pakastettu rapu!

atp

Ostin ensimmäisen kerran elämässä pakastettuja rapuja(kiinalaisia)marketista hetken mielijohteesta. Paketissa ei kuitenkaan ole mitään ohjetta eli neuvokaa nyt miten niistä saa syötäviä. Sulatetaan, mutta keitetäänkö kuin elävät vai mitä niillä tehdään? Tiedän, ettei pakaste ravut ole elävien vertaisia, mutta kiva olisi kokeilla aluksi niillä.

12

46277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merrastaja

      Pakasteravut on aina keitetty valmiiksi (samoin kuin pakastekatkaravutkin). Pakasteravut on pakattu keitinliemineen päivineen tiiviiseen muovipakkaukseen.

      Sulatetaan ja syödään. Siinä kaikki.

      Hidas sulatus (jääkaapissa 1 vrk tai vähän kauemminkin) on paras. Jos tulee kiirus, niin avaamaton paketti (se pahvipaketin sisällä oleva muovinen) 3-4 tunniksi vilpoiseen veteen.

      • atp

        Kiitos neuvosta. Tuota mietinkin onko ne valmiiksi keitetty. Eikun kokeilemaan!!


      • dfsdfgd

        Ei muute ole pakattu tiiviisti ainakaan kiinalaiset pakasteravut. jos sellasenaan pistät jääkaappiin sulamaan ni kyllä saat ruveta siivoushommii


    • Kala-Kalle

      Totta on, että pakasteravut kannattaa sulattaa jääkaapissa.

      Mutta teepäs vielä uusi liemi ravuille. Laita kruunutilliä runsaasti (kiloa kohden kolme litraa vettä ja kiehauta). Karkeaa suolaa 1,5 dl ja pala sokeria.

      Jäähdytä liemi kylmäksi ja laita sulaneet ravut uuteen liemeen. Yön yli jääkaapissa ja jo rupeaa pakasterapu maistumaan!

      • ehdottomasti

        En ole kokeillut kiinalaisia, muita pakasterapuja olen kyllä syönyt uudella liemellä ja ilman. Uusi liemi todellakin pelastaa ne. Ja sen pitää saada vaikuttaa vähintään 8 tuntia.


      • rapurammu

        Noi se tosiaan toimii loistavasti, MUTTA suolaa ei kannata laittaa, ainakaan noin paljoa, sillä pakasteravut on jo suolattu. Lopputulos voi olla karmivan suolainen!


    • CRAPI

      Pakasteravut ovat omassa ns. keitinliemessä, joka on pakastettu. Sulata pakasterapu rauhassa jääkaapissa. Tee uusi keitinliemi (erilaisi versioita näistä löytyy, mutta tärkein on, että on riittävästi tilliä, mutta älä tapa sitä sillä kuitenkaan). Ryöppää sulatetut ravut todella nopeasti. Laita ryöpätyt ravut uuteen valmistettuun liemeen. Anna olla kylmässä uudessa keitinliemessä yön yli. Älä missään nimessä turhaan liikuttele rapuastiaa. Maut menevät pilalle.

      Juhlahetkellä ota ravut yksi kerrallaan ylös liemestä ja asettele nätisti tarjoiluastialle.

      Vain täysi tollo ottaa ravut pakasteesta suoraan syötäväksi. Maku on eri kuin yöllä päivällä, kun ne oikein valmistaa.

      Herkullisia hetkiä!

    • Maritime1
      • mkä näppäryys

        miten idearikasta. Just mietin huomisen ruoan sieni sörsselssöniä. Tuosta se kehkeytyi.
        Rapukekkerit pidimme loppiaisena täytteenä villisian filepihvit ja lopuksi dipattiin punaista mansikkaa suklaafonduessä
        http://www.mtv3.fi/koti/makuja/reseptit_2008.shtml?748383
        Näin sanoimme joululle hyvästit.


    • Anonyymi

      Taas on rapuaika alkamassa. Olen usein pitänyt pienimuotoiset rapujuhlat rapukauden alussa tai syksyllä. Onko mistään saatavana muita kuin Louisianan suorapua. Niissä ei ole mitään syömistä. Prisman Jumbo oli hyvä mutta sitä en löydä mistään.

    • Anonyymi

      Kierrä kaukaa Lousianalaiset suoravut. Kivikovia eikä mitään syömistä. Sakset on minikokoa ja pyrstö on pieni. Jos onnistut löytämään Jumbo rapuja ota niitä. Ne on isoja ja on jotain syömistäkin. Jos oikein hyvää tahdot googlaa ravun parannusliemi ja keitä ne siinä. Tulee ihan tuoreen ravun vertaisia. Muista riitävät lisukkeet. Paahtoleipä valkoviini ja joka pyrstölle vodkaryyppy ja iloinen mieli.

      • Anonyymi

        Minä olen yleensä sulatuksen jälkeen käyttänyt kiehuvassa vedessä pikaisesti. Lousianalaisiakin on ollut . Vodkan olen jättänyt hankkimatta viininä useimmiten rose viiniä ja sitäkin vain vähän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2862
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1966
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1640
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1355
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      287
      1181
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      246
      1003
    Aihe