Säilöntäpurkkien puhdistus??

Kurkku herkuttelija:)

Kuulin ohimennen vähän aikaa sitten että lasiset purkit pitäisi puhdistaa ihan perusteellisesti ennen säilömistä, Esim. uunissa polttaa. Onko jollakin hyvää neuvoa ja vinkkiä nopeasta ja hyvästä puhdistus tavasta lasisille purkeille? Olisi jälleen aika laittaa kurkut tulemaan.

10

16168

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiril

      Kiehuvassa vedessä voi myös käsitellä, niin ei jää pöpöjä. Säilyvät pidempään, eikä tule makuhaittoja. Operaatio vähän ennen täyttämistä.

      • lyhyt kaava:

        Pikän kaavan mukaan: liota lasipurkkeja yön yli puhtaassa huoneenlämpäisessä vedessä jotta bakteerit heräävät. Pyörittele sanomalehteä purkkien ympärille ja laita uuniin 100C. Anna olla 10 minuuttia ainakin. Keitä kannet. Purkita kuumiin purkkeihin kuuma aine, hillö ym.

        Lyhyt kaava: Liota purkkeja ja kansia säilöntätablettiliemessä. Kuumenna nopeasti esim kuumalla vedellä etteivät purkit halkea täytettäessä. Säilöntätabletteja saa mm. apteekista.


      • NYKYAIKAA

        PESEN PURKIT JA KANNET NORMAALISTI ASTIANPESUKONEESSA. HUUHTELEN PURKIT KUUMALLA (KIEHUVA) VEDELLÄ ENNEN KUUMAN HILLON LAITTAMISTA. KÄYTÄN VÄLILLÄ HUUHDELLESSA ATAMONIA, (JOS ON)
        KÄYTÄN SÄILÖNTÄAINEITA.
        SOSEISSA HILLOSOKERIA
        PAKASTIMESSA TUOTTEET SÄILYVÄT ILMAN LISÄAINEITA.


    • vaivatonta

      Olen laittanut kuivat pestyt purkit kylmään uuniin ja sitten uuni noin 100 asteeseen tai vähän yli. En ole katsonut aikaa mutta noin puoli tuntia varmaan ja sieltä täytän kuumat purkit kuumalla hillolla kun hillo on valmista. Kannet olen kiehauttanut sillä välin pelkässä vedessä. Kun kuuma purkki täytetään kuumalla hillolla ja kansi kiinni siitä tulee ilmatiivis. Tähän käy Pilttipurkitkin vaikka niissä ei ole kierteitä. On säilynyt mulla ainakin hyvin.

      • malli

        on ollut käytössäni jo ainakin 20 vuotta. Aina on tuotteet säilyneet, lieneekö asiaan vaikuttanut myös hyvä kellari!
        Tiskaan tarvittavat pullot, purnukat ja kannet normaalina tiskinä. Annan kuivaa kuivauskaapissa.
        Hillot laitan kuumana purkkiin..kansi päälle ja PURKKI NURINPÄIN pyyhkeen päälle.Kuuma tuote desinfioi kannen. Nostan purkin pystyasentoon noin ½ tunnin päästä. Näin toimin kaikille säilöttäville, joissa on kuuma neste.
        Pullot säilytän kyljellään..ei pääse pöpöt korkista sisään!
        Monella tuttavallani on joka syksy palovammoja käsissä,kun ovat "leikkineet" turhaan kuuman uunin kanssa.
        säilöntä=helppoa ja mukavaa :))


    • Liisa

      Olen vuosikaudet käsitellyt purkit ja pullot siten, että panen ne edellisenä iltana lämpimään veteen likoamaan ja säilöntäpäivänä uuniin n. 100 asteeseen tunniksi. Tämä on toiminut hyvin eivätkä mehuni tai hilloni ole homehtuneet, vaikka käytän niissä hyvin vähän sokeria enkä mitään säilöntaaineita.

      • eikku

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!


      • potto
        eikku kirjoitti:

        Uuni on 100% varma tapa eikä lasipurkit tai pullot
        tarvi olla kauan. Kierrä sanomalehden sivu ympärille, ei sormet pala!!

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.


      • Tuuli
        potto kirjoitti:

        kun rupeat säilömään olisi hyvä että teet hillot samaan aikaan kun rupeat purkittamaan, kylmä hillo ei niin hygieenistä, ja uunissa purkit reilu 50 celciukseen vaikka tunniksi ja purkkien kannet pitää kiehauttaa kuumassa vedessä.

        Olen viimeiset 4 vuotta säilönyt kaiken kellariin purkitettavan mahdollisimman helposti. Pesen purkit kevyesti saippuavedellä, valutan liiat vedet pois ja laitan uuniin 10min 100astetta kannet samalla tavalla. Kuumiin purkkeihin sitten vielä kuuma jo vähän jäähtynyt hillo ja uunista kuuma purkin kansi. Juuri eilen hain kellarista viimeisen purkin mansikkahilloa viimevuodelta eikä tuo homeessa ole.


    • Kurkku herkuttelija

      Kiitos paljon hyvistä vinkeistä!!Mukavaa syksyä kaikille :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä elukkaa kaivattusi

      muistuttaa? Vastaan ite myöhemmin. Miehelt.
      Ikävä
      65
      4180
    2. Haleja ja pusuja

      Päivääsi kulta 🤗🤗💋❤️❤️❤️ kaipaan sinua Tänäänkin.. Miksikäs se tästä muuttuisi kun näin kauan jatkunut 🥺
      Ikävä
      46
      3969
    3. Onko mukava nähdä minua töissä?

      Onko mukava nähdä minua töissä vai ei? Itse ainakin haluan nähdä sinut 🤭
      Työpaikkaromanssit
      36
      3472
    4. Oi mun haniseni

      Mul on ihan törkee ikävä sua. En jaksais tätä enää. Oon odottanut niin kauan, mutta vielä pitää sitä tehdä. Tekis mieli
      Ikävä
      16
      2883
    5. Hei rakas sinä

      Vaikka käyn täällä vähemmän, niin ikäväni on pahempaa. Pelkään että olen ihan hukassa😔 mitä sinä ajattelet? naiselle
      Tunteet
      34
      2719
    6. En kirjoita sulle tänne

      Enään nainen. Olen kyllä kiltisti enkä ala mihinkään kuin tosirakkaudesta. Kanssasi sitten jos se on mahdollista ja pidä
      Ikävä
      14
      2522
    7. Kyllä mulla on sua ikävä

      Teen muita juttuja, mutta kannan sua mielessäni mukana. Oot ensimmäinen ajatus aamulla ja viimeinen illalla. Välissä läm
      Ikävä
      10
      2124
    8. IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä.

      IS:n tiedot: Toni Immonen irtisanottiin MTV:ltä Toni Immonen työskenteli pitkään MTV:llä. IS uutisoi torstaina Toni Imm
      Maailman menoa
      12
      1216
    9. Nainen, tunnusta että olet varattu ja tyytymätön suhteeseesi

      Ja siksi pyörit täällä ikävä palstalla etsien sitä jotain jota elämääsi kaipaat. ehkäpä olet hieman surullinen, koska ta
      Ikävä
      145
      1157
    10. Mitä ajattelet

      Mies minusta tänään?
      Ikävä
      80
      1006
    Aihe