Kerman pursotus-onkelma...

liisa

heips! minun pitäisi kuorruttaa kolme pyöreää kakkua kermalla yksiin häihin, mutta mulla pelottaa etten saa sitä onnistumaan tarpeeksi hyvin...:P pursottimessa on tähtityllä,ja sillä pitäis tehä reunoille semmosia raitoja alhaalta ylöspäin. päälle tasainen,ohut kerros kermaa ja pari aitoa ruusua.
oisko joitaki vinkkejä tuohon pursotukseen/kuorruttamiseen, että sais mahdollisimman hyvän lopputuloksen? kaikki vinkit kelpaa! kiits! :)

9

2822

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerma

      Tee hyla kermasta vaahto, tulee paljon parempi ja mielestäni myös kauniimpi, on valkoinen eikä kellertävä kuin tavalliseta vispikermasta tehty. Ei myöskään juoksetu tai mene voiksi jonka tavallinen saataa tehdä.
      Aloita siten, että levitä ensin ylös kerma tasaiseksi ja sitten ala pursottaan alhaalta ylöspäin ja pursota hieman yli reunan ylä-osassa ja lopuksi pursota yläreunaan ympäriinsä joko kukkia tai sellainen rengas, jossa teet siksakia. Tekemisen iloa sinulle :)

      • liisa

        joo kiitos! pittääpä kokeilla. :)


    • Konditor/bagare

      kermaa niin että aloitat kakun alaseunasta ja menet ylös ja sieltä alas eli etenet näin edestakaisin pursottaen tasaisella paineella välillä kakkua kääntäen. Sitten tasoitat kakun päälle kerman sileästi kuten olit ajatellut. Mutta jos olet epävarma pursottamaan niin leikkaa vaikka pahvista levyn joka menee sentin yli kakkupohjan. Sa sitten muovi kraapan reunan leikot sahanterän kaltaiseksi ja sillä laitat kerman syrjån ympäri. Kakun päälle pursötat sitten ruusukkeita sillä tähti-"tyllällä"
      Teen usein näin vaikka hallitsen pursottamisen taidon ja se siksi koska se on hieno yksinkertaisuudessaan.

      • liisa

        en oo ennen pursottanut niin kuin sanoit, että ensin alhaalta ylös ja jatkaa saman tien edellisen "pötkylän" viereen ylhäältä alas.
        pitääpä harjotella ennen varsinaisten hääkakkujen kuorruttamista tuotakin. se siksak-reunainen raappa-jutska ei tällä kertaa onnistu, morsiamen äiti nimenomaan toivoi että reunat pursotetaan. sekin oli kuitenkin uutta, kiitoksia vain! :D


    • suklaasilmä

      Töissä ravintolassa olen napannut tällaisen hyvän vinkin: kuorruta kakku ensin oikein ohuella, tasaisella kerroksella kermavaahtoa ja pursota vasta sitten. Tällä tavalla kakun kuorrutukseen ei tule "aukkoja" vaikka pursotus ei ihan nappiin osuisikaan.

    • liisa

      olen kuullut, että jotkut laittavat kerman sekaan tomusokeria eikä hienoa sokeria. mikä ero näillä on, näkyykö ero valmiin kermavaahdon rakenteessa? huomaako sen pursottaessa ja tuleeko siitä jotenkin tukevampaa vaahtoa?

      • vaahtera

        olen myöskin kuullut, että juuri tomusokeria kermavaahtoon lisäämällä tulisi vaahdosta kestävämpää.


      • on..

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.


      • liisa
        on.. kirjoitti:

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.

        kiitos vastauksesta, pittääpä kokeilla sitten sitä tomusokeria. kai sitä pannaan sitten vaahdon sekaan saman verran kuin sitä halveksittua hieno- ja vanilliini sokeria yhteensä? ;D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oletko tyytyväinen viime tapaamiseemme?

      Vai toivoitko sen menevän toisella tavalla? Miten?
      Ikävä
      72
      3053
    2. Nyt se sit loppuu

      Et ei enää nähdä ja yhteyttä pidetä.
      Ikävä
      55
      2715
    3. Kuoleman pelko katosi

      Olen pelännyt koko elämän ajan kuolemaa mutta yhtäkkiä kun hindut paljastivat totuuksia uskonnoista noin aloin yhtäkkiä
      Hindulaisuus
      432
      2335
    4. Viikonloppu terveiset kaivatulle

      tähän alas ⬇️⬇️⬇️
      Ikävä
      79
      2178
    5. Jos sitä keittelis teetä

      Ja miettis mitä mies siellä jossain touhuilee... ☕️
      Ikävä
      95
      1996
    6. Myötähäpeä kun näkee sut,

      tekisit jotain ittelles. Ihan hyvällä tämä!
      Ikävä
      54
      1906
    7. Huomenta ........

      Huomenta 💗 Tiedän, että tuntuisit hyvälle.
      Ikävä
      12
      1576
    8. Kuhmolainen on selvästi kepun lehti

      Kuhmolaise etukannessa oli Kuva kun Jaskalle annettiin karhu patsas.mutta kukmolaislehti oli niin kepulainen että Jaskan
      Kuhmo
      17
      1537
    9. Ei mun tunteet

      ole mihinkään kadonnut. Enkä mä sua inhoa tai ole kyllästynyt. Mä ymmärsin, ettet ole kiinnostunut minusta, ainakaan sil
      Ikävä
      30
      1380
    10. Mitä nämä palautteet palstalla ovat?

      Joku uusi toimintatapa rohkaista kirjoittajia vai mistä on kyse?
      Ikävä
      29
      1349
    Aihe