haluaisin saada tieto ja kokemusta proteiini jauheista myös maustetuista. Syön kasvis painotteista ruoka valiota ja tarvitsisi lisää proteiiniä ruoka valiooni. mistä näitä jauheita voi ostaa ja minka hintäisia, ja kestävätkö ne kuummennusta esim. leipä taikinaan lisättynä ja levonnassa. minulla on leivonta ohjeita jossa käytetään maku proteiini jauhetta. Onko proteiini päivä tarve 20- 25% kokonais enerkiasta/vrk.
proteiini jauhe
18
4752
Vastaukset
- Xveg
"Syön kasvis painotteista ruoka valiota ja tarvitsisi lisää proteiiniä ruoka valiooni."
Itse asiassa et tarvitse. Sinun täytyy olla kyllä jonkinlainen nero jos onnistut hankkimaan proteiinivajeen. Käytännössä sen saa vain olemalla lainkaan syömättä tai syömällä vain hedelmiä.
Kannattaa myös huomata, että elimistösi ei pysty käyttämään ylimääräistä proteiinia hyväkseen, vaan se pitää huuhtoa ulos. Elimistö ratkaisee tämän huuhtomisen liuottamalla luista kalsiumia, mikä edistää osteoporoosia.
Tosin jos olet vakaasti päättänyt syödä isot määrät proteiinia, niin sitä saa helposti ilman kaikenmaailman ylihintaisia jauheitakin. Esimerkiksi pavuissa on paljon proteiinia, samoin soijassa ja siitä tehdyissä tuotteissa kuten tofussa. Niitä löytyy tavallisistakin kaupoista.- Anonyymi
ei tee vaan liika proteiini lihottaa.Kasvistuoasta ei saa yksinään tarpeeksi proteiinia
- katsika
No proteiinin tarve ja tyyppi vähän riippuu ihmisestä - enemmistölle suomalaisista varmaankin sopii vilja- ja palkokasveista saatava proteiini aivan mainiosti ja muunlaisen proteiinin sulattaminen jää heikoksi ja aiheuttaa ongelmia. Mä sanoisin, että ainakin arkipäivisin pitäisi syödä hiukan papuruokaa - mä syön ainakin soijapapuja päivittäin pienen annoksen. Lisäksi ainakin kolmesti viikossa pitäisi syödä jotakin eläinperäistä proteiinia sellainen ehkä 150 gramman annos.
Noista proteiinijauheista olen kokeillut kahta täysin kasvisperäistä tuotetta ja useinhan näissä on jotakin maitopohjaista valkuaista mukana, jota varmaankin kannattaisi välttää. Toinen on lapsillekin maistuva sokerinen ja vahvan ananaksinen riisi-soijavalkuaisvalmiste, jossa selkeästi erilaisia aminohappoja mukana sekä vitamiineja - saa natura media-luontaistuotekauposta. Maksaa noin 20 euroa purkki. Toinen kokeilemani on lupiinijauhoon perustuva ruokakaupan luontaistuotehyllystä ostamani tuote, jossa paljon lehtivihreää mukana - maku hyvin terveellinen ja hinta myöskin varsin korkea. Näistä hienoista proteiinijauhoista varmastikin tuhoutuvat vitaaliaineet kuumennettaessa. Arvelisin, että leivontaan sopisi parhaiten ihan ruokakaupan soijajauho ainakin korvaamaan maitoa tai maitojauhetta ja on aika edullistakin. Varsinaista soijavalkuaisisolaattiakin on saatavilla ainakin kehonrakennusravinteita kauppaavista pisteistä hintaan noin 20 euroa purkki ja sekin soveltuu ruoanvalmistukseen.- millax
Miksi pitäisi syödä 150 gr eläinprotskua 3 x vkossa ja miksi se pitää ottaa jauheena ?
- Apollon
millax kirjoitti:
Miksi pitäisi syödä 150 gr eläinprotskua 3 x vkossa ja miksi se pitää ottaa jauheena ?
Ei eläinproteiinin syömiseen ole mitään syytä, saati sitten sen ottamiseen jauheena. Päinvastoin, on terveellisempää saada proteiini kasvikunnan lähteistä, jolloin se saadaan terveellisemmin pakattuna ilman tyydyttynyttä rasvaa, kolesterolia, liiallista hemirautaa ja metioniinia jne.
- katsika
millax kirjoitti:
Miksi pitäisi syödä 150 gr eläinprotskua 3 x vkossa ja miksi se pitää ottaa jauheena ?
Kalassa ainakin olisi hyviä rasvahappoja ja lähinnä kasviksilla toimeentuleva hyötyy kalan rasvahapoista niiden sydän- ja verisuonitauteja vähentävän vaikutuksen takia. On tosin täällä pohjolassa paljon heitäkin, jotka kaipaavat punaista lihaa tunteakseen itsensä energiseksi ja tuo mainitsemani 150 grammaa on heille varmaankin aivan minimimäärä, eikä heille kasviskunnasta on aika vaikeaa löytää mitään vastaavaa. Rasvahappoja voi yrittää korvata tuoreella pellavaöljyllä. Eläinproteiini kannattaisi syödä tuoreena tai sitten säilöä omassa pakastimessa, koska teollisesti säilötty eläinproteiini muuttuu siinä käsittelyn yhteydessä roskaruoaksi. Jauhemuodossa olevasta eläinproteiinista en mielestäni mitään kirjoittanut ja käyttökelpoista sellaista voikin olla aika vaikea saada mistään - teoriassa pelkkää munaproteiinia sisältävää tuotetta voisi olla jossakin, mutta siis hera- ja maitoproteiini taitaa sopia vain harvoille.
- A ja O
katsika kirjoitti:
Kalassa ainakin olisi hyviä rasvahappoja ja lähinnä kasviksilla toimeentuleva hyötyy kalan rasvahapoista niiden sydän- ja verisuonitauteja vähentävän vaikutuksen takia. On tosin täällä pohjolassa paljon heitäkin, jotka kaipaavat punaista lihaa tunteakseen itsensä energiseksi ja tuo mainitsemani 150 grammaa on heille varmaankin aivan minimimäärä, eikä heille kasviskunnasta on aika vaikeaa löytää mitään vastaavaa. Rasvahappoja voi yrittää korvata tuoreella pellavaöljyllä. Eläinproteiini kannattaisi syödä tuoreena tai sitten säilöä omassa pakastimessa, koska teollisesti säilötty eläinproteiini muuttuu siinä käsittelyn yhteydessä roskaruoaksi. Jauhemuodossa olevasta eläinproteiinista en mielestäni mitään kirjoittanut ja käyttökelpoista sellaista voikin olla aika vaikea saada mistään - teoriassa pelkkää munaproteiinia sisältävää tuotetta voisi olla jossakin, mutta siis hera- ja maitoproteiini taitaa sopia vain harvoille.
Mitä näyttöä sinulla on siitä, että heraproteiini sopisi vain harvoille? :-)
- katsika
A ja O kirjoitti:
Mitä näyttöä sinulla on siitä, että heraproteiini sopisi vain harvoille? :-)
Aika vähän mitään faktaa, mutta paljon kokemusta ja spekulaatiota olisi tarjolla. Lehmänmaitoon siirtymisen seurauksena alkanutta ykköstyypin diabetesta on tavattu enemmän A- ja B-veriryhmäläisillä kuin O-ryhmäläisillä ja ensiksimainituilla siis veren vierasaineet mahdollisesti reagoivat maidossa olevien vasta-aineita muistuttavien ainesten kanssa. Tästä voidaan vetää johtopäätös että A-veriryhmäläisille eli useimmille eurooppalaisille maito aiheuttaa ongelmia, kun taas B-veriryhmäläisille, joita enemmänkin löytyy aasian suunnalta, maito on hyväksi. En ole varma miten O-ryhmäläiset tähän kuvioon istuvat, mutta kuvittelin heillä olevan ongelmana hyperaktiivinen immuniteetti, joka pyrkii hyökkäämään kaikkea vieraanoloista vastaan. Oma kokemukseni on maitotuotteista sellainen, että niiden runsas käyttö synnyttää elimistössä jonkinlaisen vastareaktion, joka näkyy sitten hengityselimien tukkeutumisena ja vatsakipuina.
- A ja O
katsika kirjoitti:
Aika vähän mitään faktaa, mutta paljon kokemusta ja spekulaatiota olisi tarjolla. Lehmänmaitoon siirtymisen seurauksena alkanutta ykköstyypin diabetesta on tavattu enemmän A- ja B-veriryhmäläisillä kuin O-ryhmäläisillä ja ensiksimainituilla siis veren vierasaineet mahdollisesti reagoivat maidossa olevien vasta-aineita muistuttavien ainesten kanssa. Tästä voidaan vetää johtopäätös että A-veriryhmäläisille eli useimmille eurooppalaisille maito aiheuttaa ongelmia, kun taas B-veriryhmäläisille, joita enemmänkin löytyy aasian suunnalta, maito on hyväksi. En ole varma miten O-ryhmäläiset tähän kuvioon istuvat, mutta kuvittelin heillä olevan ongelmana hyperaktiivinen immuniteetti, joka pyrkii hyökkäämään kaikkea vieraanoloista vastaan. Oma kokemukseni on maitotuotteista sellainen, että niiden runsas käyttö synnyttää elimistössä jonkinlaisen vastareaktion, joka näkyy sitten hengityselimien tukkeutumisena ja vatsakipuina.
Ensinnäkään veriryhmädieetistä ei ole tieteellistä näuyttöä, vaikka D'Adamo yrittääkin antaa sellaisen kuvan.
Toiseksi A-veriryhmä ei ole Euroopassa yleisin veriryhmä, vaan O, kuten voit tämän sivuston kolmannesta kartasta katsoa:
http://anthro.palomar.edu/vary/vary_3.htm
Lisäksi heraproteiini on eri asia kuin kaseiini. Haitat, jotka liittyvät maidon juontiin, eivät ole suoraan yleistettävissä heraproteiiniin, joka sopii hyvin useimmille.
Väitteesi pitää sisällään olettamuksen, että A-veriryhmäläisillä olisi enemmän diabetesta Euroopassa, mutta tästä tuskin on mitään näyttöä - jos on, sitä olisi mukavaa nähdä. - katsika
A ja O kirjoitti:
Ensinnäkään veriryhmädieetistä ei ole tieteellistä näuyttöä, vaikka D'Adamo yrittääkin antaa sellaisen kuvan.
Toiseksi A-veriryhmä ei ole Euroopassa yleisin veriryhmä, vaan O, kuten voit tämän sivuston kolmannesta kartasta katsoa:
http://anthro.palomar.edu/vary/vary_3.htm
Lisäksi heraproteiini on eri asia kuin kaseiini. Haitat, jotka liittyvät maidon juontiin, eivät ole suoraan yleistettävissä heraproteiiniin, joka sopii hyvin useimmille.
Väitteesi pitää sisällään olettamuksen, että A-veriryhmäläisillä olisi enemmän diabetesta Euroopassa, mutta tästä tuskin on mitään näyttöä - jos on, sitä olisi mukavaa nähdä.Kiitoksia veriryhmien levinneisyyttä koskevaan sivuun johtavasta linkistä. Tutkin asiaa ja näyttäisi että täällä pohjoismaissa eteläpuolella olisi kuitenkin jonkinlainen A-veriryhmäläisten keskittymä ja poiketen muusta euroopasta suomalaisten keskuudessa olisi yllättävän paljon B-veriryhmäläisiä, joita maailmassa on verraten vähän.
Näille viimeksi mainituille maitotuotteet sopivat tämän veriryhmädieetin mukaan siis mainiosti.
Diabeteksestä kirjoitin koko maailman skaalassa ja se tarkemmin tutkien näyttäisi olevan lähinnä A- ja O-ryhmäläisten vaiva, mutta jos O-ryhmäläinen noudattaa hyvin vähän hiilihydraatteja sisältävää ruokavaliota, tauti voi olla jopa eduksi ainakin lievänä aikuistyyppisenä. Joku ykköstyyppiseen diabetekseen vasta aikuisiällä sairastunut oli oman raporttinsa mukaan pystynyt vähentämään insuliiniannoksiaan huomattavasti siirryttyään runsaasti eläinproteiinia sisältävään ruokavalioon - siis tarkoitan niitä verensokerimittausten mukaan itse annosteltavia annoksia enkä piikitysten kertoja.
Heraproteiinivalmisteissa näyttäisi olevan hiukan kolesterolia mukana, joka on varsin hankala aines A-veriryhmäläisille heidän korkean verenpaineen taipumuksensa takia. Soijasta olisi heille enemmän hyötyä esimerkiksi ruoansulatusentsyymien lisäämisessä.
D'Adamon sivustossa kirjoittelee päiväkirjaa yksi O-veriryhmäläinen, joka harrastaa kehonrakennusta ja hän raportoi heraproteiinikokeiluistaan - taisi olla lopulta päätynyt munaproteiinin käyttäjäksi. - A ja O
katsika kirjoitti:
Kiitoksia veriryhmien levinneisyyttä koskevaan sivuun johtavasta linkistä. Tutkin asiaa ja näyttäisi että täällä pohjoismaissa eteläpuolella olisi kuitenkin jonkinlainen A-veriryhmäläisten keskittymä ja poiketen muusta euroopasta suomalaisten keskuudessa olisi yllättävän paljon B-veriryhmäläisiä, joita maailmassa on verraten vähän.
Näille viimeksi mainituille maitotuotteet sopivat tämän veriryhmädieetin mukaan siis mainiosti.
Diabeteksestä kirjoitin koko maailman skaalassa ja se tarkemmin tutkien näyttäisi olevan lähinnä A- ja O-ryhmäläisten vaiva, mutta jos O-ryhmäläinen noudattaa hyvin vähän hiilihydraatteja sisältävää ruokavaliota, tauti voi olla jopa eduksi ainakin lievänä aikuistyyppisenä. Joku ykköstyyppiseen diabetekseen vasta aikuisiällä sairastunut oli oman raporttinsa mukaan pystynyt vähentämään insuliiniannoksiaan huomattavasti siirryttyään runsaasti eläinproteiinia sisältävään ruokavalioon - siis tarkoitan niitä verensokerimittausten mukaan itse annosteltavia annoksia enkä piikitysten kertoja.
Heraproteiinivalmisteissa näyttäisi olevan hiukan kolesterolia mukana, joka on varsin hankala aines A-veriryhmäläisille heidän korkean verenpaineen taipumuksensa takia. Soijasta olisi heille enemmän hyötyä esimerkiksi ruoansulatusentsyymien lisäämisessä.
D'Adamon sivustossa kirjoittelee päiväkirjaa yksi O-veriryhmäläinen, joka harrastaa kehonrakennusta ja hän raportoi heraproteiinikokeiluistaan - taisi olla lopulta päätynyt munaproteiinin käyttäjäksi.Väitteesi heraproteiinin mahdollisesta haitallisuudesta ihmisille, joilla on korkea verenpaine, ovat vähän outoja. Alla olevan tutkimuksen mukaan heraproteiini *alentaa* kolesterolia:
"Br J Nutr. 1993 Jul;70(1):139-46.
Lowering effect of dietary milk-whey protein v. casein on plasma and liver cholesterol concentrations in rats.
Zhang X, Beynen AC.
Department of Nutrition and Food Hygiene, Shanxi Medical College, Taiyuan, People's Republic of China.
The effect of dietary whey protein v. casein on plasma and liver cholesterol concentrations was investigated in female, weanling rats. Balanced, purified diets containing either whey protein or casein, or the amino acid mixtures simulating these proteins, were used. The high-cholesterol diets (10 g cholesterol/kg feed) had either 150 or 300 g protein or amino acids/kg feed. The diets were fed for 3 weeks. At the low dietary protein level, whey protein v. casein did not affect plasma total cholesterol, but lowered the concentration of liver cholesterol. At the high dietary protein level, whey protein significantly lowered plasma and liver cholesterol and also plasma triacylglycerols. The hypocholesterolaemic effect of whey protein was associated with a decrease in very-low-density-lipoprotein cholesterol. At the high dietary protein concentration, whey protein reduced the faecal excretion of bile acids when compared with casein. The effects of intact whey protein v. casein were not reproduced by the amino acid mixtures simulating these proteins. It is suggested tentatively that the cholesterol-lowering effect of whey protein in rats is caused by inhibition of hepatic cholesterol synthesis. PMID: 8399095" - on ystävä
Apollon kirjoitti:
Ei eläinproteiinin syömiseen ole mitään syytä, saati sitten sen ottamiseen jauheena. Päinvastoin, on terveellisempää saada proteiini kasvikunnan lähteistä, jolloin se saadaan terveellisemmin pakattuna ilman tyydyttynyttä rasvaa, kolesterolia, liiallista hemirautaa ja metioniinia jne.
eikä mikään vihollinen
tulehdus se suonet tuhoaa eikä mikään rasva sinänsä höpötä siinä kun täällä on nuo asiat jo käsitelty sen satakin kertaa
suonet kun on saatu resuiksi niin sitten niihen tarttuu mönjät - ei terveisiin suoniin rasvat tartu eikä muukaan - Apollon
on ystävä kirjoitti:
eikä mikään vihollinen
tulehdus se suonet tuhoaa eikä mikään rasva sinänsä höpötä siinä kun täällä on nuo asiat jo käsitelty sen satakin kertaa
suonet kun on saatu resuiksi niin sitten niihen tarttuu mönjät - ei terveisiin suoniin rasvat tartu eikä muukaanKolesteroli heikentää endoteelin toimintaa ja lisää siten välillisesti tulehdusta.
Kolesteroli - etenkin kokonaiskolesterolin ja HDL:n suhde - on edelleen sydän- ja verisuonitauteja hyvin ennustava merkkiarvo eikä se ole kadonnut minnekään, vaikka muitakin mittareita, kuten hs-CRP, on tullut kuvaan mukaan. - hyvä ja lue
Apollon kirjoitti:
Kolesteroli heikentää endoteelin toimintaa ja lisää siten välillisesti tulehdusta.
Kolesteroli - etenkin kokonaiskolesterolin ja HDL:n suhde - on edelleen sydän- ja verisuonitauteja hyvin ennustava merkkiarvo eikä se ole kadonnut minnekään, vaikka muitakin mittareita, kuten hs-CRP, on tullut kuvaan mukaan.uffe ravnskovin kirja kolesterolimyytistä ja jatketaan sitten
- kohtauksesta
Apollon kirjoitti:
Kolesteroli heikentää endoteelin toimintaa ja lisää siten välillisesti tulehdusta.
Kolesteroli - etenkin kokonaiskolesterolin ja HDL:n suhde - on edelleen sydän- ja verisuonitauteja hyvin ennustava merkkiarvo eikä se ole kadonnut minnekään, vaikka muitakin mittareita, kuten hs-CRP, on tullut kuvaan mukaan.sun muusta onki kirjoitus tuos aktins ei kiitos jutussa tuossa alempana
- Apollon
hyvä ja lue kirjoitti:
uffe ravnskovin kirja kolesterolimyytistä ja jatketaan sitten
Olen lukenut Uffe Ravnskovia, mutta en ole täysin vakuuttunut. Keskustelutyylisi koen vähän ylimieliseksi.
- ei sitten mitään voi
Apollon kirjoitti:
Olen lukenut Uffe Ravnskovia, mutta en ole täysin vakuuttunut. Keskustelutyylisi koen vähän ylimieliseksi.
Jos ei NIIN kattava kirja ...? Tutkimustuloksineen kaikkineen - - niin sitten ei mikään tietenkään. Paitsi oma kokemus.
- alas se pitäisi
A ja O kirjoitti:
Väitteesi heraproteiinin mahdollisesta haitallisuudesta ihmisille, joilla on korkea verenpaine, ovat vähän outoja. Alla olevan tutkimuksen mukaan heraproteiini *alentaa* kolesterolia:
"Br J Nutr. 1993 Jul;70(1):139-46.
Lowering effect of dietary milk-whey protein v. casein on plasma and liver cholesterol concentrations in rats.
Zhang X, Beynen AC.
Department of Nutrition and Food Hygiene, Shanxi Medical College, Taiyuan, People's Republic of China.
The effect of dietary whey protein v. casein on plasma and liver cholesterol concentrations was investigated in female, weanling rats. Balanced, purified diets containing either whey protein or casein, or the amino acid mixtures simulating these proteins, were used. The high-cholesterol diets (10 g cholesterol/kg feed) had either 150 or 300 g protein or amino acids/kg feed. The diets were fed for 3 weeks. At the low dietary protein level, whey protein v. casein did not affect plasma total cholesterol, but lowered the concentration of liver cholesterol. At the high dietary protein level, whey protein significantly lowered plasma and liver cholesterol and also plasma triacylglycerols. The hypocholesterolaemic effect of whey protein was associated with a decrease in very-low-density-lipoprotein cholesterol. At the high dietary protein concentration, whey protein reduced the faecal excretion of bile acids when compared with casein. The effects of intact whey protein v. casein were not reproduced by the amino acid mixtures simulating these proteins. It is suggested tentatively that the cholesterol-lowering effect of whey protein in rats is caused by inhibition of hepatic cholesterol synthesis. PMID: 8399095"saada?
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi942410Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap212300Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen191898Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663771532- 1061497
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1611258Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571062- 70981
- 78929
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174903