Plaami-ilmiö

Etunimi Sukunimi

En halua nimeäni esille tässä yhteydessä mutta toivon asiani tulevan silti huomioiduksi rajatiedon harrastajienkin piirissä. Itsestäni voin mainita vain sen, että taustallani on ensi käden kokemusta Plaamien toiminnasta ja eräät piirteet siinä ovat lopulta herättäneet minussa vakavia epäilyjä toiminnan rehellisyydestä ja etenkin väitettyjen ilmiöiden aitoudesta.

Plaamien pariskunta, Seppo ja Aulikki, tulivat nousivat kansan tietoisuuteen joulukuussa 1984 YLEn kaariportti-ohjelman välityksellä. Sitä ennen heillä oli muutaman vuoden mittainen historia takanaan, jonka aikana Aulikista oli kehittynyt täysimittainen meedio, tai niin ainakin hänen kannattajansa asian näkevät. Sepolla puolestaan on väittämänsä mukaan selväkuuloisia taipumuksia, joita hän on hyödyntänyt yhteistyössään vaimonsa kanssa. Heidän yhteistyönsä tuloksena on sitten syntynyt normaalin transsimediumismin lisäksi TV-ohjelmassakin esitettyjä ja toinen toistaan hämmästyttäviä mediaalisia konserttitilaisuuksia, joissa Aulikki on päätähtenä ja hänen miehensä taustoittamassa.

Näin heistä tuli kertarysäyksellä näkyvä osa suomalaista spiritualistista liikettä. Plaamien kannattajien piirissä on taipumusta hieman liioittelevasti ylistää, että spiritualistinen liike nousi Suomessa jopa uuteen kukoistuskauteen pitkälti heidän avullaan. Eikä se ihan hihasta vedettyä ole huomioiden silloisen julkisuuden.

Laineet ovat hiljalleen laantuneet, mutta Plaamien aikaansaama eräänlainen spiritualistinen herätys on edelleen voimissaan. Saatuaan tuon riepottelun jälkeen pikku hiljaa kansainvälistäkin tunnettuvuutta, Plaamien toiminta on kehittynyt lopulta omaksi kirkkokunnakseen, jossa voidaan vihkiä uusia pappeja spiritualistiselle liikkeelle.

Aulikki Plaami on heistä se tunnetumpi osapuoli, mediaalisten konserttiensa kautta, vaikka liikettä varsinaisesti johtaa hänen lipeväsanainen aviomiehensä. Aulikki on itsekin pitänyt miestään jonkinlaisena guruna ja hänellä on ehkä tätä kautta ollut voimakas vaikutus esimerkiksi vaimonsa tarpeisiin löytää itsestään spiritualistisia kykyjä. Vaikka asiassa onkin ilmennyt valitettavasti epäilyttäviä piirteitä, luultavasti kyse on siis ehkä kuitenkin jonkinlaisesta itsepetoksesta, johon liittyy voimakkaita transsi-ilmiöitä. Miehestä saamani vaikutelman pohjalta en hänen vilpittömyydestään kuitenkaan menisi niin takuuseen, kyseessä on kuitenkin ammattimuusikko ja synnynnäinen markkinamies, joka tuottaa väittämänsä mukaan selväkuuloisesti saamiaan sävellyksiä tukemaan vaimonsa uraa heidän uskonnollisessa liikkeessään.

En väitä missään nimessä, että kaikki Plaamien tuottamat ilmiöt olisivat varmasti itsesuggestion, itsepetoksen tai tietoisen huijauksen tulosta. Yhtä kaikki olen myöskin joutunut toteamaan ettei minulla valitettavasti ole myöskään mitään perusteita uskoa että yksikään ilmiöistä olisi aito eli tulosta sellaisista spirituaalisista ilmiöistä, mitä sen väitetään olevan. Voi olla että aitojakin ilmiöitä on, mutta ainakin moniin Plaamien ympärillä kulkeviin tarinoihin on vaikea suhtautua "tieteellisenä tietona" (niin kuin he spiritualismin käsityksiä markkinoivat) kun huomioi, että parhaat niistä ovat aina sopivasti tapahtuneet silloin kun asioita ei voida vahvistaa. Tässä keskityn niihin, joiden tapahtumisen olen voinut vahvistaa, vaikka spiritualistisesta tulkinnasta olenkin joutunut luopumaan.

Ja nyt vielä pieni varoitus: Jos olet Plaamin kannattaja etkä halua lukea tai ainakaan aidosti ymmärtää mitään joka saattaisi horjuttaa uskomuksiasi, lopeta lukeminen viimeistään tähän! Hajoittava keskustelu ja pyrkimys vastapuolen nöyryyttämiseen ei ole kenellekään eduksi ja jotain sellaista olisi varmasti odotettavissa, jos asenteesi on jo ennalta lukittu.

Taitavana musikaalisena meediona tunnettu Aulikki Plaami on (omana itsenään) todennäköisesti musikaalisesti varsin lahjakas, sillä toisin kuin varsinkin hänen miehensä kovasti väittää, hän on useissa yhteyksissä paljastanut esitellessään musikaalisuuttaan nuoremmassa iässä, mutta hän sai sitten tarpeekseen ja kääntyi sisäänpäin kun joutui ilmeisesti kiusaamisen kohteeksi. Luontaista lahjakkuutta ilmentävät myös ne sanoitukset, joita hän on tuottanut muutoin kuin transsissa, eikä ole siis tältä pohjalta mielestäni uskottavaa väittää, että taustalla on välttämättä oltava jokin musikaalisesti lahjakkaampi henkiolento. Mahdollisesti hän on kuitenkin painanut osan taipumuksistaan syvälle alitajuntaan, josta se purkautuu nyt lähinnä transsitilassa, vaikka hän ei päivätajunnassa kykenekään vapautumaan kunnolla mahdollisista estoistaan. Voidaan tietenkin pitää mahdollisena, että transsitila olisi vain näyttelyä ja tahallista huijausta, mutta ehkei sentään.

