Kerman pursotus-onkelma...

liisa

heips! minun pitäisi kuorruttaa kolme pyöreää kakkua kermalla yksiin häihin, mutta mulla pelottaa etten saa sitä onnistumaan tarpeeksi hyvin...:P pursottimessa on tähtityllä,ja sillä pitäis tehä reunoille semmosia raitoja alhaalta ylöspäin. päälle tasainen,ohut kerros kermaa ja pari aitoa ruusua.
oisko joitaki vinkkejä tuohon pursotukseen/kuorruttamiseen, että sais mahdollisimman hyvän lopputuloksen? kaikki vinkit kelpaa! kiits! :)

9

2850

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerma

      Tee hyla kermasta vaahto, tulee paljon parempi ja mielestäni myös kauniimpi, on valkoinen eikä kellertävä kuin tavalliseta vispikermasta tehty. Ei myöskään juoksetu tai mene voiksi jonka tavallinen saataa tehdä.
      Aloita siten, että levitä ensin ylös kerma tasaiseksi ja sitten ala pursottaan alhaalta ylöspäin ja pursota hieman yli reunan ylä-osassa ja lopuksi pursota yläreunaan ympäriinsä joko kukkia tai sellainen rengas, jossa teet siksakia. Tekemisen iloa sinulle :)

      • liisa

        joo kiitos! pittääpä kokeilla. :)


    • Konditor/bagare

      kermaa niin että aloitat kakun alaseunasta ja menet ylös ja sieltä alas eli etenet näin edestakaisin pursottaen tasaisella paineella välillä kakkua kääntäen. Sitten tasoitat kakun päälle kerman sileästi kuten olit ajatellut. Mutta jos olet epävarma pursottamaan niin leikkaa vaikka pahvista levyn joka menee sentin yli kakkupohjan. Sa sitten muovi kraapan reunan leikot sahanterän kaltaiseksi ja sillä laitat kerman syrjån ympäri. Kakun päälle pursötat sitten ruusukkeita sillä tähti-"tyllällä"
      Teen usein näin vaikka hallitsen pursottamisen taidon ja se siksi koska se on hieno yksinkertaisuudessaan.

      • liisa

        en oo ennen pursottanut niin kuin sanoit, että ensin alhaalta ylös ja jatkaa saman tien edellisen "pötkylän" viereen ylhäältä alas.
        pitääpä harjotella ennen varsinaisten hääkakkujen kuorruttamista tuotakin. se siksak-reunainen raappa-jutska ei tällä kertaa onnistu, morsiamen äiti nimenomaan toivoi että reunat pursotetaan. sekin oli kuitenkin uutta, kiitoksia vain! :D


    • suklaasilmä

      Töissä ravintolassa olen napannut tällaisen hyvän vinkin: kuorruta kakku ensin oikein ohuella, tasaisella kerroksella kermavaahtoa ja pursota vasta sitten. Tällä tavalla kakun kuorrutukseen ei tule "aukkoja" vaikka pursotus ei ihan nappiin osuisikaan.

    • liisa

      olen kuullut, että jotkut laittavat kerman sekaan tomusokeria eikä hienoa sokeria. mikä ero näillä on, näkyykö ero valmiin kermavaahdon rakenteessa? huomaako sen pursottaessa ja tuleeko siitä jotenkin tukevampaa vaahtoa?

      • vaahtera

        olen myöskin kuullut, että juuri tomusokeria kermavaahtoon lisäämällä tulisi vaahdosta kestävämpää.


      • on..

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.


      • liisa
        on.. kirjoitti:

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.

        kiitos vastauksesta, pittääpä kokeilla sitten sitä tomusokeria. kai sitä pannaan sitten vaahdon sekaan saman verran kuin sitä halveksittua hieno- ja vanilliini sokeria yhteensä? ;D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihanasti alkoi aamu: SDP:n kaula kokoomukseen jo 6,9 %-yks

      Lindtmanin I hallitus on tukevasti jytkyttämässä laittamaan Suomi kuntoon Orvon täystuhohallituksen jäljiltä, jonka kann
      Maailman menoa
      258
      2001
    2. Olen niin kesken

      Omien asioiden suhteen etkä voi odottaa loputtomiin. Mun on muutenkin niin vaikea suhun luottaa vaikka joku ihme syvyys
      Ikävä
      15
      1458
    3. Tietääkö joku ylläpidosta?

      Miten näillä palstoilla tomii tuo ylläpito, onko sitä yli päätään olemassa vai ovatko huhut totta että on palstan kirjoi
      Sinkut
      210
      1287
    4. Auttaja paikalla. Kerro huolesi. (Osa 2)

      Voin auttaa sinua näkemään tilanteesi uudesta näkökulmasta. Voin antaa lohtua, toivoa ja rohkeutta. Olen elänyt maan pä
      Ikävä
      185
      1135
    5. Minkä ikäinen

      Minkä ikäinen on kaipauksesi kohde?
      Ikävä
      69
      998
    6. Nainen olet ensimmäinen tarpeeksi vahva

      joka kestää tämän kokonaisuuden, minut. Persoonani, tunteeni, kipuni, pelkoni. Olen aina pidätellyt itseäni ja antanut v
      Ikävä
      60
      933
    7. TTK:sta tippunut Sara Siipola rehellisenä Jurza-open kanssa: "Että jaa, siinäkö..."

      Tippuiko oikea TTK-pari ensimmäisenä? Joka tapauksessa iso kiitos tansseistanne Sara ja Jurza Tanssii Tähtien Kanssa -p
      Tanssii tähtien kanssa
      18
      914
    8. Tunnisteita kaipaajille

      Onko jokin juttu mistä sun kaivattu tietää et viesti ois hälle? ☎️📝
      Ikävä
      51
      856
    9. Martina ei mennyt naimisiin

      IS 17.9: Martinan häät peruuntui, tajusi, ettei ollut oikea aika. Rahat meni hevosiin. On edelleen parisuhteessa Yhdysva
      Kotimaiset julkkisjuorut
      126
      830
    10. Mä tuun aina rakastamaan sua J

      Mutta en pysty kertomaan, että mikä mulla on hätänä. Mä en kertakaikkiaan pysty. Joskus naureskelit muiden ihmisten vai
      Ikävä
      61
      823
    Aihe