Kalakukko on suomalainen alkuperäissäilyke!

Anonyymi-ap

Kun miehet kävivät - metsä - ja peltotöissä, he tarvitsivat ruokaa.
Ei ollut jääkaappeja. tähän tarkoitukseen kalakukko sopii m itä parhaiten. Ruiskuori säilyttää viikonkin olematta jääkaapissa. Kun kansi avattiin puukolla, niin tuo voitiin sulkea yhä uudestaan ilman pilaantumista. Lopuksi voitiin syödä nuo kuoretkin.

Valitettavasti olen huomannut kalakukon väärennöksiä.
Osa kalakukoista valmistetaan hiivaleipäjauhoista. tuo on edesvastuutonta jo säilyvyydenkin takia. Hiivaleipäjauho pilaa perinteisen hyvän maun. Suomen on ajettava Euroopan laatuista kalakukkodirektiiviä sekä nimisuojausta. Turun silakkamarkkinoilla olen havainnut perinteestä piittaamatonta toimintaa.

Kalakukon olemukseen kuulua ilman, että on jääkaapissa. Tuote säilyy vaikka Helsingistä Rovaniemelle + 30 auton tavarasäiliössä avaamattomana kokonaisena.

19

254

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Säilyy hyvin patterin päällä olematta jääkaapissa.!

    • "Kalakukon olemukseen kuulua ilman, että on jääkaapissa. Tuote säilyy vaikka Helsingistä Rovaniemelle + 30 auton tavarasäiliössä avaamattomana kokonaisena."

      Tämä avaus on täysin edesvastuuton ja jopa vaarallinen. Clostridium botulinum bakteerin itiöt eivät kuole kalakukon paistamisessa. Jos kalakukkoon on päätynyt bakteerin itiöitä muikusta (väärin säilytetty lämminsavukala on tyypillinen myrkytyksen lähde) niin lämpimässä säilytetty kalakukko on täydellinen hapeton kasvualusta bakteerille.

      Tässä pari linkkiä:

      Savusiika botulismin lähteenä: https://yle.fi/a/3-5227013

      Texasissa puhkesi botuliiniepidemia, jonka lähde oli kypsät uuniperunat, joiden foliokääre tarjosi riittävän hapettomat olosuhteet ja bakteeri lisääntyi hengenvaaralliselle tasolle vuorokaudessa kun niitä säilytettiin lämpimässä.

      https://outbreakdatabase.com/outbreaks/1994-outbreak-of-botulism-linked-to-potato-based-and-eggplant-based-dips-texas

      Botulismi on erittäin harvinainen myrkytys, mutta jos sen saa niin toipuminen tapahtuu hengityskoneen avulla, jos sinne edes ehtii. Ei kannata pelata venäläistä rulettia ja uskoa tällaisia harhaisia ja tietämättömiä avauksia.

      • Anonyymi

        leivin uunissa kypsennetty täysin kypsä -.
        Varokaa väärennöksiä,


      • Anonyymi kirjoitti:

        leivin uunissa kypsennetty täysin kypsä -.
        Varokaa väärennöksiä,

        Uunikypsennys ei tuhoa Clostridium botulinumin itiöitä. Jos ymmärtäisit tuon El Pason 1994 botulismiepidemian syntymekanismin niin et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja. Tuossa El Pason tapauksessa uuniperunoita oli kypsennetty pari tuntia yli 200C uunissa. Tämän jälkeen riitti, että perunoita säilytettiin foliossa huoneenlämmössä vuorokausi. Itiöt heräsivät ja bakteerit alkoivat lisääntyä hapettomissa olosuhteissa foliokääreen suojissa ja tuottivat samalla maailman tappavinta hermomyrkkyä.


      • Anonyymi

        No jenkeissä nyt voi tapahtua mitä vaan.


    • Anonyymi

      Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon.
      Kalakukko on kypsä, turvallinen siihen asti, kun avaat.
      Kalakukkoja on syöty metsätyökämpillä hyvällä ruokahalulla.
      Säilyy, kunn avaat kannen puukolla ja suljet kannen. Tiivis, kuiva ruiskuori suojaa.

      Eivät miehet ja naiset kuolleet myrkytyksiin suomalaisilla pelloilla.
      On ollut retkieväänä reppureissuilla. Hyvää ja ravitsevaa ruokaa.
      Pidempiaikaisempi säilyvyys koskettaa puolitettuja kukkoja.
      En koskaan kuljeta rinkassa pidempiä aikoja puolikkaita kalakukkoja. vain kokonaisia.
      On ollut minulla rinkassa pidemmällä reissulla lämpimässä.

      • "Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon."

        Et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja, jos ymmärtäisit miten C. botulinum toimii. Bakteeri vaatii hapettomat olosuhteet. Juuri sellaista on avaamattoman muikkukukon sisällä kun se muhii lämpimässä rinkassa. Avaaminen ei tee siitä turvallista, mutta heikentää bakteerin olosuhteita kun ainakin osa sisuksesta joutuu hapen kanssa tekemisiin.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        "Tuo vaara liittyisi vaikkapa puolikkaaseen kalakukkoon."

