Evilä häpäisi Suomen lipun

J_Julistaja

Silmät olivat pullistua päästäni katsellessani eilen televisiosta MM-yleisurheilua. Hypättyään pronssille Tommi Evilä alkoi riepottaa Suomen lippua kuin jotakin virttynyttä pyyhettä harteillaan. Sitten hän keksi sitoa lipun kulmistaan harteilleen ikään kuin viitaksi!

Todella törkeätä käytöstä tältä pitkätukkaiselta urheilijalta. Saa nähdä tuleeko vielä haaste raastupaan lipun halventamisesta, joka on Suomessa rikos.

30

5457

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 999

      tuota samaa paskaa jota sai jo eilen täältä lukee. keksi jotain muuta välillä juntti!

    • ...

      En ymmärrä, miten voit edes ajatella tuollein. :D:D Katsoisit peiliin.

    • lol

      Toi sun kirjotus on iha typerä

    • Vihtori

      On tietenkin totta, että toiminta täyttää teknisesti lipun häpäisyn tunnusmerkit. Toisaalta Suomen lippu on häpäisty jo poliitikkojemme ja vallanpitäjien toimesta paljon raaemmin.

      Kysymys on nähdäkseni enemmän asenteesta ja tarkoituksesta. Emilä halusi osoittaa olevansa ylpeä suomalaisuudestaan ja kietoitui sen vuoksi Suomen lippuun. Hänen tarkoitus oli kunnioittaa lippua, eikä häväistä.

      Emilän taustaa vasten tarkasteltuna kysymys ei ollut lipun häpäisystä.

    • Vaikka en olekaan isänmaallinen suomalainen, niin siitä huolimatta olin riemuissani tuosta Evilän pronssimitalista.

      Turha sinun on alkaa tehdä taas liian suuria numeroita tuollaisista turhista pikkuasioista, samalla tavalla ne muutkin urheilijat roikottavat maansa lippua mitalista riemuitessaan. Joten Evilä ei ollut tässä tapauksessa mikään poikkeustapaus jonka takia ääri-isänmaallisten kannattaisi menettää yöunensa.

      Mainitset tuossa vielä sen että Evilä on pitkätukkainen urheilija, joten et oikein taida hyväksyä sitä että suomalaisella miehellä voi olla myös pitkä letti. Koska sinun mielestäsi kaikkien miesten pitäisi olla aina mahdollisimman sotilaallisen näköisiä ja mielellään kaljupäisiä.

      Pitkätukkaisena sanon sinulle sen että kaikkien ei todellakaan tarvitse olla sinun näköisiäsi kaljupäisiä uusnatseja.

      • Evilä esiintyi

        kisojen silmiinpistävimpänä isänmaallisena. En halua katsella moista isänmaankiihkoilua ja laitoin telkan kiinni.


      • Erkki Senkki
        Evilä esiintyi kirjoitti:

        kisojen silmiinpistävimpänä isänmaallisena. En halua katsella moista isänmaankiihkoilua ja laitoin telkan kiinni.

        Tietysti on hankala tulkita mitä Evilä juuri sillä hetkellä ajatteli, mutta minusta tuo oli pikemminkin symbolinen "voiton" juoksu. Arvokisoissa voiton symbolina toimii Suomen lippu, enkä pidä sen liehuttamista erityistä isänmaallisuutta osoittavana toimenpiteenä, vaan puhtaasti voiton eleenä (Evilä VOITTI prossia).


    • töpö

      Katsoitteko Tommia Takaaa eilen, kun lippu oli harteilla? Kyllä nostatti suomi pojun fiilistä saatu pronssi. Tommista lyödään nyt ritari. Edellisen kirjoitus on provo ihan selkeesti.

    • Vanitas vanitatum

      Monen muunkin maan lippu häpäistiin samalla tavalla.
      Ruotsinkin oikein useamman kerran.
      Ei tule haastetta. Kukaan syytäjä ei ole NIIN tyhmä.

      • J_Julistaja

        Monissa muissa maissa lipun kohtelusta ei ole säädetty vastaavia lakeja kuin Suomessa. Esimerkiksi Yhdysvaltain lipusta saa tehdä vaikkapa vaatteita, siniristilipusta sen sijaan ei.