Hänen mediuisminsa taustalla on varmaankin aidosti hyvin voimakas hurmostila jota psykologian kielellä kutsutaan yleensä transsiksi. Aulikki on omaksunut satoja lauluja, joita häneen asettuvien persoonien suulla on esitetty useissa julkisissa tilaisuuksissa ja julkaisemillaan kaseteilla. Suurin osa Aulikin esittämistä lauluista on siis hänen itse sanoittamiaan, tosin usein transsitilassa syntyneitä. Näin ollen niissä ei ole kuitenkaan mitään sellaista, mihin vaadittaisiin ehdottomasti henkimaailman apua. Transsitilassahan voidaan esittää myöskin tietoa, jota henkilö ei tietoisesti muista saaneensa, vaikka tieto olisikin tosiasiassa jostain alitajuntaan iskostunut. Ja tässähän kyse on vielä lauluista, joiden sanat Aulikki varmasti hyvin muistaisi tietoisestikin.

Laulamisen ohella hän tuottaa transsimeedioille tyypilliseen tapaan tyyliltään voimakkaasti vaihtelevaa puhetta. Eri persoonien esiintymistyylit vaihtelevat voimakkaasti, ja tempo on välillä hengästyttävä, mikä ei kuitenkaan näytä suuremmin rasittavan transsitilassa olevaa Aulikkia. Transsitilassa ihminen saattaa kyetä tiettävästi varsin hämmästyttäviin ponnistuksiin, ja kyllähän tällaisia esiintymismaratoneja harjaantunut esiintyjä toimittaa hengästymättä ilman minkäänlaisia transsejakin. Transsissa tapahtuvat ilmiöt ovat hämmästyttäviä mutta eivät tietääkseni nykyisen psykologian käsitysten mukaan edellytä paranormaaleja ilmiöitä.

Vaikuttavimpana piirteenä monet pitävätkin Aulikin esiintymisessä juuri tuota tyylien vaihtelua, autenttisuuden vaikutelmaa sekä transsissa tapahtuvaa kasvojen ilmehdintää. Tosiasia on kuitenkin, ettei siinä ole mitään sellaista jota ei voitaisi selittää normaalilla imitoinnilla, jonka aiheuttaa transsitilassa vaikuttava persoonallisuus (olipa se sitten lähtöisin henkimaailmasta tai "vain" meedion alitajunnan tuote, jonkinlainen sivupersoona). Se on kuitenkin sivuseikka jos Aulikin persoonat olisivat todella autenttisia, mikä voitaisiin todentaa hyvinkin tarkkaan esimerkiksi foneettisessa analyysissä, joilla voisi olla myös merkittävää todistusarvoa (eli jos transsissa ilmenee äänteitä, joita Aulikki ei voi tuottaa). Mutta ei! Päinvastoin, minun kohdallani homma kaatui juuri tuohon autenttisuuden tarkistamiseen, sillä Aulikin kautta esiintyvien persoonien esiintymistapa ja välittämät tiedot eivät joissain tapauksissa sovi lainkaan siihen, mitä tiedetään Aulikin kautta väitetysti esiintyvien henkilöiden elämästä.

Tätä kautta alkoi minun mieleeni hiipiä hiljalleen epäusko koko Plaami-ilmiötä kohtaan. Aluksi aloin vain epäillä, että Aulikki olisi ainakin näissä selvimmissä tapauksissa yksinkertaisesti joutunut vääränlaisten (astraalitason) henkien uhriksi. Pikku hiljaa minun oli kuitenkin vaikea uskoa, että taustalla olisi mitään henkiä ollenkaan. Ainakin nyt kun tärkein todiste eli esiintymisten autenttisuus oli noussut varsin epäilyttävään valoon. Huomasin sitten hiljalleen, ettei ole oikeastaan mitään perustetta uskoa, että Plaami-ilmiöllä olisi tarjota aitoa mediumismia edes astraalitason henkien muodossa! Käykääpä kuuntelemassa joskus Plaamien konserttia tai hankkikaa julkaistuja kasetteja ja verratkaa hänen kauttaan esiintyvien mestareiden elämänkertatietoihin. Jos Aulikki ei ole huijari, eikä siis pyri tietoisesti harjaannuttamaan tietojaan, tällaisia ristiriitoja pitäisi yhdenkin kohtuullisen konsertin pohjalta löytyä vielä tänäkin päivänä.

Oikeastaan ilmiöiden epäaitoudesta minut vakuutti lopulta seikka, joka ei liity lainkaan varsinaisesti Aulikin kautta esiintyvien persoonien autenttisuuteen. Tässä elämänvaiheessa olin sitten vielä huomannut, että tälläkin palstalla oli herännyt samanlaisia epäilyjä kuin itsellänikin, mikä antoi rohkeutta itsenäistyä selkeämmin tällaisten arveluttavien liikkeiden vaikutuksesta.

