pakastettu rapu!

atp

Ostin ensimmäisen kerran elämässä pakastettuja rapuja(kiinalaisia)marketista hetken mielijohteesta. Paketissa ei kuitenkaan ole mitään ohjetta eli neuvokaa nyt miten niistä saa syötäviä. Sulatetaan, mutta keitetäänkö kuin elävät vai mitä niillä tehdään? Tiedän, ettei pakaste ravut ole elävien vertaisia, mutta kiva olisi kokeilla aluksi niillä.

12

46664

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Merrastaja

      Pakasteravut on aina keitetty valmiiksi (samoin kuin pakastekatkaravutkin). Pakasteravut on pakattu keitinliemineen päivineen tiiviiseen muovipakkaukseen.

      Sulatetaan ja syödään. Siinä kaikki.

      Hidas sulatus (jääkaapissa 1 vrk tai vähän kauemminkin) on paras. Jos tulee kiirus, niin avaamaton paketti (se pahvipaketin sisällä oleva muovinen) 3-4 tunniksi vilpoiseen veteen.

      • atp

        Kiitos neuvosta. Tuota mietinkin onko ne valmiiksi keitetty. Eikun kokeilemaan!!


      • dfsdfgd

        Ei muute ole pakattu tiiviisti ainakaan kiinalaiset pakasteravut. jos sellasenaan pistät jääkaappiin sulamaan ni kyllä saat ruveta siivoushommii


    • Kala-Kalle

      Totta on, että pakasteravut kannattaa sulattaa jääkaapissa.

      Mutta teepäs vielä uusi liemi ravuille. Laita kruunutilliä runsaasti (kiloa kohden kolme litraa vettä ja kiehauta). Karkeaa suolaa 1,5 dl ja pala sokeria.

      Jäähdytä liemi kylmäksi ja laita sulaneet ravut uuteen liemeen. Yön yli jääkaapissa ja jo rupeaa pakasterapu maistumaan!

      • ehdottomasti

        En ole kokeillut kiinalaisia, muita pakasterapuja olen kyllä syönyt uudella liemellä ja ilman. Uusi liemi todellakin pelastaa ne. Ja sen pitää saada vaikuttaa vähintään 8 tuntia.


      • rapurammu

        Noi se tosiaan toimii loistavasti, MUTTA suolaa ei kannata laittaa, ainakaan noin paljoa, sillä pakasteravut on jo suolattu. Lopputulos voi olla karmivan suolainen!


    • CRAPI

      Pakasteravut ovat omassa ns. keitinliemessä, joka on pakastettu. Sulata pakasterapu rauhassa jääkaapissa. Tee uusi keitinliemi (erilaisi versioita näistä löytyy, mutta tärkein on, että on riittävästi tilliä, mutta älä tapa sitä sillä kuitenkaan). Ryöppää sulatetut ravut todella nopeasti. Laita ryöpätyt ravut uuteen valmistettuun liemeen. Anna olla kylmässä uudessa keitinliemessä yön yli. Älä missään nimessä turhaan liikuttele rapuastiaa. Maut menevät pilalle.

      Juhlahetkellä ota ravut yksi kerrallaan ylös liemestä ja asettele nätisti tarjoiluastialle.

      Vain täysi tollo ottaa ravut pakasteesta suoraan syötäväksi. Maku on eri kuin yöllä päivällä, kun ne oikein valmistaa.

      Herkullisia hetkiä!

    • Maritime1
      • mkä näppäryys

        miten idearikasta. Just mietin huomisen ruoan sieni sörsselssöniä. Tuosta se kehkeytyi.
        Rapukekkerit pidimme loppiaisena täytteenä villisian filepihvit ja lopuksi dipattiin punaista mansikkaa suklaafonduessä
        http://www.mtv3.fi/koti/makuja/reseptit_2008.shtml?748383
        Näin sanoimme joululle hyvästit.


    • Anonyymi

      Taas on rapuaika alkamassa. Olen usein pitänyt pienimuotoiset rapujuhlat rapukauden alussa tai syksyllä. Onko mistään saatavana muita kuin Louisianan suorapua. Niissä ei ole mitään syömistä. Prisman Jumbo oli hyvä mutta sitä en löydä mistään.

    • Anonyymi

      Kierrä kaukaa Lousianalaiset suoravut. Kivikovia eikä mitään syömistä. Sakset on minikokoa ja pyrstö on pieni. Jos onnistut löytämään Jumbo rapuja ota niitä. Ne on isoja ja on jotain syömistäkin. Jos oikein hyvää tahdot googlaa ravun parannusliemi ja keitä ne siinä. Tulee ihan tuoreen ravun vertaisia. Muista riitävät lisukkeet. Paahtoleipä valkoviini ja joka pyrstölle vodkaryyppy ja iloinen mieli.

      • Anonyymi

        Minä olen yleensä sulatuksen jälkeen käyttänyt kiehuvassa vedessä pikaisesti. Lousianalaisiakin on ollut . Vodkan olen jättänyt hankkimatta viininä useimmiten rose viiniä ja sitäkin vain vähän.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Koko familia taas lehdissä jauhamassa vanhoja asioitaan

      Nyt menee familialla lujaa. Martina ja äiti MeNaisissa (taas) ja Esko IS:ssa. Kuinkakohan monta kymmentä kertaa nuo sam
      Kotimaiset julkkisjuorut
      354
      1411
    2. Minkä ikäistä ikävöit?

      Minkä ikäinen hän on ja mitä hän sinulle merkitsee/merkitsi?
      Ikävä
      74
      1385
    3. Teemu Keskisarja (ps) loisti- ja hurmasi MTV:n tentissä.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kommentti-keskisarja-sekoitti-pakan-suomiareenan-puheenjohtajatentissa/9180380 Kuten
      Maailman menoa
      310
      1150
    4. Taas syytöntä ja rehellisintä rangaistiin

      Ja vielä 13 000 euroa kaupungin oikeudenkäyntikuluja maksuun. Lisää tällaisia päätöksiä.😀
      Haapavesi
      46
      1077
    5. Heh, Irvi-Riikka vie duunareilta nyt arkipyhätkin

      Voihan saksilla näköjään leikellä kalenteriakin. Irvi-Riikalla ne osuivat arkipyhiin. Että sellainen duunaripuolue 😆
      Maailman menoa
      231
      894
    6. Aika pieni se on

      Joku sanoo että matala on suihku. Säätöä tarviaa nyt ruisku, että se ruiskuaa korkeudelle valopylvään Näin saamme näht
      Haapavesi
      31
      892
    7. vinkki miehille

      Jos on ollut erimielisyyksiä ja sun käytös on satuttanut naisya, et voi palata takaisin kevyesti niin kuin mitään ei oli
      Ikävä
      163
      868
    8. Kiitos siitä

      Kiitos siitä hahmosta jonka loit, ja jonka sain tuntea, ja kutsua ystäväksi. Se oli hyvä tyyppi ja siihen oli helppo rak
      Ikävä
      40
      835
    9. Ilouutinen: Teini-ikään ehtinyt Osmo Peltola TV:ssä! Tätä tiedossa Peltsi-isän kanssa tällä kertaa

      Mikä upea parivaljakko: Peltsi-isä ja Osmo-poika. Peltsin toisen luonto starttaa televisiossa ja mukana muutamassa jakso
      Tv-sarjat
      20
      807
    10. Pelekäätkönä mua?

      Älä turhaan. 😘 Unohdetaan säät ja ilmat ja muut turhat lätinät tai jos välttämättä haluat niistä keskustella, niin te
      Ikävä
      42
      804
    Aihe