Suppilovahvero&Kanttarelli

eekoo

Hei. Luin kyllä alemmankin viestiketjun aiheesta mutta koska olen tänä vuonna ensimmäistä kertaa elämäni aikana menossa sienimetsään (rakastan sieniä mutta en erota niitä toisistaan;)). Niinpä ajattelin tyytyä suppilovahveroihin ja kanttarelleihin joita kuulemma riittää. Kysynkin että miten ne perataan? Voiko pestä juoksevan veden alla? Jos, niin pitääkö kuivata jotenkin? Ja sen jälkeen ilmeisesti paistetaan ja pakastetaan liemineen vai kuinka? Kiitos kaikille avusta!

9

10971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sienimuija

      voit leikata sienistä multajalan pois, silloin se ei sotke saalistasi. Tämän jälkeen riittää roskien poisrapsutus sudilla (sieniveitsessä on) ja huonojen kohtien poisleikkaus. Ja isommat palasiksi,pannuun ja nauttimaan. Pesemistä en suosittele, paitsi pitkään perkaamattomina seisseille sienille...
      Nämä on molemmat siitä hyviä lajeja, että voi kerätä samaan koriin. Rouskuja ei pitäisikään kerätä samaan koriin näiden kanssa.
      Nautinnollisia sieniretkiä!

    • tattityttö

      puhdistanut sienet metsässä tai kotona vaikka tv:tä katsellessa. pakastan sienet kokonaisina rasioihin (kanttarellit ja suppilovahverot niin pieniä) kerta-annoksina. toisinaan pilkon ne monitoimikoneessa pienemmiksi, mutta tänäänkin tein suppilovahveroista kastiketta kokonaisina.

      • ap eekoo

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?


      • Kastike
        ap eekoo kirjoitti:

        Siis ne voi pakastaa ilman paistamista?
        Onko hyviä vinkkejä/reseptejä mihin kaikkiin ruokiin näitä pakastettuja sieniä sitten vois käyttää?

        Mieluummin laita kuivamaan uunipellille ja vetoisaan paikkaan. Mielestäni pakastetut on sitkeämpiä. Eli itse kuivatan (eli levitän ilmavasti ja annan kuivua viikon, pari) ja laitan tölkkiin. Talvella sitten teen kastikkeita, joihin ripottelen tai murustelen sienet sekaan. Tai keittoa. Tai piirakkaa.. suppilovahveroille ja mustatorvisienille kuivaus on pop. Kanttarelleille ei niin hyvä (jalat sitkistyy).


      • Pakastin paisuu

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.


      • antero saarinen
        Pakastin paisuu kirjoitti:

        hei onko tietoa, kuinka kauan tatit ja muut sienet kelpaavat syötäviksi pakastettuina. On kertynyt pakastimeen paljon ja osa jo tosi vanhoja, siis vuosia vanhoja.

        mulla on kanssa pakastimessani vanhoja sieniä,kuinka kauan säilyy?


    • sieni

      Minä olen pääasiassa kuivannut suppilovahveroni. Tarkka poiminta ilman roskia, kuivapuhdistus, isojen sienten halkaisu ja kuivaus. Suppiksissa on niin vähän nestettä, että ne kuivuvat nopeasti. Talvisäilytys tapahtuu kuivassa ja pimeässä, ei vahvojen tuoksujen lähellä.

      Jos aiot käyttää pakastusta, niin ei silloinkaan kannata läträtä veden kanssa muuten kuin pakosta. Puhdistetut kantarellit ja suppikset kuivaan pannuun ja keskilämpöinen kuumennus kunnes irronnut neste on haihtunut pannusta. Sitten pakastimeen.

      Muistathan, että kantarellit tarvitsevat suhteellisen pitkän kypsytysajan. Jotkut henkilöt, kuten minä, saavat vatsavaivoja, ellei kantarelli ole kunnolla kypsää. Kypsytyksen voit tehdä sitten ruoaksi valmistuksen yhteydessä.

      Käytän kuivatut suppikset yleensä keittoon, kastikkeeseen tai muhennokseen joko yksin tai sitten muiden sienien lisäksi. Pikkumuruksi jauhautuneet suppikset käyvät mausteena mihin ruokaan vain. No lievennetään sanontaa, ei aamukahviin eikä coca-colaan.

      Hyvää sienimetsästystä, se on kiva harrastus!

      • ihanassa aamussa

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...


      • Jossu
        ihanassa aamussa kirjoitti:

        tehtiin suppiksista korvapuustityyppisiä sämpylöitä - kokeilin ja hyviä oli. Suppis sopii myös esim. pizzan täytteeksi esim. savukinkun tai pekonin kanssa...

        Mahtaisko sulla olla ohjetta niihin sämpylöihin,en löytänyt Ihanan aamun sivuilta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      112
      2917
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2405
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2354
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1996
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1198
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      250
      1040
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    Aihe