Kun miehet kävivät - metsä - ja peltotöissä, he tarvitsivat ruokaa.
Ei ollut jääkaappeja. tähän tarkoitukseen kalakukko sopii m itä parhaiten. Ruiskuori säilyttää viikonkin olematta jääkaapissa. Kun kansi avattiin puukolla, niin tuo voitiin sulkea yhä uudestaan ilman pilaantumista. Lopuksi voitiin syödä nuo kuoretkin.
Valitettavasti olen huomannut kalakukon väärennöksiä.
Osa kalakukoista valmistetaan hiivaleipäjauhoista. tuo on edesvastuutonta jo säilyvyydenkin takia. Hiivaleipäjauho pilaa perinteisen hyvän maun. Suomen on ajettava Euroopan laatuista kalakukkodirektiiviä sekä nimisuojausta. Turun silakkamarkkinoilla olen havainnut perinteestä piittaamatonta toimintaa.
Kalakukon olemukseen kuulua ilman, että on jääkaapissa. Tuote säilyy vaikka Helsingistä Rovaniemelle + 30 auton tavarasäiliössä avaamattomana kokonaisena.
Kalakukko on suomalainen alkuperäissäilyke!
19
230
Vastaukset
- Anonyymi
Säilyy hyvin patterin päällä olematta jääkaapissa.!
"Kalakukon olemukseen kuulua ilman, että on jääkaapissa. Tuote säilyy vaikka Helsingistä Rovaniemelle + 30 auton tavarasäiliössä avaamattomana kokonaisena."
Tämä avaus on täysin edesvastuuton ja jopa vaarallinen. Clostridium botulinum bakteerin itiöt eivät kuole kalakukon paistamisessa. Jos kalakukkoon on päätynyt bakteerin itiöitä muikusta (väärin säilytetty lämminsavukala on tyypillinen myrkytyksen lähde) niin lämpimässä säilytetty kalakukko on täydellinen hapeton kasvualusta bakteerille.
Tässä pari linkkiä:
Savusiika botulismin lähteenä: https://yle.fi/a/3-5227013
Texasissa puhkesi botuliiniepidemia, jonka lähde oli kypsät uuniperunat, joiden foliokääre tarjosi riittävän hapettomat olosuhteet ja bakteeri lisääntyi hengenvaaralliselle tasolle vuorokaudessa kun niitä säilytettiin lämpimässä.
https://outbreakdatabase.com/outbreaks/1994-outbreak-of-botulism-linked-to-potato-based-and-eggplant-based-dips-texas
Botulismi on erittäin harvinainen myrkytys, mutta jos sen saa niin toipuminen tapahtuu hengityskoneen avulla, jos sinne edes ehtii. Ei kannata pelata venäläistä rulettia ja uskoa tällaisia harhaisia ja tietämättömiä avauksia.- Anonyymi
leivin uunissa kypsennetty täysin kypsä -.
Varokaa väärennöksiä, Anonyymi kirjoitti:
leivin uunissa kypsennetty täysin kypsä -.
Varokaa väärennöksiä,Uunikypsennys ei tuhoa Clostridium botulinumin itiöitä. Jos ymmärtäisit tuon El Pason 1994 botulismiepidemian syntymekanismin niin et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja. Tuossa El Pason tapauksessa uuniperunoita oli kypsennetty pari tuntia yli 200C uunissa. Tämän jälkeen riitti, että perunoita säilytettiin foliossa huoneenlämmössä vuorokausi. Itiöt heräsivät ja bakteerit alkoivat lisääntyä hapettomissa olosuhteissa foliokääreen suojissa ja tuottivat samalla maailman tappavinta hermomyrkkyä.
- Anonyymi
No jenkeissä nyt voi tapahtua mitä vaan.
- Anonyymi
Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon.
Kalakukko on kypsä, turvallinen siihen asti, kun avaat.
Kalakukkoja on syöty metsätyökämpillä hyvällä ruokahalulla.
Säilyy, kunn avaat kannen puukolla ja suljet kannen. Tiivis, kuiva ruiskuori suojaa.
Eivät miehet ja naiset kuolleet myrkytyksiin suomalaisilla pelloilla.
On ollut retkieväänä reppureissuilla. Hyvää ja ravitsevaa ruokaa.
Pidempiaikaisempi säilyvyys koskettaa puolitettuja kukkoja.
