Nollakeitto

hukassa.

Etsin vanhoista painonvartijoiden papereistani "nollakeiton" ohjetta, koska kesän aikana on kiloja tullut muutama. Vaan enpä löytänyt. Löydätkö sinä. Jos, niin laitatko tähän.

7

7386

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pomelo

      Tässä olis hyväks havaittu 1 pisteen keitto ohje.

      4 (400g) Perunaa
      2 Isoa porkkanaa
      150 g Palsternakkaa
      1 L Liha- tai kasvislientä
      (kuutio, jauhe tai fondi)
      Musta- tai valkopippuria
      2-3 rkl Tomaattipyreetä
      Paprikajauhetta
      200g Parsakaalia
      Oreganoa tai basilikaa.

      Tulee ihan hyvää!!!
      Jättämällä tuon potun pois, saat siitä 0 pisteen soppaa...

    • pikkupullero

      Nollan pisteen ohjeita on yllättävän paljon, löysin useamman keiton, pari wokkia ja jonkun jälkiruoankin. Jos pakottava tarve iskee, voin kyllä kirjoittaa keiton tai kahden ohjeet tännekin, mutta tässä välissä en ehdi koko reseptejä naputella.

      Muistat kai, että kaikki kaalit, porkkanat, tomaatit yms. ovat pisteettömiä, sellaisen keitonhan saa luotua ilman ohjettakin! Ja kirjastosta löytyy meiltä ainakin toista kymmentä painonvartijoiden keittokirjaa...

      • pliiis

        niitä nollapisteiden reseptejä tänne. jookos?


      • pikkupullero
        pliiis kirjoitti:

        niitä nollapisteiden reseptejä tänne. jookos?

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!


      • entäs monta?
        pikkupullero kirjoitti:

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!

        Yksi annos/0 pistettä. Entäs 4 annosta? Onko sekin 0 pistettä, vai jo enemmän? Minä en ainakaan voi syödä vain yhtä annosta mitään.


      • pikkupullero
        entäs monta? kirjoitti:

        Yksi annos/0 pistettä. Entäs 4 annosta? Onko sekin 0 pistettä, vai jo enemmän? Minä en ainakaan voi syödä vain yhtä annosta mitään.

        Siksi juuri jokaisessa ohjeessa lukee "X annosta, koko ohje Xp." Eli siis siinä on ihan koko ohjeen pisteet. Esimerkiksi "4 annosta, koko ohje 0,5p" tarkoittaa, että neljä annosta on yhteensä 0,5 pistettä.


      • Anonyymi
        pikkupullero kirjoitti:

        Tässä jotain. Laitan vain keittoja, kun salaatteja osaa jokainen tehdä ja jälkiruoat eivät ole elintärkeitä. Niitäkin voi lisäillä ehkä myöhemmin. Kaikki ohjeet 0p./annos.

        HERKKUSIENIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        400 g tuoreita herkkusieniä
        2 hienonnettua sipulia
        2 murskattua valkosipulinkynttä
        1 litra kasvislientä
        1 rkl soijakastiketta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta (esim. Herbes de Provence)
        1 rkl hienonnettua tuoretta kirveliä tai persiljaa
        jauhettua mustapippuria

        Leikkaa herkkusienet viipaleiksi. Laita sienet, sipulit ja valkosipulinkynnet kattilaan liedelle, sekoittele kunnes sienistä on kaikki neste haihtunut. Lisää kasvisliemi, soija ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Mausta keitto kirvelillä/persiljalla ja pippurilla.

        HUOM! Keiton voi tehdä myös metsäsienistä, esim. suppilovahverosta. Keitosta saa myös sosekeittoa: Siivilöi sienet keitosta, soseuta monitoimikoneella/sauvasekoittimella, lisää sose ja liemi takaisin kattilaan ja kiehauta ennen tarjoilua.