      • ja marjat
        J_Julistaja kirjoitti:

        Monissa muissa maissa lipun kohtelusta ei ole säädetty vastaavia lakeja kuin Suomessa. Esimerkiksi Yhdysvaltain lipusta saa tehdä vaikkapa vaatteita, siniristilipusta sen sijaan ei.

        Lyödäänkö vetoa, että saa?


      • Vanitas vanitatum
        J_Julistaja kirjoitti:

        Monissa muissa maissa lipun kohtelusta ei ole säädetty vastaavia lakeja kuin Suomessa. Esimerkiksi Yhdysvaltain lipusta saa tehdä vaikkapa vaatteita, siniristilipusta sen sijaan ei.

        Muutenhan esimerkiksi Yhdysvaltain viranomaiset joutuisivat raahaamaan puoli Lähi-Itää oikeuden eteen Stars&Stripesin polttelusta TV-kameroiden edessä. Sieltäkin maasta varmasti löytyisi kaltaisiasi lainkuuliaisia ihmisiä, jotka säädöksiin nojaten vaatisivat tuomiolle lipunhäpäisijät.
        Minusta oli hienoa, että Evilä näytti miten kaunis lippu meillä on.


    • Erkki Senkki

      Lipulla on vain symbolista arvoa, ja niinpä lipun voi häpäistä vain toimimalla tarkoituksen mukaisesti häpäisy mielessään. Evilä ei tehnyt näin vaan, hän nimenomaan toimi Suomen lippua kunnioittaen, koska ylipäätään tarttui siihen ja liehutti sitä. Kyseessä on rituaali, jonka kaikkien maiden urheilijat tekevät. Niinpä on aika hankala pitää tekoa myöskään erityistä isänmaallisuutta osoittavana, vaan puhtaasti symbolisena "voiton" eleenä (voittihan Evilä pronssia).

      • dsfdfsfsd

        .. jos katsoitte lähetystä evilä näytti sormellaan tekstiä paidassaan,, FINLAND.. jos hän olisi OIKEASTI halunut häpäistä lipun hän olisi viskannut sen maahan ja polkenut päälle.

        herätkää pahvit!


    • Apina

      Mies on maailman kolmanneks paras urheilija pituushypyssä ja suomen ainoa onnistuja joten anna miehen juhlia perkele

      • töpö

        Kyl pitää juhlia, mut se voitto on vaan Tommin. Me hiihdetään peräs.


    • Minäviil

      On se ansainnukkin! Taas tollasii herkkiksii paikalla xD

      • jjhhfk

        on kyllä tehty jo kauan sitten suomen "päättäjien" puolesta.
        js joku sen on tehnyt niin ne,sikä todellakaan tommi evilä.voikun ihmiset olisivat edes joskus tyytyväisiä johonkin,mutta ei. aina löytyy jotain ja jos ei löydy niin se repästään jostain naurettavasta jutusta,kuten tämä.


    • C+2

      Provoilijat ovat vallanneet tämän foorumin

      • Vanitas vanitatum

        Kertoisitko joku, mitä pahaa on provossa? Aina, kun joku ottaa kantaa rajummin, syytetään provoilusta. Provosoimalla muita saa aikaan keskustelua. Muut ärsyyntyvät ja vastaavat kommenteillaan.
        Pitäisikö kaiken olla jees jees-meininkiä?


      • sasdds

        hehän haluavat vain saada vain huomiota ja erottua yleisestä oikeasta isänmaallisesta mielipiteestä.. hankkikaa elämä provot


    • tapa ja tyyli

      ei ollut mielestäni loukkaavaa suomen lippua kohtaan, ehkä pieni yli isänmaallisuus korostui hiukan. Loppujen lopuksihan kysymys oli vain voitonjuhlasta, ei lipun häpäisystä, ainoastaan symboolisesta eleestä, toki kansalaiset voivat olla tarkkaavaisisa ja keskusteluja voidaan käydä tällaisten asioiden tiimoilta. Joku ääliöhän voi tietysti joskus häpäistä lippumme oikeastikin.