Ratkaisevassa asemassa omassa kääntymyksessäni oli viime kädessä se ristiriita, joka liittyi heidän tohtori Fritziinsä. Tämän väitetysti henkimaailmaan siirtyneen tohtorin tarina on tullut ensin tutuksi Jose Arigon kautta ja myöhemmin (vasta ensin mainitun henkilön kuoleman jälkeen) hän on alkanut käyttämään instrumentteinaan, kuten alan termistö kuuluu, muita väitettyjä meedioita, henkiparantajia ja henkikirurgeja, erityisesti Brasiliassa. Vuonna 1984 Aulikkikin tuli kuvioihin ja tällöinhän tri Fritz oli jo tunnettu Suomessakin. Valitettavasti ei vain ollut niin hyvin tiedossa, että tri Fritz oli oikealta kertonut olevansa nimeltään Adolf Fritz (jotkut käyttävät myös nimeä Adolphus Fritz), ei Fritz Hermann (tosin tuo henkilön nimi kyllä erehdyksessä oli eräässä vanhassa Ultra-lehdessä noin, josta plaamitkin ovat luultavasti saaneet sitten vaikutteita). Samasta henkilöstä on kuitenkin kyse, tämän on kyseinen ”henkiolentokin” kysyttäessä tunnustanut kun plaamit viittasivat noihin brasilian tapahtumiin ja kuten jo yhteneväisestä tarinastakin ilmenee (ensimmäisessä maailmansodassa kuollut lääkäri jne).

Plaamit eivät näytä olevan edes tietoisia tästä ristiriidasta vaan heillä näyttäisi olevan se käsitys, ettei tri Fritzillä ole ollut mitään muuta nimeä kuin tuo ja tämä on sitten ilmoittanut vasta heille oikean nimensä. Tosiasiassa tarina lienee mennyt niin, että Aulikki on omaksunut jostain tuon nimen, joka oli Suomessakin esillä 70-luvulta alkaen (se on vähän niinkuin nykyisin tuo "galaktinen liitto", johon vähän jokainen itseään arvostava kanavoija väittää olevansa yhteydessä, vaikka jokaisen saamat tiedot tuolta liitolta ja sen toiminnasta näyttävät poikkeavan toisistaan). Tämä voi tarkoittaa käytännössä vain sitä, että hänen kauttaan esiintyvät persoonat ovat ilmeisesti valtaosin tai pelkästään hänen alitajuntansa tuote, koska miksipä ne muuten kompastuisivat tällaisiin alkeellisiin virheisiin?

Näin siis suomeenkin aikanaan levinneen tri Fritzin tarinan löytyy englanninkielisestä skeptikon tietosanakirjasta, jonka tiedot olen muista lähteistä tarkistanut ja ne ovat pitäneet paikkansa (paitsi etten tiedä, ovatko he yrittäneet tosissaan etsiä tuota Fritz Hermannia tai Adolf Fritziä, kuka lieneekään). Mukana ei ole Plaamien versiota, en tiedä onko tekijä ollut siitä edes tietoinen.
http://skepdic.com/drfritz.html

Oli miten oli, ehkäpä Plaamien pitäisi ylläpitää erityistä varovaisuutta, sillä tuohon tarinaan liittyy varsin outo tapaturmaisten kuolemantapausten sarja. Ilmeisesti ainakin yhdessä tapauksessa on epäilty henkirikosta, jonka motiivina olisi henkikirurgin perimät rahasummat katteettomasta hoidosta, mutta todisteita ei ole sitten löydetty. Kyseinen henkikirurgi erotettiin härskin toimintansa vuoksi jopa paikallisesta spiritualistisesta seurasta. Sellaistakin selitystä onnettomuuksille on esitetty, että meedioiden suggestioherkkyys on kostautunut ja he ovat vajonneet transsiin kesken automatkan! Tosin ainakin tuossa yhdessä tapauksessa taustalla oli lopulta ilmeisesti sydänkohtaus.

Plaamien huuhaa-kirkkokuntaan voi tutustua internetissä osoitteessa
www.gateofheavenchapel.com

28

12100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tälle palstalle?

      Eivät kai liene paha yht.kunn. ongelma sentään

      tv:sta joskus heitä kuullut.

    • hyvä

      että palvelimen kovalevyllä on vielä tilaa. Ei
      tarvitse moderaattorin käydä kuin silloin tällöin
      poistamassa rojua.

    • Descartes

      Mikä ihmeen "ilmiö"? Missä vaikuttaneekaan, en ole kuullut. Hulluja varten ei tarvitse kyntää eikä kylvää, niitä sikiää itsestään ... Samoin näitä EtunimiSukunimi-"skeptikoita".

    • kysyn

      Oletko puhdasverinen skeptikko,joka ei missään tapauksessa voi hyväksyä mitään yliluonnollista.
      Ei siis missään tapauksessa?

    • 15 v sivusta seurannut

      Olipa kerrakseen tarinaa. Voin sinulle kyllä sanoa, että Aulikin kautta puhuu ja laulaa ihan oikeat henkiolennot. Olen todella 15 vuotta ollut mukana näissä tilaisuuksissa ja mitään niin kaunista ja ihmeellistä ei voi muualla kokea. Ja tiedän, että Aulikki ei osaa itse todellakaan laulaa, että se siitä imitoinnista!
      Todella surullista, että näin ikävästi kirjoitetaan ihmisistä jotka tekevät todella ainutlaatuista työtä. On suurenmoista saada viestejä henkimaailmaan siirtyneiltä omaisilta. Se antaa paljon toivoa ja auttaa uskomaan että ihmisen elämä ei pääty kuolemassa, vaan se jatkuu kuoleman jälkeenkin.

      • kakkaa

        idiootti


    • Samoilla linjoilla

      Kiinnostuin rajatiedon asioista murrosiässä. Silloin näin Aulikki Plaamin esiintymässä tv:ssä ensimmäistä kertaa. Aika oli jotain 1980-lukua. Muistan esityksen vähän hätkähdyttäneen ja laittaneen miettimään, josko se voisi olla totta, mutta epäilin kuitenkin enemmän kuin uskoin.

