Ostamissani kalaöljykapseleissa näkyy olevan liivatetta... Onkohan sitä kaikissa merkeissä? Tää mun purkki on Mölleriä.
kalaöljy
entinen lakto-ovo
3403
0Äänestä
Muut lukivat myös
Odottaa vastausta
Näihin keskusteluihin ei ole vielä vastattu. Ole ensimmäinen.
Vastaukset 3
Vanhimmat
Liivatetta on myös kasvisperäistä, pektiiniä ja jotain agaria. Kalaöljykapseleista en osaa sanoa.
http://www.yle.fi/ekoisti/ark99/16-04.htm
Muuten hyvä, mutta kasviperäinen ei ole enää liivatetta.
Oletin, että vieraskielinen nimitys 'gelatin" (AmE) tai 'gelatine' (BrE) olisi tarkoittanut myös kasvisperäisiä hyytelöimisaineita, mutta kun googlasin vähän, selvisi eräältä sivulta, ettei asianlaita ole niin.
Jouduin keväällä töissä tilaamaan täytekakun, jossa ei olisi yhtään laktoosia eikä liivatetta. Päädyin erään kakuntekijän kanssa vaihtoehtoon, jossa ei ollut kermavaahtoa, mutta jossa oli päällä pektiini-hyytelöimisaineella peitettyjä hedelmiä. Sellaista kakkua ei saa mistään isosta leipomosta vaan tilaamalla joltain kahvilanpitäjältä.
Hyvä että selvisi tuonkin liivatteen tai gelatiini-nimen käytön kuuluvan vain eläinperäiseen hyytelöimisaineeseen. Jaa-a, taitaapa olla minunkin kalaöljykapselini hyytelö härästä peräisin!