Kerman pursotus-onkelma...

liisa

heips! minun pitäisi kuorruttaa kolme pyöreää kakkua kermalla yksiin häihin, mutta mulla pelottaa etten saa sitä onnistumaan tarpeeksi hyvin...:P pursottimessa on tähtityllä,ja sillä pitäis tehä reunoille semmosia raitoja alhaalta ylöspäin. päälle tasainen,ohut kerros kermaa ja pari aitoa ruusua.
oisko joitaki vinkkejä tuohon pursotukseen/kuorruttamiseen, että sais mahdollisimman hyvän lopputuloksen? kaikki vinkit kelpaa! kiits! :)

9

2819

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kerma

      Tee hyla kermasta vaahto, tulee paljon parempi ja mielestäni myös kauniimpi, on valkoinen eikä kellertävä kuin tavalliseta vispikermasta tehty. Ei myöskään juoksetu tai mene voiksi jonka tavallinen saataa tehdä.
      Aloita siten, että levitä ensin ylös kerma tasaiseksi ja sitten ala pursottaan alhaalta ylöspäin ja pursota hieman yli reunan ylä-osassa ja lopuksi pursota yläreunaan ympäriinsä joko kukkia tai sellainen rengas, jossa teet siksakia. Tekemisen iloa sinulle :)

      • liisa

        joo kiitos! pittääpä kokeilla. :)


    • Konditor/bagare

      kermaa niin että aloitat kakun alaseunasta ja menet ylös ja sieltä alas eli etenet näin edestakaisin pursottaen tasaisella paineella välillä kakkua kääntäen. Sitten tasoitat kakun päälle kerman sileästi kuten olit ajatellut. Mutta jos olet epävarma pursottamaan niin leikkaa vaikka pahvista levyn joka menee sentin yli kakkupohjan. Sa sitten muovi kraapan reunan leikot sahanterän kaltaiseksi ja sillä laitat kerman syrjån ympäri. Kakun päälle pursötat sitten ruusukkeita sillä tähti-"tyllällä"
      Teen usein näin vaikka hallitsen pursottamisen taidon ja se siksi koska se on hieno yksinkertaisuudessaan.

      • liisa

        en oo ennen pursottanut niin kuin sanoit, että ensin alhaalta ylös ja jatkaa saman tien edellisen "pötkylän" viereen ylhäältä alas.
        pitääpä harjotella ennen varsinaisten hääkakkujen kuorruttamista tuotakin. se siksak-reunainen raappa-jutska ei tällä kertaa onnistu, morsiamen äiti nimenomaan toivoi että reunat pursotetaan. sekin oli kuitenkin uutta, kiitoksia vain! :D


    • suklaasilmä

      Töissä ravintolassa olen napannut tällaisen hyvän vinkin: kuorruta kakku ensin oikein ohuella, tasaisella kerroksella kermavaahtoa ja pursota vasta sitten. Tällä tavalla kakun kuorrutukseen ei tule "aukkoja" vaikka pursotus ei ihan nappiin osuisikaan.

    • liisa

      olen kuullut, että jotkut laittavat kerman sekaan tomusokeria eikä hienoa sokeria. mikä ero näillä on, näkyykö ero valmiin kermavaahdon rakenteessa? huomaako sen pursottaessa ja tuleeko siitä jotenkin tukevampaa vaahtoa?

      • vaahtera

        olen myöskin kuullut, että juuri tomusokeria kermavaahtoon lisäämällä tulisi vaahdosta kestävämpää.


      • on..

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.


      • liisa
        on.. kirjoitti:

        hienompaa ja sekoittuu heti tasaisesti kerman sekaan ja tekee kestävämmän vaahdon. Kidesokerin kiteet alkavat pikkuhiljaa sulaa kerman seassa ja siksi "vetelöittävät" kerman.

        Koulussa käytimme aikoinaan kondiittorin jauhetta (tai jotain sen nimistä se muistaakseni oli), jota lisättiin kermavaahdon sekaan. Eräs nuorempi opettaja sanoi silloin ylimielisellä äänensävyllä, että:"Jotkut laittaa kermavaahdon sekaan sokeria ja vaniljasokeria ja kaikkea muuta turhaa, vaikka riittää, kun laittaa vain tätä jauhetta."
        Toinen melkein eläkeikäinen opettaja neuvoi silloin käyttämään tomusokeria ja kehui sen ajavan aivan saman asian, kuin se kondiittorijauhekin. Eikä tomusokerissa ole niitä kaikkia lisäaineita, mitä siinä jauheessa.

        kiitos vastauksesta, pittääpä kokeilla sitten sitä tomusokeria. kai sitä pannaan sitten vaahdon sekaan saman verran kuin sitä halveksittua hieno- ja vanilliini sokeria yhteensä? ;D


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      93
      1738
    2. Sinkkujen kommentti järkyttävään raiskaukseen

      Mikä on kommenttisi tähän järkyttävään raiskaukseen? https://www.is.fi/uutiset/art-2000011204617.html Malmin kohuttu sa
      Sinkut
      358
      1159
    3. Susanna Laine, 43, pohtii tätä muutosta itsessään iän karttuessa: "En tiedä, onko se vähän ikäjuttu"

      Susanna Laine on kyllä nainen paikallaan Farmi-juontajana ja myös Tähdet, tähdet -juontajana, eikös vaan! Lue Susanna
      Suomalaiset julkkikset
      18
      1158
    4. Mikä on horoskooppisi?

      Entä tiedätkö kaivattusi?
      Ikävä
      94
      1019
    5. Onks se väärin jos

      Tutustuttaisiin edes vähän enemmän?
      Ikävä
      62
      823
    6. Vanhemmalle naiselle

      Kirjoitan tällä vanhalla otsikolla vaikka se joku toinen anonyymi naisen kaipaaja innostuukin tästä ja käyttää taas sam
      Ikävä
      34
      783
    7. Hyvää yötä

      Söpöstelen kaivattuni kanssa haaveissani. Halaan tyynyä ja leikin että hän on tässä ihan kiinni. *olet ajatuksissani
      Tunteet
      6
      724
    8. Mitä meidän välillä

      Tulee tapahtumaan? Sinusta paljon kiinni
      Ikävä
      46
      706
    9. Mitä saat naiselta mies kun

      Otat ohjat? Saat feminiinistä pehmeyttä, lämpöä ja rauhaa. Kun nainen on tässä moodissa hän auttaa miestä lepäämään ja p
      Ikävä
      113
      676
    10. En vaan ymmärrä

      Sinulla on hyvä puoliso, perhe, periaatteessa kaikki palikat kohdillaan. En ymmärrä, miksi haluat vaarantaa sen. Minulla
      Ikävä
      42
      670
    Aihe