      Jatkoin rajatiedon harrastustani, kävin henkisillä luennoilla, luin alan kirjoja, meditoin, kävin positiivisen ajattelun kurssin ym. asioita, joita henkisistä asioista kiinnostunut usein harrastaa. Näinpä välillä Plaamin esityksenkin uudelleen sekä haastattelun Aulikista. En vakuuttunut. Uskoin kuitenkin henkimaailmaan, olin jopa saanut eräältä meediolta massaistunnossa viestin, että omat kanavani vahvistuisivat, kunhan tästä vanhenisin.
      Olen roikkunut näissä asioissa nyt reilut 15 vuotta kiinni, mutta Plaamien rehellisyys ei ole minua vakuuttanut kertaakaan matkan varrella.

      Kävin katsomassa heitä ilmielävinä tämän vuoden Hengen ja tiedon messuilla Helsingissä, mutta minua ja miestäni Plaamit eivät vain pystyneet vakuuttamaan. Mielestämme Aulikin laulu ei kertakaikkiaan kuulostanut kuin osittain niiltä henkilöiltä, joiden hän väittää kauttaan laulavan. Lisäksi ihmettelen kovasti, että eikö henkimaailmassa muka ole parempaa tekemistä kuin lauleskella samoja vanhoja hittejä vuodesta toiseen meille eläville ihmisille! Toisekseen, luulisi henkimaailman sieltä toisesta ulottuvuudestaan huomaavan yleisön joukossa leijailevan skeptisyyden (jota on aina) ja jotenkin vakuuttavan Aulikin esityksen aitoutta yleisölle, jos sillä todella olisi jotain todellisuuspohjaa ja merkitystä ihmisten henkiselle kehitykselle. Ainoan henkisen merkityksen, jonka minä heidän esityksessään näen, on se, että esitys kinnittää ihmisten huomion henkimaailman (mahdolliseen) olemassaoloon ja antaa siten toivoa ja lohtua ihmisille, olipa esitys sitten kuinka huijausta tahansa!

      Jokunen vuosi sitten olin Pentti Haasiosalon luennolla, jossa hän paljasti tuntevansa pääkaupunkiseudulta läheisesti ja henkilökohtaisesti erään pariskunnan, joka on hyvin tunnettu ja arvostettu henkisissä piireissä, mutta joka on hänelle suoraan paljastanut olevansa pelkkä huijarikaksikko!! Hän oli luvannut pariskunnalle, ettei paljastaisi heidän henkilöllisyyttään ja huijaustaan, mutta halusi kuitenkin varoittaa omilla luennoillaan, etteivät ihmiset uskoisi keitä tahansa ja mitä tahansa. Turha kait sanoa, mitä pariskuntaa itse epäilen. Pariskunta oli kuulemma yrittänyt huijata ensin Venäjällä, mutta saanut kylmän suihkun niskaansa. Suomessa juttu oli heti uponnut "henkisiin" ihmisiin kuin veitsi voihin, kertoi Haasiosalo.

      Kenties siis olemme vähän liian herkkäuskoisia toisinaan, kun näemme jotain hyvin vakuuttavaa. Taikatemputkin ovat huimia, selittämättömiä ja upeita esityksiä, mutta siitä huolimatta ne ovat silkkaa teatteria.

      • MMM

        Pääkaupunkiseudulta? Eivätkö Plaamit enää asukaan Kaliforniassa?

        Minä en ole heihin erityisemmin tutustunut, mutta tekstissäsi pisti silmiin se, että ihmettelit miksei henkimaailma yritä vakuuttaa olemassaoloaan skeptiselle yleisölle vahvemmin. En ymmärrä miten käsityksesi henkimaailmasta voi olla noin maallinen, vaikka kerrot perehtyneesi rajatietoon. Henkimaailma lähestyy ihmisiä joilla on avoin mieli, eikä niitä joiden mieli on täynnä. Ei kukaan henki ole Jehovan todistajan tavoin käännyttämässä ketään henkiselle tielle, vaan ihminen löytää sen kun on itse siihen valmis.


    • ilman asenteellisuutta?

      Kriittisyys on ok. Toisaalta "totuuden" saa näyttämään juuri siltä kuin haluaa, mistä sinunkin kirjoituksesi on oiva esimerkki. Asenteellisuus on pop.

      • Omppu

        Kaikkea sitä onkin...


      • newage-ryhmä
        Omppu kirjoitti:

        Kaikkea sitä onkin...

        Uusi uskonnollinen ryhmä. Skeptikoiden ei tarvitse perustella.

        Vain uskoa.

        Kuulunee NewAge-ilmiöön päätellen tavasta käyttää tiedettä argumentaatioissa.


    • Mazena

      Skeptikko joka tuossa Plaameja morkkasi ei voikaan ymmärtää heitä. Oma taso ei ole yltänyt edes tietoisuustasoihin. Näitä tietoisuustasoja tutkitaan tiedemiesten voimasta, koska maailman pienin yksikkö kvarkki on löydetty ja se selittää paljon silmälle näkymätöntä. Kannattaa syventyä kvanttifysiikkaan. Silloin tajuat myös ajatuksella rakentamisen, et vain näe ajatuksiasi,koska vain ulkoinen kiinnostaa. Kuka käyttää elämänsä mitenkin, voihan sitä elää toisia morkkaamalla, se vain ei tuo itselle hyvääoloa tai sitten ego määrittelee sinun hyvän olosi. Pieni kaunis maa planeetta ei tarvitse enää yhtään arvostelu tai riita saastetta. Tämä planetta on haloo,meidän koti ! Koeta kestää, kyllä se aurinko paistaa vielä risukasaan ja mielesi helpottuu.

    • En jaksanut lukea kokonaan aloitusta.
      Pariskunta on jollain tapaa tuttu jo Tesjoen ajoilta. Ex kävi siellä kerran, taikauskoinen kun oli. Ihan oli hurmoksessa kuinka hyvin olivat tienneet. Nauhakasetinkin olivat suurella rahalla hänelle myyneet suuren palkkion lisäksi.

      Kuuntelin nauhan.

      Pelkkää päivänselvää paskaa ja HUIJAUSTA koko jutttu!
      Joutuivat sitten muuttamaan paikkakunnalta pois, syytä en enää muista.

    • nonniiii

      En nyt tiedä onko pelkästä henkimaailmaan uskomisesta mitään sen erityisempää hyötyä. Tärkeämpää on löytää se rakkaus mikä tulee tietyllä tavalla kans henkimaailmasta. Se rakkaudellinen ajatus ja totuus, että Jumala on rakkaus ja on kaiken tämän aineellisen olemassolomme takana.

      Tietysti se kun kuuntelee vaikka pelkästään luontoa tai vaikkapa hiljentyy metsän keskellä tai luonnon keskellä ja katsoo puita, lintuja, luontoa ja sen kauneutta vaikkapa kauniita järvimaisemia tai puroja, virtauksia, putouksia.. ja hiljentyy ja kuuntelee luonnon eri ääniä. Ovathan nämä tärkeitä ja erityisen tärkeitä varsinkin sille, joka kuuntelee Jumalan kaunista puhetta näiden kautta. Voiko nämä kauniit asiat jopa viestiä ihmiselle Luojan olemassaolosta.

      Aivan samallalailla voihan vaikkapa mies ajatella kun katsoo vaimoaan, että jo tämä ihminen osoittaa hänelle, että Luoja on olemassa.

      Kyllähän ei voida poissulkea, että monet vaikuttimet kyllä haluavat kuiskata korvaasi, että Jumala on olemassa ja rakastaa jokaista luomaansa täydellisen äärettömällä rakkaudella.

      Sitten se mikä uskoomme jätetään liittämättä monissa niissä yhteyksissä, kun kehutaan kaikkea kauneutta, mutta halutaan hyljätä myös pimeän puolen, rumuuden tai epämiellyttävyyden olemassolo. Maailmassa on myös niitä henkiä, jotka haluavat tehdä aineellisesta maailmastamme hyvin ahdistavan paikan elää. On myös olemassa niitä tekoja, mitkä edesauttavat tälläistä ahdingon puristusta. Niitä tekoja kuvataan synniksi. Syntiä on sana, jolla kuvaillaan sitä kaikkea mikä hylkii sitä Jumalan rakkautta ja sen toteutumista niin meissä ihmisissä kuin luonnon keskelläkin.

      Koska se rakkaus on myös tahto, jolla Jumala tahtoo meitä kohdata ja johon meidän tahdotaan pyrkivän itsekkin. Sen luonteen kilvoittamiseksi ja saavuttamiseksi, että tulisimme joka päivä lähemmäksi rakkautta ja muuttuisimme sisältämme enemmän ja enemmän rakastamaan. Niin lähimmäistä, luontoa, Jumalaa, vanhempiamme, ystäviämme, jopa vihamiehiämme. Synti on siis kaikkea tätä vastaan ja kaiken sen vastakohta. Voitaisiin sanoa, että on kaksi termiä, joita Jumala käyttää synti ja rakkaus. Rakkaus on se mihin meidän tulisi pyrkiä ja jota kohti meidän tulisi kulkea. Synti on se mistä meidän tulisi luopua pois.

      Mitä onko siis synti, se mitä herkkuna pidämme Jumalalle kauhistus?
      Vastaus on se, että se mitä pidämme herkkuna, hetkellisyyttä ja hetkellistä nautintoa. Se ei olekkaan herkku ikuisia aikoja.
      Samoin kuin vesi, jota juomme ei se tuo kuin hetken virvoituksen. Mutta ei se anna meille virvoittavaa ravintoa lopuksi elämää.
      Siksi on meille tarjottu sellaista herkkua, sellaista nautintoa, joka kestäisikin ja virvoittaisikin meitä iankaikkisesti.

      Ja toinen vastaus on myös se, että se mitä pidämme syntinä. Esim. meihin on jostain syystä iskostunut tälläiset asenteet, että pidämme syntinä ylensyömistä, kaikenlaista herkuttelua, juhlallista juomista, syömistä. Nautintoihin hakeutumista.
      Eihän nämä syntejä ole. Se asenne on väärä. Ei Jeesuskaan jättänyt syömättä eikä juomatta, kun hänelle tarjottiin ruokaa ja juomaa sekä samaa pöytää maan syntisimpien seurassa. Se mikä näistä tekee synnin on silloin kun ne alkavat hallita elämäämme, tulemme niistä riippuvaisiksi tai ne suorastaan ovat ylitsevuotavia asioita elämässämme. Ne täyttävät elämämme niin, että emme enää osaa olla ilman niitä. Tällöin voimme helposti hyljätä Jumalan sanoen. Emme tarvitse Jumalaa meillä on jo nämä nautinnot. Samalla hylkäämme sen ajatuksen, että Jumala on kaikkien näidenkin nautintojen Luoja. Hän on meille antanut aistimukset, vatsan ja kaikki sen toiminnot. Hän on meile antanut tarpeen saada ravintomme tai tarpeen saada lisääntyä tai rakastaa. Jopa seksin nautinnon on Hän meille antanut sulaa hyvyyttään.

