Olipa hukkainvestointi Jokilaakson Juuston kirkastettu voi. Pihvi on sillä paistettuna kuin mikroaaltouunissa kypsytetty. Ei lainkaan tule väriä, mautontakin. Suuri pettymys.
Ghee pettymys, ei ruskista lainkaan
11
123
Vastaukset
- Anonyymi
”Pihvi on sillä paistettuna kuin mikroaaltouunissa kypsytetty. Ei lainkaan tule väriä, mautontakin. Suuri pettymys.”
Minä paistan pihvit ruokaöljyllä, jolla tulee oikein mainio ruskistunut pinta. Käytän ruokaöljyä, koska voi palaa pihvin paistossa. Kyllä kirkastetulla voilla tulee ihan samalla tavalla ruskistettu pinta kun laitat riittävän kuumalle pannulle.- Anonyymi
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
Voita käytetään pihvin paiston loppuvaiheessa makua antamaan. Ruskistus otetaan kuumalla pannulla ja sellaisella rasvalla, joka kestää kuumuutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei tule sen kummemmin tummaa pintaa öljyllä kuin kirkastetulla voillakaan. Se tavallisen voin "väri" palaessaan ruskistaa paistoksen.
Voit testata tämän käytännössä niin, että laitat kuivan ja rasvattoman kätesi punahehkuiseen rautaan ja pidät siinä hetken. Huomaat, että kätesi ruskistuu, vaikka siinä ei ole voita lainkaan.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Voita käytetään pihvin paiston loppuvaiheessa makua antamaan. Ruskistus otetaan kuumalla pannulla ja sellaisella rasvalla, joka kestää kuumuutta.
Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä.
"Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä."
Toki voin väri muuttuu hailakan keltaisesta ruskehtavaksi, mutta ei se anna väriä ruoka-aineille. Pihvin ruskea väri tulee kuumalla pannulla kypsentämisestä. Jos kuvittelet, että pihvi tai kalafile ruskistuu voin välityksellä niin olet väärässä. - AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
"Voi laitetaan lopuksi pannulle antamaan väriä."
Toki voin väri muuttuu hailakan keltaisesta ruskehtavaksi, mutta ei se anna väriä ruoka-aineille. Pihvin ruskea väri tulee kuumalla pannulla kypsentämisestä. Jos kuvittelet, että pihvi tai kalafile ruskistuu voin välityksellä niin olet väärässä.Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. Ranskanperunoihin tulee vain rapsakka kuori, mutta väri ei juuri muutu.
- AnonyymiUUSI
Anonyymi kirjoitti:
Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. Ranskanperunoihin tulee vain rapsakka kuori, mutta väri ei juuri muutu.
"Öljyssä tai kirkastetussa voissa ei tule paistettavaan väriä. Huomaa hyvin esimerkiksi rasvakeittimellä. "
Olet ymmärtänyt täysin väärin paistamisen. Pannulla paistamisessa kypsentävä lämpö tulee suorasta kontaktista kuumaan pannuun. Pannulla ruskea väri tulee täysin ilman rasvaa, joten sillä rasvalla ei ole mitään muuta väliä kuin se, että voi palaa epämiellyttäväksi kuumalla pannulla.
Uppopaistamisessa kypsennysmekanismi on lömmön johtuminen nestemäisessä rasvassa eikä sillä ole juuri mitään tekemistä pannulla paistamisen kanssa. Uppopaistamisessa ei rasvalla ole mitään merkitystä tuotteen värin suhteen. Lopputuloksen väri riippuu vain paistolämpötilasta, paistoajasta ja rasvan ominaislämpökapasiteetista.
- Anonyymi
Tein kokeeksi itse gheetä tavallisesta voista, pannulla paistettaessa ghee savuttaa eikä maku ole läheskään voin veroinen. En ymmärrä mistä se terveysvouhkaaminen johtuu, mukamas niin paljon terveellisempää kuin normaali voi.
Intiassa tuo ghee on kai kehitelty säilyvyyttä silmällä pitäen ja varmaan säilyykin viikkoja jopa kuukausia lämpimässä ilmastossa.
Kaikenmaailman "wellness"pellet kehitelleet sitten mielessään samanlaisille hyväuskoisille perässävedettäville että ahaa, intialainen keksintö, pakko olla jotain ihmeellistä terveysvaikutusta, salattuja muinaisia pitkän iän takaavia eksoottisia vaikuttaja-aineita. Myydäänpä hölmöille luomuintoilijoille ylihintaan.- AnonyymiUUSI
"En ymmärrä mistä se terveysvouhkaaminen johtuu, mukamas niin paljon terveellisempää kuin normaali voi."
Ei kai kirkastetun voin etua ole koskaan markkinoitu terveellisyydellä vaan sillä, ettei se pala. Jos sinun ghee on savuttanut niin et tee sitä oikein. Kirkastetun voin etu on nimen omaan siinä, että sillä voi paistaa kuumasti toisin kuin voilla ja siitä saa voin maun samalla kun se ei pala.
- AnonyymiUUSI
Tavallisessa voissa on maitoproteiineja ja sokeria, jotka osallistuvat maillard-reaktioon ja karamellisoitumiseen. Kirkastetussa voissa ja öljyssä nämä komponentit puuttuvat, mikä johtaa vähempään värin ja makujen muodostumiseen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Helena Koivu menettänyt lapsensa. Onko Mikko Koivulla oma laki?
Voiko olla totta että äidiltä viedään lapset ja ei mitään syytä ole edes kerrottu äidille itselleen.?6508829Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3603416Pikkunaiselle terkkuja
Olet parasta koko maailmassa! Kaikkein ihmeellisin. Olisitpa täällä. 🧡 harmaasusi4652397- 1311420
- 341405
Kuvataiteilija Johanna Oras lataa mielipiteensä Miina Äkkijyrkästä Farmilla: "Miinahan oli..."
Oho! Johanna Oras ottaa kantaa kollega-Äkkijyrkän Farmi-puuhiin. Farmi Suomi -realityssä koettiin v. 2024 todellinen yl151325Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091261- 941177
Olet vieläkin täällä
Tunnen energiasi. Tunnen että ajattelet minua. En aio koskaan enää ottaa sinuun yhteyttä. Voit ottaa minuun, jos itse h651105Hyvät valeet myllyistä
Tuuliviirit valehtelee myllyjen vaikutusta. Äänet kuuluu jopa kilometrien päähän. Se ei pidä paikkaansa. Eläimet häviää72996