LIITONARKKI LÖYDETTY?!

Sal

Iltpäivälehti tänään otsikoi uutisen. Mitä pitänee sisällään?

34

13386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Epäluuloinen

      Sitte varovasti kun saadaan nähdä eka kuvat. Ja kunnolla sitte kun antavat puoluutteomien asiantuntijoiden tutkia arkun ja rvioida iän ja tekijät. Mutta sitä tuskin tapahtuu, jos jotain löytyy, se viedään jonkin kirkon holveihin eikä anneta tutkijoiden syynättäväksi.

      • ttkk

        Jeeusken ristiltä valui veri Liitonarkin kannelle valmisteetua uraa pitkin! Jeesus sovitti koko maailman synnit ruumissaa ristinpuulla! On siis kyse maailman suurimmista asioista. Vaiti Pyhän edessä!
        Ihminen ilmeisesti ei voi kaikkea käsittää, mutta voi uskoa niinkuin Evankeliumi julistaa!

        Löytäjä kuoli kun aikoi analysoida Jeesuksen verta!


    • Minäkin luin tuon "uutisen".
      Jos lukee muutakin kuin otsikon, niin huomaa että kyseisellä arkeologilla ei ole mitään näyttöä siitä että löytö olisi liitonarkki. Jutusta päätellen ei itse asiassa ole näyttöä edes siitä että mitään löytöä olisi. On vain kammio, tai oletettu kammio jonne ei ole menty sisään ja jonka sisällöstä ei ole tietoa ja josta tämä kyseinen arkeologi väittää löytävänsä liitonarkin.
      Ehkä sellainen on siellä, ehkä ei, mutta en pidättäisi hengitystä jännityksestä tuloksia odotellessa. Voi meinaan viedä aikaa.
      Jos nyt oletetaan, että liitonarkki on ollut olemassa, niin miksi se olisi säilynyt silloin kun roomalaiset ryöstivät muutkin temppelin aarteet?

      • Epäluuloinen

        Näinpä minäkin ko. uutisen luin. Tyyppi hamuaa julkisuudella sensaatiolehdistöjä ja tv-yhtiöitä paikalle. Epäilemättä eniten maksava saa yksinoikeudet kuvata kammion avaukset ja kaveri nettoaa hyvät rahat tyhjästä. Ja mistäpä tuon tietää, vaikka olis itse vienyt kammioon tiimarista ostamansa ja kultaamansa arkun täynnä hiirenpaskaa.

        Siihen päälle pari kirjaa ja dokumenttielokuva kansainväliseen levitykseen. Vaam mikäs siinä, fiksu kaveri...tyhmiä ovat maksajat.


      • Veijari-77

        Taatusti juutalaiset asialla. Raha haisee tänne asti. Eikö suomalaiset oppineet Uri Gelleristä mitään?


      • GGGraaal

        Roomalaiset eivät vieneet sitä, koska se oli kätketty jo kauan aikaa sitten. Olikohan se nyt Jeremia, joka sen piilotti jo ennen babylonialaisten tuloa.


    • n.e. ropatti

      Purjelentävä huumeidenkäyttäjä = liito-narkki

      • Liito-narkki viittaa korkeintaan varjoliitäjiin. Purjelentäjät ei käytä huumeita. *loukkaantunut*


    • Missä?

      Missäs lehdessä kyseinen uutinen oli?

      • kuin jommassa kummassa luotettavassa iltapäivälehdessämme. En enää muista kummassa kun työpaikan kahvihuoneessa on molemmat.


      • utelias

        mihinkähän aikaan tuo ohjelma tulee tv.stä ja tuleekohan se ollenkaan suomen kanavilta juttu oli kalevassa ja iltiksessä


    • sitä

      löytyikö sitä arkkia?

      • Osskari

        Miten joku voi löytyä, joka ei ole edes ollut hukassa saatikka olemassakaan.

        HERÄTKÄÄ PAHVIT. KUUSTAKIN ON LÖYDETTY SAMOJA MUUMIOITA22222222222222222222


    • Hohoijaa

      Happopää hyppäsi linkkimastosta ja löytyi maastosta satojen metrien päästä vai??? :D :D

      • on päivän

        tilanne liiton arkin löytymisessä?
        ei ole uutta kuulunut, vai?


