Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

juustomakaroni

aikamiespoika

oeln kuullut että yhdysvalloissa yksi suosikki ruuista on juustomakaroni.

haluaisin kokeilla juustomakaronia, mutta sisältääkö maroni jo valmiiksi juuston vai onko se lisättävä erikseen makaronien sekaan(yhdysvalloissa ei tunneta makaronilatikkoa)

20

19813

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ...

      Minulla oli vuosia sitten jenkkiläinen kämppis jolta utelin tämän ruoan reseptiä (oli muakin vaivannut tosi kauan), elikkä seuraavassa erittäin helppo resepti:

      1. Keitä haluamasi määrä tavallista makaroonia. Valuta ja huuhtele.
      2. Raasta haluamaasi juustoa reilusti, makuasia ihan miten juustomaista ruoasta haluat (emmental/kermajuusto/cheddar, ihan mistä tykkäät..)
      3. Laita kattilaan keitetyt makaroonit, juustoraaste, kunnon loraus maitoa, nokare voita/margariiniä, maun mukaan mustaapippuria
      4. Kuumenna seosta ja sekoittele AHKERASTI että juusto sulaa ja levittäytyy tasaisesti
      5. Keittele ja sekoittele niin kauan kun näyttää kivalta syötäväksi :)

      • Kotikulinaristi

        Cheddar juusto on se oikea valinta, jos haluat todellista jenkki-styleä.
        Vinkki, osta paketti sellaisia yksittäispakattuja cheddarin siivuja. Ne sulaa helposti ja mössön "juustopitoisuutta" on helppo säätää.
        Hirveetä tavaraa, en voi koskea siihen enää kepilläkään. Taalalla sai tarjouksessa 10 pakettia ja jokaisesta söi kaksi annosta. yök!


      • ...
        Kotikulinaristi kirjoitti:

        Cheddar juusto on se oikea valinta, jos haluat todellista jenkki-styleä.
        Vinkki, osta paketti sellaisia yksittäispakattuja cheddarin siivuja. Ne sulaa helposti ja mössön "juustopitoisuutta" on helppo säätää.
        Hirveetä tavaraa, en voi koskea siihen enää kepilläkään. Taalalla sai tarjouksessa 10 pakettia ja jokaisesta söi kaksi annosta. yök!

        Cheddar on se "oikea" juusto, mutta käyttämällä esim emmentalia tulee mössöstä huomattavasti paremman makuista :) edam-juustoa ei kannata käyttää, ainakaan minun kokeilujen perusteella...


      • aikamiespoika
        ... kirjoitti:

        Cheddar on se "oikea" juusto, mutta käyttämällä esim emmentalia tulee mössöstä huomattavasti paremman makuista :) edam-juustoa ei kannata käyttää, ainakaan minun kokeilujen perusteella...

        kiitos neuvoista


      • Coco
        aikamiespoika kirjoitti:

        kiitos neuvoista

        Se on Kraft dinner.Paatikossa on makaroni joka keitetaan,pussissa on mukana juustojauhe myos sekoitetaan keitettyjen macaronien sekaan maitotipan ja voin kanssa.Hyvaa.Siihen voi sitten lisata mita vaan haluaa jos mieli tekee.Niinkuin meatloaf,kaikki kay.


      • takutagu

        oli kyllä hyvää!! lisäsäsin aromisuolaa ja pikkasen grillimaustetta...oli kyllä maukasta ja tuli joo huomattua, että sai sekoittaa AHKERASTI :)


    • ume

      Eivät amerikkalaiset macaroni&cheese-ruokaansa yleensä itse tee, vaan ostavat marketista valmiissa paketissa (kuten niin monen muunkin ruuan...). Lisätään vettä ja keitetään ja mössö on valmis. En voi todellakaan kyllä suositella, sellaista liisteriä se on. Lapset usein tykkää... sitäkin ihmettelen, ei nimittäin suomalaislapsien makuhermoihin iskenyt.

      • Syksy

        Kyllä minä alempana mainitusta iljetyksestä tykkäsin - Lapissa. Ruumiillisen työn jälkeen rasvainen ruoka maistuu hyvältä. Ja milloinkas pussiruoat olisivat kulinarismin ihmetöitä olleet. ;p


      • ???

        Jollei suomalaislapset makarooni ja juustosta tykkää, ei tykkää jenkkilapsikaan välttämättä meidän ruuista. Meidän muksuille ainakin maistuu macaroni and cheese, kuten muutkin "jenkkiherkut".


