Suppilovahvero&Kanttarelli

eekoo

Hei. Luin kyllä alemmankin viestiketjun aiheesta mutta koska olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämäni aikana menossa sienimetsään (rakastan sieniä mutta en erota niitä toisistaan;)). Niinpä ajattelin tyytyä suppilovahveroihin ja kanttarelleihin joita kuulemma riittää. Kysynkin että miten ne perataan? Voiko pestä juoksevan veden alla? Jos, niin pitääkö kuivata jotenkin? Ja sen jälkeen ilmeisesti paistetaan ja pakastetaan liemineen vai kuinka? Kiitos kaikille avusta!

9

11021

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sienimuija

      voit leikata sienistä multajalan pois, silloin se ei sotke saalistasi. Tämän jälkeen riittää roskien poisrapsutus sudilla (sieniveitsessä on) ja huonojen kohtien poisleikkaus. Ja isommat palasiksi,pannuun ja nauttimaan. Pesemistä en suosittele, paitsi pitkään perkaamattomina seisseille sienille...
      Nämä on molemmat siitä hyviä lajeja, että voi kerätä samaan koriin. Rouskuja ei pitäisikään kerätä samaan koriin näiden kanssa.
      Nautinnollisia sieniretkiä!

    • tattityttö

      puhdistanut sienet metsässä tai kotona vaikka tv:tä katsellessa. pakastan sienet kokonaisina rasioihin (kanttarellit ja suppilovahverot niin pieniä) kerta-annoksina. toisinaan pilkon ne monitoimikoneessa pienemmiksi, mutta tänäänkin tein suppilovahveroista kastiketta kokonaisina.

      • ap eekoo

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?


      • Kastike
        ap eekoo kirjoitti:

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?

        Mieluummin laita kuivamaan uunipellille ja vetoisaan paikkaan. Mielestäni pakastetut on sitkeämpiä. Eli itse kuivatan (eli levitän ilmavasti ja annan kuivua viikon, pari) ja laitan tölkkiin. Talvella sitten teen kastikkeita, joihin ripottelen tai murustelen sienet sekaan. Tai keittoa. Tai piirakkaa.. suppilovahveroille ja mustatorvisienille kuivaus on pop. Kanttarelleille ei niin hyvä (jalat sitkistyy).


      • Pakastin paisuu

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.


      • antero saarinen
        Pakastin paisuu kirjoitti:

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.

        mulla on kanssa pakastimessani vanhoja sieniä,kuinka kauan säilyy?


    • sieni

      Minä olen pääasiassa kuivannut suppilovahveroni. Tarkka poiminta ilman roskia, kuivapuhdistus, isojen sienten halkaisu ja kuivaus. Suppiksissa on niin vähän nestettä, että ne kuivuvat nopeasti. Talvisäilytys tapahtuu kuivassa ja pimeässä, ei vahvojen tuoksujen lähellä.

      Jos aiot käyttää pakastusta, niin ei silloinkaan kannata läträtä veden kanssa muuten kuin pakosta. Puhdistetut kantarellit ja suppikset kuivaan pannuun ja keskilämpöinen kuumennus kunnes irronnut neste on haihtunut pannusta. Sitten pakastimeen.

      Muistathan, että kantarellit tarvitsevat suhteellisen pitkän kypsytysajan. Jotkut henkilöt, kuten minä, saavat vatsavaivoja, ellei kantarelli ole kunnolla kypsää. Kypsytyksen voit tehdä sitten ruoaksi valmistuksen yhteydessä.

      Käytän kuivatut suppikset yleensä keittoon, kastikkeeseen tai muhennokseen joko yksin tai sitten muiden sienien lisäksi. Pikkumuruksi jauhautuneet suppikset käyvät mausteena mihin ruokaan vain. No lievennetään sanontaa, ei aamukahviin eikä coca-colaan.

      Hyvää sienimetsästystä, se on kiva harrastus!

      • ihanassa aamussa

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...


      • Jossu
        ihanassa aamussa kirjoitti:

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...

        Mahtaisko sulla olla ohjetta niihin sämpylöihin,en löytänyt Ihanan aamun sivuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksei voitaisi vaan puhua asiat selväksi?

      Minulla on ollut niin kova ikävä sinua, etten oikein edes löydä sanoja kuvaamaan sitä. Tuntuu kuin jokainen hetki ilman
      Ikävä
      48
      1558
    2. Sunnuntai terveiset kaivatulle

      Maa on vielä valkoinen vaikka vappu lähestyy, otetaan pitkästä aikaa pyhä terveiset kaivatullesi tähän ketjuun !!
      Ikävä
      76
      1355
    3. Kaupan työtekijä

      Kyllä on pahaa katsottavaa kun myyjällä on purtu kaula, hyvin epäsoveliasta
      Kuhmo
      26
      1099
    4. Olen päivä päivältä vain varmempi siitä että rakastan sinua

      Onhan se tällä tuntemisen asteella jokseenkin outoa, mutta olen outo ja tunne on tunne. 😊
      Ikävä
      88
      1064
    5. Oletko koskaan suuttunut jostain kaivatullesi?

      Mitä hän teki tai mitä tapahtui, mistä suutuit?
      Ikävä
      88
      970
    6. Ai miehillä ei ole varaa maksaa

      Treffejä naiselle johon on ihastunut? Ihanko totta dusty miehet? Tekosyy. Haluatko laittaa 50/50 kaikki kulut parisuhtee
      Ikävä
      187
      906
    7. Verovähennysten poisto syö veronkevennykset pieni- ja keskituloisilta

      Kokoomuslaiset ja perussuomalaiset kansanedustajat jakavat kilvan postauksia, jossa kerrotaan miten kaikkien työssäkäyvi
      Maailman menoa
      99
      855
    8. Olet mielessäni

      viimeisenä illalla ja ensimmäisenä aamulla. Ihastuin sinuun enkä voi tunteilleni mitään. Jos uskaltaisin, tunnustaisin s
      Ikävä
      20
      851
    9. Olen paremman näköinen kuin sinä

      Jos aletaan sille tielle mies.
      Ikävä
      82
      821
    10. 70
      789
    Aihe