Olipa hukkainvestointi Jokilaakson Juuston kirkastettu voi. Pihvi on sillä paistettuna kuin mikroaaltouunissa kypsytetty. Ei lainkaan tule väriä, mautontakin. Suuri pettymys.
Ghee pettymys, ei ruskista lainkaan
11
165
Vastaukset
- Anonyymi
”Pihvi on sillä paistettuna kuin mikroaaltouunissa kypsytetty. Ei lainkaan tule väriä, mautontakin. Suuri pettymys.”
Minä paistan pihvit ruokaöljyllä, jolla tulee oikein mainio ruskistunut pinta. Käytän ruokaöljyä, koska voi palaa pihvin paistossa. Kyllä kirkastetulla voilla tulee ihan samalla tavalla ruskistettu pinta kun laitat riittävän kuumalle pannulle.- Anonyymi
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
Voita käytetään pihvin paiston loppuvaiheessa makua antamaan. Ruskistus otetaan kuumalla pannulla ja sellaisella rasvalla, joka kestää kuumuutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
Voit testata tämän käytännössä niin, että laitat kuivan ja rasvattoman kätesi punahehkuiseen rautaan ja pidät siinä hetken. Huomaat, että kätesi ruskistuu, vaikka siinä ei ole voita lainkaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voita käytetään pihvin paiston loppuvaiheessa makua antamaan. Ruskistus otetaan kuumalla pannulla ja sellaisella rasvalla, joka kestää kuumuutta.
Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä.
"Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä."
Toki voin väri muuttuu hailakan keltaisesta ruskehtavaksi, mutta ei se anna väriä ruoka-aineille. Pihvin ruskea väri tulee kuumalla pannulla kypsentämisestä. Jos kuvittelet, että pihvi tai kalafile ruskistuu voin välityksellä niin olet väärässä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä."
Toki voin väri muuttuu hailakan keltaisesta ruskehtavaksi, mutta ei se anna väriä ruoka-aineille. Pihvin ruskea väri tulee kuumalla pannulla kypsentämisestä. Jos kuvittelet, että pihvi tai kalafile ruskistuu voin välityksellä niin olet väärässä.Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. Ranskanperunoihin tulee vain rapsakka kuori, mutta väri ei juuri muutu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. Ranskanperunoihin tulee vain rapsakka kuori, mutta väri ei juuri muutu.
"Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. "
Olet ymmärtänyt täysin väärin paistamisen. Pannulla paistamisessa kypsentävä lämpö tulee suorasta kontaktista kuumaan pannuun. Pannulla ruskea väri tulee täysin ilman rasvaa, joten sillä rasvalla ei ole mitään muuta väliä kuin se, että voi palaa epämiellyttäväksi kuumalla pannulla.
Uppopaistamisessa kypsennysmekanismi on lömmön johtuminen nestemäisessä rasvassa eikä sillä ole juuri mitään tekemistä pannulla paistamisen kanssa. Uppopaistamisessa ei rasvalla ole mitään merkitystä tuotteen värin suhteen. Lopputuloksen väri riippuu vain paistolämpötilasta, paistoajasta ja rasvan ominaislämpökapasiteetista.
- Anonyymi
Tein kokeeksi itse gheetä tavallisesta voista, pannulla paistettaessa ghee savuttaa eikä maku ole läheskään voin veroinen. En ymmärrä mistä se terveysvouhkaaminen johtuu, mukamas niin paljon terveellisempää kuin normaali voi.
Intiassa tuo ghee on kai kehitelty säilyvyyttä silmällä pitäen ja varmaan säilyykin viikkoja jopa kuukausia lämpimässä ilmastossa.
Kaikenmaailman "wellness"pellet kehitelleet sitten mielessään samanlaisille hyväuskoisille perässävedettäville että ahaa, intialainen keksintö, pakko olla jotain ihmeellistä terveysvaikutusta, salattuja muinaisia pitkän iän takaavia eksoottisia vaikuttaja-aineita. Myydäänpä hölmöille luomuintoilijoille ylihintaan.- Anonyymi
"En ymmärrä mistä se terveysvouhkaaminen johtuu, mukamas niin paljon terveellisempää kuin normaali voi."
Ei kai kirkastetun voin etua ole koskaan markkinoitu terveellisyydellä vaan sillä, ettei se pala. Jos sinun ghee on savuttanut niin et tee sitä oikein. Kirkastetun voin etu on nimen omaan siinä, että sillä voi paistaa kuumasti toisin kuin voilla ja siitä saa voin maun samalla kun se ei pala.
- Anonyymi
Tavallisessa voissa on maitoproteiineja ja sokeria, jotka osallistuvat maillard-reaktioon ja karamellisoitumiseen. Kirkastetussa voissa ja öljyssä nämä komponentit puuttuvat, mikä johtaa vähempään värin ja makujen muodostumiseen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän
Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi812050En löydä sinua
En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k201874- 321517
Hajoaako persut kuten 2017?
https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen2111431- 291336
Kamala uutinen: Henkilö kuoli Tokmannin pihaan Kankaanpäässä- Jäi trukin alle
IL 9.5.2025 Ihminen kuoli Kankaanpään Tokmannin edustalla perjantaina aamupäivästä. Poliisin mukaan henkilö oli jäänyt361319- 261083
- 881060
Aivottomat
Illalla yritin nukkua vuokratalossa. Klo 22.30 - 24.00 välillä 5 autoa ajoi rapun eteen, nuoria kuskaten. Eikö tule mie23847Ne oli ne hymyt
Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä20846