Menemme kaveriporukalla ensi viikonloppuna seeraan mökille, mutta mökin savupiippua ei ole nuohottu varmaan kahteenkymmeneen vuoteen. Ruoanlaitto tapahtuu näin ollen trangialla ja nuotiolla. Makkara ja pussikeitot alkavat vähän kyllästyttää, joten keksittekö jotakin ruokia mitkä valmistuvat helposti nuotiolla?
Nuotiolettuja ja tikkuleipää ajattelin jo, mutta kuinka kauan tikkuleipää pitää kypsyttää? Ja jos joltakulta löytyy varsinainen tikkuleipäohje, niin sekin olisi kiva!
Nuotioruokaa
19
14658
Vastaukset
- mökkeilijä
olen tottunut mökkeillessä syömään ns. mökkiruokaa...siihen et tarvitse kun paistinpannun ja kattilan=)
mökkiruoka:
makaroneja- keitä
jauhelihaa- ruskista
grilli maustetta- ja kaikki vaan sekaisin!
mökkileipä:
vehnäjauhoja
ripaus suolaa
vettä- tee sellainen taikina että pystyt taputtelemaan paistinpannulle letun muotoisia kiekkoja,ja sitten vaan paistat ne voissa.
helppoa ja hyvää!!!
exra: aurinko juoma:
sprite zero
limen paloja
sitruuna lime juissi mehua
paljon jäitä
sitruuna paloja - miianoma
-loimulohta helppoa
-halstari kalaa
-lettuja johon teen kylmän täytteen:paistettua jauhelihaa mausteita sopivasti, raakaa paprikaa ja kermaviiliä, nam!
-valkopippurisuola perunoita foliossa
-periaatteessa nuotiolla voi tehdä mitä ruokaa vaan, trangiassa myös - rototo
Nuotion hiilloksella voi kypsentää kasviksia (tomaatti, kesäkurpitsa...lisäkis mausteita, oliviöljyä, fetaa...) folioon nyyteiksi käärittynä. Eli alumiinifolion päälle pala leivinpaperia ja kasvikset sen päälle ja sitten vain reunat ylös ja suut suppuun. :)
- kesäruokailija
Kokeile näitä grilliherkkuja:
http://www.yle.fi/genreportaalit/portaali.php?genre=terveys&osannimi=hyvaolo_reseptit&jutunid=5221 - Tarkemmin
ajatellen ei oikein edes tule mieleen mitä ei voisi valmistaa nuotiolla ja trangialla. Täytekakut ja erilaiset uunissa valmistettavat laatikot voivat olla hankalia, mutta aika moni sapuska vääntyy noissakin puitteissa.
- eno-ellin
Laatikko- (tai siis vuoka-)hässäkät onnistuu myös nuotiolla. Eli annetaan nuotion hiillokselle vuoka poikinensa ja sitten vaan odottelemaan.
- VillaLaperla
Tule mökille kokeilemaan taitojasi.
Vuokrataan mökki 1h matkan päästä Turusta tai Helsingistä.
Mökissä muunmuassa nuotiolettupannut. Tikku pullaa voi myös paistella.
http://www.kolumbus.fi/riku.vihervaara/
Terveisin
Isäntä - kaikkeakokeillut
Moikka,
Rosvopaistia.... Odotellessa nuotiota kannattaa hyödyntää loimulohen tekemiseen, hiilloksella nuotioperunat (uuniperunan tapaan)
Sellaista itse tehnyt nuotiolla on muuten hyvää ja aika kuluu- Viiden vuoden ketju
Eiköhän tuo jo viidessä vuodessa ole saanut paisteltua.
- laskutaitoinen
Viiden vuoden ketju kirjoitti:
Eiköhän tuo jo viidessä vuodessa ole saanut paisteltua.
Ja sen jälkeen kolme vuotta syöty?
Huom. ketju alkoi jo 2005 - siis 8 vuotta sitten. - iuytrfdcfvghjk
laskutaitoinen kirjoitti:
Ja sen jälkeen kolme vuotta syöty?
Huom. ketju alkoi jo 2005 - siis 8 vuotta sitten.Annetaanpas ketjun jatkua,vinkkejä kaivataan:)
- jatketaansiis
iuytrfdcfvghjk kirjoitti:
Annetaanpas ketjun jatkua,vinkkejä kaivataan:)
Kai mökiltä silti löytyy perustarvikkeet eli kattilat ja paistinpannut - valurautaiset tai teräksiset olisivat sitä parasta.
