Voiko pullataikinaa tehdä ilman hiivaa? Tulee vähän väliä käyneen hajuisia, pistävän makuisia ja mahan kipeäksi tekeviä pullia, kun käyttää hiivaa. :/
Hiivaton pullaresepti haussa
11
9103
Vastaukset
- kotikokki..
kuinka paljon käytät sitä hiivaa? liikaa? itse laitan kaksi pussia kuivahiivaa puolen litran taikinaan ja aina maistuu pulla hyvälle, ei haise hiiva, ei ole pistävä maku..
- Katriska
Annatko taikinan kohota kahdesti? Siis ensin kulhossa ja sitten pullina tms? =)
- edes...
pullaan viittaava ohje on Kaardemummapikapullien ohje. Ja tosiaankin ne ovat ennemminkin muffinsseja, joissa on kaardemummaa mukana. Todella hyviä, mutteivät kyllä pullamaisia.
- pikapullaosastosta
löytyy sellaiset ohjeet. Leivinjauhekin jää helposti maustamaan leivonnaista antaen ktkerää jälkimakua...
Kyllä aito pulla on poikaa!
- Jenny
Voihan sitä ihan hyvinkin tehdä... jos käyttää hiivaa niin kannattaa muistaa se että mitä enemmän käytät nestettä niin hiivan määrää kannattaa vähentää.. esim itse käytän 1 litraan 2 tuorehiivapalaa ja 1,5 l litraan saman.. 2litran taikinaan 3palaa..
se kitkeryys johtuu mun mielestä ihan siitä että kuinka paljon käyttää sokeria.. hiiva tarttee toimiakseen lämpöä ja ns energiaa.. - sari
myllynparas-sivulla on pikapullaohje, joka on tehty leivinjauheen avulla
- löytyy
100g voita/margariinia 1½ dl sokeria 2 tl kardemummaa 1 muna 2 dl kermaviilia TAI ranskankermaa 4 dl vehnäjauhoja § tl suolaa 3 tl leivinjauhetta pinnalle raesokeria Vatkaa pehmeä rasva, sokeri ja kardemumma kevyeksi vaahdoksi. Lisää kananmuna samalla vatkaten. Lisää kermaviili ja jauhot. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Tee pellille kahden lusikan avulla nokareita, ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa keskitasolla 10-15 min.
- dcadscad
saisinko kysyä miksi ranskankermaa tai kermisviilistä? Kuulostaa hyvälle. koklitaanpa. :)
- maren_que
dcadscad kirjoitti:
saisinko kysyä miksi ranskankermaa tai kermisviilistä? Kuulostaa hyvälle. koklitaanpa. :)
Tää on yks mun suosikki ohjeista, helppo, nopea, ja tulee pullamainen rakenne tohon taikinaan.. Bongannu oon 4 vuodenaikaa kalenterista Valion..
Pikapulla
1 muna
1 1/2 dl sokeria
1 prk maustettua rahkaa tai tuorejuustoa, esim. valion maustetut rahkat, ite oon käyttäny niistä Vaniljaa
1 dl juokseva rasvasekoite, oon käyttäny Floran vihreetä Culinessea
1 dl Kaurahiutaleita
2-3 dl Vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhe
1/2 dl maitoa
Pinnalle: Marjoja esim puolukkaa, mustikkaa tai kanelia, sokeria, omenalohkoja tms..
sekoita muna ja sokeri kulhossa puuhaarukalla, lisää rahka, culinesse, maito sekä yhdistetyt kuivat aineet, SEKOITA NOPEASTI tasaiseksi, ettei sitkisty. Kaada taikina piirakka vuokaan, ja lisää päälle haluamasi päälliset.
Paisto 200 astetta 20 minsaa.
Tätä tein useasti kesällä, esim. raparperista, ja taikinaan laitoin vanijarahkaa, ja nyt syksyllä on ihanaa kun miksaa omena-kanelirahkan ja laittaa päälle omppoja.
- Taatuxyz
Eiks löydy yhtään resptiä josta vois alkaa kehitellä?
Leivinjauhe on varsinainen myrkky elimistölle,
Fosforia lisäaine 450 tulee joka tuutista,lihat leikkeleet , einekset ym. ym.
Sillä on liian helppo tehdä kuohkeita leivonnaisia ja parantaa lihavalmisteita.
Kannattaa vältäää aina kun mahdollista munuaisten turhaa kuormitusta.
Mutta se lisäaineeton ja hiivaton pullan etsiminen jatkuu ...
Tate- Juuri..
taikinajuuri? Juuri kun kuplii niin ei siinä nostatusainetta tarvita.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1472467
- 1761694
- 921588
- 691533
- 79914
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6895- 68861
- 59825
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152745