Vanha kunnon makkarakastike kiinnostaa.
Mistä makkrasta saa parhaan kastikkeen.
Olisiko jahti , gotler vai lenkkimakkara parasta.
Muistan syöneeni "jauhomakkarasta" siis lenkistä tehtyä kastiketta.
Nakkikastikettakin joskus laitamme mutta se on jotenkin erilaista.
Mistä makkarasta herkullisin makkarakastike tai -stroganoff
9
281
Vastaukset
- Anonyymi
Kaikki mainitut kelpaa hyvin. Perinteisin lienee lenkkimakkara. Tärkeintä on vaan muistaa ruskistaa ensin makkarat ja sitten vasta lisätä vesi ja jauhot.
Ai että kun hyvä aloitus. Tulin äsken töistä ja söin vaimon tekemään makkarakastiketta ja oli niin hyvää, että meinasin aloituksen tehdä siitä. Kastike oli ihan tavallisesta lenkistä tehty kastike, jossa on kunnolla ruskistettuja lenkin siivuja, reilusti kuullotettua sipulia, rouxia ja ruokakermaa. Kastike nautitaan perunamuusin, suolakurkkujen ja puolukkahillon kanssa. Luulen, että kastikkeen hyvä maku perustuu kunnolla ruskistettuun makkaraan ja rouxiin. Rouxin teko ottaa aikaa melkein tunnin, mutta se on vaivan arvoista. Sillä saa hyvän maun, värin ja suurusteen kastikkeeseen.
- Anonyymi
Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon. Kyllä se puolessa tunnissa se itse ruskea kastike kypsyy eli ensin jauhojen ruskistus voissa tai margariinissa ja sitten lisätään vesi. Minä laitan lisäksi sokeritonta ja suolatonta heinz ketsuppia mausteeksi. Toki itse kastikkeeseen laitan suolaa maun mukaan, mutten halua sitä sokeria.
Anonyymi kirjoitti:
Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon. Kyllä se puolessa tunnissa se itse ruskea kastike kypsyy eli ensin jauhojen ruskistus voissa tai margariinissa ja sitten lisätään vesi. Minä laitan lisäksi sokeritonta ja suolatonta heinz ketsuppia mausteeksi. Toki itse kastikkeeseen laitan suolaa maun mukaan, mutten halua sitä sokeria.
” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”
Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.
Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.- Anonyymi
Pihviukko kirjoitti:
” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”
Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.
Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.Miten laulukaskaat liittyvät makkarakastikkeeseen?
Ei makkarakastikkeessa tarvita furfuraalia, furfuryylialkoholia, diasetyyliä, asetolia, pyruvaldehydiä tai glyoksaa.
Ruskeita väriaineita melanoidiineja, pyrroli- ja furaani yhdisteitä. on hyvä olla ruskeassa kastikkeessa - Anonyymi
Pihviukko kirjoitti:
” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”
Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.
Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.Kyllä puolen litran kastikkeeseen jauhojen ruskistus voissa/margariinissä onnituu alle 10 minuutissa. Kaasuhellalla on kaikki nopeampaa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä puolen litran kastikkeeseen jauhojen ruskistus voissa/margariinissä onnituu alle 10 minuutissa. Kaasuhellalla on kaikki nopeampaa.
Kastikkenn teossa kun lasta heiluu eivät jauhot pala.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kastikkenn teossa kun lasta heiluu eivät jauhot pala.
10 minuutissa ruskistuneet jauhot on palaneita ja se vaikuttaa makuun. Kannattaa kokeilla joskus tehdä hitaasti. Ruskean kastikkeen jauhojen ruskistus ottaa 30 min. Täysin tumman kastikepohjan ruskistus 45 min. Linkissä on aika hyvä kuvaus.
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/how-to-make-a-roux/ - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
10 minuutissa ruskistuneet jauhot on palaneita ja se vaikuttaa makuun. Kannattaa kokeilla joskus tehdä hitaasti. Ruskean kastikkeen jauhojen ruskistus ottaa 30 min. Täysin tumman kastikepohjan ruskistus 45 min. Linkissä on aika hyvä kuvaus.
https://www.chilipeppermadness.com/recipes/how-to-make-a-roux/Tänään ostin tarjoukseta 2kg porilliä ja 2 kg uunimakkaraa hintaan 2€/paketti.
Mitä tekisin niistä?
Pannulla ruskeapintaiseksi paistettu on ainakin hyvää.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 11710282
- 525020
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html422201Lähetä terveisesi kaipaamallesi henkilölle
Vauva-palstalta tuttua kaipaamista uudessa ympäristössä. Kaipuu jatkukoon 💘1052058- 261914
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131591Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,411392Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v31991Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta24983Rakastuminenhan on psykoosi
Ei ihme että olen täysin vailla järkeä sen asian suhteen. Eipä olis aikoinaan arvannut, että tossa se tyyppi menee, jonk54967