Olisiko jollain tietoa miten uunissa valmistetaan purkki-kalaa?
Minulla on semmoisia lasipurkkeja joihin tulee kumitiivisteet.
Kuinka paljon kalaa ja kstiketta purkkiin laitetaan? Jätetäänkö purkki vajaaksi?
Missä uunin lämmössä kaloja pidetään ja kuinka kauan?
Onko jotain mitä tulisi ottaa huomioon säilykettä valmistaessa?
Purkkikalaa
2
1518
Vastaukset
- Nam....
Tässä olisi linkki käyppä kattomassa
http://www.lintulaakso.net/reseptipankki/resepti.php?resnumero=313- Vaihtelu virkistää
Muikkuja, silakoita, särkiä, säynäviä tai mitä tahansa "pikkukalaa". Suomusta ennen perkausta sitä vaativat.
5kg kalaa 500g ketsuppia 2,5 dl öljyä 0,5 tl
kalamaustetta 4rkl suolaa 1 nippu tilliä
Perkaa kalat,huuhdo kylmässä vedessä, leikkaa n.2-3 cm paloiksi. Sekoita ketsuppi ja öljy ja lisää hienonnettu tilli ja muut mausteet, lisää paloitellut kalat ja sekoita jälleen. Ota tarpeeksi suuri määrä tiiviisti sulkeutuvia alle litran vetoisia lasipurkkeja, pese huolellisesti ja täytä ne kalaseoksella, ei kuit. ihan täyteen, kierrä kannet kiinni ja laita pellille kylmään uuniin. Aseta lämpö 100- 110 asteeseen ja kypsytä tässä lämpötilassa 12-16 tuntia purkkien koosta riippuen. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä sitten jääkaappiin jossa ne säilyvät useita kuukausia
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1462444
- 1751681
- 921578
- 691533
- 79904
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6855- 68851
- 57802
- 61798
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes152735