Voisiko joku kertoa kuinka kanttarellit ja ylipäänsä sienet kannattaa pakastaa?Kiitos.
kanttarellien pakastaminen
3
9332
Vastaukset
- VUOKKI
Itse paistan kanttarellit valmiiksi paloiteltuna ja suolattuna ja pussitan ne valmiisiin kerta-annos pusseihin. Talvella niitä on sitten kiva lisätä jäisenä valmiiseen kastikkeeseen. Maku pysyy parempana kun antaa kanttarellien kuivua paripäivää ennen paistamista, jos kanttarelli kiehuu pitkään tulee siihen kitkerä maku. Paistettuna voi säilöä kaikki sienet mitä ei tarvitse keittää (tatit, orakkaat suppilovahverot).
- Anonyymi
Hiivaharjunmäeltä
Olen kaksikymmentä vuotta tehnyt näin. Pilkon puhdistetut sienet muovi-tai lasiastiaan, sen
jälkeen mikroon noin viideksi minuutiksi vähän määrästä riippuen. Jäähdytettynä pakas-
teeseen. Simppeli homma ja toimii kuin tauti. eivätkä kovetu tai kitkeröidy.
- mm. kanttarellit,
tatit, lampaankäävät, suppilovahverot, mahdollisimman pian paistinpannulle ilman rasvaa tai suolaa. Kuumennan sieniä niin kauan kunnes sienistä irtoaa pannulle nestettä. Pakastan sienet nesteineen päivineen sopiviin annosrasioihin (joskus myös 2-kertaisiin pakastepusseihin). Näin olen tehnyt jo vuosia ja sienet säilyvät hyvin ja ovat käytettäessä miltei tuoreen veroisia.
Rouskut eivät sovellu pakastukseen, sillä ne sitkistyvät. Paras säilöntätapa niille on karkealla merisuolalla säilöminen ryöppäämisen jälkeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ootko nainen noin mustis musta
Onhan se toki imartelevaa kun olet kaunis ja kaikkea muutakin, mutta ehkä vähän kummallista, kun ei varsinaisesti olla t897189- 353801
- 453390
Kauan säkin jaksoit
Minun perässä juosta. Kunnes pahoitit mielen. Kuinka monta anteeksipyyntöä olet vailla? 🧐402542- 412312
- 2082296
- 1222202
Miksi kaipaat
Ja olet elämässäni vielä kaiken tämän jälkeen? Eikö kaikki ole jo selvää välillämme?292129Mietin tässä T....
Oletko jo kesälomalla.?Keli on ihanaa, ja sinä nautit veneilystä.... Edelleen käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua..241868- 401779