Säilöntäpurkkien puhdistus??

Kurkku herkuttelija:)

Kuulin ohimennen vähän aikaa sitten että lasiset purkit pitäisi puhdistaa ihan perusteellisesti ennen säilömistä, Esim. uunissa polttaa. Onko jollakin hyvää neuvoa ja vinkkiä nopeasta ja hyvästä puhdistus tavasta lasisille purkeille? Olisi jälleen aika laittaa kurkut tulemaan.

10

16122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Kiehuvassa vedessä voi myös käsitellä, niin ei jää pöpöjä. Säilyvät pidempään, eikä tule makuhaittoja. Operaatio vähän ennen täyttämistä.

      • lyhyt kaava:

        Pikän kaavan mukaan: liota lasipurkkeja yön yli puhtaassa huoneenlämpäisessä vedessä jotta bakteerit heräävät. Pyörittele sanomalehteä purkkien ympärille ja laita uuniin 100C. Anna olla 10 minuuttia ainakin. Keitä kannet. Purkita kuumiin purkkeihin kuuma aine, hillö ym.

        Lyhyt kaava: Liota purkkeja ja kansia säilöntätablettiliemessä. Kuumenna nopeasti esim kuumalla vedellä etteivät purkit halkea täytettäessä. Säilöntätabletteja saa mm. apteekista.


      • NYKYAIKAA

        PESEN PURKIT JA KANNET NORMAALISTI ASTIANPESUKONEESSA. HUUHTELEN PURKIT KUUMALLA (KIEHUVA) VEDELLÄ ENNEN KUUMAN HILLON LAITTAMISTA. KÄYTÄN VÄLILLÄ HUUHDELLESSA ATAMONIA, (JOS ON)
        KÄYTÄN SÄILÖNTÄAINEITA.
        SOSEISSA HILLOSOKERIA
        PAKASTIMESSA TUOTTEET SÄILYVÄT ILMAN LISÄAINEITA.


    • vaivatonta

      Olen laittanut kuivat pestyt purkit kylmään uuniin ja sitten uuni noin 100 asteeseen tai vähän yli. En ole katsonut aikaa mutta noin puoli tuntia varmaan ja sieltä täytän kuumat purkit kuumalla hillolla kun hillo on valmista. Kannet olen kiehauttanut sillä välin pelkässä vedessä. Kun kuuma purkki täytetään kuumalla hillolla ja kansi kiinni siitä tulee ilmatiivis. Tähän käy Pilttipurkitkin vaikka niissä ei ole kierteitä. On säilynyt mulla ainakin hyvin.

      • malli

        on ollut käytössäni jo ainakin 20 vuotta. Aina on tuotteet säilyneet, lieneekö asiaan vaikuttanut myös hyvä kellari!
        Tiskaan tarvittavat pullot, purnukat ja kannet normaalina tiskinä. Annan kuivaa kuivauskaapissa.
        Hillot laitan kuumana purkkiin..kansi päälle ja PURKKI NURINPÄIN pyyhkeen päälle.Kuuma tuote desinfioi kannen. Nostan purkin pystyasentoon noin ½ tunnin päästä. Näin toimin kaikille säilöttäville, joissa on kuuma neste.
        Pullot säilytän kyljellään..ei pääse pöpöt korkista sisään!
        Monella tuttavallani on joka syksy palovammoja käsissä,kun ovat "leikkineet" turhaan kuuman uunin kanssa.
        säilöntä=helppoa ja mukavaa :))


    • Liisa

      Olen vuosikaudet käsitellyt purkit ja pullot siten, että panen ne edellisenä iltana lämpimään veteen likoamaan ja säilöntäpäivänä uuniin n. 100 asteeseen tunniksi. Tämä on toiminut hyvin eivätkä mehuni tai hilloni ole homehtuneet, vaikka käytän niissä hyvin vähän sokeria enkä mitään säilöntaaineita.

      • eikku

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!


      • potto
        eikku kirjoitti:

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.


      • Tuuli
        potto kirjoitti:

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.

        Olen viimeiset 4 vuotta säilönyt kaiken kellariin purkitettavan mahdollisimman helposti. Pesen purkit kevyesti saippuavedellä, valutan liiat vedet pois ja laitan uuniin 10min 100astetta kannet samalla tavalla. Kuumiin purkkeihin sitten vielä kuuma jo vähän jäähtynyt hillo ja uunista kuuma purkin kansi. Juuri eilen hain kellarista viimeisen purkin mansikkahilloa viimevuodelta eikä tuo homeessa ole.


    • Kurkku herkuttelija

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!!Mukavaa syksyä kaikille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      317
      8133
    2. Jos yhdistät nimikirjaimet

      Jos yhdistät sinun ja kaivattusi ensimmäisten nimien alkukirjaimet mitkä nimikirjaimet tulee? Sinun ensin ja sitten häne
      Ikävä
      99
      6379
    3. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      174
      3683
    4. Oletko katkera kun

      Et saanut kaivattuasi
      Ikävä
      72
      2529
    5. Kyllä se taitaa olla nyt näin

      Minusta tuntuu et joku lyö nyt kapuloita rattaisiin että meidän välit menisi lopullisesti. Sinä halusit että tämä menee
      Ikävä
      40
      2450
    6. Paljon niitä puheita

      susta liikkuu. 🤮
      Tunteet
      45
      2263
    7. Odotan että sanot

      Sitten siinä että haluaisit vielä jutella kahdestaan kanssani ja sitten kerrot hellästi että sinulla on ollut vaikea san
      Ikävä
      22
      2176
    8. Pirkkalan koulussa puukotus, oppilas puukotti kolmea

      Ilmeisesti tyttöjä ollut kohteena.
      Maailman menoa
      196
      2024
    9. Mitä haluat sanoa tällä hetkellä

      Hänelle 🫶 ⬇️
      Ikävä
      89
      1927
    10. Olet kiva

      Olet kiva :)
      Ikävä
      48
      1585
    Aihe