Mitäs Berlusconi tästä sanoisi

ume

Punavuorelainen ravintola Nerone Helsingissä on suljettu salmonellatapausten vuoksi. Ravintola oli saanut aiemmin tarkastajilta useampia varoituksia, joista se ei kuitenkaan piitannut. Kesäkuussa jotkut asiakkaat sairastuivat salmonellaan ja rafla suljettiin. Näin siinä käy.

Hämmästyttävää että ihan hyvältä vaikuttanut aito italialaisravintola (henkilökuntakin puhuu keskenään italiaa) onkin näin huonotasoinen. Törkeää piittaamattomuutta asiakkaista. En aio kuulua Neronen asiakkaisiin enää uudelleen avaamisen jälkeen.

16

7480

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huh huh

      Nähtävästi Nerone on taas auki. En kyllä minäkään viitsi siellä lounastaa kuten tähän asti. Luottamus meni.

    • pete

      mista tiedat, ravintolan henkilokunta ei piit. asiakkaista, jos se ei molisi piittanut niin ne euvat olisi avaneet ravintolan uudestaan. itse kayn siella edeleenkin syomassa.

      sa voit olla ihan mita mielta vaan, mutta meilla on 7 hengen porukka jotka kaymme paivittain lounaalla raflassa.

      sa voit jaada oven ulkopuolelle.....

    • Mariia

      Aito italialaisravintola????? No sainpahan hyvät naurut :)

      Neronen lähistöllä asuneena paikka on kyllä tuttu...

      Ainakin 90-luvun lopussa Nerone tuntui paikalta jossa välitettiin prostituoituja ja tarjoilijoita ei ruokailijat tuntuneet kiinnostavan. Omistajien kalliit autot herättivät ainakin minussa epäilyn rahanpesusta ennemmin kuin rehellisestä liiketoiminnasta.

      Ja aito italialainen ravintola tuskin hakisi pizzoihin tarjous-edamia vastapäisestä Valintatalosta (nyttemmin Alepa)...

      Omat käyntini loppuivat, kun 5 vuotta sitten kun sain eteeni kylmän pizzan ja olin käynyt paikan vessassa... Yök.

      • timo

        kylla se kieltamatta oli silloin 90-luvul aikamoinen paikka. itse olen myos asunnut Neronen lahettyvilla ja se on kylla muuttunut erittain paljon omistaijen vaihtuessa. Ennen paikan omistivat pari suomalaista nuorta miesta, mutta paikka on nyt ihan toinen. Itse olen kaynyt Neronessa syomassa jo 8 vuotta ja en ole kertaakaan saanut kylmaa tai vastaava tartuntaa jotka jotkut vaittavat.

        Eli sina tasta lahtien voit ostaa pitsan alepasta ja lammittaa sen mikrossa. silloib saat varmasti lamminta ketsuppia naamallesi eli oikeen ihania ketsuppi hetkia sulle mariia


      • luigi
        timo kirjoitti:

        kylla se kieltamatta oli silloin 90-luvul aikamoinen paikka. itse olen myos asunnut Neronen lahettyvilla ja se on kylla muuttunut erittain paljon omistaijen vaihtuessa. Ennen paikan omistivat pari suomalaista nuorta miesta, mutta paikka on nyt ihan toinen. Itse olen kaynyt Neronessa syomassa jo 8 vuotta ja en ole kertaakaan saanut kylmaa tai vastaava tartuntaa jotka jotkut vaittavat.

        Eli sina tasta lahtien voit ostaa pitsan alepasta ja lammittaa sen mikrossa. silloib saat varmasti lamminta ketsuppia naamallesi eli oikeen ihania ketsuppi hetkia sulle mariia

        kulla se on hyva palvelu ja aito asia ja mina ustavat vieda aina syoma tuhti italia ruoka jopa sata henken poruka!


      • .......
        luigi kirjoitti:

        kulla se on hyva palvelu ja aito asia ja mina ustavat vieda aina syoma tuhti italia ruoka jopa sata henken poruka!

        "karvakasi
        luigi 20.7.2005 klo 14.53




        kulla se on hyva palvelu ja aito asia ja mina ustavat vieda aina syoma tuhti italia ruoka jopa sata henken poruka! "


        suomalaista huumorintajua parhaimmillaan....


      • xxx

        Ai,haluat syòdà 8 euron pizzan aidolla mozzarellalla,ja aidoista italialaisista aineksista vai?ja mehàn ollaan Suomessa,miksi kotimaiset ainekset eivàt mielytà?ollanpa hienostuneita.tollaisille on ihan omat ravintolat Helsingin alueella.nehàn tekevàn hyvin maukkaat ruoat,onko vàlià mistà ne sen ostavat.ne ainekset kuitenkin tulevat samalta maahantuojalta.ja vessatkin ovat ihan ok,iloisesti keltaisia ja puhtaita.


      • Mariia
        xxx kirjoitti:

        Ai,haluat syòdà 8 euron pizzan aidolla mozzarellalla,ja aidoista italialaisista aineksista vai?ja mehàn ollaan Suomessa,miksi kotimaiset ainekset eivàt mielytà?ollanpa hienostuneita.tollaisille on ihan omat ravintolat Helsingin alueella.nehàn tekevàn hyvin maukkaat ruoat,onko vàlià mistà ne sen ostavat.ne ainekset kuitenkin tulevat samalta maahantuojalta.ja vessatkin ovat ihan ok,iloisesti keltaisia ja puhtaita.

        Kyllä suomalaiset raaka-aineet kelpaavat, mutta aidon italiaisen ravintolan erottaa suomalais-italialaisesta ruokalista ja pizzatäytteiden lukumäärä (ja miten täytteitä yhdistetään)...


    • italialaisen keittiòn ystàvà

      kyseinen ravintola suljettiin huonon hygienian takia.Ravintolasta ei koskaan lòydetty salmoneella bakteeria.ensi kerralla kun kirjoitat jotain vastaava tarkista faktat.voit tarkista nàmà asiat samasta lehdestà niiden viimeisimmassa artikkelissà.

      • sani

        5
        YMPÄRISTÖTERVEYSPÄÄLLIKÖN PÄÄTÖS MÄÄRÄTÄ RAVINTOLA NERONE SULJETTAVAKSI TERVEYDENSUOJELULAIN 51§:N PERUSTEELLA

        Ympäristöterveyspäällikkö on kieltänyt 17.6.2005 ravintola Neronen, Pursimiehenkatu 27, 00150 Helsinki, toiminnan toistaiseksi, kunnes jäljempänä esitetyt terveyshaitat on poistettu jäljempänä esitetyllä tavalla.

        Asianosainen Reg Clean Oy/Ravintola Nerone, Pursimiehenkatu 27, 00150 Helsinki.

        Taustatietoja Ympäristölautakunta on hyväksynyt kyseisen elintarvikehuoneiston 19.3.1991 § 221 kahvilaksi, jossa saa valmistaa ja tarjoilla ruoka-annoksia. Ympäristöterveyspäällikkö on merkinnyt tiedoksi 16.12.1997 § 541 huoneiston toiminnanharjoittajan vaihtumisen, ilmoittaja oli Reg Clean Oy. Ympäristöterveyspäällikkö on käsitellyt ravintolan ulkotarjoilualueen käyttöönottoa koskevan ilmoituksen 16.4.1998 § 155, jolloin päätökseen sisältyi seuraava maininta: Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan tasalla ja nähtävillä valvontaa varten. Ravintolassa on sisällä 45 asiakaspaikkaa ja ulkotarjoilualueella 10.

        Kyseisestä ravintolasta on useita kymmeniä merkintöjä ympäristökeskuksen kohdekortissa vuosina 1997–2005. Seitsemässä tapauksessa merkinnät koskivat ruokamyrkytysepäilyjä, näistä kahdesti toistuvia ruokamyrkytysepäilyjä. Muut merkinnät koskivat mm. kylmäkalusteiden lämpötilaongelmia, omavalvonnan puutetta, puutteellista ilmastointia, hajuhaittojen aiheuttamista porrashuoneeseen, lattian likaisuutta ja huonokuntoisuutta, keittiön yleistä huonoa kuntoa ja ainakin kahdessa tapauksessa huonon tuloksen antaneita elintarvikenäyteanalyyseja.

        Asian vireilletulo ja nykytilanne

        2.6.2005 Töölön terveysaseman terveydenhoitaja ilmoitti puhelimitse, että kaksi henkilöä oli noin viikko aiemmin ravintola Neronessa syötyään sairastunut vatsatautiin. Molemmilla on todettu salmonellatartunta. Ilmoituksen johdosta ravintolaan tehtiin tarkastus 3.6.2005, jolloin otettiin kolme elintarvikenäytettä ja kaksi pintapuhtausnäytettä salmonellan määrittämiseksi. Yhdessä näytteessä todettiin salmonella- tai proteusbakteereita, muut olivat negatiivisia.