    • heleius

      kiittäen ja hyvää elämää toivottaen Jokaiselle!

    • varkaat!

      oho... sori.. ei se ollukaan hukas, edellen tuol komeros likasten sukkien alla piilos, nou hätä , ihan iisisti, en mä tiä mitää... tsuubiduubi... kaunis ilma...

    • kuullemma

      ja sisältä löytynyt mooseksen vanhat kalsarit,jalkarättejä ja kuluneet virsut.

    • amerikassa

      se arkku ettekö muista ku indy löys sen ja natsit kuoli urakalla!

      • ENDAKSI.

        Roomalaiset oli todella outoa porukkaa.Ensin mentiin ja vallattiin joku paikka,hakattiin kaikki paskaksi,ja rakennettiin uudestaan.Kyllä Liiton arkki on häipynyt Rooman sotakassaan.Se siitä.Herodes osti juudean verotusoikeuden itselleen maksamalla noin sata kiloa kultaa Rooman pohjattomaan sotakassaan.Jeesuksen syntymän aikaan tapahtunut poikalasten harvennus kuului Roomalaisten ohjelmaan.Juutalaisten karkoitus oli myös osoittautunut tehokkaaksi keinoksi,samaa oli käytetty ennenkin.


    • GGGraaal

      En tiedä tuosta jutusta, mutta Vendyl Jones ainakin väitti sen löytäneensä. En tiedä jutusta sen tarkemmin.

      • esdkl

        Voisi myös kokeilla Covenant Ark hakusanaa.


    • macaon

      Tämä liiton arkki, symbolinen sisäisen liiton arkki on thymus, kateenkorvarauhanen, sijaitsee sternumin takana. Gizan pyramidissa liiton arkki on kuninkaan huoneen avoimessa kammiossa symbolisesti esillä. Mikäs se sitten Nooan arkki on? Taitaapi olla samainen symboli arkki. Kaksitoistakertainen ihminen omistaa tabernaakkelin tai temppelin omassa olemuksessaan. Sen kolme pyhäkköä ovat pään pyhäkkö, sydämen puhäkkö ja lantion pyhäkkö.
      Pään pyhäkössä sijaitsevat symbolisesti pöytä näkyleipineen ja seitsenhaarainen kynttilänjalka. Nämä symboloivat ihmisen zodiakusta.
      Sydämen pyhäkössä ovat liiton arkki ja suitsutusastia. Suitsutusastia on rintalasta eli sternum (sana tarkoittaa 'säteilijää') Jos tuntee tätä symbolikkaa niin tietää että Sternumista nousee ulos- ja sisäänpäin "suloinen tuoksu" selkärankaa pitkin.
      Lantion pyhäkkö on temppelin esipiha. Siis ihmistemppelin. Kun tämä kaksitoistakertaisen ihmisen pyhä temppeli puhdistetaan syntyy "uusi ihminen".
      Tämä ihmistemppeli ja sen seitsemän energianjakelukeskuksen (chakran) aktivoiminen (puhdistaminen) on niinmuodoin symbolisesti kuvattu Johanneksen Ilmestyksessä, Ilmestyskirjanluvut 1 - 11. Ja kun ihmisestä on jälleen tullut se alkuperäinen 12 kertainen ihminen käy toteen psalmin 46 toteamus. "Heretkää ja tietäkää, että minä olen Jumala; Be still and know that I am God;

      Liiton arkkeja seilaa paljolti kuudetta miljardia planeetalla eikä niitä tahdota millään löytää. Missä mättää?

