hölskytyskurkut

Maaria

Muistaako kukaan miten niitä tehdään?Tiedän kyllä että niihin tulee sokeria, suolaa, tilliä ja etikkaa, mutta mitoista ja määristä ei ole tietoa.Kaupasta löysin jo ensimmäiset avomaankurkut, olisi kiva tehdä taas niitä hölskyttämällä!

4

12843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kurkkuun kii

      ne, jotka syön heti, niihin laitan hyppysellisen merisuolaa ja ripauksen sokeria, sit rumpsrumps ja naamaan.
      Kai siihen voi lirauksen sitä etikkaakin laittaa, oota, käväsen mummun keittokirjalla kattomassa, josko siellä olis suhteet.
      Eipä ollu, mutta elä paa paljoo, suola ja sokeri irrottaa nestettä, tee koekurkku, siitä näät.

      • Maaria

        vinkistä, tein niitä sitten tosiaan vähän näppituntumalla ja ihan hyviä tuli!


    • kels

      Olen joskus ottanut talteen tällaiset ohjeet. Näppituntumalla minäkin olen ne aina tehnyt, tuo etikkamäärä tuntuu minusta isolta. Kurkuista itsessäänhän lähtee reilusti lientä. Mutta jos etikaa laittaa pitäisi sitä mielestäni myös blandrata hieman.

      ISOÄIDIN KURKUT

      300 g   tuoretta kurkkua
      1 rkl   hienonnettua tilliä
      1 rkl   hienoa sokeria
      ripaus   suolaa
      2 rkl   väkiviinaetikkaa

      1. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleisiin sokeri, suola, tilli ja etikka. Pane kurkut syvälle keittolautaselle ja päälle toinen samanlainen lautanen. Purista lautaset tiiviisti yhteen ja ravista puoli minuuttia voimakkaasti.
      2. Siirrä kurkkuviipaleet tarjoilukulhoon.

      VANHAN AJAN KURKKUVIIPALEET

      1   kasvihuonekurkku

      Etikkaliemi:
      2 rkl   väkiviinietikkaa
      ½ dl   vettä
      1 rkl   sokeria
      2 tl   suolaa
      ¼ tl   valkopippuria
      1 dl   tillisilppua

      1. Kuori ja viipaloi kurkku juustohöylällä.
      2. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi viipaleiden päälle lasitölkkiin. Sulje kansi ja ravistele tölkkiä hyvin.
      3. Tarjoa kurkut vadilta tillillä koristeltuina.

    • karik

      Hei

      Tällaisen reseptin löysin Riitta Pohjanluoman kirjasta "Perinnemakuja maakunnista". Tällä reseptilllä niistä tulee oikeesti hyviä.

      terveisin kari

      1 kasvihuonekurkku (olen itse käyttänyt avomaakurkkuja)
      1-2 rkl sokeria
      1/2 tl suolaa
      nippu tilliä
      1/2 rkl väkiviinaetikkaa
      1 rkl vettä

      Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Ripoita pinnalle suolaa ja sokeria. Peitä lautanen samankokoisella matalalla lautasella. Paina lautaset tiiviisti kiinni toisiinsa ja hölskytä niin, että kurkuista irtoaa liemi. Silppua pinnalle tilliä ja kaada päälle keskenään sekoitetut etikka ja vesi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Rakastatko?

      Ala kertomaan se ja heti
      Ikävä
      71
      3105
    2. Mikä haluat olla kaivatullesi?

      1. Kaveri 2. Ystävä 3. Panokaveri 4.puoliso 5 jokin muu
      Ikävä
      92
      2875
    3. Kosiako meinasit?

      Voi sua rakas ❤️
      Ikävä
      51
      2115
    4. Mietin että

      Onko tästä enää paluuta entiseen? Ainut asia joka päiviini toi taannoin iloa, oli meidän yhteinen hassuttelu ja huumorin
      Ikävä
      20
      1575
    5. Oot ilkee paha noita

      Paha babushka Luulitko etten tienny
      Ikävä
      15
      1349
    6. Nyt rupeaa löytymään talonmiestä ja muuta sankaria hallipaloon

      Kyllä on naurettavia juttuja tuossa paikallislehdessä, että saa tosiaan nauraa niille..
      Vimpeli
      5
      1338
    7. Aaamu on täällä taas!

      Hyvää ja rauhallista työpäivää rakkauteni. Kunpa vaan hymyilisit enemmän. Toivon, että joku kaunis päivä kanssani et vaa
      Ikävä
      13
      1301
    8. Tajusin vaan...

      Että olen pelkkä kroonistunut mielisairas. Olen sairauspäissäni luullut itsestäni liikaa. Luulin, että olen vain korkein
      Ikävä
      13
      1273
    9. Sytyttikö hallin lapsi vai joku mielipuoli

      Onko tietoa? Toivon jälkimmäistä
      Vimpeli
      18
      1270
    10. Noin ulkonäkö-jutut ei multa

      Nainen, koskaan en ole kirjoittanut siitä mitään ilkeää. Ei kuulu tapoihin
      Ikävä
      24
      1232
    Aihe