        Ravintolassa käytetty liha tulee Latviasta. Ravintola ei ole tehnyt ilmoitusta ensisaapumispaikaksi rekisteröitymistä varten.

        Tarkastuksessa todettua

        15.6.2005 ravintolaan tehtiin uusi tarkastus, Ravintolan puolelta paikalla on viisi henkilöä, joista kaksi vakinaisia työntekijöitä. Ravintolan omistajat eivät olleet tavattavissa ilmoitetun ulkomaanmatkan johdosta. Tarkastuksella todettiin seuraavaa:

        Yleinen hygienia

        Ravintolan keittiön ja elintarvikevaraston ja näiden välisen tilan lattiat, seinät ja katot ovat pinttyneen likaiset ja/tai rasvaiset. Osa lattia- ja seinäpinnoista on rikkinäisiä eivätkä ole helposti puhtaana pidettäviä.

        Kyseisten tilojen laitteet, mm. kylmälaitteet sekä ruoanvalmistus- ja säilytysastiat ovat pinttyneen likaisia. Ruokailuvälineitä säilytetään avoimessa muovirasiassa. Elintarvikkeiden käsittelytilassa ei ole käsienpesupistettä. Lihatukki on irtiraaputettavan kuivaneen lian peitossa.

        Siivousvälineet ovat likaiset ja huonokuntoiset ja ympäriinsä elintarvikehuoneiston eri puolilla. Siivouskaappia ei ole käytössä.

        Kylmäsäilytys ja lämpötilahallintaan liittyvät seikat

        Keittiössä on kaksi kylmälaatikostoa ja varastotilassa kolme jääkaappi-pakastinlaitetta sekä kylmiö. Jääkaappi-pakastinlaitteista puuttuvat lämpömittarit, toisen vetolaatikoston lämpömittari on rikki ja kylmiön lämpötila on 9–10o C . Pakastintilat ovat jään peitossa ja sulattamattomat.

        Kylmiössä ja vetolaatikoissa säilytettiin elintarvikkeita avonaisissa astioissa. Kylmähuoneessa säilytetään raakoja vihanneksia ja peittämättömiä lasagnelaatikoita samalla hyllyllä. Samassa kylmiössä säilytettiin myös lihaa.

        Keittiössä säilytetään aiemmin valmistettuja elintarvikkeita, kuten kastiketta ja lasagnea huoneenlämmössä. Elintarvikevaraston ja keittiön välitilassa jäähdytetään avonaisessa kattilassa vaaleaa pastakastiketta, jonka lämpötila on 52o C.

        Elintarvikehuoneistossa ei ole jäähdytyskalustetta ruokien jäähdyttämiseen.

        Asiakirjat

        Elintarvikehuoneistossa ei ole esittää kirjallista omavalvontasuunnitelmaa eikä omavalvontadokumentteja.

        Kahdella henkilöllä oli esittää todistus hygieniaosaamisesta. Työhöntulotarkastuksen selvityksen tai salmonellatutkimusten kopioita ei ollut käytettävissä.

        Lihan hankintaa koskevia asiakirjoja ei ole käytettävissä. Tarkastuksen yhteydessä ei voitu todeta/ yrityksessä ei ollut tietoa oliko erä otettu vastaan ensisaapumispaikkana ja onko erää seurannut vaadittavat todistukset. Lihan toimituspaikkaa ei tunneta. Lihan alkuperämaaksi on merkitty Latvia. Pakkauksista puuttui naudanlihan jäljitettävyyden mukaiset merkinnät.

        Muuta havaittua

        Varaston hyllyllä säilytetään sekä kuivaelintarvikkeita että kemikaaleja. Kemikaaleja ja siivousvälineitä on myös henkilökunnan käymälässä. Käyttöturvallisuustiedotteita ei ole esittää.

        Henkilökunnan käymälä on etuhuoneeton ja ovi avautuu keittiön ja elintarvikevaraston väliseen tilaan, jossa käsitellään elintarvikkeita.

        Ympäristöterveyspäällikön ratkaisu

        Terveydensuojelulain 51 §:n mukaan valvontaa suorittava viranhaltija saa antaa kiireellisessä tapauksessa kieltoja ja määräyksiä, jotka ovat välttämättömiä terveyshaitan poistamiseksi tai ehkäisemiseksi. Kielto tai määräys on viipymättä saatettava kunnan terveydensuojeluviranomaisen ratkaistavaksi.

        Ympäristöterveyspäällikkö päätti tällä perusteella 17.6.2005 kieltää ravintolan toiminnan, kunnes seuraavat toimenpiteet on suoritettu. Toiminnanharjoittajan tulee olla toimenpiteiden suorittamisen jälkeen yhteydessä ympäristökeskuksen ympäristöterveysyksikköön, jotta tehdyt tarvittavat muutostyöt voidaan todentaa.

        Kaikki elintarvikkeiden valmistus-, käsittely- ja säilytystilat tulee perusteellisesti siivota.Elintarvikkeiden käsittelyyn tai säilyttämiseen tarkoitetut laitteet, astiat ja välineet tulee puhdistaa perusteellisesti. Kylmälaitteet tulee kunnostaa toimiviksi ja puhtaiksi siten, että ne täyttävät säännöksissä elintarvikkeille annetut raja-arvot. Helposti pilaantuvat elintarvikkeet on säilytettävä säännösten edellyttämissä lämpötiloissa. Jäähdytyksen on oltava asianmukaista. Elintarvikkeiden jäädyttämiseen tulee olla terveydensuojeluviranomaisen lupa.Toiminnanharjoittajan tulee esittää asianmukainen omavalvontasuunnitelma hyväksyttäväksi. Suunnitelmaan on liitettävä Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaiset terveydentilaa koskevat selvitykset.Keittiön ja elintarvikevaraston välisestä tilasta tulee poistaa elintarvikkeet ja niiden käsittelyyn käytettävät laitteet ja välineet.Huoneistoon tulee hankkia puhtaat tarkoituksenmukaiset siivousvälineet ja säilyttää niitä asianmukaisessa säilytystilassa. Kemikaalit tulee säilyttää erillään elintarvikkeista, niitä koskevat käyttöturvallisuustiedot tulee olla käytettävissä.
        Ympäristöterveyspäällikkö määräsi edelleen, että seuraavien kohtien

        1–3 tulee toteuttaa 30.7.2005 mennessä:

        Keittiön ja elintarvikevaraston säilytys- ja käsittelytilojen pinnat tulee korjata siten, että ne ovat ehjät ja helposti puhtaana pidettävät. Elintarvikehuoneiston ilmanvaihtolaitteiden mittauspöytäkirjat on esitettävä ympäristöterveysyksikköön.Omavalvonnan toiminnan asianmukainen dokumentaatio on esitettävä. Keittiö tulee varustaa erillisellä käsienpesupisteellä.
        Perustelut
        Päätöstään ympäristöpäällikkö perusteli seuraavasti:

        Ravintola määrätään toistaiseksi suljetuksi, koska toiminta ja olosuhteet aiheuttavat terveydellistä haittaa asiakkaille.

        Helposti pilaantuvia elintarvikkeita säilytetään osin säädöstenvastaisesti liian korkeissa lämpötiloissa, valmistettujen ruokien jäähdytys tapahtuu epäasiallisella tavalla, valmiita ja raakoja elintarvikkeita säilytetään yhdessä ja yleinen hygienia on puutteellinen, mitkä kaikki tekijät johtavat vaaraan, että tarjoiltavat elintarvikkeet saattavat sisältää tautia aiheuttavia ja elintarvikkeiden pilaantumista aiheuttavia mikrobeja haitallisessa määrin.

        Lakisääteinen omavalvontaa koskeva dokumentaatio puuttuu.

        Toiminnanharjoittaja on osoittanut aiemmin toistuvasti piittaamattomuutta terveydensuojeluviranomaisen edustajan antamia kehotuksia kohtaan.

        Toiminnan epäillään aiheuttaneen useita ruokamyrkytyksiä asiakkaille.

        Kuuleminen
        Täytäntöönpano
        Lisäksi ympäristöterveyspäällikkö päätti, että tämä päätös tulee voimaan välittömästi ja että päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

        EHDOTUS

        Ympäristölautakunta päättänee merkitä tiedoksi ympäristöterveyspäällikön 17.6.2005,§ 328, tekemän päätöksen, joka koskee osoitteessa Pursimiehenkatu 27 sijaitsevan Neronen -nimisen ravintolan toiminnan kieltämistä ja päättänee seuraavaa:

        Ympäristölautakunta vahvistaa ympäristöterveyspäällikön päätöksen ja päättänee, että Neronen -nimisen ravintolan toiminta ei saa jatkaa ennen kuin ympäristöpäällikön päätöksessä asetetut määräykset 1–8 on toteutettu. Toiminnanharjoittajan tulee olla toimenpiteiden suorittamisen jälkeen yhteydessä ympäristöterveysyksikköön, jotta tehdyt tarvittavat muutostyöt voidaan todentaa.