Nuotiolla voi tehdä vaikka mitä safkaa - teräskattilaan vettä, suolaa, yrttejä, paloiteltuja juureksia (mitä nyt haluaa - porkanaa, lanttua, perunaa jne...) ja kattila hiilloksille. Antaa keittyä aikansa ja nautitaan voilla, suolalla ja pippurilla maustettuna nuotiokivien (litteä, kuuma kivi) päällä kypsennetyn lihan, kalan, kanan (ohueksi leikattu, vähän öljyä ja mausteita pintaan) kanssa.
Tai sitten lihan voi tehdä vartaaksi puutikkuun kasvisten, juuston, sienien ja mausteiden kera ja kypsentää nuotion loimussa.
Munakas onnistuu nuotiolla mainiosti - valurautapannu hiilloksille ja sihen vähän öljyä. Kun pannu on kuuma niin munamassa (maustettuna suolalla, pippurilla, yrteillä ja sekoitettu hyvin tilkan maidon kanssa) pannulle ja sekoittaen kunnes massa on hyytynyt. Kun munakas on saanut kauniin värin pintaansa käännetään se puolikuun muotoon ja tarjoillaan hyvien tomaattien kera.
Oikeastaan kaikkea voi tehdä nuotiolla, mutta kannattaa varoa käyttämien metalliesineitten kuumuutta ja käyttää tarvittaessa kangasta tai muuta sellaista siirtäessään astioita tulesta ettei näpit pala.
- Korpihirmu
Kotona (tai kauppiaan toimesta) marinoitu sisäfile/mikä tahansa rannetta ohuempi lihapötkö valmistetaan helpoiten folioon käärittynä.
Hiilloksen ylle voi viritellä pari kolme keppiä telineeksi, jolle köntsä asetellaan. Kädellä voi tunnustella korkeutta sellaiseksi, ettei kepit nappaa tulta, mutta kuumuus on silti lihaa kypsentävä.
Grande finale on heittää koko operaatio suoraan hiilloksen päälle kun se on varsin loppuvaiheessa eikä enää niin älyttömän kuuma.
Koko valmistus kestää kokonaisuudessaan noin 30-45 min. keppien päällä 4-5 min hiilloksella.
Huom! Ennen kuin heittää pötkön hiilloksille krispaantumaan kannattaa avata käärö ja tehdä puukolla pieni tarkistus, että liha on kauttaaltaan kypsä.
Liha syödään muristen. - mennyt maailma
Aloittaja kirjoittanut juttunsa vuonna 2005, joten luulisi savupiipun jo olevan nuohottu, tai ehkä mökkikin on jo myyty.
Mitä ihmeen järkeä on nostella 10 vuotta vanhoja ketjuja tänne ?- kelituppi
Niinpä...
- soppamaistuu
Erikoiseksi asian teki se, että aloittaja oli kyllästynyt jo retkiruokaan, vaikkei ollut vielä edes retkellä.
Muuten olisin suositellut Jalostajan hernekeittoa. - ainaeiosuajoitus
Järki on siinä, että myöhemmät lukijat saavat vinkkejä omaan ruoanlaittoonsa karuimmissakin olosuhteissa eikä tarvitse kysellä samaa yhä uudelleen - toki neuvot ovat auttamattomasti myöhässä ketjun aloittaneelle, mutta voivat avittaa muita vastaavassa tilanteessa olevia myöhemmin eli siinä se järki.
- simppelisimon
soppamaistuu kirjoitti:
Erikoiseksi asian teki se, että aloittaja oli kyllästynyt jo retkiruokaan, vaikkei ollut vielä edes retkellä.
Muuten olisin suositellut Jalostajan hernekeittoa.Jalostajan hernaria parempi vaihtoehto on Pirkan luomukasvishernari (ei sisällä lihaa) - on oikeastaan ihme miten hyvälle se maistuukaan ja sisältää vain herneitä, vettä ja suolaa. Oheen ruisleipää juustolla ja nautinto on valmis.
Simppelit asiat ovat usein niitä parhaimpia. - tuunattusoppa
simppelisimon kirjoitti:
Jalostajan hernaria parempi vaihtoehto on Pirkan luomukasvishernari (ei sisällä lihaa) - on oikeastaan ihme miten hyvälle se maistuukaan ja sisältää vain herneitä, vettä ja suolaa. Oheen ruisleipää juustolla ja nautinto on valmis.
Simppelit asiat ovat usein niitä parhaimpia.Joo toi on ihan hyvä valinta, jos on nuotiolla muslimifrendien kanssa. Saavat sekoittaa sitten sekaan vaikkapa kuivattua halal-poroa, niin ei mene possut vääriin kurkkuihin. Jalostajan perussopassa on nimittäin sianlihaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1072785Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302385Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen212310Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631021906- 1141620
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1681335Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2821167- 711024
- 801024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi238961