      • usa-aiti
        ??? kirjoitti:

        Jollei suomalaislapset makarooni ja juustosta tykkää, ei tykkää jenkkilapsikaan välttämättä meidän ruuista. Meidän muksuille ainakin maistuu macaroni and cheese, kuten muutkin "jenkkiherkut".

        Oma mukeroni tykkaa molempien maiden mauista.
        Taalla kotona tulee joskus laitettua tuota paketti mac&cheese tosin siita juustopaketista joka tulee laatikossa riittaa kolmeen annokseen valmista ruokaa. Sopii muuten ihan hyvin myos tumman pastan/makaronin kanssa laitettavaksi. Itelleni mac'n cheese ei maistu, kerran kokeilin ja toista kertaa tuskin tulee.
        Suomalaisperaisista ruoista poika sitten tykkaa kaalilaatikosta/padasta/keitosta. Janssoninkiusaus menee iloisesti puolukkahillon kanssa.
        Hyva syomaan- aitinsa iloksi :-)


    • Syksy

      Lapissa kesiä viettäneenä tulee lähinnä noista resepteistä mieleen kultakenttien mössöruoka iljetys. Makaronia, sikanautaa paloina ja sulatejuustoa ja mausteita sekaan. Kyllähän sitä syö kun on päivän tehnyt töitä ulkona, mutta en kyllä kotona tekisi kun parempaakin saa.

    • cheesemacaroni

      juustomakaronipaketin mukana tulee juustojauhe seos joka lisätään makaronien joukkoon makaronien keittämisen jälkeen :)

      • Mac Daddy

        Saako Suomesta juustomakaroonia valmispakkauksista? Ihastuin tähän ruokaan Jenkeissä ja sain juuri pari pakettia tuliaisena mutta eihän ne kaun kestä :(


      • vain munamakaroonia

      • ainakin tilata

    • Eija liha- ja ruokam

      etsin vaihtelua omaan perusreseptiini.. joten vastaus tulee myöhään.
      Keitä makaroni juuri ja juuri kypsäksi.
      Makaronin kiehuessa valmista maitokastike.
      ( ½ pussille makaronia )
      50 g voita
      3/4 dl vehnäjauhoja
      6-8 dl maitoa
      hiven muskottipähkinää jauhettuna
      hiven suolaa (ja pippuria )
      150 g juustoraastetta
      eli sulata ensin voi, anna kuohahtaa, lisää jauhot, älä ruskista, keitä pari minuuttia, lisää mikrossa lämmitettyä maitoa pikkuhiljaa sekoittaen, keitä vähintään 5 min. ( vehnäjauhojen maku tuntuu muuten läpi ) huolella sekoitellen. Mausta ja lisää juustoraaste.Sekoita huolella.
      Onnistuu kyllä teräskattilassakin jos sekoittelee huolella, teflonia monet kuitenkin käyttävät.
      Kaada juustokastike kypsien makaronien päälle ja sekoita huolella.
      Tälläisenään jo valmista tarjottavaksi, toki voit laittaa vielä hetkeksi uuniin gratinoitumaan ( lisää pinnalle hieman juustoraastetta )
      Tätä voi myös jalostaa laittamalla päälle tomaattia tai itsemurskattua tomaattia ja siihen päälle juustoraastetta, uunissa vielä noin 20 min.
      Voit koristella persiljalla halutessasi, eli sekoita silputtua persiljaa mukaan.
      En ole koskaan valmistanut noista jauhepusseista, mutta tyttäreni niitä tuo jenkeistä ja metsässä syö, äidin tekemä kuitenkin kuulemma 100% parempaa.
      Menee meidän muksuille, kuten kaikki kunnon raaka-aineista rakkaudella laitettu ruoka, oli ruoan alkuperä mistä tahansa. Mausteiden syvyyttä säädän lasten mukaan.

      • E liha- ja ruokamest

        korjaus äskeiseen..
        ½ dl vehnäjauhoja

        näin sitä käy kun kirjoittaessaan samalla neuvoo toista ruoanlaitossa :)
        .. hieman eri ruoka


    • valkokastike
    • juustopäällikkö

      tota mitä suomessa myydään yksittäispakattuna nimikkeellä cheddar. Niin se ei ole mitään cheddaria vaan se tunnetaan rapakon tuolla puolen nimellä american cheese. Cheddar joka taas tulee briteistä on kovaa juustoa, ei yhtä kovaa kuin esim. parmesaani mutta huomattomasti kovempaa mitä meillä myyddän marketeissa cheddarina. Stocmannin hekusta sai aikoinaan todella hyvää whiskeycheddaria mutta sen maahantuonti lopetettiin vähäisen kysynnän vuoksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1410
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      60
      1317
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1201
    Aihe