Osaako kukaan leipoa?

Anonyymi-ap

Itse saan juuri ja juuri tehtyä pizzataikinan. Tekisi mieli kokeilla mokkapiirakkaa. Netistä toki löytyy ohjeita ja tallessa on jopa Katja-vainaan kirjoittama ohjeistus.

Silti en uskallla kokeilla. Mitä erityisesti tulisi huomioida jos täristen uskaltautuisin kokeilemaan?

>simiti<

27

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huomentapäivää. Useimmissa mokkapalaohjeissa munat ja sokeri vatkataan kunnolla (lähes valkoiseksi) vaahdoksi, jonka jälkeen jauhot nostellaan taikinan sekaan. Tuo munasokerivaahto on sellainen, että siinä ei kannata oikaista.

      Itse teen taikinan usein kaksinkertaisena, joten katso, että isolle ja korkealle uuninpellille tulee kunnolla korkea piirakka. Yleensä puhutaan ohjeesta, jossa on vähintään neljä, mutta mielellään kuusi kananmunaa. Rohkeasti vain leipomaan. 😊

    • Anonyymi

      No jotain osaan. Piirakat on helppoja. Mutta olen vaan äärettömän laiska näkemään vaivaa leipoakseni, kun ei tee mieli itellä syödä niitä. Tuppaan välttelee turhia töitä eli niitä mitä itte en koe tärkeiksi omassa elämässä. Töissä sitten on pakko tehdä protokollan mukaan.

      Vältän noita pakkoja omassa elämässä.

      Jasu

      • Anonyymi

        Ja siis mun mies leipoo mitä vaan myyjäisiinkin, niin kyllä Simitikin oppii. 😊👍

        Jasu


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja siis mun mies leipoo mitä vaan myyjäisiinkin, niin kyllä Simitikin oppii. 😊👍

        Jasu

        Toivotaan, että tällainen wanha sinappisillin fanittaja vielä oppii uusia temppuja.

        Pitääkö tuon mokkapiirakan takia muka ryhtyä etsimään osavaa puolisoa?


      • Anonyymi
        S1miti kirjoitti:

        Toivotaan, että tällainen wanha sinappisillin fanittaja vielä oppii uusia temppuja.

        Pitääkö tuon mokkapiirakan takia muka ryhtyä etsimään osavaa puolisoa?

        Kyllä sä opit. Jos ihmisen kovasti jotain mieli tekee, se ponnistelee niin kauan että onnistuu.

        Jasu


    • Anonyymi

      Voit aloittaa helpoilla ohjeilla esim. pannukakulla. Siihen et tarvitse muuta kuin kananmunia, maitoa, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, margariinia ja suolaa (itse käytän myös sokeria). Tuossa on tietysti kiva jos on kotona hilloa. Siihen voi ostaa valmista kermavaahtoa.

      Mokkapalat on myös melko helppo ohje, mutta sisältää enemmän työvaiheita. Varaa ainekset pöydälle. Ota kaksi kulhoa ja vatkain. Laita pelti leivinpaperin kanssa valmiiksi. Tarkista ohjeesta uunin lämpötila. Voit käyttää puhelimen ajastinta jos ei ole muuta ajastinta.

      Rohkeasti vaan tekemään. Omatekemä tuo ihan hyvän mielen ja tuoksun.

    • Anonyymi

      Aloittaja.
      Jos osaat ja näämmä osaat lukea, niin kyllä jonkin jutun osaat leipasta.
      Ainekset pöytään, määrät K:n ohjeiden mukaan.
      Paistoaika on kriittisin ja leivinjauhe on tärkeä, jotta nousee.
      Nyrkkisäännöt: Ei saa lässähtää, ei kärähtää.
      Hammastikulla voi testata. Jos taikina tartuu, on paistos raaka.
      Ihan satavarma en kyl tästä ole.
      Asennoidu niin, että leipaset harjotuskappaleen.
      Toinen kerta on jo rutiinia.
      Vilma
      Ei muuta kuin pölyttämään jauhoja.
      Jos on käsivatkain, ei kannata koneen käydessä nostaa vispiläosia liian korkealle. Ryöps.
      Kyllä näillä ohjeilla jotain tulee.

      • Ensimmäinen kongreettinen ohje hammastikkuineen ja siitäkään ei oltu ihan varmoja.
        Totuus taitanee olla, että vielä wanhoilla päivillä menee yritykseksi ja erehdykseksi.

        Taidan ryhtyä mököttämään ja laitan karjalanpaistin uuniin moköttämään lirauksella tummaa olutta. Antaa mukavan säväyksen.


      • Anonyymi
        S1miti kirjoitti:

        Ensimmäinen kongreettinen ohje hammastikkuineen ja siitäkään ei oltu ihan varmoja.
        Totuus taitanee olla, että vielä wanhoilla päivillä menee yritykseksi ja erehdykseksi.

