Muistaako kukaan miten niitä tehdään?Tiedän kyllä että niihin tulee sokeria, suolaa, tilliä ja etikkaa, mutta mitoista ja määristä ei ole tietoa.Kaupasta löysin jo ensimmäiset avomaankurkut, olisi kiva tehdä taas niitä hölskyttämällä!
hölskytyskurkut
4
12835
Vastaukset
- kurkkuun kii
ne, jotka syön heti, niihin laitan hyppysellisen merisuolaa ja ripauksen sokeria, sit rumpsrumps ja naamaan.
Kai siihen voi lirauksen sitä etikkaakin laittaa, oota, käväsen mummun keittokirjalla kattomassa, josko siellä olis suhteet.
Eipä ollu, mutta elä paa paljoo, suola ja sokeri irrottaa nestettä, tee koekurkku, siitä näät.- Maaria
vinkistä, tein niitä sitten tosiaan vähän näppituntumalla ja ihan hyviä tuli!
- kels
Olen joskus ottanut talteen tällaiset ohjeet. Näppituntumalla minäkin olen ne aina tehnyt, tuo etikkamäärä tuntuu minusta isolta. Kurkuista itsessäänhän lähtee reilusti lientä. Mutta jos etikaa laittaa pitäisi sitä mielestäni myös blandrata hieman.
ISOÄIDIN KURKUT
300 g tuoretta kurkkua
1 rkl hienonnettua tilliä
1 rkl hienoa sokeria
ripaus suolaa
2 rkl väkiviinaetikkaa
1. Pese kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita viipaleisiin sokeri, suola, tilli ja etikka. Pane kurkut syvälle keittolautaselle ja päälle toinen samanlainen lautanen. Purista lautaset tiiviisti yhteen ja ravista puoli minuuttia voimakkaasti.
2. Siirrä kurkkuviipaleet tarjoilukulhoon.
VANHAN AJAN KURKKUVIIPALEET
1 kasvihuonekurkku
Etikkaliemi:
2 rkl väkiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 dl tillisilppua
1. Kuori ja viipaloi kurkku juustohöylällä.
2. Sekoita liemen ainekset ja kaada liemi viipaleiden päälle lasitölkkiin. Sulje kansi ja ravistele tölkkiä hyvin.
3. Tarjoa kurkut vadilta tillillä koristeltuina. - karik
Hei
Tällaisen reseptin löysin Riitta Pohjanluoman kirjasta "Perinnemakuja maakunnista". Tällä reseptilllä niistä tulee oikeesti hyviä.
terveisin kari
1 kasvihuonekurkku (olen itse käyttänyt avomaakurkkuja)
1-2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
nippu tilliä
1/2 rkl väkiviinaetikkaa
1 rkl vettä
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi syvälle lautaselle. Ripoita pinnalle suolaa ja sokeria. Peitä lautanen samankokoisella matalalla lautasella. Paina lautaset tiiviisti kiinni toisiinsa ja hölskytä niin, että kurkuista irtoaa liemi. Silppua pinnalle tilliä ja kaada päälle keskenään sekoitetut etikka ja vesi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kanki kovana; ei tiedä pornovideoista mitään
Kaikkosen erityisavustajan asunnossa kuvattiin pornoa. Väittää ettei tiedä asiasta yhtään mitään. https://www.is.fi/po1496459- 322312
- 1872089
Mitä tämä on
Ajatella, olen viimeksi nähnyt sinua melkein vuosi sitten ohimennen. Ja silloinkin sinä välttelit minua. En ole kuullut101333Ei monet elä kuin alle 60 v, mikä vaikuttaa?
gulp, gulp.. Juice Leskinen eli 56 vuotta. Matti Nykänen eli 55 vuotta. Topi Sorsakoski eli 58 vuotta.821263- 731067
Hyvää yötä kaivatulleni
En pysty tekemään kokemaan mitään sielussa tuntuvaa, syvää, vaikuttavaa, ilman että rinnastan sen sinuun. Niin kävi tänä241047Nyt on konstit vähänä.
Nimittäin tuulivoiman vastustajilla, kun pitää perättömiä ilmiantoja tehdä. Alkaa olla koko vastustajien sakki leimattu,25987Tilinpäätösvaltuusto 27.5
Samalla viimeinen kokous ennen uudenvaltuustokauden alkamista. Vanhat antavat itselleen erinomaiset arvosanat, ja siirty44951Hakalan asunnossa on kuvattu aikuisviihdesivusto Onlyfansin kautta julkaistu pornovideo.
Keskustan puheenjohtajan Antti Kaikkosen avustaja Jirka Hakala ei jatka tehtävässään. Keskustan puoluelehti Suomenmaa ke10838