Säilöntäpurkkien puhdistus??

Kurkku herkuttelija:)

Kuulin ohimennen vähän aikaa sitten että lasiset purkit pitäisi puhdistaa ihan perusteellisesti ennen säilömistä, Esim. uunissa polttaa. Onko jollakin hyvää neuvoa ja vinkkiä nopeasta ja hyvästä puhdistus tavasta lasisille purkeille? Olisi jälleen aika laittaa kurkut tulemaan.

10

16311

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Kiehuvassa vedessä voi myös käsitellä, niin ei jää pöpöjä. Säilyvät pidempään, eikä tule makuhaittoja. Operaatio vähän ennen täyttämistä.

      • lyhyt kaava:

        Pikän kaavan mukaan: liota lasipurkkeja yön yli puhtaassa huoneenlämpäisessä vedessä jotta bakteerit heräävät. Pyörittele sanomalehteä purkkien ympärille ja laita uuniin 100C. Anna olla 10 minuuttia ainakin. Keitä kannet. Purkita kuumiin purkkeihin kuuma aine, hillö ym.

        Lyhyt kaava: Liota purkkeja ja kansia säilöntätablettiliemessä. Kuumenna nopeasti esim kuumalla vedellä etteivät purkit halkea täytettäessä. Säilöntätabletteja saa mm. apteekista.


      • NYKYAIKAA

        PESEN PURKIT JA KANNET NORMAALISTI ASTIANPESUKONEESSA. HUUHTELEN PURKIT KUUMALLA (KIEHUVA) VEDELLÄ ENNEN KUUMAN HILLON LAITTAMISTA. KÄYTÄN VÄLILLÄ HUUHDELLESSA ATAMONIA, (JOS ON)
        KÄYTÄN SÄILÖNTÄAINEITA.
        SOSEISSA HILLOSOKERIA
        PAKASTIMESSA TUOTTEET SÄILYVÄT ILMAN LISÄAINEITA.


    • vaivatonta

      Olen laittanut kuivat pestyt purkit kylmään uuniin ja sitten uuni noin 100 asteeseen tai vähän yli. En ole katsonut aikaa mutta noin puoli tuntia varmaan ja sieltä täytän kuumat purkit kuumalla hillolla kun hillo on valmista. Kannet olen kiehauttanut sillä välin pelkässä vedessä. Kun kuuma purkki täytetään kuumalla hillolla ja kansi kiinni siitä tulee ilmatiivis. Tähän käy Pilttipurkitkin vaikka niissä ei ole kierteitä. On säilynyt mulla ainakin hyvin.

      • malli

        on ollut käytössäni jo ainakin 20 vuotta. Aina on tuotteet säilyneet, lieneekö asiaan vaikuttanut myös hyvä kellari!
        Tiskaan tarvittavat pullot, purnukat ja kannet normaalina tiskinä. Annan kuivaa kuivauskaapissa.
        Hillot laitan kuumana purkkiin..kansi päälle ja PURKKI NURINPÄIN pyyhkeen päälle.Kuuma tuote desinfioi kannen. Nostan purkin pystyasentoon noin ½ tunnin päästä. Näin toimin kaikille säilöttäville, joissa on kuuma neste.
        Pullot säilytän kyljellään..ei pääse pöpöt korkista sisään!
        Monella tuttavallani on joka syksy palovammoja käsissä,kun ovat "leikkineet" turhaan kuuman uunin kanssa.
        säilöntä=helppoa ja mukavaa :))


    • Liisa

      Olen vuosikaudet käsitellyt purkit ja pullot siten, että panen ne edellisenä iltana lämpimään veteen likoamaan ja säilöntäpäivänä uuniin n. 100 asteeseen tunniksi. Tämä on toiminut hyvin eivätkä mehuni tai hilloni ole homehtuneet, vaikka käytän niissä hyvin vähän sokeria enkä mitään säilöntaaineita.

      • eikku

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!


      • potto
        eikku kirjoitti:

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.


      • Tuuli
        potto kirjoitti:

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.

        Olen viimeiset 4 vuotta säilönyt kaiken kellariin purkitettavan mahdollisimman helposti. Pesen purkit kevyesti saippuavedellä, valutan liiat vedet pois ja laitan uuniin 10min 100astetta kannet samalla tavalla. Kuumiin purkkeihin sitten vielä kuuma jo vähän jäähtynyt hillo ja uunista kuuma purkin kansi. Juuri eilen hain kellarista viimeisen purkin mansikkahilloa viimevuodelta eikä tuo homeessa ole.


    • Kurkku herkuttelija

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!!Mukavaa syksyä kaikille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kunpa minä tietäisin

      Olisipa minulla tietoa, siitä oletko sinä nainen kiinnostunut minusta, miehestä joka tätäkirjoittaa, vai olenko minä aiv
      Ikävä
      30
      2836
    2. paras asia kaivatussasi?

      ❤️‍🔥
      Ikävä
      143
      2696
    3. Vihaan sua todella paljon.

      Tiedoksi vaan 🙃
      Ikävä
      137
      2227
    4. Syitä välttelyyn

      En ennen ole kokenut tällaista. Miksi vältellään jos on ihastunut vai onko se aina merkki siitä ettei kiinnosta?
      Ikävä
      116
      2153
    5. Yksi päävastuullinen heitti lusikan nurkkaan.

      Toivottavasti omaisuuden hukkaamiskielto tulee välittömästi.
      Ähtäri
      13
      1910
    6. Purrasta tehty huoli-ilmoitus

      Näin lehti kertoo https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/0f1cfaf0-d4e4-4a97-9568-c27b3199b016
      Maailman menoa
      178
      1450
    7. Tiedätkö ketään toista jolla on sama kaivattu

      Eli joka ikävöisi samaa henkilöä tällä palstalla? Tai muualla? Tiedätkö miten kaivattu suhtautuu tähän toiseen verrattu
      Ikävä
      31
      1246
    8. Miksi kaivattunne

      ei pystynyt koskaan kertomaan tunteistaan? Teitkö oikean valinnan kun lähdit etääntymään? Kuinka kauan olisi pitänyt odo
      Ikävä
      95
      1214
    9. Pelottaa kohdata hänet

      En tiedä jaksanko tai kykenenkö. Tuntuu jättimäiselle vuorelle kiipeämiseltä. Pitäisikö luovuttaa. Pitäisi. En jaksa nyt
      Ikävä
      89
      1182
    10. Olisin halunnu vaan tutustua

      Ja kevyttä olemista... Mutta ei sitten. Ehkä mies säikähti, että haluan heti kaiken. 😅 Kävisi ihan sellainen kevyt meno
      Ikävä
      38
      1138
    Aihe