... taas petyin yhteen reseptiin. En tiedä miten näihin kotona tehtyihin ruoksiin saisi kiinalaisessa ravintolassa tehdyn ruuan maun. Aina kun kokeilen jotain reseptiä, niin se vaan maistuu suomalaiselta wokilta... jotta jos ois vinkkejä ja hyviä reseptejä niin kiitos!! Googletettu on ja kokeiltu, oisko siis kellään hyvää ohjetta esim. pähkinäbroilerille tms.
Kiinalainen ruoka
22
49160
Vastaukset
- kannattaa
muistaa, että safkoihin jää aina tekijänsä leima vaikka kuinka tehtaisiin samalla ohjeella. Jopa kylän pizzerian leipojat vääntävät erilaista läpyskää tekijästä riippuen. Eipä tää nyt sua tietty paljoa auta, mutta pyri yhdistelmään hapan-imelä-tulinen niin ei voi enää maistua suomalaiselle wokille. Ja pyri duunaamaan soosit itse alkutekijöistä lähtien. Nää unclet yms. ei aina toimi.
- Kels
KANAA KUNG PO
350 g broilerin koipea tai rintaa
¼ tl suolaa
½ kevyesti vatkattua munanvalkuaista
2 tl maissijauhoja
1 paprika
4 rkl ruokaöljyä
3-4 kokonaista chilipippuria (liotettu vedessä 10 min.)
1 hento purjo paloiteltuna
muutama pieni pala tuoretta, kuorittua, inkivääriä
1 rkl hoisin- tai makeaa papukastiketta
1 tl chilipapukastiketta
1 rkl kiinalaista riisiviiniä tai kuivaa sherryä
115 g paahdettuja cashewpähkinöitä
muutama tippa seesamiöljyä
1. Kuutioi broilerinliha sokeripalan kokoisiksi paloiksi. Sekoita kulhossa broileri, suola, munanvalkuainen ja maissisuurus.
2. Kuutioi paprika samankokoisiksi paloiksi kuin broileri.
3. Kuumenna öljy esikuumennetussa wokissa. Paista broileria 1 minuutti tai kunnes sen väri muuttuu. Nosta reikäkauhalla ja pidä lämpimänä.
4. Lisää paprika, chilit, sipuli ja inkivääri. Paista 1 minuutti. Lisää broileri, kastike ja viini. Sekoita hyvin ja kypsennä vielä 1 minuutti. Lisää lopuksi pähkinät ja seesamiöljy.- kokeilen
tuota. Taitaapi olla melko tulinen?
Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :) - kels
kokeilen kirjoitti:
tuota. Taitaapi olla melko tulinen?
Niin kiitos mielipiteestä toisellekin vastaajalle. Mutta en mä käytä noita valmiskastikkeita.. ja jos tekee ihan ohjeiden mukaisin määrin ja tavalla niin ei se voi ihan kokistakaan kiinni olla jos maku ei ole sinne päinkään.. ei viitsisi kiinalaiseen ravintolaan kysymään reseptiä, ei ne taitas antaakaan :)Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.
Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin. - taas : )
kels kirjoitti:
Ohje on Läntisen keittiön, Sichuanin maakunnasta, jossa ruoka saattaa olla tulisen voimakkaasti maustettua, chiliä, aromaattista setšuaninpippuria, seesamiöljyä, inkivääriä ja valkosipulia. Tunnusomaista on myös soijapavuista valmistetun juuston, tofun, ja pähkinöiden (kastikkeina ja tahnoina) käyttö. Ruoka on useimmiten rapeaksi paistettua tai haudutettua ja mausteiden runsaan käytön ansiosta maut ovat monitahoisia ja voimakkaita.
Mutta sinä voit vähentää chilin määrän vaikka yhteen. Miedompia makuja löytyy Kiinan muista kolmesta keittiöstä, esim. Kantonin.vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.
Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :D - kels
taas : ) kirjoitti:
vastauksestasi. En ole vielä ehtinyt reseptiäsi käyttää ja ajattelinkin että vähennän chiliä. Liika chili menee mulla yli, nenä ja silmät valuu ja silleen, eikä syöminen ole enää mukavaa. Mutta valkosipulin mausta tykkään kyllä kovasti.
Taidat olla melkoinen asiantuntija kiinalaisen ruuan osalta. Kiitos viittauksesta Kantonin keittiöön, muistelenkin nyt että taitaa olla nuo maut mistä olen pitänyt. Päätän olla rohkea ja pyytää että jos sulla tuolta alueelta löytyy joku hyvä kanaruuan resepti, olisin tietysti vielä enemmän kiitollinen :DValitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).
2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
4 tyynyä riisinuudelia
½ kurkkua
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia, original
½ tl suolaa
½ tl sokeria
4 rkl vaaleaa soijaa
valkopippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman. - kiitos : )
kels kirjoitti:
Valitettavasti en ole kiinalaisen ruoan asiantuntija, vaan sinun tavallasi kiinalaisesta ruoasta kiinnostunut. Rakastan kiinalaista ruokaa ja voisin syödä sitä vaikka päivittäin! Kokeilepa tätä luulen, että on itäistä keittiötä eli Shanghain: Ruoka on mielikuvituksellisesti suunniteltua, taidokkaasti maustettua, mutta ei tulista, vaan täyteläistä ja makeaa. Sokeria käytetään ruoissa runsaammin kuin muissa osissa Kiinaa. Keittiö on tunnettu myös nuudeleistaan ja höyryttämällä valmistetuista taikinanyyteistään, dim sumeista. Merenantimia käytetään runsaasti kuten myös kasviksia. (Kantonin keittiön kanareseptiä minulla ei ole).
2 kanan rintafileetä nahattomana ja luuttomana
6 dl kanalientä tai vettä ja kanaliemikuutio
4 tyynyä riisinuudelia
½ kurkkua
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia, original
½ tl suolaa
½ tl sokeria
4 rkl vaaleaa soijaa
valkopippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl seesamiöljyä
1. Kiehauta kanaliemi ja lisää kanapalat. Anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla 5 min. Ota kattila liedeltä ja anna kanan vetäytyä liemessä sekoittumatta 15 min. Ota kanapalat liemestä ja jäähdytä.
2. Tee kastike: Sekoita keskenään viinietikka, sinappi, suola, sokeri, soija, pippuri, öljy ja seesamiöljy.
3. Nuudelit: Laita runsas 1½ litraa vettä kattilaan ja anna kiehua kunnolla. Lisää fen-pit yksitellen veteen, etteivät ne tartu toisiinsa. Pane kansi päälle, ota kattila pois liedeltä ja anna seistä 5 min. Anna niiden kuivahtaa ja laske ne sen jälkeen varovasti kylmään veteen. Taita jokainen fen-pi suikale kolmeen osaan, leikkaa poikittain paloiksi 1 cm:n välein ja aseta suikaleet tarjoiluvadille.
4. Leikkaa kurkku vinosti ohuiksi siivuiksi ja siivut vielä ohuiksi suikaleiksi. Aseta kauniisti fen-pi suikaleiden päälle. Revi jäähtyneet kanapalat käsin suikaleiksi lihan syitä hyväksi käyttäen ja asettele ne sitten keoksi kurkkujen päälle. Kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua ja sekoita hieman.näillä pääsen jo alkuun.
- Chi-Taiz
Etsin kipeästi kiinalaista reseptiä kotsan tunnille, onneksi eksyin tänne. Kung-po -kanasta tuli todella herkullista, opekin kiitteli...:)
- käyttävät myös
paljon natriumglutamaattia,suunnilleen samaaa kuin Aromat.Etnokaupoista saat puhdasta natrumglutamaattia 500g pussin yhden Aromat purkin hinnalla.MUTTA MUTTA,ngl aiheutta myös vatsavaivoja joten olepa varovainen!!
- vinkistä
oisko se sitten soijan kanssa se mauste mikä tekee niin kiinalaisen maun?
