Hei iloiset kanssaihmiset =)
Antakaahan paljon kommentteja seuraavaan dilemmaan: Kumpi on rasvaisempaa kasvispiirakka vai pizza?
Ja Kasvispiiraaseen tulee pakastekasviksia, kaupan piirakkataikinaa, 5% ruokakermaa hiukan, kevyttä juustoa hieman ja 3% fetajuustoa. AInoasttaan tuosta piirakasta tekee rasvaisen se pohja jossa yli 20% rasvaa =P
Ja toinen vaihtoehto olisi sitten pizzeriasta tilaama pizza...
Tällä dilemmalla tähtään siihen, että mikäli syön tuota herkkuani kasvispiirakkaa niin onko se edes yhtään parempi/kevyempi valinta kuin valmispizzat??? Olisin kiitollinen vastauksesta!
Iloista loppukesää!!!
Kasvispiirakka!
9
12200
Vastaukset
- luulisin,että
tuo kasvispiirakka olisi kevyempi kuin pizza,erityisesti tilattu pizza tuppaa olemaan melkoinen kaloripommi, ja harvennin tai siis ainakaan minä, siitä jättää puolet syömättä, samoin tietysti on pakastepizzoje kohdalla. Hyviä ovat ja pakko on sitten syödä koko lätty. Kallistuisin piirakan puoleen, mutta maltatko tosiaan syödä siitä vain palan..?
- painonvartijoiden
piirakkapohjaresepti, jossa on vaan 25g margariinia. Kun margariinista vain osa (oliko 60%) on rasvaa, on tosi vähärasvainen. 5% kermavalmisteella ja raejuustolla saa taatusti vähärasvaisen täytteen.
Jos vakmistaa pizzan itse, voi samantapaisilla valinnoilla vähentää rasvan määrän pieneksi. Tuplajuustot kannattaa unohtaa. - typy
painonvartijoiden kirjoitti:
piirakkapohjaresepti, jossa on vaan 25g margariinia. Kun margariinista vain osa (oliko 60%) on rasvaa, on tosi vähärasvainen. 5% kermavalmisteella ja raejuustolla saa taatusti vähärasvaisen täytteen.
Jos vakmistaa pizzan itse, voi samantapaisilla valinnoilla vähentää rasvan määrän pieneksi. Tuplajuustot kannattaa unohtaa.Kiitos vastauksista!
Olisiko teillä kenties ohjetta miten valmistaa itse tuo kevyehkö piirakkataikina? Olen itse aika puuropeukalo keittiössä mutta eiköhän hyvillä ohjeilla saada aikaan ;)
Tuppaa piirakkaakin menemään enemmän kuin yksi pala! Siis kun sitä syö päivälliseksi.
Tietääkö kukaan kenties miten paljon pizzerian pizzoissa on noin suurinpiirtein rasvaa% ja kaloreita kcal? Esim.Americanossa tai jossain muussa...
Kiitos =) - pizzojen energiasisältöjä
typy kirjoitti:
Kiitos vastauksista!
Olisiko teillä kenties ohjetta miten valmistaa itse tuo kevyehkö piirakkataikina? Olen itse aika puuropeukalo keittiössä mutta eiköhän hyvillä ohjeilla saada aikaan ;)
Tuppaa piirakkaakin menemään enemmän kuin yksi pala! Siis kun sitä syö päivälliseksi.
Tietääkö kukaan kenties miten paljon pizzerian pizzoissa on noin suurinpiirtein rasvaa% ja kaloreita kcal? Esim.Americanossa tai jossain muussa...
Kiitos =)tämä on kotipizzasta mutta on varmasti suuntaa antava
http://www.kotipizza.fi/Default.aspx?id=331732
per 100g siis - tää per kappale
pizzojen energiasisältöjä kirjoitti:
tämä on kotipizzasta mutta on varmasti suuntaa antava
http://www.kotipizza.fi/Default.aspx?id=331732
per 100g siisSiis onhan tuo per 100 g ihan hyvä, mutta kukapa muistaa pizzan painoa miettiessään esim. kokonaisen tai puolikkaan sisältämää kokonaisenergia ym. -määriä. Eli parempi olisi tämä per kokonainen pizza (kun sekin kerran löytyy):
http://www.kotipizza.fi/Default.aspx?id=325859 - ?????
tää per kappale kirjoitti:
Siis onhan tuo per 100 g ihan hyvä, mutta kukapa muistaa pizzan painoa miettiessään esim. kokonaisen tai puolikkaan sisältämää kokonaisenergia ym. -määriä. Eli parempi olisi tämä per kokonainen pizza (kun sekin kerran löytyy):
http://www.kotipizza.fi/Default.aspx?id=325859tota voi verrata joka mestan pizzoihin, kuka helvetti nyt kotipizzassa käy?