      • vedätys

        oli hyväksyttävissä joten sönkötys pois ja nautitaan kenties suomen ainoasta mitallista MM-kisoissa 2005 helsinki.


    • riepottamista vain provosoidaan liikaa, minusta tällainen enemmänkin isänmaallinen teko, mitalin(pronssin) kunniaksihan Tommi siniristilippua kantoi, ihan voitoneleenä. Niinhän kaikkien muiden maiden edustajatkin tekevät, voiton kunniaksi, eivätkä hekään lippua häpäise, olisit ennemmin mielissäsi siitä, kuin juuttuisit sivuseikkaan; että Tommi pystyi siihen mihin yksikään toinen SUOMALAINEN,,,, ei näissä kisoissa ole yltänyt.

      • dsdf

        molemmissa yhdistyy kansakunnan voitontahto. ja ilman sitä ei voi voittaa. sitten on näitä provosoijia ja kaikkien vihaajia jotka myy vaikka äitinsä jotta itse selviäisi..

        sama on havaittavissa tämänkin palstan kirjoituksissa ,, onneksi on enemmistö isänmaallisia ja siinä unohtuu kateus ja kuoppikunnat sun muut katkeruudet ja puhalletaan yhteenhiileen samoin erottuu myös takinkääntäjät ja epäisänmaalliset itsekeskeiset raukat


    • Haavi Paavikko

      Paavo Haavikkoa mukaillen: "Parodia on mahdotonta, koska hän (J. Julistaja) tekee sen itse". Elikkä tyyppi on syyntakeeton pelle, joka ei edes tajua omaa tollouttaan.

    • jari.t

      älä valita...Evilä pelasti Suomen urheilun maineen...tuskin kukaan miettii miten se lippua kanto...kaikkien pitäis olla ilosii sen puolest...toi on just tota et kaikest pitää keksii jotain valittamista...

      • yleisurheilufani

        Hieno näky miljardeille katsojille ympäri maailmaa. Isäntämaastakin löytyy huippuja.Hyvä Tommi!


    • toriop

      Suomen lippua ei saa häpäistä, olen samaa mieltä. Mutta mielestäni Tommi Evilä kohteli lippuamme suurella kunnioituksella MM-kisoissa. Lipun heiluttelu ja "viitaksi" sitominen olivat hieno juttu! Mahtavaa, että nuori suomalainen urheilija muistaa onnistumisensa hetkellä kotimaansa ja osoittaa kiitollisuuttaan Suomelle ja sen lipulle.

      Mikä sen ylväämpi käyttötarkoitus lipullemme (kun nykypäivänä sotasankaritkin ovat vähiin käyneet) kuin voitokkaan urheilijan "kruununa" toimiminen. Lippu kohottaa urheilijan kunniaa ja urheilija lipun. Kyllä siinä kansallistunne vain nousee, kun näkee nuoria urheilusankareita Suomen urheilumainetta (ja muutakin mainetta) kohottamassa.

      Suomen lippu ei ole mielestäni vain kuolleiden kunniaksi liehumaan tarkoitettu, vaan myös elävien! Kotimaamme kuuluu olla meille läheinen, joten miksei sen lippukin kuuluisi elämämme merkkihetkiin?

      Evilä teki vain kunniaa Suomelle kantamalla lippua harteillaan elämänsä ja suomalaisen urheilun huippuhetkellä.

      Pullistele sinä vain silmiäsi, mutta minä katselen vastedeskin silmät kyynelissä, kun suomalainen urheilija onnistuu ja muistaa siinä huumassaan vielä kotimaansakin!

      • EVILÄ

        ISÄNMAAN LIPPUMME ON HÄVÄISTY!

        Evilä HÄPEE!

        Jos lippu häväistään teknisesti, se on silloin häväisty. Vitun eviläävä, älä tee tuota toiste.
        Äläkä koske siihe liipuuun enää.
        Pössi!


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1500
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1257
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1217
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1156
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1014
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      82
      823
    7. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      755
    8. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      752
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      377
      731
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      686
    Aihe