      • lounastaja
        sani kirjoitti:

        5
        YMPÄRISTÖTERVEYSPÄÄLLIKÖN PÄÄTÖS MÄÄRÄTÄ RAVINTOLA NERONE SULJETTAVAKSI TERVEYDENSUOJELULAIN 51§:N PERUSTEELLA

        Ympäristöterveyspäällikkö on kieltänyt 17.6.2005 ravintola Neronen, Pursimiehenkatu 27, 00150 Helsinki, toiminnan toistaiseksi, kunnes jäljempänä esitetyt terveyshaitat on poistettu jäljempänä esitetyllä tavalla.

        Asianosainen Reg Clean Oy/Ravintola Nerone, Pursimiehenkatu 27, 00150 Helsinki.

        Taustatietoja Ympäristölautakunta on hyväksynyt kyseisen elintarvikehuoneiston 19.3.1991 § 221 kahvilaksi, jossa saa valmistaa ja tarjoilla ruoka-annoksia. Ympäristöterveyspäällikkö on merkinnyt tiedoksi 16.12.1997 § 541 huoneiston toiminnanharjoittajan vaihtumisen, ilmoittaja oli Reg Clean Oy. Ympäristöterveyspäällikkö on käsitellyt ravintolan ulkotarjoilualueen käyttöönottoa koskevan ilmoituksen 16.4.1998 § 155, jolloin päätökseen sisältyi seuraava maininta: Omavalvontaan liittyvät asiakirjat on pidettävä ajan tasalla ja nähtävillä valvontaa varten. Ravintolassa on sisällä 45 asiakaspaikkaa ja ulkotarjoilualueella 10.

        Kyseisestä ravintolasta on useita kymmeniä merkintöjä ympäristökeskuksen kohdekortissa vuosina 1997–2005. Seitsemässä tapauksessa merkinnät koskivat ruokamyrkytysepäilyjä, näistä kahdesti toistuvia ruokamyrkytysepäilyjä. Muut merkinnät koskivat mm. kylmäkalusteiden lämpötilaongelmia, omavalvonnan puutetta, puutteellista ilmastointia, hajuhaittojen aiheuttamista porrashuoneeseen, lattian likaisuutta ja huonokuntoisuutta, keittiön yleistä huonoa kuntoa ja ainakin kahdessa tapauksessa huonon tuloksen antaneita elintarvikenäyteanalyyseja.

        Asian vireilletulo ja nykytilanne

        2.6.2005 Töölön terveysaseman terveydenhoitaja ilmoitti puhelimitse, että kaksi henkilöä oli noin viikko aiemmin ravintola Neronessa syötyään sairastunut vatsatautiin. Molemmilla on todettu salmonellatartunta. Ilmoituksen johdosta ravintolaan tehtiin tarkastus 3.6.2005, jolloin otettiin kolme elintarvikenäytettä ja kaksi pintapuhtausnäytettä salmonellan määrittämiseksi. Yhdessä näytteessä todettiin salmonella- tai proteusbakteereita, muut olivat negatiivisia.

        Ravintolassa käytetty liha tulee Latviasta. Ravintola ei ole tehnyt ilmoitusta ensisaapumispaikaksi rekisteröitymistä varten.

        Tarkastuksessa todettua

        15.6.2005 ravintolaan tehtiin uusi tarkastus, Ravintolan puolelta paikalla on viisi henkilöä, joista kaksi vakinaisia työntekijöitä. Ravintolan omistajat eivät olleet tavattavissa ilmoitetun ulkomaanmatkan johdosta. Tarkastuksella todettiin seuraavaa:

        Yleinen hygienia

        Ravintolan keittiön ja elintarvikevaraston ja näiden välisen tilan lattiat, seinät ja katot ovat pinttyneen likaiset ja/tai rasvaiset. Osa lattia- ja seinäpinnoista on rikkinäisiä eivätkä ole helposti puhtaana pidettäviä.

        Kyseisten tilojen laitteet, mm. kylmälaitteet sekä ruoanvalmistus- ja säilytysastiat ovat pinttyneen likaisia. Ruokailuvälineitä säilytetään avoimessa muovirasiassa. Elintarvikkeiden käsittelytilassa ei ole käsienpesupistettä. Lihatukki on irtiraaputettavan kuivaneen lian peitossa.

