Kiinalainen ruoka

juuu...

... taas petyin yhteen reseptiin. En tiedä miten näihin kotona tehtyihin ruoksiin saisi kiinalaisessa ravintolassa tehdyn ruuan maun. Aina kun kokeilen jotain reseptiä, niin se vaan maistuu suomalaiselta wokilta... jotta jos ois vinkkejä ja hyviä reseptejä niin kiitos!! Googletettu on ja kokeiltu, oisko siis kellään hyvää ohjetta esim. pähkinäbroilerille tms.

22

49160

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannattaa

      muistaa, että safkoihin jää aina tekijänsä leima vaikka kuinka tehtaisiin samalla ohjeella. Jopa kylän pizzerian leipojat vääntävät erilaista läpyskää tekijästä riippuen. Eipä tää nyt sua tietty paljoa auta, mutta pyri yhdistelmään hapan-imelä-tulinen niin ei voi enää maistua suomalaiselle wokille. Ja pyri duunaamaan soosit itse alkutekijöistä lähtien. Nää unclet yms. ei aina toimi.

    • Kels

      KANAA KUNG PO

      350 g broilerin koipea tai rintaa
      ¼ tl suolaa
      ½ kevyesti vatkattua munanvalkuaista
      2 tl maissijauhoja
      1 paprika
      4 rkl ruokaöljyä
      3-4 kokonaista chilipippuria (liotettu vedessä 10 min.)
      1 hento purjo paloiteltuna
      muutama pieni pala tuoretta, kuorittua, inkivääriä
      1 rkl hoisin- tai makeaa papukastiketta
      1 tl chilipapukastiketta
      1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
      115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
      muutama tippa seesamiöljyä

      1. Kuutioi broilerinliha sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa broileri, suola, munanvalkuainen ja maissisuurus.
      2. Kuutioi paprika samankokoisiksi paloiksi kuin broileri.
      3. Kuumenna öljy esikuumennetussa wokissa. Paista broileria 1 minuutti tai kunnes sen väri muuttuu. Nosta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.
      4. Lisää paprika, chilit, sipuli ja inkivääri. Paista 1 minuutti. Lisää broileri, kastike ja viini. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää lopuksi pähkinät ja seesamiöljy.

      • kokeilen

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)


      • kels
        kokeilen kirjoitti:

        tuota. Taitaapi olla melko tulinen?

        Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.


      • taas : )
        kels kirjoitti:

        Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.

        Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D


      • kels
        taas : ) kirjoitti:

        vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.

        Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.


      • kiitos : )
        kels kirjoitti:

        Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).

        2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
        6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
        4 tyynyä riisinuudelia
        ½ kurkkua

        Kastike:
        1 rkl   valkoviinietikkaa
        2 tl   dijon-sinappia, original
        ½ tl   suolaa
        ½ tl   sokeria
        4 rkl   vaaleaa soijaa
        valkopippuria myllystä
        3 rkl   rypsiöljyä
        1 rkl   seesamiöljyä

        1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
        2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
        3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
        4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.

        näillä pääsen jo alkuun.


      • Chi-Taiz

        Etsin kipeästi kiinalaista reseptiä kotsan tunnille, onneksi eksyin tänne. Kung-po -kanasta tuli todella herkullista, opekin kiitteli...:)


    • käyttävät myös

      paljon natriumglutamaattia,suunnilleen samaaa kuin Aromat.Etnokaupoista saat puhdasta natrumglutamaattia 500g pussin yhden Aromat purkin hinnalla.MUTTA MUTTA,ngl aiheutta myös vatsavaivoja joten olepa varovainen!!

      • vinkistä

        oisko se sitten soijan kanssa se mauste mikä tekee niin kiinalaisen maun?


      • sinullekin..

        Pääsen jo tosi hyvin alkuun :D


    • ...

      Näiltä sivuilta pitäisi löytyä vastaus melkein kaikkiin ongelmiisi, riisin oikeasta keittämisestä lähtien. Reseptejä joka lähtöön ja makuun :)

      http://chinesefood.about.com/

      • kun viimeksi kävin

        ja nyt vasta huomasin linkkisi. Kiitos! Näyttää löytyvän :D mahtavaa, kiitos vielä kerran!!
        t. alkuperäinen kyselijä


    • Lintu75

      Olisiko tästä sulle iloa, tässä yksi ohjeeni, jota äsken söimme tosi hyvällä ruokahalulla.
      Mielestäni maut ovat kohdallaan, vaikkei ehkä ihan varsinaista Kiinalaista tyyliä olekaan. Sivuillani on muitakin ohjeita, voit tulla kyselemään suosikkejani!

      http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/408967

    • maju82

      Kokeileppas Herkuttele.com:in reseptejä. Sivuston reseptit ovat pääasiassa autenttisia (koti)reseptejä (korkeintaan hieman sovitettuja suomalaisten / suomalaisten etnisten kauppojen valikoimiin).

      http://www.herkuttele.com/kiina

    • tätä kirjaa
    • mistä tietoa

      Hanna haaviston opin mukaan ?
      mitkä siinä on kiellettyjä ruokia ? kuka tietää
      perna ja maha toimimaan kiitos

      kiinalainen hoitokeino

    • mallia Tallinnasta
    • Kiitos ei!

      Ostat ison säkin monosodium glutamaattia, tuttavallisemmin MSG:tä.

      Googleta: Chinese restaurant syndrome

      Itse en osta mitään kiinalaisia elintarvikkeita kuten ei kukaan muukaan tuttuni. Asun tässä Kiinan naapurissa muuten eli Vietnamissa. Kiinasta tuodaan tänne paljon esim. hedelmiä kuten viinirypäleitä ja omenia. Rajan ylityksen jälkeen tuotteet pakataan uusiin laatikoihin joiden alkuperämaaksi ilmoitetaan USA, Uusi-Seelanti tai Australia.

      Esim. viinirypäleet säilyvät uuden näköisinä kuukaudenkin noin 35 asteen lämmössä. Millä lienee käsitelty.

      Myös Kiinassa ns. uusrikkaat jättävät kiinalaiset elintarvikkeet hyllyyn ja ostavat tuontitavaraa. Kertonee aika paljon tuotteiden epämääräisestä alkuperästä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      81
      3678
    2. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      32
      2459
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      93
      2083
    4. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      20
      1607
    5. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      26
      1448
    6. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1441
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      7
      1394
    8. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      67
      1347
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      10
      1247
    10. Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä

      Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?
      Puolanka
      19
      1103
    Aihe