Kerman pursotus-onkelma...

liisa

heips! minun pitäisi kuorruttaa kolme pyöreää kakkua kermalla yksiin häihin, mutta mulla pelottaa etten saa sitä onnistumaan tarpeeksi hyvin...:P pursottimessa on tähtityllä,ja sillä pitäis tehä reunoille semmosia raitoja alhaalta ylöspäin. päälle tasainen,ohut kerros kermaa ja pari aitoa ruusua.
oisko joitaki vinkkejä tuohon pursotukseen/kuorruttamiseen, että sais mahdollisimman hyvän lopputuloksen? kaikki vinkit kelpaa! kiits! :)

9

2835

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerma

      Tee hyla kermasta vaahto, tulee paljon parempi ja mielestäni myös kauniimpi, on valkoinen eikä kellertävä kuin tavalliseta vispikermasta tehty. Ei myöskään juoksetu tai mene voiksi jonka tavallinen saataa tehdä.
      Aloita siten, että levitä ensin ylös kerma tasaiseksi ja sitten ala pursottaan alhaalta ylöspäin ja pursota hieman yli reunan ylä-osassa ja lopuksi pursota yläreunaan ympäriinsä joko kukkia tai sellainen rengas, jossa teet siksakia. Tekemisen iloa sinulle :)

      • liisa

        joo kiitos! pittääpä kokeilla. :)


    • Konditor/bagare

      kermaa niin että aloitat kakun alaseunasta ja menet ylös ja sieltä alas eli etenet näin edestakaisin pursottaen tasaisella paineella välillä kakkua kääntäen. Sitten tasoitat kakun päälle kerman sileästi kuten olit ajatellut. Mutta jos olet epävarma pursottamaan niin leikkaa vaikka pahvista levyn joka menee sentin yli kakkupohjan. Sa sitten muovi kraapan reunan leikot sahanterän kaltaiseksi ja sillä laitat kerman syrjån ympäri. Kakun päälle pursötat sitten ruusukkeita sillä tähti-"tyllällä"
      Teen usein näin vaikka hallitsen pursottamisen taidon ja se siksi koska se on hieno yksinkertaisuudessaan.

      • liisa

        en oo ennen pursottanut niin kuin sanoit, että ensin alhaalta ylös ja jatkaa saman tien edellisen "pötkylän" viereen ylhäältä alas.
        pitääpä harjotella ennen varsinaisten hääkakkujen kuorruttamista tuotakin. se siksak-reunainen raappa-jutska ei tällä kertaa onnistu, morsiamen äiti nimenomaan toivoi että reunat pursotetaan. sekin oli kuitenkin uutta, kiitoksia vain! :D


    • suklaasilmä

      Töissä ravintolassa olen napannut tällaisen hyvän vinkin: kuorruta kakku ensin oikein ohuella, tasaisella kerroksella kermavaahtoa ja pursota vasta sitten. Tällä tavalla kakun kuorrutukseen ei tule "aukkoja" vaikka pursotus ei ihan nappiin osuisikaan.

    • liisa

      olen kuullut, että jotkut laittavat kerman sekaan tomusokeria eikä hienoa sokeria. mikä ero näillä on, näkyykö ero valmiin kermavaahdon rakenteessa? huomaako sen pursottaessa ja tuleeko siitä jotenkin tukevampaa vaahtoa?

      • vaahtera

        olen myöskin kuullut, että juuri tomusokeria kermavaahtoon lisäämällä tulisi vaahdosta kestävämpää.


      • on..

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.


      • liisa
        on.. kirjoitti:

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.

        kiitos vastauksesta, pittääpä kokeilla sitten sitä tomusokeria. kai sitä pannaan sitten vaahdon sekaan saman verran kuin sitä halveksittua hieno- ja vanilliini sokeria yhteensä? ;D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      66
      3362
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3157
    3. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2638
    4. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2538
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1953
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1850
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1636
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1465
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1320
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1189
    Aihe