        Siivousvälineet ovat likaiset ja huonokuntoiset ja ympäriinsä elintarvikehuoneiston eri puolilla. Siivouskaappia ei ole käytössä.

        Kylmäsäilytys ja lämpötilahallintaan liittyvät seikat

        Keittiössä on kaksi kylmälaatikostoa ja varastotilassa kolme jääkaappi-pakastinlaitetta sekä kylmiö. Jääkaappi-pakastinlaitteista puuttuvat lämpömittarit, toisen vetolaatikoston lämpömittari on rikki ja kylmiön lämpötila on 9–10o C . Pakastintilat ovat jään peitossa ja sulattamattomat.

        Kylmiössä ja vetolaatikoissa säilytettiin elintarvikkeita avonaisissa astioissa. Kylmähuoneessa säilytetään raakoja vihanneksia ja peittämättömiä lasagnelaatikoita samalla hyllyllä. Samassa kylmiössä säilytettiin myös lihaa.

        Keittiössä säilytetään aiemmin valmistettuja elintarvikkeita, kuten kastiketta ja lasagnea huoneenlämmössä. Elintarvikevaraston ja keittiön välitilassa jäähdytetään avonaisessa kattilassa vaaleaa pastakastiketta, jonka lämpötila on 52o C.

        Elintarvikehuoneistossa ei ole jäähdytyskalustetta ruokien jäähdyttämiseen.

        Asiakirjat

        Elintarvikehuoneistossa ei ole esittää kirjallista omavalvontasuunnitelmaa eikä omavalvontadokumentteja.

        Kahdella henkilöllä oli esittää todistus hygieniaosaamisesta. Työhöntulotarkastuksen selvityksen tai salmonellatutkimusten kopioita ei ollut käytettävissä.

        Lihan hankintaa koskevia asiakirjoja ei ole käytettävissä. Tarkastuksen yhteydessä ei voitu todeta/ yrityksessä ei ollut tietoa oliko erä otettu vastaan ensisaapumispaikkana ja onko erää seurannut vaadittavat todistukset. Lihan toimituspaikkaa ei tunneta. Lihan alkuperämaaksi on merkitty Latvia. Pakkauksista puuttui naudanlihan jäljitettävyyden mukaiset merkinnät.

        Muuta havaittua

        Varaston hyllyllä säilytetään sekä kuivaelintarvikkeita että kemikaaleja. Kemikaaleja ja siivousvälineitä on myös henkilökunnan käymälässä. Käyttöturvallisuustiedotteita ei ole esittää.

        Henkilökunnan käymälä on etuhuoneeton ja ovi avautuu keittiön ja elintarvikevaraston väliseen tilaan, jossa käsitellään elintarvikkeita.

        Ympäristöterveyspäällikön ratkaisu

        Terveydensuojelulain 51 §:n mukaan valvontaa suorittava viranhaltija saa antaa kiireellisessä tapauksessa kieltoja ja määräyksiä, jotka ovat välttämättömiä terveyshaitan poistamiseksi tai ehkäisemiseksi. Kielto tai määräys on viipymättä saatettava kunnan terveydensuojeluviranomaisen ratkaistavaksi.

        Ympäristöterveyspäällikkö päätti tällä perusteella 17.6.2005 kieltää ravintolan toiminnan, kunnes seuraavat toimenpiteet on suoritettu. Toiminnanharjoittajan tulee olla toimenpiteiden suorittamisen jälkeen yhteydessä ympäristökeskuksen ympäristöterveysyksikköön, jotta tehdyt tarvittavat muutostyöt voidaan todentaa.

