityllä,ja sillä pitäis tehä reunoille semmosia raitoja alhaalta ylöspäin. päälle tasainen,ohut kerros kermaa ja pari aitoa ruusua.
oisko joitaki vinkkejä tuohon pursotukseen/kuorruttamiseen, että sais mahdollisimman hyvän lopputuloksen? kaikki vinkit kelpaa! kiits! :)
Kerman pursotus-onkelma...
9
2850
Vastaukset
- kerma
Tee hyla kermasta vaahto, tulee paljon parempi ja mielestäni myös kauniimpi, on valkoinen eikä kellertävä kuin tavalliseta vispikermasta tehty. Ei myöskään juoksetu tai mene voiksi jonka tavallinen saataa tehdä.
Aloita siten, että levitä ensin ylös kerma tasaiseksi ja sitten ala pursottaan alhaalta ylöspäin ja pursota hieman yli reunan ylä-osassa ja lopuksi pursota yläreunaan ympäriinsä joko kukkia tai sellainen rengas, jossa teet siksakia. Tekemisen iloa sinulle :)- liisa
joo kiitos! pittääpä kokeilla. :)
- Konditor/bagare
kermaa niin että aloitat kakun alaseunasta ja menet ylös ja sieltä alas eli etenet näin edestakaisin pursottaen tasaisella paineella välillä kakkua kääntäen. Sitten tasoitat kakun päälle kerman sileästi kuten olit ajatellut. Mutta jos olet epävarma pursottamaan niin leikkaa vaikka pahvista levyn joka menee sentin yli kakkupohjan. Sa sitten muovi kraapan reunan leikot sahanterän kaltaiseksi ja sillä laitat kerman syrjån ympäri. Kakun päälle pursötat sitten ruusukkeita sillä tähti-"tyllällä"
Teen usein näin vaikka hallitsen pursottamisen taidon ja se siksi koska se on hieno yksinkertaisuudessaan.- liisa
en oo ennen pursottanut niin kuin sanoit, että ensin alhaalta ylös ja jatkaa saman tien edellisen "pötkylän" viereen ylhäältä alas.
pitääpä harjotella ennen varsinaisten hääkakkujen kuorruttamista tuotakin. se siksak-reunainen raappa-jutska ei tällä kertaa onnistu, morsiamen äiti nimenomaan toivoi että reunat pursotetaan. sekin oli kuitenkin uutta, kiitoksia vain! :D
- suklaasilmä
Töissä ravintolassa olen napannut tällaisen hyvän vinkin: kuorruta kakku ensin oikein ohuella, tasaisella kerroksella kermavaahtoa ja pursota vasta sitten. Tällä tavalla kakun kuorrutukseen ei tule "aukkoja" vaikka pursotus ei ihan nappiin osuisikaan.
- liisa
olen kuullut, että jotkut laittavat kerman sekaan tomusokeria eikä hienoa sokeria. mikä ero näillä on, näkyykö ero valmiin kermavaahdon rakenteessa? huomaako sen pursottaessa ja tuleeko siitä jotenkin tukevampaa vaahtoa?
- vaahtera
olen myöskin kuullut, että juuri tomusokeria kermavaahtoon lisäämällä tulisi vaahdosta kestävämpää.
- on..
hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.
Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa. - liisa
on.. kirjoitti:
hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.
Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.kiitos vastauksesta, pittääpä kokeilla sitten sitä tomusokeria. kai sitä pannaan sitten vaahdon sekaan saman verran kuin sitä halveksittua hieno- ja vanilliini sokeria yhteensä? ;D
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks
Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann2582001Olen niin kesken
Omien asioiden suhteen etkä voi odottaa loputtomiin. Mun on muutenkin niin vaikea suhun luottaa vaikka joku ihme syvyys151458Tietääkö joku ylläpidosta?
Miten näillä palstoilla tomii tuo ylläpito, onko sitä yli päätään olemassa vai ovatko huhut totta että on palstan kirjoi2101287Auttaja paikalla. Kerro huolesi. (Osa 2)
Voin auttaa sinua näkemään tilanteesi uudesta näkökulmasta. Voin antaa lohtua, toivoa ja rohkeutta. Olen elänyt maan pä1851135- 69998
Nainen olet ensimmäinen tarpeeksi vahva
joka kestää tämän kokonaisuuden, minut. Persoonani, tunteeni, kipuni, pelkoni. Olen aina pidätellyt itseäni ja antanut v60933TTK:sta tippunut Sara Siipola rehellisenä Jurza-open kanssa: "Että jaa, siinäkö..."
Tippuiko oikea TTK-pari ensimmäisenä? Joka tapauksessa iso kiitos tansseistanne Sara ja Jurza Tanssii Tähtien Kanssa -p18914- 51856
Martina ei mennyt naimisiin
IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva126830Mä tuun aina rakastamaan sua J
Mutta en pysty kertomaan, että mikä mulla on hätänä. Mä en kertakaikkiaan pysty. Joskus naureskelit muiden ihmisten vai61823