      Siksi alammeko nyt kiittää enemmän luotua, kuin Luojaa itseään. Hyljäten samalla sen totuuden, että Luojaa meillä olisi kaikesta tuosta kiittäminen. Kuten myös hänen suuresta pitkämielisyydestään ja armostaan, jolla hän meitä jokaista odottaa kääntymään Hänen puoleensa kaikessa missä ikinä keskimmekään pyytää. Hän on luvannut meille antaa kaiken mitä ikinä pyydämme häneltä Jeesuksen nimessä. Ja omaa uskollisuuttaan hän ei koskaan kiellä, eikä kadu ja tässä päätöksessään hän ei koskaan horju. Me voimme puolestaan horjua. Me voimme puolestaan olla ylpistelijöitä, moukkia, uskottomia... mutta Hän pysyy iäti armollisena ja pitkämielisenä sekä laupiaana meitä kohtaan.

      Iankaikkisesti. Sinun on valtakunta, voima ja kunnia.
      AMEN

      • Häivy siitä.

        Painupas nyt uskovaishörhö vaikkapa sinne helvettiisi siitä, häiritsemästä selväjärkisiä ihmisiä loruillasi.


      • nonniiii
        Häivy siitä. kirjoitti:

        Painupas nyt uskovaishörhö vaikkapa sinne helvettiisi siitä, häiritsemästä selväjärkisiä ihmisiä loruillasi.

        Tervehdys arvokas vihamies.
        Katoppas annoit miinuksen tekstilleni ja plussan omallesi. Hienoa:)

        No heti kun ensin osoitat, että olisin ketään tuominnut ainakaan helvettiin niin voin kyllä painua sillä silloin ansaitsen sen. Tuskin edes luit tekstiäni kun löydät siitä helvetin vaikka en sanallakaan ole asiasta maininnut.

        Kannattaa ensin katsahtaa millainen paikka maailma on pahuuden seurauksena ja puhua sitten onko hyvään uskomisessa kuitenkin järkeä vaikka sinä haluatkin sille selkäsi kääntää. Vain hyvällä voi maailma muuttua, mutta pahalta näyttää.

        Meidän tulisikin kuitenkin siis katsoa jokaisen ensin itseämme ennenkuin katsomme toisia. Itsestä se syy yleensä löytyy kun lähtee muita tuomitsemaan. Lähimmäisen rakkauden löytämisellä, sillä, että rakastamme toista kuin itseämme voisi sotaa käyvästä maailmasta tulla rauhan manner, mutta unelmaksi se taitanee jäädä.

        Toivotan hauskaa viikkoa


      • nonniiii
        Häivy siitä. kirjoitti:

        Painupas nyt uskovaishörhö vaikkapa sinne helvettiisi siitä, häiritsemästä selväjärkisiä ihmisiä loruillasi.

        Varmaan sinua eniten kavahdutti, kun sanoin onko henkimaailmaan uskomisesta mitään hyötyä. No jos ei hyötyä niin ainakin silläkin on tarkoituksensa.
        Mutta minä en hyödy kuin uskon tasolla siitä ja siihen se jääkin, kun en voi tietää sen tarkemmin. Onhan se kuulemma autuas joka uskoo vaikkei näe. Mutta ei tämäkään minua hyödytä sen kummemmin.
        No onko esim. siitä mitään hyötyä, että tiedät vaikkapa kuun olevan olemassa? Jos ei hyötyä niin on sillä ainakin tarkoitus. Olla loisteena yöllä. No suurin hyöty on sitten kuun valossa vaeltaville. Itselleni hyöty on lähinnä koristeellinen ja kaunis kuun loiste pimeän yön hehkuna.
        No onko siitä hyötyä, jos tietää onko maapallo pyöreä vai jonkinverran soikea? On silläkin jotain väliä kumpi se on. Jos se olisi esim litteä ei maapallolla olisi elämää siinä muodossaa kuin se nyt on näin voisin kuvitella. Varmaan silloin voisi maailmassa olla maaperä muttei taivasta jne..

        Mutta en usko, että yksistään tuollaiset tiedot hyödyttää pidemmän päälle muutakuin tiedon tasolla.

        Palatakseni henkimaailmaan. No siis tottakai se voi tuoda lohtuakin.. Mutta ainakaan minä en hyödy mitään erikoisempaa siitä, jos tiedän, että joku jatkaa elämäänsä rajan tuolla puolen vaikkapa taivaassa. Sen minä hyödyn siitä, että saan siitä syvän lohdun. Mutta mitä se sitten loppupeleissä hyödyttää, kun ei sitä mennyttä saa takaisin ja tunteen täyttää vain kadonneen menneen odotus? Jääkin elämässä paikalleen ja ei mene eteenpäin. Sen siitä pahimmillaan saa, kun oikein katkeroituu.

        Sellaiset ajatukset kuin elämän tarkoitus tai entä jos elämä onkin suunniteltua tai jokaisen elämällä on tarkoitus ja jokainen elämä on tärkeää. On suuria kysymyksiä, joita en minä vaan varmaan monikin on esittänyt matkan varrella.

