Mitä tekisin kasslerista

Anonyymi-ap

Ostin 11kg sian etuneljännestä.
Nyt tarvitsen helppoja reseptejä sianlihasta.
Keitot?
Uuniruuat?
Muuta?

5

183

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luut erotellaan ja niistä tehdään herkullinen uunipaisti.

      Luut, vettä suolaa, sipulia, valkosipulia, pippuria, laakerinlehtiä, porkkaloita, selleriä omenalohkoja, soijaa, loraus punaviiniä pataan ja uuni 150...175 C.
      Uuniin neljäksi tunniksi ja ylimaallinen sikailuruoka on valmis.

      Siihen olutta juomaksi maun mukaan Sakslaista Hubertia tai Puolalaista Lomzaa.
      Sandels Suomalaisten oluiden parhaimmistoa voi myös käyttää juomana.

    • Anonyymi

      Täältä erittäin helppo uunissa paistettava ohje
      Tarvit 1,8 kg kassleria, 2 raastettua valkosipulinkynttä, 2 rkl raastettua tuoretta inkivääriä, 3 tlk suolaa, 1tlk mustapippuria, 2 dl omenajuissia.
      - laita uuni 175 asteelle
      - puhdista liha,sekoita mausteet hyvin. Taputa mausteseos paistin ympärille ja laita paisti uunivuokaan. Lisää vuokaan omenajuissi.
      Laita vuoka uunin keskiosaan ja paista 1 -1 1/2 tuntia kunnes liha saavuttanut 80 asteen lämmön.

      Kassleri on erinomainen monikäyttöinen liha ja sitä voi laittaa hernekeittoon, lihasoppaan, tehdä aasialaista ruokaa, suikaloida pastakastikkeeseen ja varsinkin grillata. Ja miks'ei jauhaa jauhelihaksi.

      Jos vain paistat paistin uunissa siltään mausteiden kera niin siitä tuleva rasvan voi pakastaa ja käyttää kastikkeihin ja sopparuokiin tai vaan lämmittävään buljonkiin talven pakkasretkille.

      • Anonyymi

        Miten voin kypsentää kamaran?
        Kaupan palvipaloissa on nahka ja minusta se on kypsänä herkkua.
        Jos lihaköntin paistaa uunissa nahka kuivuu ja on hankala syödä.
        Uunissa paistina jossa on liemi se kyllä kypsyy, mutta jää vetiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten voin kypsentää kamaran?
        Kaupan palvipaloissa on nahka ja minusta se on kypsänä herkkua.
        Jos lihaköntin paistaa uunissa nahka kuivuu ja on hankala syödä.
        Uunissa paistina jossa on liemi se kyllä kypsyy, mutta jää vetiseksi.

        Joissakin ohjeissa on että sianlihan kamara pitäisi viillottaa ennen uunissa paistoa ristiin rastiin tai pitkittäin. Paistamisen lopussa nostaa puoleksi tunniksi lämpötilaa 230 - 250 asteeseen mutta varoa ettei paisti kuivu, kuinka senvaroo, sitä en tiedä. Kamaran voi myös saada rapeaksi uunissa, grillaamalla muutaman minuutin.
        Olisiko se kuitenkin paras kypsän paistin tai kinkun kamara poistaa kypsennyksen jälkeen ja paistaa erikseen rapeiksi napostelupaloiksi?
        En ole vuosikymmeniin syönyt kamaraa paistettuna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joissakin ohjeissa on että sianlihan kamara pitäisi viillottaa ennen uunissa paistoa ristiin rastiin tai pitkittäin. Paistamisen lopussa nostaa puoleksi tunniksi lämpötilaa 230 - 250 asteeseen mutta varoa ettei paisti kuivu, kuinka senvaroo, sitä en tiedä. Kamaran voi myös saada rapeaksi uunissa, grillaamalla muutaman minuutin.
        Olisiko se kuitenkin paras kypsän paistin tai kinkun kamara poistaa kypsennyksen jälkeen ja paistaa erikseen rapeiksi napostelupaloiksi?
        En ole vuosikymmeniin syönyt kamaraa paistettuna.

        Tarkoitin miten saada kamara kiinteäksi ja kypsäksi , mutta ei rapeaksi.
        Juuri sellaiseksi kuin palvipalan kamara on, siinä on sopiva tekstuuri (suutuntuma).

        Olenkyllä maistanut tapeaksi paistettua kamaraa joka on ritisevän rapeaa, (pork rinds).


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maatalous- ja yritystuet pois, työeläkevaroilla valtion velka pois

      Suomi saadaan eheytettyä kädenkäänteessä, kun uskalletaan tehdä rohkeita ratkaisuja. Maatalous- ja yritystuet ovat hait
      Maailman menoa
      130
      3797
    2. Hei! Halusin vain kertoa.

      En tiedä luetko näitä, mutta näimme n.4vk sitten, vaihdoimme muutaman sanan ja tunsin edelleen kipinän välillämme. Katso
      Tunteet
      8
      3039
    3. Riikka on siis suomalaisille velkaa 84 mrd

      Jos kauhukabinetti istuu vaalikauden loppuun. Keskimäärin yli 20 miljardia uutta velkaa rikkaiden veronalennuksiin jokai
      Maailman menoa
      32
      2834
    4. Miksi ikävä ei helpotu vuosien jälkeenkään?

      Tänään olin ensimmäistä kertaa sinun lähtösi jälkeen tilassa, jossa vuosia sitten nähtiin ensimmäistä kerta. Ollessani
      Rakkaus ja rakastaminen
      12
      2552
    5. Sanna on suomalaisille siis velkaa 24 mrd euroa

      Muistanette vielä kuinka Italian remonttirahoja perusteltiin sillä, että italialaiset ostaa suomalaisilta paidatkin pääl
      Maailman menoa
      132
      2393
    6. Teboili alasajo on alkanut

      Niinhän siinä kävi että teebboili loppuu...
      Suomussalmi
      40
      1806
    7. Tiesitkö? Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi seksuaalirikollinen

      Järkyttävää… Motin mukaan Suomessa lääkäri voi toimia ammatissaan, vaikka hän olisi yksityiselämässään syyllistynyt es
      Maailman menoa
      61
      1175
    8. "Sanna Marinin kirja floppasi", kertoo eräs median otsikko

      "Miljardien tappio - Sanna Marin vaikenee", kertoo toinen otsikko. Marin ei siis siinä kirjassaan kerro sanallakaan For
      Maailman menoa
      82
      1099
    9. Oot kyl rakas

      Et tiiäkkään miten suuri vaikutus sulla on mun jaksamiseen niin töissä, kun vapaallakin❤️. Oot täysin korvaamaton. En t
      Ikävä
      36
      1070
    10. Kirjoittaisit edes jotain josta tiedän

      Varmasti oletko se oikeasti sinä. Tänään tälläinen olo. 🫩
      Ikävä
      76
      1050
    Aihe