        Kaikki elintarvikkeiden valmistus-, käsittely- ja säilytystilat tulee perusteellisesti siivota.Elintarvikkeiden käsittelyyn tai säilyttämiseen tarkoitetut laitteet, astiat ja välineet tulee puhdistaa perusteellisesti. Kylmälaitteet tulee kunnostaa toimiviksi ja puhtaiksi siten, että ne täyttävät säännöksissä elintarvikkeille annetut raja-arvot. Helposti pilaantuvat elintarvikkeet on säilytettävä säännösten edellyttämissä lämpötiloissa. Jäähdytyksen on oltava asianmukaista. Elintarvikkeiden jäädyttämiseen tulee olla terveydensuojeluviranomaisen lupa.Toiminnanharjoittajan tulee esittää asianmukainen omavalvontasuunnitelma hyväksyttäväksi. Suunnitelmaan on liitettävä Sosiaali- ja terveysministeriön ohjeen mukaiset terveydentilaa koskevat selvitykset.Keittiön ja elintarvikevaraston välisestä tilasta tulee poistaa elintarvikkeet ja niiden käsittelyyn käytettävät laitteet ja välineet.Huoneistoon tulee hankkia puhtaat tarkoituksenmukaiset siivousvälineet ja säilyttää niitä asianmukaisessa säilytystilassa. Kemikaalit tulee säilyttää erillään elintarvikkeista, niitä koskevat käyttöturvallisuustiedot tulee olla käytettävissä.
        Ympäristöterveyspäällikkö määräsi edelleen, että seuraavien kohtien

        1–3 tulee toteuttaa 30.7.2005 mennessä:

        Keittiön ja elintarvikevaraston säilytys- ja käsittelytilojen pinnat tulee korjata siten, että ne ovat ehjät ja helposti puhtaana pidettävät. Elintarvikehuoneiston ilmanvaihtolaitteiden mittauspöytäkirjat on esitettävä ympäristöterveysyksikköön.Omavalvonnan toiminnan asianmukainen dokumentaatio on esitettävä. Keittiö tulee varustaa erillisellä käsienpesupisteellä.
        Perustelut
        Päätöstään ympäristöpäällikkö perusteli seuraavasti:

        Ravintola määrätään toistaiseksi suljetuksi, koska toiminta ja olosuhteet aiheuttavat terveydellistä haittaa asiakkaille.

        Helposti pilaantuvia elintarvikkeita säilytetään osin säädöstenvastaisesti liian korkeissa lämpötiloissa, valmistettujen ruokien jäähdytys tapahtuu epäasiallisella tavalla, valmiita ja raakoja elintarvikkeita säilytetään yhdessä ja yleinen hygienia on puutteellinen, mitkä kaikki tekijät johtavat vaaraan, että tarjoiltavat elintarvikkeet saattavat sisältää tautia aiheuttavia ja elintarvikkeiden pilaantumista aiheuttavia mikrobeja haitallisessa määrin.

        Lakisääteinen omavalvontaa koskeva dokumentaatio puuttuu.

        Toiminnanharjoittaja on osoittanut aiemmin toistuvasti piittaamattomuutta terveydensuojeluviranomaisen edustajan antamia kehotuksia kohtaan.

        Toiminnan epäillään aiheuttaneen useita ruokamyrkytyksiä asiakkaille.

        Kuuleminen
        Täytäntöönpano
        Lisäksi ympäristöterveyspäällikkö päätti, että tämä päätös tulee voimaan välittömästi ja että päätöstä on noudatettava muutoksenhausta huolimatta, jollei valitusviranomainen toisin määrää.

        EHDOTUS

        Ympäristölautakunta päättänee merkitä tiedoksi ympäristöterveyspäällikön 17.6.2005,§ 328, tekemän päätöksen, joka koskee osoitteessa Pursimiehenkatu 27 sijaitsevan Neronen -nimisen ravintolan toiminnan kieltämistä ja päättänee seuraavaa:

        Ympäristölautakunta vahvistaa ympäristöterveyspäällikön päätöksen ja päättänee, että Neronen -nimisen ravintolan toiminta ei saa jatkaa ennen kuin ympäristöpäällikön päätöksessä asetetut määräykset 1–8 on toteutettu. Toiminnanharjoittajan tulee olla toimenpiteiden suorittamisen jälkeen yhteydessä ympäristöterveysyksikköön, jotta tehdyt tarvittavat muutostyöt voidaan todentaa.

        Kiitos Sani :)


      • kartsa12
        lounastaja kirjoitti:

        Kiitos Sani :)

        Totuus on myös se, että lähes jokainen ravintola suomessa saa huomautuksia vähän väliä terveysviranomaisilta. Tämä keissi on vaan tietysti paisunut tämän salmonella epäilyn vuoksi. Suomessa ravintoloita valvotaan erittäin tarkasti (mikä on tietysti hyvä asia), tiedän tämän itse, koska olen työskennelyt useissa eri ravintoloissa. Proteusbakteetereita ym. löytyy jokaisen kotikeittiöstäkin.
        Tämä surullisen kuuluisa tapaus sai alkunsa kahden veijarin paskapuheesta, koska he olettivat saaneensa salmonellan juuri neronesta. Itse asioin Neronessa tästäedeskin ja niin asioi myös kaikki muut joiden kanssa olen keskustellut.


