Raaka liha

lihan ystävä

Onko mitään erikoisempaa haittaa terveelle ihmiselle jos syö esim. naudanlihaa raakana? Siis ihan suoraan paketista ja tietenkin tuoretta. Tähän asti syönyt vain pihvejä jotka on "paistettu" raa'aksi. Mutta tekisi mieli kokeilal ihan raakana syödä.

35

16753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valmistetaan

      raa'asta pakastetusta naudanlihasta. Possua tai kanaa ei bakteerien pelossa kannata syödä.

      • voi syödä

        koska kaikki naudanliha joka myydään on testattua lihaa joten voi syöda raakana, sit jos isäpuoli on kaatanu hirven metsässä niin en välttämättä söis enää raakana.


      • lihamies

        Terve......
        Possun ulkofile karkeasti myllytettynä ja maustettuna on tosi herkkua, syödään kuuden tunnin sisällä valmistamisesta. mausteina yrtit, suola, sinapinsiemen, pippurit yms.
        Saksassa yleinen aamuleivän päällyste ja tosi herkullinen. Nimeltään Hackfleisch.
        Eli ei pelkästään nauta ole raakana hyvää.
        nimim. kokemusta on ja haluan aina käydessäni ystäväni luona saksanmaalla nauttia tätä herkkua leivän kera.


      • Kirov
        lihamies kirjoitti:

        Terve......
        Possun ulkofile karkeasti myllytettynä ja maustettuna on tosi herkkua, syödään kuuden tunnin sisällä valmistamisesta. mausteina yrtit, suola, sinapinsiemen, pippurit yms.
        Saksassa yleinen aamuleivän päällyste ja tosi herkullinen. Nimeltään Hackfleisch.
        Eli ei pelkästään nauta ole raakana hyvää.
        nimim. kokemusta on ja haluan aina käydessäni ystäväni luona saksanmaalla nauttia tätä herkkua leivän kera.

        Voi niissä saksalaisissakin sioissa olla trikiinejä enkä kyllä usko, että kovin moni sielläkään sianlihaa raakana syö, kun saksalaiset ovat kovin tarkkoja elintarvikehygieniasta. Eri asia on sitten raakakinkut, jotka on ilmakuivattu ja suolattu usean kuukauden aikana ja joissa ei mitään terveydelle vaarallista ole jäljellä. Niin, ja Hackfleisch tarkoittaa muuten jauhelihaa.


      • Jep
        Kirov kirjoitti:

        Voi niissä saksalaisissakin sioissa olla trikiinejä enkä kyllä usko, että kovin moni sielläkään sianlihaa raakana syö, kun saksalaiset ovat kovin tarkkoja elintarvikehygieniasta. Eri asia on sitten raakakinkut, jotka on ilmakuivattu ja suolattu usean kuukauden aikana ja joissa ei mitään terveydelle vaarallista ole jäljellä. Niin, ja Hackfleisch tarkoittaa muuten jauhelihaa.

        Mett.
        hackepeter


      • hakattu_petteri

        iik ihanaa
        http://www.kochbar.de/rezepte/hackepeter.html


    • asfaf

      Jos se on tuoretta, puhdasta lihaa niin ei sen syönnistä ole haittaa. Anna mennä vaan

      • tutkimustenseuraaja

        Suuria määriä raakaa lihaa ei kuitenkaan kannata syödä. Kypsentäminen tekee ruoasta paremmin sulavaa, jolloin voi myös paremmin hyödyntää lihan ravintoaineet, esim. proteiinin.

        Se vaihe, kun ihminen oppi käyttämään tulta ruoan - erityisesti lihan - kypsentämiseen, oli ratkaiseva ihmisen kehityksessä nykyihmiseksi.


      • Anonyymi
        tutkimustenseuraaja kirjoitti:

        Suuria määriä raakaa lihaa ei kuitenkaan kannata syödä. Kypsentäminen tekee ruoasta paremmin sulavaa, jolloin voi myös paremmin hyödyntää lihan ravintoaineet, esim. proteiinin.

        Se vaihe, kun ihminen oppi käyttämään tulta ruoan - erityisesti lihan - kypsentämiseen, oli ratkaiseva ihmisen kehityksessä nykyihmiseksi.

        Nautaa syödään myös niin että pihvissä pinnat parissa sekunnissa pannulla kiinni, eli käytännössä raakana.


    • Ei raakaa

      Lihaa ei kannata syödä ollenkaan,jos ei tiedä miten sitä syödään ja kypsennetään.

    • elmo45

      Syön raakaa häränlihaa noin 100gr.ennenkuin ehdin paistamaan pihvit ja puoliraakoja härän pihvejä syön 6-800 gr.kerralla.ja kunto on korkealla

      • etsilleenjatolleen

        Ja taas yksi uroo urheilee ruoka-aineilla.

        Ehkä jokin loinen on pesiytynyt aivojen hermoratoihin kun tällaista ehdottomuutta kehtaa mainostaa.

