hölskytyskurkut

Maaria

Muistaako kukaan miten niitä tehdään?Tiedän kyllä että niihin tulee sokeria, suolaa, tilliä ja etikkaa, mutta mitoista ja määristä ei ole tietoa.Kaupasta löysin jo ensimmäiset avomaankurkut, olisi kiva tehdä taas niitä hölskyttämällä!

4

12887

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurkkuun kii

      ne, jotka syön heti, niihin laitan hyppysellisen merisuolaa ja ripauksen sokeria, sit rumpsrumps ja naamaan.
      Kai siihen voi lirauksen sitä etikkaakin laittaa, oota, käväsen mummun keittokirjalla kattomassa, josko siellä olis suhteet.
      Eipä ollu, mutta elä paa paljoo, suola ja sokeri irrottaa nestettä, tee koekurkku, siitä näät.

      • Maaria

        vinkistä, tein niitä sitten tosiaan vähän näppituntumalla ja ihan hyviä tuli!


    • kels

      Olen joskus ottanut talteen tällaiset ohjeet. Näppituntumalla minäkin olen ne aina tehnyt, tuo etikkamäärä tuntuu minusta isolta. Kurkuista itsessäänhän lähtee reilusti lientä. Mutta jos etikaa laittaa pitäisi sitä mielestäni myös blandrata hieman.

      ISOÄIDIN KURKUT

      300 g   tuoretta kurkkua
      1 rkl   hienonnettua tilliä
      1 rkl   hienoa sokeria
      ripaus   suolaa
      2 rkl   väkiviinaetikkaa

      1. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleisiin sokeri, suola, tilli ja etikka. Pane kurkut syvälle keittolautaselle ja päälle toinen samanlainen lautanen. Purista lautaset tiiviisti yhteen ja ravista puoli minuuttia voimakkaasti.
      2. Siirrä kurkkuviipaleet tarjoilukulhoon.

      VANHAN AJAN KURKKUVIIPALEET

      1   kasvihuonekurkku

      Etikkaliemi:
      2 rkl   väkiviinietikkaa
      ½ dl   vettä
      1 rkl   sokeria
      2 tl   suolaa
      ¼ tl   valkopippuria
      1 dl   tillisilppua

      1. Kuori ja viipaloi kurkku juustohöylällä.
      2. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi viipaleiden päälle lasitölkkiin. Sulje kansi ja ravistele tölkkiä hyvin.
      3. Tarjoa kurkut vadilta tillillä koristeltuina.

    • karik

      Hei

      Tällaisen reseptin löysin Riitta Pohjanluoman kirjasta "Perinnemakuja maakunnista". Tällä reseptilllä niistä tulee oikeesti hyviä.

      terveisin kari

      1 kasvihuonekurkku (olen itse käyttänyt avomaakurkkuja)
      1-2 rkl sokeria
      1/2 tl suolaa
      nippu tilliä
      1/2 rkl väkiviinaetikkaa
      1 rkl vettä

      Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Ripoita pinnalle suolaa ja sokeria. Peitä lautanen samankokoisella matalalla lautasella. Paina lautaset tiiviisti kiinni toisiinsa ja hölskytä niin, että kurkuista irtoaa liemi. Silppua pinnalle tilliä ja kaada päälle keskenään sekoitetut etikka ja vesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisin rakastaa sinua

      Ja olla sinulle se oikea... Rakastan sinua 💗💗💗
      Ikävä
      31
      4214
    2. Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen

      Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot
      Maailman menoa
      134
      4027
    3. Tiedätkö mihin

      Ominaisuuksiin rakastuin sinussa?
      Ikävä
      58
      3634
    4. Purra on kantanut vastuuta täyden kympin arvoisesti

      Luottoluokituksen lasku, ennätysvelat ja ennätystyöttömyys siitä muutamana esimerkkinä. Jatkakoon hän hyvin aloittamaans
      Maailman menoa
      25
      3481
    5. onko kaivattusi

      vaarallinen? :D
      Ikävä
      85
      3479
    6. Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"

      Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe
      Maailman menoa
      64
      3311
    7. Pieni galluppi

      Mitäs lahjaa odotat joulupukilta.
      Ikävä
      81
      2876
    8. Olisiko sinulla

      Jonossa vaihtoehtoja, ehkä
      Ikävä
      54
      2805
    9. Mitä tuntemuksia

      Rakkaasi ääni herättää?
      Ikävä
      25
      2586
    10. Korjaamo suositus

      Vahva suositus Kumpulaisen korjaamolle vanhan 5-tien varrelta! Homma pelaa ja palvelu ykköslaatuista. Mukavaa kun tuli p
      Hyrynsalmi
      14
      2294
    Aihe