        Kyllä jokainen luotu ja kaikki luodut elementit, kuin asiatkin ovat tärkeitä. Kun esim. tietänee, että aurinko on olemassa ja osaa matematiikkaa ja laskea etäisyyksiä niin voidaan katsoa, että aurinko juuri sellaisella etäisyydellä maasta, että se voi olla maapallolle hyödyksi eikä haitaksi. Se ei kärvennä maapalloa eikä tee elämän olosuhteista mahdottomia vaan mahdollisia. Sillä ilman sitähän ei kasvillisuuskaan tulisi toimeen.
        On taas selvää, että pilvet ovat tärkeitä viljasadolle. Kaikki nämä elämän hienoudet ovat myös meidän katsottavaksi. Sillä niiden suunnitteluun on käytetty visuaalista silmää paljonkin.

        Jos sinulla on vaimo niin voit varmaan katsoa häntä reilusti silmiin ja sanoa rakastavasi. Ja luultavasti häntä katsoessasi voit ajatella joskus, ettei elämä tai ihmiskunta voi olla pelkkää sattumaa.

        No vieläpä sanottaneen. Että mielipiteen vapaus on olemassa niin puhutaanko ihan rauhanomaisesti, eikä aleta toista haukkumaan lorujen kertojaksi tai järkensä menettäneeksi? :)


      • nonniiii
        Häivy siitä. kirjoitti:

        Painupas nyt uskovaishörhö vaikkapa sinne helvettiisi siitä, häiritsemästä selväjärkisiä ihmisiä loruillasi.

        Niin ja riippuvuuksista sen takia mainitsin, että jos tulemme oikein riippuvaisiksi vaikkapa jostain nautinnoista. Niin se voi olla meidän terveydellekkin haitallista. Luulen, että sen tähden ne ovat "syntilistalla". Vaikka eiväthän mitkään nautinnot todellisuudessa syntiä ole. Nehän on tehty nautittaviksi.

        Vaan jos niistä on seuraamuksena sellaiset asiat mitkä voivat vaikkapa olla haitaksi omalle terveydelle tai loukkaa toista ihmistä.
        No millaisissa asioissa voi kuvitella tälläisiä tapahtumia. Varmaan suurimmin silloin, kun esim. olemme liikaa juopuneina ja kontrollimme pettää. Voi vaikka pettää vaimoaan tai tehdä mitä vain väärämielistä mitä ei välttämättä selvinpäin edes tekisi. Silloin koko juomisesta tulisikin "syntiin" ajanut tekijä.

        Vaikka muutenhan viinipuu on Jumalan luoma. Jotta ottaisimme sen hedelmää kiitoksella ja nauttisimme sen viiniantia kiitoksella. Sitten jos kuitenkin ylitämme rajan silloin voimme saattaa itsemme häpeään.

        Tottakai kaikessa muussakin on mahdollisuus ylittää raja. Kuten syömisessä, jolloin se tuottaa taas terveydellisiä haittoja vaikka voisikin tuoda lohtua. Mutta kontrollin oppimisessa on avain paljon nautinnollisempaan elämään vaikka moni lähtee etsimään siitä laajemman kaavan kautta. Silloin kun hallitsee tilanteen silloin voi olla ylpeä itsestään.

        Mutta silti sanon, että toivoaan ei kannata koskaan menettää oli tilanne mikä hyvänsä.

        --
        PS. Taidan nyt silti jokatapauksessa lopettaa ystävällisesti tähän tämän jauhamisen, koska otan kuitenkin sanasi vakavasti.
        Sinä pyysit minua olemaan hiljaa loruiltani, jotta saat selväjärkisyydellesi tilaa. Minä kunnioitan päätöstäsi ja niin minun tuleekin lopettaa tähän eikä enää jatkaa, jotta saat oman päätöksesi mukaan olla rauhassa. Koska jokainen valitsee itse tiensä ja ne jotka eivät halua kuunnella Jumalasta niiden kohdalla on vain valittava olla hiljaa. Näin olen "läksyny lukenut" :) Joten se on morjens. Siunausta nyt kuitenkin vaikka itse kirositkin :)


    • okkigaam

      Olin nuori ja utelias. Etsinomaa henkistä kotiani.
      Niimpä eräänä kesäpäivänä ilmoittaduin matkaan kohti Padasjokea. Siellä oli Seppo ja Aulikki vastaanottamassa. Huomasin pianon päällä AA viirin.
      Kuuntelin ja häkellyin kun Aulikki ilmoitti Elviksen laulavan kauttaan. Monet muutkin artistit tulivat esiintymään, eikä ääni muistuttnaut heitä?! Kyllästyneenä lähdin pihalle ja jotenkin kiinnitin huomion siihen kuinka piha oli kuin kuollutta energiaa, Vaikka silloin en niistä tiennyt. Vaistosin jotenkin luonnon kuihtuneen pihapiiristä. Sisälle mennessäni oli paikalle tullut nuori karjalais tyttö Carmen joka jutteli murteella ja kertoi kuolleensa Titanikin mukana. Epäilyni heräsi siinä vaiheessa kun murre ei vaikuttanut aidolta.
      Herman tuli parantamaan, sekin tuntui oudolta väännellä ranteita - Aulikki oli laittanut ranteisiinsa tukisiteet. Peloitti kun naamansa muuttui rumaksi.

      Väliajalla saimme teetä, ohuen ranskiksenpalan ja sen päälle voikukan lehden. Näytös jatkui soitto soi ja Aulikki lauloi. Siinä väliajalla keittiössä sattui seuraavaa. Seisoin ihan vieressä ja katselin kun piehtaroi lattialla transsissa? Joku sanoi hänellä menneen lonkkkaluu paikoiltaan. En sitten tiedä miten se meni paikoilleen. Koko tilaisuus kesti 8 tuntia.
      Kotiin tullessa söin ja nukuin, vakuuttuneena että olin oppirahani maksanut. Toi ei ollut mun juttu.

