Leivon sekaleivän eri jauhoista. 70 g ruisjauhoa 220 g puolikarkeat vehnäjauhoa, hiivaleipäjauhoa 400 g. kaurajauhoa 35 g. Paistan 220 asteessa 25 minuuttia. Pinnalta ihan hyvä leipä, mutta sisältä vähän uutta. Lämpimänä ei voi leikata oikein. Miten saan paremman tuloksen, korkeammassa lämpötilassa, pitemmässä uunissa pito ajassa. Vai pitääkö tehdä jäykempi taikina vai mikä?
Sekaleipä. sisältä 'uutta'
3
78
Vastaukset
- Anonyymi
Tee peltileipä niin trvitsee vain paloitella. Sähköveitsellä on helppo leikata pehmeääkin leipää.
- Anonyymi
En juuri koskaan noin tarkaan mittaile jauhoja. Tee pataleipä 3,5 dl vettä kylmää, herneen kokoinen pala hiivaa, 7 dl jauhoja, suolaa maun mukaan. Sekoitat taikinan ja annat sen tekeytyä kannen alla yön yli huoneenlämmössä (12 h on sopiva aika) sitten laitat uunin aamulla lämpenemään ja kannellisen uunipadan voitelet öljyllä ja annat pada lämmetä uunissa, kunnes uuni on saavuttanut 225 C. Sekoitat taikinaa varovasti ja kaadat sen sitten sinne uunipataan ja paistat 30 minuuttia kansi kiinni ja sen jälkeen kansi pois ja paistat leipää vielä 20 minuuttia. Hyvää.
- Anonyymi
Tarkoitat varmaan, että on sisältä raakaa? No ei ihme tuolla paistoajalla, että leipäsi on raakaa.
Katso tuo pataleivän ohje ja vertaa siihen oman leipäsi paistoaikaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865467- 1643622
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032126- 351931
- 331864
- 461823
- 571714
- 191683
- 191627