      • metusalem II

        vertauskuvallinen, vaan todellinen arkku. (Nämä symbolihöpinät lienevät H. Blavatskyn juttuja.) Todennäköisesti kyse oli samanlaisesta pienehköstä puu / kiviarkusta, jota juutalaiset ovat myöhemminkin käyttäneet luiden säilyttämiseen luolahaudoissa. Silloin erämaavaelluksella oli kyse kalenterina käytetystä arkusta. Kansojen (markkinamiesten) kesken oli tehty liitto (sopimus), että vuodessa on 52 seitsenpäiväistä viikkoa. Vuoden alussa ? uhrattiin joku elukka (esim. lampaasta tehtiin rosvopaisti ja varmuuden vuoksi loppujämät vielä poltettiin tulessa, hygienisistä syistä ), ja kun se oli syöty, erotettiin siitä 52 luuta, jotka pantiin "liiton arkkuun". Sitten aina 7 päivän ( juutalaisethan eivät osanneet laskea kuin sormet ja varpaat) kuluttua viskattiin yksi luu pois. Kun arkku oli tyhjä, vuosi oli kulunut, ja taas päästiin mässäilemään. Hommanhan hoiti (en viitsi katsoa juutalaisten kalevalaa, mikä suku) joku määrätty suku, joka keksi tehdä tästäkin jutusta jotain mystistä, eli jumalallista, ja kansa uskoi ne hömpät. Suku säilytti tietenkin "salaisuuden" omassa piirissään. Homman hoitaminenhan oli yhtä helppoa kuin nykyisilläkin papeilla. Kerran viikossa puhuu paskaa... ja kerää hölmöiltä eurot plakkariinsa.


      • Mikael Theodoros

        Ne nyt kuitenkin tarkoittaa alkuperäistä, Temppelissä ollutta arkkia, joka on se symboli.


    • .........

      Liitonarkki löydettiin jo 1936

      • historoitsija

        Mutta totta,etta jotkut ihmiset eivat ole aikistuneet ja heidankos mukaan meidan tulee elaa.


    • Liitonarkki oli 3 kerroksinen valtamerialuksen kokoinen laiva.
      Arkin mitat on kerrottu ja sitä rakensi yksi perhekunta 120 vuotta.
      Mahtuu ihmisen järkeen. Puu ja pihka olivat tärkeät rakennusvälineet, ihminen on ollut nero kaikkina aikoina kaikenlaisissa rakennelmissa, puunauloja ja puuliitoksia osattiin tehdä, ja jonkunlainen malmikin suli.

      Se että arkkiin osasi eläinkunnan edustajia määrätty määrä itse kutakin, ei niitä haavilla ja nukutusampulleilla pyydystetty, Jumalan Henki ne kutsui ja ohjasi tallustellen arkkiin.

      Ruokaa osattiin kuivata- vilja säilyi- ja vedenpaisumuksen yhteydessä ihminen siirtyi käyttämään myös eläikunnan tuotteita ravinnoksi. Kun arkista poistuttiin ei mikään ollut kasvanut. Piti panna lihoiksikin eläimiä.
      Raamatussa on mainittu aika jonka arkissa vietettiin ja kauanko vettä tuli.

      Luomisesta ja syntiinlankeemuksesta ei ole niin hyviä kuvauksia. Ovat hiukan yhtäkkiä ihmisjärjelle kaukaisia asioita.
      Että myös Jumalan olemassaolo ja persoonallisuus.
      Ovat vaikeimmat asiat pienelle kulkijalle.

      Jumala antoi aromonaikaa 120 vuotta, tehdä parannus, ihmiset olivat kamalia, hekumoivat ja ryöstivät paidankin toisen päältä, myivät vaikka isoäitinsä jos ajattelevat että oma pää pikkusen sillä nousisi korkeammalle. Mainetta, kunniaa ja rahaa.
      Siis paljolti kuin paikoin ihmiset tänäänkin. Matt 24:37-44, 1 Tess 5:3.

      Vesi alkoi laskea 150 päivän jälkeen. Siihen saakka oli paljolti kaiketi vain yksi meri ja yksi manner, ja maa sai kosteutensa maan alaisista vesilähteistä. Ensimmäisen kerran satoi vettä.
      Meren alla oli valtavat maanjäristykset.
      Ei vettä taivaasta niin tule että kaikki hukkui, myös maan alaiset vesilähteet puhkesivat ja oli isoja maanjäristyksiä. Nykyinen maapallon kartta sai muotonsa. Kaiketi siinä sitten hautautui sauruksia joita on sieltä täältä löydetty. Niiden piti hautautua äkkiä säilyäkseen. Raato ei muumioidu jos pellolle kuolee.