- kotiköksä
typy kirjoitti:
Kiitos vastauksista!
Olisiko teillä kenties ohjetta miten valmistaa itse tuo kevyehkö piirakkataikina? Olen itse aika puuropeukalo keittiössä mutta eiköhän hyvillä ohjeilla saada aikaan ;)
Tuppaa piirakkaakin menemään enemmän kuin yksi pala! Siis kun sitä syö päivälliseksi.
Tietääkö kukaan kenties miten paljon pizzerian pizzoissa on noin suurinpiirtein rasvaa% ja kaloreita kcal? Esim.Americanossa tai jossain muussa...
Kiitos =)Painonvartijoiden keittokirjoista löytää hyviä keveitä reseptejä. Se kaupan valmis piirakkataikina on aika raskasta. Tässä yksi taatusti onnistuva ohje.
Piirakkataikina
===============
tölkki maitorahkaa
75 g margariinia (korkeintaan 40% rasvaa)
3 dl vehnäjauhoja
Rahka ja rasva sekoitetaan ja jauhot nypitään taikinaan. Taikinasta riittää todella mainiosti tavalliseen piirakkavuokaan ja reunoillekin ihan hyvin. Laitan jauhoista yleensä kolmanneksen tai puolet grahamjauhoja, tulee parempaa. Täytteen kasvikset (mielellään esikypsennetyt) sitten voi keksiä ihan itse, munamaidon lisäksi (2 dl maitoa, 2 munaa) voi laittaa kevytjuustoraastetta, jos raaskii. Piirakkaa paistetaan 175 asteessa n. 45 minuuttia, täytteen määrä ja pohjan paksuus määrää, milloin valmista. Mulla on tapana paistaa uunissa pohjaa samalla kun valmistan täytettä, sellaisen vartin tai yli, niin varmasti onnistaa. - maikki345
kotiköksä kirjoitti:
Painonvartijoiden keittokirjoista löytää hyviä keveitä reseptejä. Se kaupan valmis piirakkataikina on aika raskasta. Tässä yksi taatusti onnistuva ohje.
Piirakkataikina
===============
tölkki maitorahkaa
75 g margariinia (korkeintaan 40% rasvaa)
3 dl vehnäjauhoja
Rahka ja rasva sekoitetaan ja jauhot nypitään taikinaan. Taikinasta riittää todella mainiosti tavalliseen piirakkavuokaan ja reunoillekin ihan hyvin. Laitan jauhoista yleensä kolmanneksen tai puolet grahamjauhoja, tulee parempaa. Täytteen kasvikset (mielellään esikypsennetyt) sitten voi keksiä ihan itse, munamaidon lisäksi (2 dl maitoa, 2 munaa) voi laittaa kevytjuustoraastetta, jos raaskii. Piirakkaa paistetaan 175 asteessa n. 45 minuuttia, täytteen määrä ja pohjan paksuus määrää, milloin valmista. Mulla on tapana paistaa uunissa pohjaa samalla kun valmistan täytettä, sellaisen vartin tai yli, niin varmasti onnistaa.http://www.kymppi-maukkaat.fi/index.php/tuotteet/kotitaloudet/-pakasteleivonta
- kaloriina
En ostaisi kaupan valmistaikinoita. Itse teen pizzaa niin, että taikinaan tulee vain noin ruokalusikallinen öljyä ja vehnäjauhojakin vähennän, teen siis vähemmän taikinaa, mutta pistän hiivaa ohjeen mukaan. Sitten levitän taikinan tosi ohuesti pellille.
Täytteenä herkkusientä, tonnikalaa ja tomaattia.
Juustona raejuusto ja parmesan, joka on niin vahvaa, ettei tarvii paljon!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991