En koskaan kuljeta rinkassa pidempiä aikoja puolikkaita kalakukkoja. vain kokonaisia.
On ollut minulla rinkassa pidemmällä reissulla lämpimässä."Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon."
Et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja, jos ymmärtäisit miten C. botulinum toimii. Bakteeri vaatii hapettomat olosuhteet. Juuri sellaista on avaamattoman muikkukukon sisällä kun se muhii lämpimässä rinkassa. Avaaminen ei tee siitä turvallista, mutta heikentää bakteerin olosuhteita kun ainakin osa sisuksesta joutuu hapen kanssa tekemisiin.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
"Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon."
Et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja, jos ymmärtäisit miten C. botulinum toimii. Bakteeri vaatii hapettomat olosuhteet. Juuri sellaista on avaamattoman muikkukukon sisällä kun se muhii lämpimässä rinkassa. Avaaminen ei tee siitä turvallista, mutta heikentää bakteerin olosuhteita kun ainakin osa sisuksesta joutuu hapen kanssa tekemisiin.Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan, mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.
Anonyymi kirjoitti:
Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan, mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.
”Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan…”
Jos foliokuoressa säilytetty kypsä uuniperuna on riittävän hapeton myrkyn tuottamiseen niin varmaan avaamaton kalakukko on vähintään samaa tasoa.
”…mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.”
Juuri näin. Avaus on yhtä typerä kun kehottaisi säilyttämään taikinaan käärittyä jauhelihamureketta huoneen lämmössä. Nykyisissä kalakukoissa ei ole suolaa niin paljon, että se olisi turvallista huoneelämmössä säilytettynä eikä ruistaikinakuori tee ruuasta niin hapanta, että se estäisi bakteeritoiminnan.- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
”Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan…”
Jos foliokuoressa säilytetty kypsä uuniperuna on riittävän hapeton myrkyn tuottamiseen niin varmaan avaamaton kalakukko on vähintään samaa tasoa.
”…mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.”
Juuri näin. Avaus on yhtä typerä kun kehottaisi säilyttämään taikinaan käärittyä jauhelihamureketta huoneen lämmössä. Nykyisissä kalakukoissa ei ole suolaa niin paljon, että se olisi turvallista huoneelämmössä säilytettynä eikä ruistaikinakuori tee ruuasta niin hapanta, että se estäisi bakteeritoiminnan.Ei edes folokuoren sisällä olisi hapeton kun ei ole imetty ilmaa pois, mutta ilman foliota ei voi puhuakaan hapettomuudesta.
Anonyymi kirjoitti:
Ei edes folokuoren sisällä olisi hapeton kun ei ole imetty ilmaa pois, mutta ilman foliota ei voi puhuakaan hapettomuudesta.
Ilmaa ei tarvitse imeä pois. Kypsän perunan tärkkelys muodostaa liisterin, joka pysyy hapettomana ja kosteana, jossa bakteeri lisääntyy. Toinen esimerkki on valkosipuliöljy. Valkosipuli on bakteerin lähde ja öljy syrjäyttää hapen ja on kostea alusta. Kolmas esimerkki on makkara, jossa massa pysyy kosteana ja hapettomana kuoren sisällä. Bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta sanasta botulus.
- Anonyymi
Grillaava_rouva kirjoitti:
Ilmaa ei tarvitse imeä pois. Kypsän perunan tärkkelys muodostaa liisterin, joka pysyy hapettomana ja kosteana, jossa bakteeri lisääntyy. Toinen esimerkki on valkosipuliöljy. Valkosipuli on bakteerin lähde ja öljy syrjäyttää hapen ja on kostea alusta. Kolmas esimerkki on makkara, jossa massa pysyy kosteana ja hapettomana kuoren sisällä. Bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta sanasta botulus.
Menepäs tenttumamma takaisin kouluun, ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton.
Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan.
Kysehän oli myös kalakukosta, miten peruna siihen liityy? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Menepäs tenttumamma takaisin kouluun, ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton.
Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan.
Kysehän oli myös kalakukosta, miten peruna siihen liityy?"...ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton."
Miten valkosipuliöljypullosta imetään ilma pois? Niinpä niin, ripulivajakki. Sitä ei tarvitse imeä pois, vaan öjy syrjäyttää ilman.
"Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan."
Tuossa yllä oli hyvä esimerkki, kuinka neste syrjäyttää ilman.