- katso täältä
http://www.mainio.net/article.asp?path=1;1132;1133;50166;6834
hapan, karvas, suolainen, makea
http://www.sallys-place.com/food/ethnic_cusine/china.htm
Kanaa kung-po
http://www.finefoods.fi/reseptit/kiina/kanaa_kung-po.htm- sinullekin..
Pääsen jo tosi hyvin alkuun :D
- ...
Näiltä sivuilta pitäisi löytyä vastaus melkein kaikkiin ongelmiisi, riisin oikeasta keittämisestä lähtien. Reseptejä joka lähtöön ja makuun :)
http://chinesefood.about.com/- kun viimeksi kävin
ja nyt vasta huomasin linkkisi. Kiitos! Näyttää löytyvän :D mahtavaa, kiitos vielä kerran!!
t. alkuperäinen kyselijä
- Lintu75
Olisiko tästä sulle iloa, tässä yksi ohjeeni, jota äsken söimme tosi hyvällä ruokahalulla.
Mielestäni maut ovat kohdallaan, vaikkei ehkä ihan varsinaista Kiinalaista tyyliä olekaan. Sivuillani on muitakin ohjeita, voit tulla kyselemään suosikkejani!
http://lintu75-2.vuodatus.net/blog/408967 - maju82
Kokeileppas Herkuttele.com:in reseptejä. Sivuston reseptit ovat pääasiassa autenttisia (koti)reseptejä (korkeintaan hieman sovitettuja suomalaisten / suomalaisten etnisten kauppojen valikoimiin).
http://www.herkuttele.com/kiina - tätä kirjaa
Ostin tälläsen kirjan, enimmäkseen hyviä reseptejä;
http://huuto.net/fi/showitem.php3?itemid=77479385
Suomalaisista aineksistakin saa hyvää kiinalaista ruokaa, sen tuo kirja on opettanut. Itse tosin maksoin ko. kirjasta yli 30 euroa. - mistä tietoa
Hanna haaviston opin mukaan ?
mitkä siinä on kiellettyjä ruokia ? kuka tietää
perna ja maha toimimaan kiitos
kiinalainen hoitokeino - mallia Tallinnasta
http://reseptitaivas.fi/blogi/2012/12/30/cha-dao-huippulaatuinen-kiinalainen
5-maustetta
http://siitnurgastjasealtnurgast.blogspot.fi/2012/04/vokitud-veiseliha-
hiina.html
Shaoxingi riisiveini/riisiviini on Kaubamaja Toidumaailmas - Kiitos ei!
Ostat ison säkin monosodium glutamaattia, tuttavallisemmin MSG:tä.
Googleta: Chinese restaurant syndrome
Itse en osta mitään kiinalaisia elintarvikkeita kuten ei kukaan muukaan tuttuni. Asun tässä Kiinan naapurissa muuten eli Vietnamissa. Kiinasta tuodaan tänne paljon esim. hedelmiä kuten viinirypäleitä ja omenia. Rajan ylityksen jälkeen tuotteet pakataan uusiin laatikoihin joiden alkuperämaaksi ilmoitetaan USA, Uusi-Seelanti tai Australia.
Esim. viinirypäleet säilyvät uuden näköisinä kuukaudenkin noin 35 asteen lämmössä. Millä lienee käsitelty.
Myös Kiinassa ns. uusrikkaat jättävät kiinalaiset elintarvikkeet hyllyyn ja ostavat tuontitavaraa. Kertonee aika paljon tuotteiden epämääräisestä alkuperästä.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 813678
Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa
Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t322459Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan
Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä932083Tiedän, että emme yritä mitään
Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian201607Mitä, kuka, hä .....
Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja261448- 281441
Näin pitkästä aikaa unta sinusta
Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni71394Noh joko sä nainen oot lopettanut sen
miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu671347Taisit sä sit kuiteski
Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik101247Onko jollakin navetassa kuolleita eläimiä
Onko totta mitä facebookissa kirjoitetaan että jonkun navetassa olisi kuolleita eläimiä? Mitä on tapahtunut?191103