        Taidan ryhtyä mököttämään ja laitan karjalanpaistin uuniin moköttämään lirauksella tummaa olutta. Antaa mukavan säväyksen.

        Älä ihmeessä anna periksi.
        Kaikkihan tuota erehdystä ja yritystä ovat opiskelleet kaikissa mahdollisissa lajeissa.
        Nokka pystyyn ja hihoja käärimään.
        Vilma


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä ihmeessä anna periksi.
        Kaikkihan tuota erehdystä ja yritystä ovat opiskelleet kaikissa mahdollisissa lajeissa.
        Nokka pystyyn ja hihoja käärimään.
        Vilma

        Kiitos rakas Vilma. Vieläkään en ole niin wanha, etten haluaisi oppia uutta.
        Tuleekohan sitä ikää koskaan, että kyllästyy?


    • Kyllä jotkut osaa.

      No siis, osaahan sitä leipoa vaikka mitä, kun seuraa vaan ohjetta. Ainekset ja niiden määrä, työvaiheet ja paistoaika ym. Itselläni on vähän tapana soveltaa, en aina seuraa ohjetta niin tarkasti ja saatan lisäillä ainesosia, jotka ajattelen sinne sopivan.

    • Ainiin, ei muutakun kokeilemaan. Mitään pahaa ei voi tapahtua.

      • Anonyymi

        Ja ku jii, jii haluaa, yhden suunnan lipulla naimisiin 🐰🐰🐰


    • Anonyymi

      Mokkapiirakka on kai nyt se uutuus, jossa mokkakahvia leivotaan karjalanpiirakan taikinaan. Se Karjalan pizza onkin jo vanha juttu.

    • No on täällä aikamoisia leipureita. Ei ois teille leipurien lakko ollu ongelma eikä mikään. Ite en osaa leipoo.

      • Voih. Sama juttu mulla ja siksi kysyinkin. Tiedän sähkötekniikasta ja epäorgaanisesta kemiasta kaiken, mutta leipomisessa menee sormi suuhun.


      • Anonyymi
        S1miti kirjoitti:

        Voih. Sama juttu mulla ja siksi kysyinkin. Tiedän sähkötekniikasta ja epäorgaanisesta kemiasta kaiken, mutta leipomisessa menee sormi suuhun.

        Voisitko uudelleennimetä leipomustarveaineet? Helpottaisiko ryhtymistä?
        Cu, Fe, Au, jne
        Vilma


      • S1miti kirjoitti:

        Voih. Sama juttu mulla ja siksi kysyinkin. Tiedän sähkötekniikasta ja epäorgaanisesta kemiasta kaiken, mutta leipomisessa menee sormi suuhun.

        Sä oot kyllä tosi mies, kun tollasista asioista tiedät. Herättää kunnioitusta. Kävin just viikonloppuna kemiantehtaalla, mutta venttiilit oli ruosteessa, niin kuin kaikki muukin. Ei pyöri tehtaat enää meillä päin.


      • JeroP kirjoitti:

        Sä oot kyllä tosi mies, kun tollasista asioista tiedät. Herättää kunnioitusta. Kävin just viikonloppuna kemiantehtaalla, mutta venttiilit oli ruosteessa, niin kuin kaikki muukin. Ei pyöri tehtaat enää meillä päin.

        Oliko ne tehtaat tehty säästösyistä mustasta raudasta?


      • S1miti kirjoitti:

        Oliko ne tehtaat tehty säästösyistä mustasta raudasta?

        Oli ne osa rosteria, arvometallit lähti viimeisen omistajan matkaan ulkomaille.


    • Anonyymi

      Ennen sitä kerättiin lähes kaikki reseptit lehdistä ja niitä on sitten kauhea pinkka, josta on kova työ löytää resepti, jonka sinne on tallettanut.
      Nykään kaikki reseptit löytyy netistä helposti.
      Pullataikinaa olen käsin vaivanut, mutta kyllä se koneella helpommalla tulee, ottaa liikaa sormiin ja somet jäykistyy, ettei niitä meinaa saada liikkumaan vaivaamisen jälkeen, inhottava tunne.
      Ihan tulee lievottua korvapuusteja, tiikerikakkuja, mummin puolukkapiirakkaa, omenapiirakoita yms.
      Välillä tulee kkeiltua jotain uutta reseptiä ja siinä sitten huomaa, etä onko siitä jatkoon.
      Ei ollut ainakaan itsenäisyyspäivän mustikkapiirakasta, johon tuli valkosuklaata, kermaa, tuorejuustoa. Ihan liian äklömakea tuli, enkä toista kertaa sitä leivo.

      • Nyt muistinkin. Olenhan minäkin kerran leipaissut mustikkapiirakan. Ihan itse poimin mustikat ja muutama variksenmarja tuli ĵoukkoon. Ihan sama...