        PAINONVARTIJAN KASVISKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        5 dl kasvislientä
        400 g tomaattimurskaa
        4-6 maustepippuria
        100 g lanttua kuutioina
        2 porkkanaa kuutioina
        1 sipuli tai ½ purjoa hienonnettuna
        100 g kaalia suikaleina
        Koristeluun: hienonnettua persiljaa

        Kuumenna kasvisliemi ja tomaattikeitto kiehuvaksi. Lisää maustepippurit ja kasvikset. Kypsennä pehmeiksi (noin 30 min.). Koristele persiljasilpulla tarjoile höyryävän kuumana.

        HUOM! Voi myös soseuttaa. Kokeile halutessasi myös muita kasviksia: kukkakaali, pinaatti, mukula- tai varsiselleri, kesäkurpitsa, vihreät pavut.



        GAZPACHO, 6 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 nippu kevätsipulia
        4 kypsää tomaattia
        ½ tuoretta kurkkua
        1 vihreä paprika
        1 murskattu valkosipulinkynsi
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        3 dl tomaattimehua
        3 rkl punaviinietikkaa
        1 tl sokeria
        3 dl vettä
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Koristeeksi, 1 rkl jokaista tuoreena ja hienonnettuna: punasipulia, kurkkua, paprikaa, tomaattia

        Hienonna kevätsipulit, paloittele tomaatit ja kurkut. Halkaise paprika, poista siement, paloittele. Soseuta kaikki keiton aineet koristeita lukuun ottamatta. (Jos haluat keitosta oikein sileää, puserra se kauhalla painellen siivilän läpi.) Peitä keitto ja anna jäähtyä jääkaapissa 3-4 tuntia tai seuraavaan päivään. Jaa keitto kuuteen kulhoon, koristele.
        KIRJOITTAJAN HUOMAUTUS: Ohjeessa ei keitetty soppaa missään vaiheessa, joten miksi se pitäisi jäähdyttää? Järjenkäyttö on siis sallittua =)



        TOMAATTIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0,5p.

        1 sipuli
        2 valkosipulinkynttä
        3 lehtisellerinvartta
        ½ litraa kasvislientä
        1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
        2 rkl tomaattisosetta
        1 rkl kuivattua yrttiseosta
        1 tl sokeria
        ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria
        Pinnalle: 4 rkl rasvatonta maustamatonta jogurttia

        Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Hienonna lehtisellerinvarret. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kasvikset, keitä n. 5 min. Lisää tomaattimurska, tomaattisose, yrtit ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Soseuta ja mausta maun mukaan, kuumenna tarvittaessa uudelleen. Annostele ja lisää jokaisen annoksen pinnalle 1 rkl jogurttia.



        MAUSTEINEN KURPISTAKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        750 g kuorittua, paloiteltua kurpitsaa (siemenet poistettu)
        2 sipulia hienonnettuna
        2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
        jauhetta mustapippuria
        1 tl chilihiutaleita/chilijauhetta/cayennepippuria
        2 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa/ruohosipulia

        Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää kurpitsa, sipulit ja valkosipuli. Mausta pippurilla ja chilillä. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 20-25 min kunnes kurpitsapalat ovat aivan pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella tai puserra siivilän läpi. Kuumenna keitto tarvittaessa uudelleen ja mausta persiljalla/ruohosipulilla.



        SAMETTINEN KUKKAKAALIKEITTO, 4 annosta, koko ohje 0p.

        1½ litraa kasvislientä
        1-2 (1 kg) kukkakaalia pieninä kukintoina
        1 pieni purjo renkaina tai suikaleina
        2 valkosipulinkynttä murskattuina
        jauhettua valkopippuria
        2-3 rkl hienonnettua tuoretta persiljaa, kirveliä tai ruohosipulia

        YLLÄTYS YLLÄTYS, kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi. Lisää kukkakaali ja purjot. Mausta valkosipulilla ja valkopippurilla. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. kunnes kukkakaali on aivan pehmeää. Soseuta sauvasekoittimella ja kuumenna tarvittaessa uudelleen. Mausta ruohosipulilla / persiljalla / kirvelillä.




        Tämä saa luvan riittää yhdelle illalle, toivottavasti maistuu!

        kiitti


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2785
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2310
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1906
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1167
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      961
    Aihe