        Et hölöttäisi tuollaista soopaa ja antaisi ihmisille vaarallisia neuvoja, jos ymmärtäisit miten C. botulinum toimii. Bakteeri vaatii hapettomat olosuhteet. Juuri sellaista on avaamattoman muikkukukon sisällä kun se muhii lämpimässä rinkassa. Avaaminen ei tee siitä turvallista, mutta heikentää bakteerin olosuhteita kun ainakin osa sisuksesta joutuu hapen kanssa tekemisiin.

        Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan, mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan, mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.

        ”Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan…”

        Jos foliokuoressa säilytetty kypsä uuniperuna on riittävän hapeton myrkyn tuottamiseen niin varmaan avaamaton kalakukko on vähintään samaa tasoa.

        ”…mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.”

        Juuri näin. Avaus on yhtä typerä kun kehottaisi säilyttämään taikinaan käärittyä jauhelihamureketta huoneen lämmössä. Nykyisissä kalakukoissa ei ole suolaa niin paljon, että se olisi turvallista huoneelämmössä säilytettynä eikä ruistaikinakuori tee ruuasta niin hapanta, että se estäisi bakteeritoiminnan.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        ”Ei se nyt hapeton ole avaamattomanakaan…”

        Jos foliokuoressa säilytetty kypsä uuniperuna on riittävän hapeton myrkyn tuottamiseen niin varmaan avaamaton kalakukko on vähintään samaa tasoa.

        ”…mutta ei tietenkään säily kovin pitkään lämpimässä millään tavalla.”

        Juuri näin. Avaus on yhtä typerä kun kehottaisi säilyttämään taikinaan käärittyä jauhelihamureketta huoneen lämmössä. Nykyisissä kalakukoissa ei ole suolaa niin paljon, että se olisi turvallista huoneelämmössä säilytettynä eikä ruistaikinakuori tee ruuasta niin hapanta, että se estäisi bakteeritoiminnan.

        Ei edes folokuoren sisällä olisi hapeton kun ei ole imetty ilmaa pois, mutta ilman foliota ei voi puhuakaan hapettomuudesta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei edes folokuoren sisällä olisi hapeton kun ei ole imetty ilmaa pois, mutta ilman foliota ei voi puhuakaan hapettomuudesta.

        Ilmaa ei tarvitse imeä pois. Kypsän perunan tärkkelys muodostaa liisterin, joka pysyy hapettomana ja kosteana, jossa bakteeri lisääntyy. Toinen esimerkki on valkosipuliöljy. Valkosipuli on bakteerin lähde ja öljy syrjäyttää hapen ja on kostea alusta. Kolmas esimerkki on makkara, jossa massa pysyy kosteana ja hapettomana kuoren sisällä. Bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta sanasta botulus.


      • Anonyymi
        Grillaava_rouva kirjoitti:

        Ilmaa ei tarvitse imeä pois. Kypsän perunan tärkkelys muodostaa liisterin, joka pysyy hapettomana ja kosteana, jossa bakteeri lisääntyy. Toinen esimerkki on valkosipuliöljy. Valkosipuli on bakteerin lähde ja öljy syrjäyttää hapen ja on kostea alusta. Kolmas esimerkki on makkara, jossa massa pysyy kosteana ja hapettomana kuoren sisällä. Bakteeri on saanut nimensä latinan makkaraa tarkoittavasta sanasta botulus.

        Menepäs tenttumamma takaisin kouluun, ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton.

        Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan.

        Kysehän oli myös kalakukosta, miten peruna siihen liityy?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menepäs tenttumamma takaisin kouluun, ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton.

        Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan.

        Kysehän oli myös kalakukosta, miten peruna siihen liityy?

        "...ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton."

        Miten valkosipuliöljypullosta imetään ilma pois? Niinpä niin, ripulivajakki. Sitä ei tarvitse imeä pois, vaan öjy syrjäyttää ilman.

        "Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan."

        Tuossa yllä oli hyvä esimerkki, kuinka neste syrjäyttää ilman.

        "...miten peruna siihen liityy?"

        Siten, että ruistaikinan leivontaominaisuudet syntyvät vettä sitovista hiilihydraateista, jotka ovat samalla tavalla liisterimäisiä kuin kypsä peruna.

        https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/kotimaiset-viljat/ruis.html

        "Ruis ei muodosta sitkoa taikinaa sekoitettaessa, vaan sen leivontaominaisuudet perustuvat hiilihydraattien, etenkin pentosaanien eli arabinoksylaanien vedensidontakykyyn ja tärkkelyksen liisteröitymisominaisuuksiin."

        Nyt kannattaa perskärpäsen ottaa iltamaito, laittaa tutti suuhun ja mennä nukkumaan. Taas kävit nolaamassa itsesi tässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "...ilma pitää todellakin imeä pois että olisi hapeton."

