Mistä makkarasta herkullisin makkarakastike tai -stroganoff

Anonyymi-ap

Vanha kunnon makkarakastike kiinnostaa.
Mistä makkrasta saa parhaan kastikkeen.
Olisiko jahti , gotler vai lenkkimakkara parasta.
Muistan syöneeni "jauhomakkarasta" siis lenkistä tehtyä kastiketta.
Nakkikastikettakin joskus laitamme mutta se on jotenkin erilaista.

9

265

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kaikki mainitut kelpaa hyvin. Perinteisin lienee lenkkimakkara. Tärkeintä on vaan muistaa ruskistaa ensin makkarat ja sitten vasta lisätä vesi ja jauhot.

    • Ai että kun hyvä aloitus. Tulin äsken töistä ja söin vaimon tekemään makkarakastiketta ja oli niin hyvää, että meinasin aloituksen tehdä siitä. Kastike oli ihan tavallisesta lenkistä tehty kastike, jossa on kunnolla ruskistettuja lenkin siivuja, reilusti kuullotettua sipulia, rouxia ja ruokakermaa. Kastike nautitaan perunamuusin, suolakurkkujen ja puolukkahillon kanssa. Luulen, että kastikkeen hyvä maku perustuu kunnolla ruskistettuun makkaraan ja rouxiin. Rouxin teko ottaa aikaa melkein tunnin, mutta se on vaivan arvoista. Sillä saa hyvän maun, värin ja suurusteen kastikkeeseen.

      • Anonyymi

        Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon. Kyllä se puolessa tunnissa se itse ruskea kastike kypsyy eli ensin jauhojen ruskistus voissa tai margariinissa ja sitten lisätään vesi. Minä laitan lisäksi sokeritonta ja suolatonta heinz ketsuppia mausteeksi. Toki itse kastikkeeseen laitan suolaa maun mukaan, mutten halua sitä sokeria.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon. Kyllä se puolessa tunnissa se itse ruskea kastike kypsyy eli ensin jauhojen ruskistus voissa tai margariinissa ja sitten lisätään vesi. Minä laitan lisäksi sokeritonta ja suolatonta heinz ketsuppia mausteeksi. Toki itse kastikkeeseen laitan suolaa maun mukaan, mutten halua sitä sokeria.

        ” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”

        Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.

        Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.


      • Anonyymi
        Pihviukko kirjoitti:

        ” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”

        Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.

        Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.

        Miten laulukaskaat liittyvät makkarakastikkeeseen?

        Ei makkarakastikkeessa tarvita furfuraalia, furfuryylialkoholia, diasetyyliä, asetolia, pyruvaldehydiä tai glyoksaa.

        Ruskeita väriaineita melanoidiineja, pyrroli- ja furaani yhdisteitä. on hyvä olla ruskeassa kastikkeessa


      • Anonyymi
        Pihviukko kirjoitti:

        ” Ei mene tuntia makkarakastikkeen tekoon.”

        Ei mene. Vaimo tekee tuota rouxia ison satsin kerralla ja siitä saa valmiit aineet kymmeneen kastikkeeseen.

        Jauhojen ruskistus ei onnistu kymmenessä minuutissa. Jos jauho on ruskistunut kymmenessä minuutissa niin todellisuudessa se on palanut ja se on eri asia kuin Maillard-reaktiossa ruskistuminen.

        Kyllä puolen litran kastikkeeseen jauhojen ruskistus voissa/margariinissä onnituu alle 10 minuutissa. Kaasuhellalla on kaikki nopeampaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä puolen litran kastikkeeseen jauhojen ruskistus voissa/margariinissä onnituu alle 10 minuutissa. Kaasuhellalla on kaikki nopeampaa.

        Kastikkenn teossa kun lasta heiluu eivät jauhot pala.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kastikkenn teossa kun lasta heiluu eivät jauhot pala.

        10 minuutissa ruskistuneet jauhot on palaneita ja se vaikuttaa makuun. Kannattaa kokeilla joskus tehdä hitaasti. Ruskean kastikkeen jauhojen ruskistus ottaa 30 min. Täysin tumman kastikepohjan ruskistus 45 min. Linkissä on aika hyvä kuvaus.

        https://www.chilipeppermadness.com/recipes/how-to-make-a-roux/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        10 minuutissa ruskistuneet jauhot on palaneita ja se vaikuttaa makuun. Kannattaa kokeilla joskus tehdä hitaasti. Ruskean kastikkeen jauhojen ruskistus ottaa 30 min. Täysin tumman kastikepohjan ruskistus 45 min. Linkissä on aika hyvä kuvaus.

        https://www.chilipeppermadness.com/recipes/how-to-make-a-roux/

        Tänään ostin tarjoukseta 2kg porilliä ja 2 kg uunimakkaraa hintaan 2€/paketti.
        Mitä tekisin niistä?
        Pannulla ruskeapintaiseksi paistettu on ainakin hyvää.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      86
      3176
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3023
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1862
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1812
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      27
      1711
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1691
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1677
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      32
      1336
    9. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1309
    Aihe