      Eläinkunta arkissa saattoi aivan hyvin olla kissalajeja yksi pari joista sitten lajin sisäisillä muutoksilla tuli panttereita, leijonia, gebardeja, ja suomalainen maatiaiskissa.
      Lajien sisällä on tapahtunut "kehitystä" ei lajista toiseen.
      Näin siis kaikkien lajien kohdalla. Mahtuivat teoriassa arkkiin. Dinosaurukset eivät mahtuneet mukaan, eli aivan kirjaimellinen "kaikkia lajeja" arkissa ei välttämättä ollut.

      Vedenpaisumuksesta kertovat myös pakanakansojen muistiinpanot mitä on säilynyt.

      Mitä tulee Tv dokumenttiin, yks heppu kerran etsi Araratin vuorella arkin jäännöksiä ja löysi ! Muistaakseni.
      Hän löysi metallinpaljastimella joku sellainen laite arkin rungon. Eli runko oli jostakin malmista valettu.
      Raamattu kertoo että arkki pysähtyi Araratin vuorelle.
      Joku voisi pyytää tuon dokumentin uudelleen ruutuun jos kiinnostaa Yleltä.

      jari

      • liito-narkki

        Arkit sekaisin. Vaikutat uskovaiselta kun tunnut tosissas vääntävän Nooan arkista mutta kuitenkaan et muista Liitonarkkia raamatusta. Eli sehän oli se arkku jossa legendan mukaan säilytettiin Mooseksen saamia laintauluja erämaavaelluksen aikana.


      • liito-narkki kirjoitti:

        Arkit sekaisin. Vaikutat uskovaiselta kun tunnut tosissas vääntävän Nooan arkista mutta kuitenkaan et muista Liitonarkkia raamatusta. Eli sehän oli se arkku jossa legendan mukaan säilytettiin Mooseksen saamia laintauluja erämaavaelluksen aikana.

        Ai, heh, olipa perustavaa laatua oleva erehdys asiassa.

        Liitonarkki on kateissa ja se katosi moneen kertaan kun Israel oli muilla teillä.
        Menikö se nyt filistealaisten matkaan.

        Olisi sensaatio jos löytyisi.

        jari


    • kookoo.

      Höpöhöpö toi liitonarkki on mulla kotona olohuoneessa akvaariopöytänä.

    • liito_narkki

      Olisitte vain sanonut sitä liitonarkuksi! Liitonarkki kuulostaa ihan helkkarin hauskalta. :D

    • Jerusalemin Salomonin rakennuttama temppeli oli ryöstetty ja putsattu moneen kertaan (Raamatussa kerrotaan) ennen kuin babylonialaiset sen lopullisesti tuhosivat 500-l. eKr.

      Joten liitonarkki, jos sitä on koskaan ollutkaan, on kyllä luultavimmin kadonnut jo ennen babylonialaisten tuhotöitä.

      • PaloiEhkäPoroksi

        Se liitonarkki oli valmistettu puusta. Se on hyvinkin saattanut palaa jossainvaiheessa. Itse uskon että liitonarkki oli egyptiläistyylinen lehtikullalla päällystetty kanto-arkku, jonka päälle oli asetettu kaikkien nähtäviksi noin kolmet laintaulut (eli kivisteelat) varustettuna jumalten kuvilla. Ja niitä suojelivat arkun sivuilla kerubit eli nelisiiåiset enkeliolennot. Tälläisistä arkuista näkee paljon kuvia hautamaalauksissa ja papyrusarkeissa. Ja vaikka liitonarkki ei olisikaan ihmeenkaupalla palanut, se olisi todennäköisesti lahonnut ja maatunut kuten monet muutkin puuesineet samalta ajalta.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1605
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      29
      1319
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1122
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      28
      1056
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      11
      1036
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      1001
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    Aihe