Hedelmätäytekakku

Anonyymi-ap

Muistan, kun nuoruudessa mummon ja vaarin syntymäpäivillä, isän ja äitienpäivänä kävimme, josta on aikaa kohta jo 30 vuotta.
Aina oli tarjolla sellaista hedelmätäytekakkua, kaupasta ostettua.
Kakun päällä oli aprikoosiviipaleita, punaisia kirsikoita, appelsiiniviipaleita kuorineen, paperiselta maistuva ruusu ja kiille.
Kakun reunoilla oli sellainen keksimuru vai mikä lieneekään kuorrute.
En ole nähnyt misään kaupoissa enää myynnissä hedelmätäytekakkuja.
Ostaisin heti jos vaan jossakin olisi myynnissä.

11

364

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mainitsit kakun päällä olevat hedelmät mutta mitä oli täytteenä?

      • Anonyymi

        koskenkorva viinaa.


    • Anonyymi

      Hedelmätäytekakun ohjeita netissä on ja täytteenä on kermavaahtoa, vaniljakastiketta ja säilykepersikka kuutioita.
      Leivoin hedelmätäytekakun ja tein täytteen ohjeen mukaan, mutta mahottoman vetelää siitä tuli, eikä siinä vanhanajan hedelmätäytekakussa kyseistä täytettä ollut.
      Oli useita reseptejä, niin marttojen, kuin muidenkin ja kaikissa oli täytteenä kermavaahtoa, johon yhdistetty vaniljakastike.
      Kyllä se alkuperäinen vanhanajan hedelmätäytekakun täyte oli voikreemiä, sellaista kiinteää ja jämäkkää.
      Onhan se toki paljon rasvaisempaa, kun siinä on 200g voita.

    • Anonyymi

      Hedelmätäytekun maku vaan paranee ajan mittaan ja myös mehuuntuu maukkaaksi.
      Ensimmäisenä päivänä tuumasi, että ei ole kovin paljon makua hedelmätäytekakussa, mutta 4 päivän jälkeen kakku oli muuttunut maukkaan ja mehukkaan makuiseksi.

    • Anonyymi

      Viimeksi olen tehnyt täytekakun joskus 5 vuotta sitten.
      Oli kyllä niin hyvää, että täytyy alkaa tekemään useammin täytekakkuja.
      Jouluksi voisi koekilla tehdä luumutäytekakun, johon tulisi päälle luumumarmeladia, täytteeksi rommi kirsikkamarmeladia, omenahilloa kanelilla maustettua ja vispikermasta kuorrutus.
      Täytekakkussa rasvaa on eniten kuorrutteessa eli esim. vispikermassa n.35% eli jotain 35g 1dl ja jos 4 dl vispikermaa, niin jotain 140g.

      Kermavaahdon sijaan jos käyttää kasvipohjaisia valmisteita, jotka vaahtoutuvat, niin tuossa on ainakin yksi.
      https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuotehaku?haku=kerma&vastuullisuus=vegan&tuote=oddlygood-easy-whipping-25dl-uht-6408430141142
      Rasvaa siinä on 26g/100g
      Onhan niitä muitakin, tosin kaikki eivät sovellu pursotukseen.
      Alpro vispautuvaa soijavamistetta olen muutaman kerran käyttänyt kakun päällysteenä, maku on ihan kermavaahtomainen, mutta liian löysä pursotukseen.

      • Anonyymi

        "Runsaasti tyydyttynyttä rasvaa sisältävä epäterveellinen ruokavalio ja usein siihen liittyvä metabolinen oireyhtymä (MBO) on yhdistetty muistia uhkaaviin tekijöihin.

        Tutkimukset ovat osoittaneet, että metabolinen oireyhtymä liittyy kognitiiviseen heikkenemiseen ja muistin heikkenemiseen, jopa Alzheimerin taudin riskiin.

        Uudessa tutkimuksessa on tunnistettu mekanismi, joka saattaa olla tämän vaikutuksen taustalla.
        Neuron-lehdessä julkaistu tutkimus etsii syitä sille, miksi muistihäiriöitä esiintyy pitkäaikaisen runsasrasvaisen ruokavalion seurauksena."
        https://www.iltalehti.fi/elintavat/a/02b6bafe-c896-4be4-9229-5dbe23722931

        Kamalaa :(


      • Anonyymi

        Jos tekee täytekakkua niin silloin ei katsota terveellisyyttä vaan makua, ei niitä niin usein tehdä. Töissä joskus joutuu vastentahtoisesti tekemään jollekin ituhipille ns. avaruuskermasta kakun, no taviksille ei tämä avaruuskerma sano mitään koska sitä ei saa normikaupasta, mutta ei kyllä ole hyvää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tekee täytekakkua niin silloin ei katsota terveellisyyttä vaan makua, ei niitä niin usein tehdä. Töissä joskus joutuu vastentahtoisesti tekemään jollekin ituhipille ns. avaruuskermasta kakun, no taviksille ei tämä avaruuskerma sano mitään koska sitä ei saa normikaupasta, mutta ei kyllä ole hyvää.