      • Kotikulinaristi
        kartsa12 kirjoitti:

        Totuus on myös se, että lähes jokainen ravintola suomessa saa huomautuksia vähän väliä terveysviranomaisilta. Tämä keissi on vaan tietysti paisunut tämän salmonella epäilyn vuoksi. Suomessa ravintoloita valvotaan erittäin tarkasti (mikä on tietysti hyvä asia), tiedän tämän itse, koska olen työskennelyt useissa eri ravintoloissa. Proteusbakteetereita ym. löytyy jokaisen kotikeittiöstäkin.
        Tämä surullisen kuuluisa tapaus sai alkunsa kahden veijarin paskapuheesta, koska he olettivat saaneensa salmonellan juuri neronesta. Itse asioin Neronessa tästäedeskin ja niin asioi myös kaikki muut joiden kanssa olen keskustellut.

        Näinhän se on. Minäkin aion käydä siellä vastaisuudessakin. Lasagne-vuoret ovat ainakin kokonsa puolesta vertaansa vailla.

        Mun käsityksen mukaan Suomessa on ravintoloiden hygienian valvonta huomattavasti tiukempaa kuin monissa muissa maissa, joissa mm. turismi on merkittävä tulonlähde.


      • tieto on valtaa
        Kotikulinaristi kirjoitti:

        Näinhän se on. Minäkin aion käydä siellä vastaisuudessakin. Lasagne-vuoret ovat ainakin kokonsa puolesta vertaansa vailla.

        Mun käsityksen mukaan Suomessa on ravintoloiden hygienian valvonta huomattavasti tiukempaa kuin monissa muissa maissa, joissa mm. turismi on merkittävä tulonlähde.

        Ja tiedän etten ikinä söisi siinä kuppilassa. Onneksi teidänkaltaisia typeryksiä riittää asiakkaina ja rikolliset tienaavat. Salmonellarikasta tulevaisuutta teille.


      • juntti
        tieto on valtaa kirjoitti:

        Ja tiedän etten ikinä söisi siinä kuppilassa. Onneksi teidänkaltaisia typeryksiä riittää asiakkaina ja rikolliset tienaavat. Salmonellarikasta tulevaisuutta teille.

        Tarkotatko sä että jokainen ulkomaalainen on rikollinen?

        Ootko muuten sattunut kattomaan sitä typerää siivousohjelmaa tv:stä. Melkeen jokasella niistä onnettomista on ollu tosi paljo haitallisia bakteereita KOTONAAN pöljä!

        Isälläs oli salmonella ku sua teki


      • mariia?
        tieto on valtaa kirjoitti:

        Ja tiedän etten ikinä söisi siinä kuppilassa. Onneksi teidänkaltaisia typeryksiä riittää asiakkaina ja rikolliset tienaavat. Salmonellarikasta tulevaisuutta teille.

        mariia sä taidat olla ihan palikka, etkä tajua mitään. Sinä et varmasti ole koskaan syönyt ravintolan pizzoja. Itse olen käynyt Neroness 5 vuotta ja ruoat ovat todella masituvia. Sinä voit ostaa sitten ne maistuvat pizzat kaupasta ja varmasti ovat ihania siis saat lämmintä ketsuppia.

        itseeni toi paska juttu ei ole vaikuttanut ja eihän se salmonella juttu edes ole totta. eli lue lehdet uudestaan


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Työsuhdepyörän veroetu poistuu

      Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan
      Pyöräily
      223
      6809
    2. Pakko tulla tänne

      jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää
      Ikävä
      39
      1209
    3. Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."

      Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka
      Kotimaiset julkkisjuorut
      24
      1013
    4. Yksi kysymys

      Yksi kysymys, minkä kysyisit kaivatultasi. Mikä se olisi?
      Ikävä
      75
      881
    5. Hävettää muuttaa Haapavedelle.

      Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal
      Haapavesi
      47
      814
    6. Katseestasi näin

      Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a
      Ikävä
      59
      804
    7. Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä

      Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.
      Maailman menoa
      93
      774
    8. Toinen kuva mikä susta on jäänyt on

      tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.
      Ikävä
      38
      761
    9. Tietenkin täällä

      Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.
      Suomussalmi
      14
      716
    10. Jäähalli myynnissä!

      Pitihän se arvata kun tuonne se piti rakentaa väkisin.
      Äänekoski
      43
      713
    Aihe