    • Anonyymi

      Osaan, mutta en leivo, koska inhoan leipomista. Ei leipomisessa kuitenkaan mitään vaikeaa ole. Jos osaat lukea, ymmärrät lukemasi ja osaat toimia ohjeiden mukaan, niin osaat myös leipoa. Tietysti siinä on nyansseja ja tehdessä oppii näppituntumaa koostumuksiin jne. Kuitenkin käytännössä etsi sopiva resepti ja toteuta se pilkuntarkasti. Ei se sen vaikeampaa ole

    • Anonyymi

      Älä leivo! Nyt loppuu syöpöttely ja juopottelu. Sitten vielä kysy mistä maha kasvaa...

      - Sheena

    • Olen harmittavan huono jauhopeukalo. On parasta, että ostan tarjottavat kaupasta. Näin vältytään suuremmilta pettymyksiltä.
      Pelaan varman päälle. 😀🥧🍰🍪🧁🥐👍

    • Sokerikakkupohja on helpoin tehtävä.
      sama määrä munia, sokeria ja jauhoja.
      ensin vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi ja sitten sekaan lisätään jauhot.
      jauhojen sekaan voi laittaa hiukan leivinjauhetta, mutta jos vaahto on onnistunut hyvin, eikä jauhojen sekoituksen jälkeen vatkaa turhaan, niin leivinjauhe ei ole välttämätön.
      tuoreet munat vatkautuvat heikommin kuin hiukan ikääntyneet.

      Vuokaan kannattaa laittaa sisään leivinpaperi, niin ei tartu kiinni, tai sitten pinnoittaa sen voilla.

      Uuniin lämpöä 175 astetta ja pois uunista kun on kypsä.
      kypsyyden testaukseen paras on saslik-tikku (hammastikku tai tulitikku on turhan lyhyt). Kun tikkuun ei tartu enää märkää taikinaa, niin kakku on kypsä.

      Loppuun ei sitten enää tarvita ohjeita, eli väliin ja päälle sitä mihin juuri silloin sattuu olemaan hinku, tai mitä löytyy kaapista.

      (jos tulee kermavaahtoa, niin siihen kannattaa vatkauksen lopussa sekoittaa maitorahka, niin vaaahtoa kestää säilytystä paremmin (pelkkä kermavaahto menee hiukan ikäväksi seuraavana päivänä))

    • Anonyymi

      Haluisin oppia tekemään itse hapanta ruisleipää. Mitä happamampi ruisleipä, sitä maukkaampi minun suussani. Kolme kertaa olen yrittänyt, syötävää on tullut, juuri ja juuri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Upea peppuisella naisella

      Upea peppuisella naisella on upea peppu.
      Ikävä
      110
      7402
    2. Nikkalassa vauhdilla nokka kohti taivasta

      Mitähän Darwin sanoisi näistä 4 suomalaisesta, jotka kävivät Haparandan puolella näyttämässä, kuinka Suomi auto kulkee t
      Tornio ja Haaparanta
      37
      4315
    3. törniöläiset kaaharit haaparannassa

      isäpapan autolla kaahatta 270 km/h metsään https://www.lapinkansa.fi/nsd-kaksi-suomalaista-kuoli-kolarissa-haaparannall/
      Tornio ja Haaparanta
      37
      3792
    4. Sitä saa mitä tilaa Perussuomalaiset!

      https://yle.fi/a/74-20160212 SDP:n kannatus se vain nousee ja Keskusta on kolmantena. Kokoomus saanut pienen osan persu
      Maailman menoa
      400
      2000
    5. Eelin, 20, itsemurhakirje - Suomalaisen terveydenhuollon virhe maksoi nuoren elämän

      Yksikin mielenterveysongelmien takia menetetty nuori on liikaa. Masennusta sairastava Eeli Syrjälä, 20, ehti asua ensi
      Maailman menoa
      71
      1513
    6. Mihin se sysipska hävisi?

      Katso Frida Kahlo elämäkerta ja opi.
      Ikävä
      32
      1477
    7. Upea peppuisella miehellä

      Upea peppuisella miehellä on upea peppu.
      Ikävä
      35
      1458
    8. Hajoaako persut kuten 2017?

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000011217813.html Tämä on totisinta totta. Persut on murroksessa. Osa jättää puolueen
      Maailman menoa
      180
      1146
    9. Anteeksi kulta

      En oo jaksanut pahemmin kirjoitella, kun oo ollut tosi väsynyt. Mut ikävä on mieletön ja haluisin kuiskata korvaasi, hyv
      Ikävä
      12
      1118
    10. Perttu Sirviö laukoo täydestä tuutista - Farmi Suomi -kisaajista kovaa tekstiä "Pari mätää munaa..."

      Ohhoh, Farmilla tunteet alkaa käydä kuumana, kun julkkiksia tippuu jaksosta toiseen! Varo sisältöpaljastuksia: https:
      Tv-sarjat
      12
      1043
    Aihe