Säilöntäpurkkien puhdistus??

Kurkku herkuttelija:)

Kuulin ohimennen vähän aikaa sitten että lasiset purkit pitäisi puhdistaa ihan perusteellisesti ennen säilömistä, Esim. uunissa polttaa. Onko jollakin hyvää neuvoa ja vinkkiä nopeasta ja hyvästä puhdistus tavasta lasisille purkeille? Olisi jälleen aika laittaa kurkut tulemaan.

10

15807

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Kiehuvassa vedessä voi myös käsitellä, niin ei jää pöpöjä. Säilyvät pidempään, eikä tule makuhaittoja. Operaatio vähän ennen täyttämistä.

      • lyhyt kaava:

        Pikän kaavan mukaan: liota lasipurkkeja yön yli puhtaassa huoneenlämpäisessä vedessä jotta bakteerit heräävät. Pyörittele sanomalehteä purkkien ympärille ja laita uuniin 100C. Anna olla 10 minuuttia ainakin. Keitä kannet. Purkita kuumiin purkkeihin kuuma aine, hillö ym.

        Lyhyt kaava: Liota purkkeja ja kansia säilöntätablettiliemessä. Kuumenna nopeasti esim kuumalla vedellä etteivät purkit halkea täytettäessä. Säilöntätabletteja saa mm. apteekista.


      • NYKYAIKAA

        PESEN PURKIT JA KANNET NORMAALISTI ASTIANPESUKONEESSA. HUUHTELEN PURKIT KUUMALLA (KIEHUVA) VEDELLÄ ENNEN KUUMAN HILLON LAITTAMISTA. KÄYTÄN VÄLILLÄ HUUHDELLESSA ATAMONIA, (JOS ON)
        KÄYTÄN SÄILÖNTÄAINEITA.
        SOSEISSA HILLOSOKERIA
        PAKASTIMESSA TUOTTEET SÄILYVÄT ILMAN LISÄAINEITA.


    • vaivatonta

      Olen laittanut kuivat pestyt purkit kylmään uuniin ja sitten uuni noin 100 asteeseen tai vähän yli. En ole katsonut aikaa mutta noin puoli tuntia varmaan ja sieltä täytän kuumat purkit kuumalla hillolla kun hillo on valmista. Kannet olen kiehauttanut sillä välin pelkässä vedessä. Kun kuuma purkki täytetään kuumalla hillolla ja kansi kiinni siitä tulee ilmatiivis. Tähän käy Pilttipurkitkin vaikka niissä ei ole kierteitä. On säilynyt mulla ainakin hyvin.

      • malli

        on ollut käytössäni jo ainakin 20 vuotta. Aina on tuotteet säilyneet, lieneekö asiaan vaikuttanut myös hyvä kellari!
        Tiskaan tarvittavat pullot, purnukat ja kannet normaalina tiskinä. Annan kuivaa kuivauskaapissa.
        Hillot laitan kuumana purkkiin..kansi päälle ja PURKKI NURINPÄIN pyyhkeen päälle.Kuuma tuote desinfioi kannen. Nostan purkin pystyasentoon noin ½ tunnin päästä. Näin toimin kaikille säilöttäville, joissa on kuuma neste.
        Pullot säilytän kyljellään..ei pääse pöpöt korkista sisään!
        Monella tuttavallani on joka syksy palovammoja käsissä,kun ovat "leikkineet" turhaan kuuman uunin kanssa.
        säilöntä=helppoa ja mukavaa :))


    • Liisa

      Olen vuosikaudet käsitellyt purkit ja pullot siten, että panen ne edellisenä iltana lämpimään veteen likoamaan ja säilöntäpäivänä uuniin n. 100 asteeseen tunniksi. Tämä on toiminut hyvin eivätkä mehuni tai hilloni ole homehtuneet, vaikka käytän niissä hyvin vähän sokeria enkä mitään säilöntaaineita.

      • eikku

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!


      • potto
        eikku kirjoitti:

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.


      • Tuuli
        potto kirjoitti:

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.

        Olen viimeiset 4 vuotta säilönyt kaiken kellariin purkitettavan mahdollisimman helposti. Pesen purkit kevyesti saippuavedellä, valutan liiat vedet pois ja laitan uuniin 10min 100astetta kannet samalla tavalla. Kuumiin purkkeihin sitten vielä kuuma jo vähän jäähtynyt hillo ja uunista kuuma purkin kansi. Juuri eilen hain kellarista viimeisen purkin mansikkahilloa viimevuodelta eikä tuo homeessa ole.


    • Kurkku herkuttelija

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!!Mukavaa syksyä kaikille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      113
      2943
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      23
      2369
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2006
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1368
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      251
      1057
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1044
    10. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    Aihe