        Samaa mieltä, rasvaa pitää täytekakussa olla ainakin puolet niin tulee hyvä rasvakerros omankin kakun päälle.

        t. täti-ihminen, elopaino 200+kg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tekee täytekakkua niin silloin ei katsota terveellisyyttä vaan makua, ei niitä niin usein tehdä. Töissä joskus joutuu vastentahtoisesti tekemään jollekin ituhipille ns. avaruuskermasta kakun, no taviksille ei tämä avaruuskerma sano mitään koska sitä ei saa normikaupasta, mutta ei kyllä ole hyvää.

        Juu, eipä niitä täytekakkuja montaa vuodessa tehdä.
        1-4 täytekakkua vuodessa: jouluna luumutäytekakku, kesällä mansikkakakku ja syksyllä syntymäpäiväkakku.
        Isänpäiväkakkua ja äitienpäiväkakkua en ole enää tehnyt. kun vanhemmat ovat kuolleet.
        Kyllä elämässä pitää välillä herkutella, varisnkin kun suomessa asiat on ajettu päin persettä.
        Eikä sitä täytekakkua kerralla syödä eli rasvamäärä jakautuu useammalle päivälle.
        Jos ei ole muita syömässä täytekakkua, niin puolet kakusta voi vaikka pakastaa tai jos ei pakasta, niin kyllä siitä riittää syötävää 7 päiväksi, eikä mene pilalle, vaan maku vaan paranee ja kakku mehustuu.

        Enemmän sitä rasvaa vuodessa kertyy jos käy pizzoja syömässä, pikaruokalassa hampurilaisia ja kebappia syömässä 1-3 kertaa viikossa.


    • Anonyymi

      Hyvä ,että ei ollut rahaa silloinkaan törsätä ja ostaa hedelmäkakkua
      muistan -60 luvulta parempia päiviä odotellessa säilytettiin kakkua .
      Se säilyi pitkään ilman hometta siitä päätellen se oli hyvin ladattu säilöntä aineella.
      Aina ne osaa tehdä kestäviä tuotteita leipä kestää tuoreena pitkään.

      muuttakaa nykypäivänä kaupassa käydään joka päivä
      LEIPOKAA LEIPÄ ILMAN LISÄAINEITA !
      3pvä kestää se riittää.

      • Anonyymi
        UUSI

        Ruisleipä säilyy ilman säilöntäaineitakin ja kyllä meillä lapsena säilyi myös ohraleipä, paitsi että ne syötiin ensimmäisenä pois. Kaupan paistopisteen leivät ja muutkin vaaleat leivät saattavat homehtua muutamassa päivässä jos lämpimässä muovipussin sisällä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen kokki autossa kammottavan kuoleman sähköauto-Teslan syttyessä tuleen.

      https://www.is.fi/autot/art-2000011652873.html Näin vaarallisia sähköautopalot voivat olla.
      Maailman menoa
      84
      5237
    2. Persuja ei aluevaltuustoissa näy

      Ei tunnu persuja paljon paikalliset asiat kiinnostavan, vaan ainoastaan ulkomaalaiset, joku Israel ja Trumpin fanitus.
      Maailman menoa
      28
      3498
    3. Päivän Riikka: Uudenkaupungin autotehdas hiljeni

      Näin ne 100 000 uutta pysyvää ei-tempputyötä yksityiselle sektorille tämän hallituksen ansiosta syntyy. Työntekijöille j
      Maailman menoa
      39
      2842
    4. Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa

      Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin
      Maailman menoa
      18
      2031
    5. Kerro kaivattusi nimi tai nimikirjaimet

      🌠 Tähdenlento! Kirjoittamalla kaivattusi nimen tai nimikirjaimet tähän, saattaa toiveesi toteutua.
      Ikävä
      58
      1830
    6. Miksi pitäisit enemmän

      Minusta kuin siitä toisesta?
      Ikävä
      47
      1586
    7. Alkuvuodesta poistuu työttömyyskorvaus kaikilta joilla on säästössä rahaa

      Tippuu korvaukselta iso määrä työttömiä.
      Maailman menoa
      285
      1581
    8. Mitä meidän välillä

      Tulee tapahtumaan vai tuleeko mitään?
      Ikävä
      94
      1382
    9. Tämmönen höpsö

      Höpönassu mä olen. En mikään erikoinen…hölötän välillä ihan levottomia. Tykkäisit varmasti jos olisin siellä sun vieress
      Suhteet
      44
      1366
    10. Mikä ihme teitä savolaisia tuossa

      p*rs*reiässä niin kiinnostelee? Että siitä pitää päntönnään huutaa.
      Tuusniemi
      7
      1095
    Aihe