Suppilovahvero&Kanttarelli

eekoo

Hei. Luin kyllä alemmankin viestiketjun aiheesta mutta koska olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämäni aikana menossa sienimetsään (rakastan sieniä mutta en erota niitä toisistaan;)). Niinpä ajattelin tyytyä suppilovahveroihin ja kanttarelleihin joita kuulemma riittää. Kysynkin että miten ne perataan? Voiko pestä juoksevan veden alla? Jos, niin pitääkö kuivata jotenkin? Ja sen jälkeen ilmeisesti paistetaan ja pakastetaan liemineen vai kuinka? Kiitos kaikille avusta!

9

11038

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sienimuija

      voit leikata sienistä multajalan pois, silloin se ei sotke saalistasi. Tämän jälkeen riittää roskien poisrapsutus sudilla (sieniveitsessä on) ja huonojen kohtien poisleikkaus. Ja isommat palasiksi,pannuun ja nauttimaan. Pesemistä en suosittele, paitsi pitkään perkaamattomina seisseille sienille...
      Nämä on molemmat siitä hyviä lajeja, että voi kerätä samaan koriin. Rouskuja ei pitäisikään kerätä samaan koriin näiden kanssa.
      Nautinnollisia sieniretkiä!

    • tattityttö

      puhdistanut sienet metsässä tai kotona vaikka tv:tä katsellessa. pakastan sienet kokonaisina rasioihin (kanttarellit ja suppilovahverot niin pieniä) kerta-annoksina. toisinaan pilkon ne monitoimikoneessa pienemmiksi, mutta tänäänkin tein suppilovahveroista kastiketta kokonaisina.

      • ap eekoo

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?


      • Kastike
        ap eekoo kirjoitti:

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?

        Mieluummin laita kuivamaan uunipellille ja vetoisaan paikkaan. Mielestäni pakastetut on sitkeämpiä. Eli itse kuivatan (eli levitän ilmavasti ja annan kuivua viikon, pari) ja laitan tölkkiin. Talvella sitten teen kastikkeita, joihin ripottelen tai murustelen sienet sekaan. Tai keittoa. Tai piirakkaa.. suppilovahveroille ja mustatorvisienille kuivaus on pop. Kanttarelleille ei niin hyvä (jalat sitkistyy).


      • Pakastin paisuu

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.


      • antero saarinen
        Pakastin paisuu kirjoitti:

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.

        mulla on kanssa pakastimessani vanhoja sieniä,kuinka kauan säilyy?


    • sieni

      Minä olen pääasiassa kuivannut suppilovahveroni. Tarkka poiminta ilman roskia, kuivapuhdistus, isojen sienten halkaisu ja kuivaus. Suppiksissa on niin vähän nestettä, että ne kuivuvat nopeasti. Talvisäilytys tapahtuu kuivassa ja pimeässä, ei vahvojen tuoksujen lähellä.

      Jos aiot käyttää pakastusta, niin ei silloinkaan kannata läträtä veden kanssa muuten kuin pakosta. Puhdistetut kantarellit ja suppikset kuivaan pannuun ja keskilämpöinen kuumennus kunnes irronnut neste on haihtunut pannusta. Sitten pakastimeen.

      Muistathan, että kantarellit tarvitsevat suhteellisen pitkän kypsytysajan. Jotkut henkilöt, kuten minä, saavat vatsavaivoja, ellei kantarelli ole kunnolla kypsää. Kypsytyksen voit tehdä sitten ruoaksi valmistuksen yhteydessä.

      Käytän kuivatut suppikset yleensä keittoon, kastikkeeseen tai muhennokseen joko yksin tai sitten muiden sienien lisäksi. Pikkumuruksi jauhautuneet suppikset käyvät mausteena mihin ruokaan vain. No lievennetään sanontaa, ei aamukahviin eikä coca-colaan.

      Hyvää sienimetsästystä, se on kiva harrastus!

      • ihanassa aamussa

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...


      • Jossu
        ihanassa aamussa kirjoitti:

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...

        Mahtaisko sulla olla ohjetta niihin sämpylöihin,en löytänyt Ihanan aamun sivuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ihana on nähdä edes ohimennen

      Mitenköhän mies sua voisi lähestyä❤️? Oon lääpälläni suhun mutta en uskalla lähestyä vaikka vilkuilet ja huomaan että su
      Ikävä
      153
      7820
    2. ymmärrätkö miksi minua sattui?

      Vinkki, jätit tekemättä jotain.
      Ikävä
      61
      4380
    3. Mies, mua jotenkin kiinnostaa

      Että osaatko sä ollenkaan höllätä? Ootko aina kuin persiille ammuttu karhu. Pohtimassa muiden vikoja?
      Ikävä
      140
      3993
    4. Aamu on aina iltaa viisaampi.

      Hyvää huomenta rakas. Ajattelen sinua taas ja yritän keksiä keinoja luoksesi. Satuttaa, kun unohdan sinua joka päivä ene
      Ikävä
      23
      3912
    5. Moi kuumis.

      Just ajattelin sua. Oot mun rauha, turva ja lämpö. Olet monia muitakin asioita, mut noita tartten eniten. Pus.
      Ikävä
      42
      3310
    6. Saattaisimme olla yhdessä

      Vaarallinen yhdistelmä. Käsitin, että meillä molemmilla on samanlaista historiaa... Siitä huolimatta haluaisin kokeilla
      Ikävä
      38
      3218
    7. Juuri sinut kainaloon haluaisin nyt

      Sydän sykkii vain sinulle Sinä olet se jota kaipaan Sinä olet se josta uneksin Jos sinun rinnallesi jäädä saan Tän koko
      Ikävä
      25
      3205
    8. Miten hyvin tunnet kaivattusi?

      Mikä hänessä kiehtoo? Asiallisia vastauksia kiitos. 🙋🏻‍♂️
      Ikävä
      48
      2933
    9. Milloin olisi sinun ja kaivattusi

      Kaunein päivä? Kamalin hetki? Miksi? Kumpaa pyrit muistelemaan? Kumpi hallitsee mieltäsi?
      Ikävä
      42
      2731
    10. Oletko joutunut kestämään

      Mitä olet eniten joutunut kestämään?
      Ikävä
      49
      2484
    Aihe