        Miten valkosipuliöljypullosta imetään ilma pois? Niinpä niin, ripulivajakki. Sitä ei tarvitse imeä pois, vaan öjy syrjäyttää ilman.

        "Laita toki virallinen selostus tuosta hapen syrjäyttävästä ja ilmatiiviistä "liisteristä", ai ei löydy taaskaan."

        Tuossa yllä oli hyvä esimerkki, kuinka neste syrjäyttää ilman.

        "...miten peruna siihen liityy?"

        Siten, että ruistaikinan leivontaominaisuudet syntyvät vettä sitovista hiilihydraateista, jotka ovat samalla tavalla liisterimäisiä kuin kypsä peruna.

        https://www.leipatiedotus.fi/tietoa-leivasta/vilja/kotimaiset-viljat/ruis.html

        "Ruis ei muodosta sitkoa taikinaa sekoitettaessa, vaan sen leivontaominaisuudet perustuvat hiilihydraattien, etenkin pentosaanien eli arabinoksylaanien vedensidontakykyyn ja tärkkelyksen liisteröitymisominaisuuksiin."

        Nyt kannattaa perskärpäsen ottaa iltamaito, laittaa tutti suuhun ja mennä nukkumaan. Taas kävit nolaamassa itsesi tässä.

        Miten kalakukosta tulee perunakukko ja sitten ykskaks valkosipuliöljypullo kun pitäisi todistaa tenttusekoilusi :D

        Pullostahan se ilma on helpoin imeä pois kuten viinipullostakin, mutta niistä kukoista melkoisen vaikeaa, vaikka olisi folion sisällä.

        https://www.alko.fi/tuotteet/833345/Alko-Tools-Tyhji-pumppu
        Taas tenttumamma oppi uutta!

        Laita ihmeessä tännekin linkki missä todistetaan että kala/lanttukukko ja valkosipuliöljy aiheuttavat tyhjiön :D

        Vai tarjoilet perskärpäsillesi maitoa, taitaa kuitenkin likainen perseesi houkutella niitä enemmän :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten kalakukosta tulee perunakukko ja sitten ykskaks valkosipuliöljypullo kun pitäisi todistaa tenttusekoilusi :D

        Pullostahan se ilma on helpoin imeä pois kuten viinipullostakin, mutta niistä kukoista melkoisen vaikeaa, vaikka olisi folion sisällä.

        https://www.alko.fi/tuotteet/833345/Alko-Tools-Tyhji-pumppu
        Taas tenttumamma oppi uutta!

        Laita ihmeessä tännekin linkki missä todistetaan että kala/lanttukukko ja valkosipuliöljy aiheuttavat tyhjiön :D

        Vai tarjoilet perskärpäsillesi maitoa, taitaa kuitenkin likainen perseesi houkutella niitä enemmän :D

        Toivottavasti kuolet ruokamyrkytykseen, perskärpänen.


    • Anonyymi

      Kyllä lanttukukko on 1 000 kertaa parempaa kuin kalakukko.

      • Anonyymi

        Varsinkin kun on hyvää possunlihaa joukossa.


    • Anonyymi

      Saa nähdä testaako joku tik tok-sukupolven pölvästi aloittajan väitteitä ja saa ruokamyrkytyksen.

      Iltapäivälehdistössä otsikot:
      "Pölkkypää testasi Suomi24 ruokapalstan väitteen ja joutui sairaalahoitoon".

    • Anonyymi

      Kun iskä- ja sedät menivät metsä-ja peltotöihin, eivät he koskaan ottaneet kalakukkoa ruoakseen. Heillä oli vaan mukanaan ruisleipä, puukko ja kuivattua tai paistettua lihaa. Mielellään sianlihaa jossa paljon silavaa. Termospullossa kahvia ja toisessa termospullossa vettä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      156
      1601
    2. Rakastan sinua

      Enkä halua enkä aio sinua satuttaa. Satuttaisin samalla itseäni. Olet ihana mies ja olen pahoillani kuinka sinua kohteli
      Ikävä
      55
      1278
    3. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      185
      1037
    4. Kun viimeksi tapasit kaivattusi

      Kasvokkain ( ei netti, varmuudeksi vielä tarkennan), jännittikö? Jos, miten se ilmeni? Huomasitko jännittikö kaivattuasi
      Ikävä
      51
      1006
    5. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      76
      978
    6. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      36
      919
    7. Jos lähestyisin

      näyttäisitkö ovea vai vihreää valoa?
      Ikävä
      57
      841
    8. Leppäskän tarratoimikunta kävi Suviseuroussa haastamassa riitaa!

      Voiko enää törkeämmin häiritä uskovien juhlia? https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/tarratoimikunnan-aktivistit-kokivat-sy
      Luterilaisuus
      206
      824
    9. Mitä Raamattu opettaa samaa sukupuolta olevien avioliitosta 4.0

      Edelliset kolme ketjua tuli täyteen joten jatketaan keskustelua. Raamattu opettaa johdonmukaisesti, että homoseksuaali
      Luterilaisuus
      153
      793
    10. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      111
      783
    Aihe