Ruisleipää nautitaan voileipänä.
Voin tilallea on kuitenkin margariineja, harvoin voita.
Voimariini, Ingmariini on voin ja kasvirasvan vesiemulsio jossa voita on alle puolet.
Itse nautin levitteenö Smetanaa, aidon smetanan rasvapitoisuus on 35%
Smetana eli vuolukerma on hapatettua kermaa, Maultaan se on täyteläinen, aromikas ja raikkaan happamahko.
Ruisleipää
2
64
Vastaukset
Paistolämpöisen ruisleivän päälle sopii voi, joka sulaa leivän päälle. Myös puolalainen smalec eli laardista tehty levite sopii, tai ukrainalainen salo, joka on suolattua, maustettua ja savustettua silavaa. Itäeuroopan juutalaisten Vorschmack eli sillihakkelus sopii hyvin ruisleivälle.
Ruisleipä on jo valmiiksi hapanta niin en laittaisi hapanta päällistä kuten smetanaa. Päällinen on hyvä olla happamuudeltaan aika neutraali, mutta rasvainen se saa olla koska ruisleivän happamuus leikkaa mukavasti rasvaisuutta.- AnonyymiUUSI
Miten tenttumamma päädyit uskomaan että oletkin ukko akan sijaan?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.865407- 1643612
- 533189
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä2032116- 351931
- 331864
- 461823
- 571714
- 191673
- 191627