      Myöhemmin vietin aikaa yliopiston kirjastossa mikrorofimiltä lukien tekstiä niistä suomalaisista jotka oli hukkuneet Titanikin mukana ainutkaan nimi ei ollut Carmen, eikä yksikään ollut Kotkan itäpuoleta, eikä ikä sopinut n 12v
      Kuulin joitakin vuosia myöhemmin heidän lähteneen Amerikkaan verorästejä karkuun. Sieltä Havaijille jossa perustivat jonkinlaisen kirkon. Carmen oli muuttunmnut enkeli tytöksi. Tämän kertoi minulle nainen joka on heille sukua, eikä hyväksy heidän vilpillistä toimintaa.

      Olen löytänyt oman henkisen tieni ja tiedän seuraavaa: Hyvä henk.m. ei kiusaa kanavaansa runnomalla luita. Ei laita naamaa rumannäköiksi. Ei kehu, mielistele, painosta, ei kehoita sopimattomiin kuten. ---> Seppo kertoi Carmenin tulevan heidän väliinsä milloin vain, ymmärsin että myös aviollisia velvollisduuksia täyttäessään. Tämän kuulin omin korvin.
      Olen joitakin jotka kysyvät heistä kertonut oman mielipiteeni. Kehoittaen kuitenkin ottamaan selvää, jos eivät minua usko.
      Kokemukseni on esim. meedio tilaisuuksissa heidän kurinalaisuutensa. Kun sanotaan että tilaisuus kestää vaikka 1 tunnin se kestää sen.
      Tämä on minun kokemaa, minun mielipide ja toiset saa olla toista mieltä.
      maagikko

    • Skep Muukkonen

      Ihmisen elämä, aistimukset, tietoisuus jne rajoittuu kallon sisään. Tietoisuus tai jokin mystinen energia ei tule kallon ulkopuolelle, tai ulkopuolelta kallon sisään. Tuolla kallon sisällä tapahtuu kaikki... transsissa ihminen kykenee tekemään asioita, jotka eivät kuulu hänen ominaispiirteisiinsä. Transsissa ihminen kykenee hakemaan syvälle "tallennettuja" tietoja ja muistoja ja kaikki mitä ihminen transissa tekee... "hänen sisällään puhuu kuollut henkilö", puhuu eri kielillä, joita ei osaa jne. tulee aivoihin "tallennetuista" "tiedostoista" eli muistoista. Transsi on kuin kovalevyn lukupää, joka hakee dataa levyjen syövereistä.

      • Anonyymi

        Mitenkä ihminen joka ei ole kuullut koskaan tiettyä kieltä voi sitä puhua?. Nimenomaan tulee kaukaa kehon ulkopuolelta.


    • Valhepalaatulessa

      Miksi Aulikki Plaami voi jatkaa valehtelua ja rahastaa ihmisiä edelleen? 100 euroakin naama rahastavat ilman kuittia ja valehtelu jatkuu. Pitäisikö se paikka polttaa maan tasalle?

    • JanoinenMatkustaja

      Tykkään nuolla spermaani kun syön leipää

    • KuolkaaJoPois

      Ihana kisu tossa mainoksessa.

    • Muistovain

      Nuorempana olin "avoin" näille(kin) jutuille ja muistan vieläkin erään tv-konsertin ja nimenomaan siitä, että laulun piti esittää erästä tunnettua laulajaa, mutta esitys oli niin karmean epämusikaalinen ja väärävireinen ettei semmosta kuule karaokessakaan. Liekö vika sitten omissa korvissani. Ehkä odotukseni meni vikaan ja vertasin levyltä kuultuun, sillä jotkut kuvaili ihastuneena miten ihanasti hän matkii. Mieluimmin kuitenkin kuuntelen jälkeen jääneitä levyjä kuin mitä lie henkimaailmaa tai psyykkistä toimintoa. En kiellä Jumalan henkimaailmaa enkä osaa sanoa mitään Plaamien merkityksestä sinällään, tämä oli vain taidekokemukseni.

    • Plaam

      Oli Perttu Häkkisen haastateltavana Yle Puheella. Myös Carmen oli “paikalla". Ei mainintaa karjalaisuudesta eikä Titanicista. Kun haastattelija kysyi, mistä Carmen on kotoisin, Aulikki taisi vastata, että “ikuisuudesta” (ja näin välttyi sanomasta mitään yksityiskohtaista). Muutenkin Carmen, äänensävyä lukuun ottamatta, puhui kuin aikuinen eikä 9-vuotias lapsi.

    • Anonyymi

      Tuosta TV-ohjelmasta v. 1984 työpaikan ruokapöydässä keskusteltiin. Arvioin että Aulikki ei ehkä luota omiin kykyihinsä ja kanavoi taitonsa ulos meediona itse tuohon uskoen. Sama oli tuossa keskustelun alkutekstissä. Selvä osoitus siitä, että laulut eivät ole henkisäveltäjien on se, että ne ovat selvästi samasta kynästä. Sävellyksissä ei kuulu persoonallisia eroja.

    • Anonyymi

      Siinä on aloituksessa niin paljon kateellisuutta aulikkia kohtaan että oksat pois.
      Mielestäni erinomaisen hieno ihminen. Näin ensikertaa hänen videoitaan jokunen vuosi sitten n15v
      En pidä häntä todellakaan minään huijarina.

      Hieno ihminen ja hienoa työtä tekee

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      56
      5431
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3487
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1612
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      198
      1544
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1076
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      25
      1033
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      897
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      836
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      799
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      798
    Aihe