Voisiko joku kertoa kuinka kanttarellit ja ylipäänsä sienet kannattaa pakastaa?Kiitos.
kanttarellien pakastaminen
3
9375
Vastaukset
- VUOKKI
Itse paistan kanttarellit valmiiksi paloiteltuna ja suolattuna ja pussitan ne valmiisiin kerta-annos pusseihin. Talvella niitä on sitten kiva lisätä jäisenä valmiiseen kastikkeeseen. Maku pysyy parempana kun antaa kanttarellien kuivua paripäivää ennen paistamista, jos kanttarelli kiehuu pitkään tulee siihen kitkerä maku. Paistettuna voi säilöä kaikki sienet mitä ei tarvitse keittää (tatit, orakkaat suppilovahverot).
- Anonyymi
Hiivaharjunmäeltä
Olen kaksikymmentä vuotta tehnyt näin. Pilkon puhdistetut sienet muovi-tai lasiastiaan, sen
jälkeen mikroon noin viideksi minuutiksi vähän määrästä riippuen. Jäähdytettynä pakas-
teeseen. Simppeli homma ja toimii kuin tauti. eivätkä kovetu tai kitkeröidy.
- mm. kanttarellit,
tatit, lampaankäävät, suppilovahverot, mahdollisimman pian paistinpannulle ilman rasvaa tai suolaa. Kuumennan sieniä niin kauan kunnes sienistä irtoaa pannulle nestettä. Pakastan sienet nesteineen päivineen sopiviin annosrasioihin (joskus myös 2-kertaisiin pakastepusseihin). Näin olen tehnyt jo vuosia ja sienet säilyvät hyvin ja ovat käytettäessä miltei tuoreen veroisia.
Rouskut eivät sovellu pakastukseen, sillä ne sitkistyvät. Paras säilöntätapa niille on karkealla merisuolalla säilöminen ryöppäämisen jälkeen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olen miettinyt kauan
miten reagoisin, kun näen sinut taas. Ehkä ladannut tuohon hetkeen liikaa odotuksia. Ja sitten kun lopulta olit siinä, h292390- 1282303
- 1582054
- 361716
Ostiko maailma sinut minulta?
Kun et enää resonoi kuin ennen. Kun et enää ihmetellen katso ympärillesi ja pohdi mitä mäen takana on? Ymmärrän ja tue201668- 271049
- 511037
- 86995
Minna Kuukka joutui jekuttamaan ovelasti TTK:n takia - Tästä oli kyse - Tunnustaa: "No joo, joo..."
Symppis Minna Kuukka! Minna on kyllä erinomainen valinta Tanssii Tähtien Kanssa -oppilaaksi - vai mitä mieltä olet? To24932- 114904