Muikkujen suolaaminen/säilöntä

kala

Eli miten muikkujen suolaaminen tapahtuu, neuvoa kaivattaisiin?

Kiitos :)

20

24184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä vaan

      Karkeaa meri suolaa ripottelet kerroksittain kalaa ja hiukan suolaa ja kalaa ja hiukan suolaa,jne,jne,Lpuuksi pano päälle ja jääkaappiin n.1vrk ja valmista tuli.Kätevä tapa on suolata iso suuaukkoiseen lasipurkkiin ja painoksi käy ehyt uus pakastepussi jonka sisään vettä.Tai sitten vaikka pienempi lasipurkki sisäpuolelle.2-3vrk kuluttua kalat on jo liian suolasia joten ne pitää huuhdella ennen syöntiä.Toivottavasti tästä on jotain apua?

      • alk.peräinen

        Kiitoksia pikaisesta vastauksesta! Varmasti on apua. Nyt vaan muikkuja suolaamaan..


      • Anonyymi

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Aloittaja varmaan tarkoitti muikkujen säilömistä, silloin ei 2h riitä, vaan ne annetaan olla suolassa.


      • Anonyymi

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂

        Jaahas, taas yksi, joka ei ymmärtänyt, että kyse oli muikkujen säilömisestä suolaamalla, ei heti syötäväksi tarkoitetulla suolaamisella.


      • Anonyymi

        Äärimmäistä tönkkösuolausta. YÄK !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Kyllähän lohikalat kantaa loismatoja.Suositellaan pakastamaan ensin kunnolla ja sitten vasta suolakalaksi


    • rahi

      Kuusamolaiselta sain ohjeen. Ensin puhkotaan, eli leuan alta sisuskalut pois. Vuorokausi kunnon merisuolassa, eli ladotaan kerroksittain. Keitetään 10% suola liemi, joka jäähtyneenä laitetaan kalojen päälle. säilyy kauan. Suoraan leivän päälle.

      • Warner

        On kyllä tosi hyvä ä.


      • Anonyymi

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Juuri noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.

        Alle 10 sentin muikkuja on turha puhkoa, samoin päätä ei poisteta.
        Kekkonen ja minä


    • kalastaja 510

      suolasin tänään muikkuja niin että en ottanut suolia pois mäti muikkuja

    • Anonyymi

      Varsinkin pienehköt, ns. neulamuikut, eivät tarvitse vuorokauden suolassapitoa. Reiluun merisuolaan ja 3 tunnin kuluttua huuhtelu kylmällä vedellä. Syömävalmiita ja sopivan suolaisia. Muikkuhan ei myöskään levitä lapamatoa, joten sitä on turha pelätä

    • Anonyymi

      Kun paistan muikkuja niin suolaan jauhoja vähän. Kuitenkin sen verran että syödessä ei suola maistu yhtään.

      Edellä on tönkkösuolauksen ohjeita, ne voi heittää sekajätteeseen (siis ohjeet).

      • Anonyymi

        Näin pitää toimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Riikka Purra: työttömät tulee velvoittaa töihin

      Purra panisi työttömät tulevaisuudessa työskentelemään sosiaaliturvan saamiseksi, koska työllisyysaste ei muuten näytä l
      Maailman menoa
      325
      2144
    2. Alle 15 oli

      Arvasi että lapsi asialla hallin palossa. Surullista. Mutta jos osaa/kykenee käyttää tulentekovehkeitä niin pitää osata
      Vimpeli
      59
      1883
    3. Mikä on kaivattusi ihanin ja ärsyttävin piirre?

      Ja onko hän mies, nainen ja muun sukupuolinen? Mies. Huomaavaisuus. Kiireisyys. Joskus voi rentoutuakin.
      Ikävä
      108
      1654
    4. Onko kaivattusi yllättänyt sinut?

      Piditkö häntä toisenlaisena ihmisenä?
      Ikävä
      109
      1405
    5. Heh, persut = vassarit = 10,0 %

      Minja tuli nyt jo Riikan rinnalle, sitten alkaa tekemään kaulaa. Molemmilta kympin arvoinen suoritus! https://www.hs.f
      Maailman menoa
      183
      1323
    6. Milloin tapasit kaivattusi

      ensimmäistä kertaa? 💸
      Ikävä
      71
      1295
    7. Oletko mokannut

      Kaivattusi suhteen koskaan?
      Ikävä
      80
      1247
    8. Mitä on eilen sattunut?

      Mitästä oli eilen illalla kylällä sattunut?
      Suomussalmi
      22
      1233
    9. Näin Ellen Jokikunnaksen Ralph-poikaa suojellaan julkisuudelta - Katso tuoreet kuvat Italiasta!

      Ellen Jokikunnas ja Jari Rask ovat Ralph-poikansa kanssa kakkoskodissa Italiassa. Mukana on myös Unelmia Italiassa -kuva
      Suomalaiset julkkikset
      17
      1177
    10. Paula Koivuniemi täyttää tänään 78 vuotta! Sydämelliset onnittelut!

      Paula Koivuniemi, tuo suomalaisen iskelmän ikoninen artisti, täyttää tänään 78 vuotta. Muutaman vuoden estradeilta pois
      Suomalaiset julkkikset
      40
      976
    Aihe