Ruisleipää nautitaan voileipänä.
Voin tilallea on kuitenkin margariineja, harvoin voita.
Voimariini, Ingmariini on voin ja kasvirasvan vesiemulsio jossa voita on alle puolet.
Itse nautin levitteenö Smetanaa, aidon smetanan rasvapitoisuus on 35%
Smetana eli vuolukerma on hapatettua kermaa, Maultaan se on täyteläinen, aromikas ja raikkaan happamahko.
Ruisleipää
2
150
Vastaukset
Paistolämpöisen ruisleivän päälle sopii voi, joka sulaa leivän päälle. Myös puolalainen smalec eli laardista tehty levite sopii, tai ukrainalainen salo, joka on suolattua, maustettua ja savustettua silavaa. Itäeuroopan juutalaisten Vorschmack eli sillihakkelus sopii hyvin ruisleivälle.
Ruisleipä on jo valmiiksi hapanta niin en laittaisi hapanta päällistä kuten smetanaa. Päällinen on hyvä olla happamuudeltaan aika neutraali, mutta rasvainen se saa olla koska ruisleivän happamuus leikkaa mukavasti rasvaisuutta.- Anonyymi
Miten tenttumamma päädyit uskomaan että oletkin ukko akan sijaan?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta663362Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433157Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa1222638- 432538
- 311953
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271850- 481636
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851465- 391320
- 821189