"...miten peruna siihen liityy?"
Siten, että ruistaikinan leivontaominaisuudet syntyvät vettä sitovista hiilihydraateista, jotka ovat samalla tavalla liisterimäisiä kuin kypsä peruna.
https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/kotimaiset-viljat/ruis.html
"Ruis ei muodosta sitkoa taikinaa sekoitettaessa, vaan sen leivontaominaisuudet perustuvat hiilihydraattien, etenkin pentosaanien eli arabinoksylaanien vedensidontakykyyn ja tärkkelyksen liisteröitymisominaisuuksiin."
Nyt kannattaa perskärpäsen ottaa iltamaito, laittaa tutti suuhun ja mennä nukkumaan. Taas kävit nolaamassa itsesi tässä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"...ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton."
Miten valkosipuliöljypullosta imetään ilma pois? Niinpä niin, ripulivajakki. Sitä ei tarvitse imeä pois, vaan öjy syrjäyttää ilman.
"Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan."
Tuossa yllä oli hyvä esimerkki, kuinka neste syrjäyttää ilman.
"...miten peruna siihen liityy?"
Siten, että ruistaikinan leivontaominaisuudet syntyvät vettä sitovista hiilihydraateista, jotka ovat samalla tavalla liisterimäisiä kuin kypsä peruna.
https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/kotimaiset-viljat/ruis.html
"Ruis ei muodosta sitkoa taikinaa sekoitettaessa, vaan sen leivontaominaisuudet perustuvat hiilihydraattien, etenkin pentosaanien eli arabinoksylaanien vedensidontakykyyn ja tärkkelyksen liisteröitymisominaisuuksiin."
Nyt kannattaa perskärpäsen ottaa iltamaito, laittaa tutti suuhun ja mennä nukkumaan. Taas kävit nolaamassa itsesi tässä.Miten kalakukosta tulee perunakukko ja sitten ykskaks valkosipuliöljypullo kun pitäisi todistaa tenttusekoilusi :D
Pullostahan se ilma on helpoin imeä pois kuten viinipullostakin, mutta niistä kukoista melkoisen vaikeaa, vaikka olisi folion sisällä.
https://www.alko.fi/tuotteet/833345/Alko-Tools-Tyhji-pumppu
Taas tenttumamma oppi uutta!
Laita ihmeessä tännekin linkki missä todistetaan että kala/lanttukukko ja valkosipuliöljy aiheuttavat tyhjiön :D
Vai tarjoilet perskärpäsillesi maitoa, taitaa kuitenkin likainen perseesi houkutella niitä enemmän :D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten kalakukosta tulee perunakukko ja sitten ykskaks valkosipuliöljypullo kun pitäisi todistaa tenttusekoilusi :D
Pullostahan se ilma on helpoin imeä pois kuten viinipullostakin, mutta niistä kukoista melkoisen vaikeaa, vaikka olisi folion sisällä.
https://www.alko.fi/tuotteet/833345/Alko-Tools-Tyhji-pumppu
Taas tenttumamma oppi uutta!
Laita ihmeessä tännekin linkki missä todistetaan että kala/lanttukukko ja valkosipuliöljy aiheuttavat tyhjiön :D
Vai tarjoilet perskärpäsillesi maitoa, taitaa kuitenkin likainen perseesi houkutella niitä enemmän :DToivottavasti kuolet ruokamyrkytykseen, perskärpänen.
- Anonyymi
Kyllä lanttukukko on 1 000 kertaa parempaa kuin kalakukko.
- Anonyymi
Varsinkin kun on hyvää possunlihaa joukossa.
- Anonyymi
Saa nähdä testaako joku tik tok-sukupolven pölvästi aloittajan väitteitä ja saa ruokamyrkytyksen.
Iltapäivälehdistössä otsikot:
"Pölkkypää testasi Suomi24 ruokapalstan väitteen ja joutui sairaalahoitoon". - Anonyymi
Kun iskä- ja sedät menivät metsä-ja peltotöihin, eivät he koskaan ottaneet kalakukkoa ruoakseen. Heillä oli vaan mukanaan ruisleipä, puukko ja kuivattua tai paistettua lihaa. Mielellään sianlihaa jossa paljon silavaa. Termospullossa kahvia ja toisessa termospullossa vettä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista937639- 1055522
- 2664738
- 494673
- 653392
- 502768
- 582457
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222408Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292372- 412244