Nollakeitto

hukassa.

Etsin vanhoista painonvartijoiden papereistani "nollakeiton" ohjetta, koska kesän aikana on kiloja tullut muutama. Vaan enpä löytänyt. Löydätkö sinä. Jos, niin laitatko tähän.

7

7642

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pomelo

      Tässä olis hyväks havaittu 1 pisteen keitto ohje.

      4 (400g) Perunaa
      2 Isoa porkkanaa
      150 g Palsternakkaa
      1 L Liha- tai kasvislientä
      (kuutio, jauhe tai fondi)
      Musta- tai valkopippuria
      2-3 rkl Tomaattipyreetä
      Paprikajauhetta
      200g Parsakaalia
      Oreganoa tai basilikaa.

      Tulee ihan hyvää!!!
      Jättämällä tuon potun pois, saat siitä 0 pisteen soppaa...

    • pikkupullero

      Nollan pisteen ohjeita on yllättävän paljon, löysin useamman keiton, pari wokkia ja jonkun jälkiruoankin. Jos pakottava tarve iskee, voin kyllä kirjoittaa keiton tai kahden ohjeet tännekin, mutta tässä välissä en ehdi koko reseptejä naputella.

      Muistat kai, että kaikki kaalit, porkkanat, tomaatit yms. ovat pisteettömiä, sellaisen keitonhan saa luotua ilman ohjettakin! Ja kirjastosta löytyy meiltä ainakin toista kymmentä painonvartijoiden keittokirjaa...

      • pliiis

        niitä nollapisteiden reseptejä tänne. jookos?


      • pikkupullero
        pliiis kirjoitti:

        niitä nollapisteiden reseptejä tänne. jookos?

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!


      • entäs monta?
        pikkupullero kirjoitti:

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!

        Yksi annos/0 pistettä. Entäs 4 annosta? Onko sekin 0 pistettä, vai jo enemmän? Minä en ainakaan voi syödä vain yhtä annosta mitään.


      • pikkupullero
        entäs monta? kirjoitti:

        Yksi annos/0 pistettä. Entäs 4 annosta? Onko sekin 0 pistettä, vai jo enemmän? Minä en ainakaan voi syödä vain yhtä annosta mitään.

        Siksi juuri jokaisessa ohjeessa lukee "X annosta, koko ohje Xp." Eli siis siinä on ihan koko ohjeen pisteet. Esimerkiksi "4 annosta, koko ohje 0,5p" tarkoittaa, että neljä annosta on yhteensä 0,5 pistettä.


      • Anonyymi
        pikkupullero kirjoitti:

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!

        kiitti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitään järkeä?

      Että ollaan erillään? Kummankin pää on kovilla.
      Ikävä
      119
      1712
    2. Noniin rakas

      Annetaanko pikkuhiljaa jo olla, niin ehkä säilyy vienot hymyt kohdatessa. En edelleenkään halua sulle tai kenellekään mi
      Ikävä
      99
      1548
    3. Lasten hyväksikäyttö netissä - Joka 3. nuori on saanut seksuaalisen yhteydenoton pedofiililtä

      Järkyttävää! Lapsiin kohdistuva seksuaalinen hyväksikäyttö verkossa on yhä pahempi ongelma. Ulkolinja: Lasten hyväksikäy
      Maailman menoa
      39
      1025
    4. Multa sulle

      Pyörit 24/7 mielessä, kuljet mun mukana, mielessä kyselen sun mielipiteitä, vitsailen sulle, olen sydän auki, aitona. M
      Ikävä
      29
      909
    5. Kumpi vetoaa enemmän sinuun

      Kaivatun ulkonäkö vai persoonallisuus? Ulkonäössä kasvot vai vartalo? Mikä luonteessa viehättää eniten? Mikä ulkonäössä?
      Ikävä
      38
      871
    6. Nainen, olen tutkinut sinua paljon

      Salaisuutesi ei ole minulle salaisuus. Ehkä teimme jonkinlaista vaihtokauppaa kun tutkisimme toisiamme. Meillä oli kumm
      Ikävä
      50
      836
    7. Mies, eihän sulla ole vaimoa tai naisystävää?

      Minusta tuntuu jotenkin, että olisit eronnut joskus, vaikka en edes tiedä onko se totta. Jos oletkin oikeasti edelleen s
      Ikävä
      43
      778
    8. Olet myös vähän ärsyttävä

      Tuntuu, että olet tahallaan nuin vaikeasti tavoiteltava. En tiedä kauanko jaksan tätä näin.
      Ikävä
      37
      770
    9. Okei nyt mä ymmärrän

      Olet siis noin rakastunut, se selittää. Onneksesi tunne on molemminpuolinen 😘
      Ikävä
      56
      758
    10. Onko sulla empatiakykyä?

      Etkö tajua yhtään miltä tämä tuntuu minusta? Minä ainakin yritän ymmärtää miltä sinusta voisi tuntua. En usko, että olet
      Ikävä
      37
      740
    Aihe