        Ja häränlihaa ei Suomesta juuri saa vaan suurin osa on yli-ikäistä lypsylehmää - no liha on tummaa ihan vain vanhenemisen takia - Suomessahan sonnit lahdataan jo nuorella iällä ennenkuin härkäksi edes kasvavat.


      • kamura
        etsilleenjatolleen kirjoitti:

        Ja taas yksi uroo urheilee ruoka-aineilla.

        Ehkä jokin loinen on pesiytynyt aivojen hermoratoihin kun tällaista ehdottomuutta kehtaa mainostaa.

        Ja häränlihaa ei Suomesta juuri saa vaan suurin osa on yli-ikäistä lypsylehmää - no liha on tummaa ihan vain vanhenemisen takia - Suomessahan sonnit lahdataan jo nuorella iällä ennenkuin härkäksi edes kasvavat.

        Ai niin tätä herkkuahan ei Suomessa edes tunneta.Belgian Blue.siis Belgiansininen härkä. ei ole lehmää.Jos olisin saanut jonkinlaisen pöpön häränlihasta niin olisin kuollut jo 20v sitten.Ha haa


    • hyisaatana

      Ehkä olisi syytä harkita lihan kypsentämistä riittävästi ettei loisia elimistössään elättele http://www.zoonoosikeskus.fi/portal/fi/zoonoosit/loisten_aiheuttamat_taudit/toksoplasmoosi/ vaikka ei ihan heti aiheuta mitään vakavampaa niin myöhemmissä peleissä huonolla tuurilla tilanne voikin olla toisin.

      Itselläni borrelioosi, jota useimmat pitävät kevyenä sairautena vaikka pahimmillaan voi aiheuttaa kuoleman.

      Kyse on aina siitä mihin bakteeri/loinen iskee - lihaksissa ei paljoakaan haittaa mutta hermostossa/aivoissa haitta onkin sitten vakavampi.

      Ihan vain näiden bakteerien ja loisien takia kypsennän ruokani hyvin enkä kuuntele tseffien selityksiä kuivasta lihasta - Henkka ei ole tainnut vieläkään hankkinut hygieniapassiaan, josta jaksoi jopa itkeä Hesarin sivuilla.

      • Uussaw

        No jos haluaa lihansa läpikypsänä, niin ei sitten kannata pihveihin rahaa tuhlata. Halvemmallakin saa hyvää läpikypsää hauduttamalla.


      • kylmähäpeäisin
        Uussaw kirjoitti:

        No jos haluaa lihansa läpikypsänä, niin ei sitten kannata pihveihin rahaa tuhlata. Halvemmallakin saa hyvää läpikypsää hauduttamalla.

        Kypsä on aina kypsä ja siten turvallinen syödä.

        Tseffit haluavat kaiken raakana kuten FoodClubin tseffi halusi kalkkunansa - 10 minuuttia ei riitä ranteenpaksuisen kalkkunafileen kypsentämiseen kun edes kananmuna ei kypsy samassa ajassa - salmonella kuolee 74 asteeessa reilut 10 minuuttia keittäen.

        FoodClubin tseffeistä vielä - toinen idiootti teki tsatsikia valuttaen jugurtin talouspaperin läpi - että silleen ja paperi tietysti repeytyi kurkkumassan sekaan ja nämä pellet kutsuivat itseään tseffeiksi.

        Hävetkää toki!


      • Anonyymi

        Puhutko kenties sianlihasta?


    • sankari-

      ei ole. pitkällä aikavälillä voi olla
      en tykkää
      syökää kasveja syökää kasveja

    • suolisto_pilkkoja

      Ihmisen elimistö ei pysty sulattamaan lihaa kunnolla. Sitä varten ohutsuolessa on parasiitteja, jotka pilkkovat lihaa.

      Suolistosta poistetaan parasiitteja:

      https://www.youtube.com/watch?v=NvkSHemDt4g

      Tuossa kehonrakentajan suolistosta poistetaan parasiitteja:

      https://www.youtube.com/watch?v=1UcJN4JHiBQ

      Ihmisen silmästä tulee 20 cm pitkä parasiitti:

      https://www.youtube.com/watch?v=BwlNw_GaMUE

      Parasiitteja kuvattuna ihmisen vatsassa:

      https://www.youtube.com/watch?v=xbT5R0wLFrQ

      Kaikki liha ja kala sisältävät parasiitteja. Sianliha on yksi pahimmista lähteistä:

      https://www.youtube.com/watch?v=0fHkq6xGFNQ

      Naisella todettiin aivokasvain. Leikkauksessa huomattiin, että kyseessä ei olekaan aivokasvain vaan aivoja syövä parasiitti, mikä tässä tapauksessa oli sian heisimato:

      https://www.youtube.com/watch?v=NJTDfewREyA

      Kypsentäminen ei tuhoa parasiitteja:

      https://www.youtube.com/watch?v=iFF6qiLwZMU

      Tälläisiä parasiitteja voi olla ihmisen elimistössä:

      https://www.youtube.com/watch?v=jTz2KpP1lVs

      https://www.youtube.com/watch?v=FOXvLZHe9DM

      https://www.youtube.com/watch?v=UoaginhtFOU

      https://www.youtube.com/watch?v=w-VPulmxI9A

      Punaista lihaa syövien miesten hiki haisee pahalle:

      Havlicek J1, Lenochova P. The effect of meat consumption on body odor attractiveness. Chem Senses. 2006 Oct;31(8):747-52. Epub 2006 Aug 4.

      http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16891352

      • Anonyymi

        Lol! Kaikki tietää et te pupun ruokia syövät haisette pahalle! Joten älä yhtään lässytä hienhajusta! En usko että kenenkään hiki tuoksu kukille! Oot kyl läppä!


      • Anonyymi

        En avaa linkkejä, mutta luulen että tapaukset ovat jostain aivan muualta kuin suomesta. Väitetään että suomessa liha on puhdasta ravintoa. Nauta syödään miltein raakana, vain pihveistä kypsennetään parilla sekunnilla pinnat kiinni.


    • Lääkäri2001

      Suomalaista naudanlihaa voi syödä raakana.

    • Kokki62x

      Toki voi syödä mitä tahansa jos on valmis siihen, että voi saada yllärin. En välttämättä ensimmäisenä menisi syömään mitä tahansa naudanlihaa raakana.

    • haisevat_pahalle

      Nuorten miesten ei kannata syödä punaista lihaa koska kainalo ja jalka hiki haisee karmealle. Lihan syöjän tunnistaa hajusta metrien päähän.

      • Anonyymi

        Liha sulaa vatsassa, kasvikset mätänee. Carnivore-ruokavaliolla 3 kk eikä yhtään pierua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liha sulaa vatsassa, kasvikset mätänee. Carnivore-ruokavaliolla 3 kk eikä yhtään pierua.

        Hitsi, itse olen kuukauden ollut carnivorella ja pieraisuja tullut ehkä alle 10 kertaa. Tänään pieraisin 2 kertaa, kunnes kävin ulostamassa eikä pieraisun pieraisua ole tullut.


    • jäi_pois

      Persvaon hiki jäi luettelosta pois.

      • Anonyymi

        (y)


    • PihviPäivässä

      Ruislimpunviipaleen päälle voita, raakaa naudan paistijauhenlihaa, mustaapippuria, suolaa, runsaasti sipulia, kas siinä vegaanin eheytys mallikansalaiseksi.

    • Ruikkukokki

      Laita sitä hiacen pakosarjan päälle, aja motarilla kuumaksi ja nauti sheban kera

    • PihviPäivässä

      Mikä on hiace vai tarkoititko Hiace? Minulla on ainoastaan Volvo Excellence xc90 T8 kauppakassi. Se riittää minulle. Mikä auto sinulla on? Lada kenties, päätellen sinun erinomaisesta kieliopista, hehee.

    • Massi71

      Meillä toi nuorimmainen (3v) ei suostu nykyään syömään naudan sisäfilettä muuta kuin raakana, aamupäivästä suolaan ja pilkon suht pieniks paloiks ja syöö aina illalla omansa ennenkuin muitten on ees pannulla. Ja piru vie, se raaka maistuu parhaimmalle.

    • kystaapukkaa
      • Anonyymi

        Zoonoosit ym. Saa yhtä hyvin myös raaoista kasviksista. Onhan tuo tartar raakaa lihaa.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten hyvin tunnet kaivattusi?

      Mikä hänessä kiehtoo? Asiallisia vastauksia kiitos. 🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      140
      6653
    2. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      149
      5739
    3. Ootko nainen jotenkin

      Epävarma ulkonäöstäsi
      Ikävä
      123
      4891
    4. Moi kuumis.

      Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.
      Ikävä
      43
      4490
    5. Milloin olisi sinun ja kaivattusi

      Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?
      Ikävä
      52
      3892
    6. Oletko joutunut kestämään

      Mitä olet eniten joutunut kestämään?
      Ikävä
      62
      3061
    7. Itkin oikeasti aamulla taas

      Haluaisin niin kertoa miltä musta tuntuu. Oon jotenkin hajalla. Tarvitsin ees jonkun joka ymmärtää.
      Ikävä
      52
      2966
    8. Minun rakkaani.

      Haluaisin käden mitan päähän sinusta. Silleen, että yltäisin koskettamaan, jos siltä tuntuu. Olen tosi huono puhumaan, m
      Ikävä
      24
      2402
    9. Where are you

      Now 🫂☕️🩷
      Ikävä
      42
      2270
    10. Naiselle hyvää viikkoa

      olet edelleen sydämessäni. Toivon sinulle myötätuulta mitä ikinä teetkään🪢
      Ikävä
      15
      2197
    Aihe