Muikkujen suolaaminen/säilöntä

kala

Eli miten muikkujen suolaaminen tapahtuu, neuvoa kaivattaisiin?

Kiitos :)

20

18661

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä vaan

      Karkeaa meri suolaa ripottelet kerroksittain kalaa ja hiukan suolaa ja kalaa ja hiukan suolaa,jne,jne,Lpuuksi pano päälle ja jääkaappiin n.1vrk ja valmista tuli.Kätevä tapa on suolata iso suuaukkoiseen lasipurkkiin ja painoksi käy ehyt uus pakastepussi jonka sisään vettä.Tai sitten vaikka pienempi lasipurkki sisäpuolelle.2-3vrk kuluttua kalat on jo liian suolasia joten ne pitää huuhdella ennen syöntiä.Toivottavasti tästä on jotain apua?

      • alk.peräinen

        Kiitoksia pikaisesta vastauksesta! Varmasti on apua. Nyt vaan muikkuja suolaamaan..


      • Anonyymi

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Aloittaja varmaan tarkoitti muikkujen säilömistä, silloin ei 2h riitä, vaan ne annetaan olla suolassa.


      • Anonyymi

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂

        Jaahas, taas yksi, joka ei ymmärtänyt, että kyse oli muikkujen säilömisestä suolaamalla, ei heti syötäväksi tarkoitetulla suolaamisella.


      • Anonyymi

        Äärimmäistä tönkkösuolausta. YÄK !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Kyllähän lohikalat kantaa loismatoja.Suositellaan pakastamaan ensin kunnolla ja sitten vasta suolakalaksi


    • rahi

      Kuusamolaiselta sain ohjeen. Ensin puhkotaan, eli leuan alta sisuskalut pois. Vuorokausi kunnon merisuolassa, eli ladotaan kerroksittain. Keitetään 10% suola liemi, joka jäähtyneenä laitetaan kalojen päälle. säilyy kauan. Suoraan leivän päälle.

      • Warner

        On kyllä tosi hyvä ä.


      • Anonyymi

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Juuri noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.

        Alle 10 sentin muikkuja on turha puhkoa, samoin päätä ei poisteta.
        Kekkonen ja minä


    • kalastaja 510

      suolasin tänään muikkuja niin että en ottanut suolia pois mäti muikkuja

    • Anonyymi

      Varsinkin pienehköt, ns. neulamuikut, eivät tarvitse vuorokauden suolassapitoa. Reiluun merisuolaan ja 3 tunnin kuluttua huuhtelu kylmällä vedellä. Syömävalmiita ja sopivan suolaisia. Muikkuhan ei myöskään levitä lapamatoa, joten sitä on turha pelätä

    • Anonyymi

      Kun paistan muikkuja niin suolaan jauhoja vähän. Kuitenkin sen verran että syödessä ei suola maistu yhtään.

      Edellä on tönkkösuolauksen ohjeita, ne voi heittää sekajätteeseen (siis ohjeet).

      • Anonyymi

        Näin pitää toimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1214
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      734
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe