Muikkujen suolaaminen/säilöntä

kala

Eli miten muikkujen suolaaminen tapahtuu, neuvoa kaivattaisiin?

Kiitos :)

20

21829

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mä vaan

      Karkeaa meri suolaa ripottelet kerroksittain kalaa ja hiukan suolaa ja kalaa ja hiukan suolaa,jne,jne,Lpuuksi pano päälle ja jääkaappiin n.1vrk ja valmista tuli.Kätevä tapa on suolata iso suuaukkoiseen lasipurkkiin ja painoksi käy ehyt uus pakastepussi jonka sisään vettä.Tai sitten vaikka pienempi lasipurkki sisäpuolelle.2-3vrk kuluttua kalat on jo liian suolasia joten ne pitää huuhdella ennen syöntiä.Toivottavasti tästä on jotain apua?

      • alk.peräinen

        Kiitoksia pikaisesta vastauksesta! Varmasti on apua. Nyt vaan muikkuja suolaamaan..


      • Anonyymi

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Aloittaja varmaan tarkoitti muikkujen säilömistä, silloin ei 2h riitä, vaan ne annetaan olla suolassa.


      • Anonyymi

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ee tarvia mitään painoja laittaa. Justiisa maistoin , noin 5 tuntia sitten suolasin. Kerroksittain karkeaa suolaa laitoin. Syömäjeleposia ovat. Rasvainen kala, mm lohi, siika ja muikku ei ime suolaa määräänsä enempää, ja ei niitä tarvii huuhdella, muuta kuin, jos haluaa syömää ruvetessaa vähän huuhdella, ja ei muuta kuin heittää helttaan ja uimavettä päälle🙂

        Jaahas, taas yksi, joka ei ymmärtänyt, että kyse oli muikkujen säilömisestä suolaamalla, ei heti syötäväksi tarkoitetulla suolaamisella.


      • Anonyymi

        Äärimmäistä tönkkösuolausta. YÄK !!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei. Neulamuikut valmiita, kun 2 h olleet tiukassa suolassa. Isommat muikut 3h. Molemmissa tapauksissa suolan poishuuhtelu runsaalla kylmällä vedellä. Jos vrk suolassa, symiskelvottomia. Lapa-, ym matoja turha pelätä. Lohikalat, muikku ja silakka mukaanlukien eivät kanna loismatoja.

        Kyllähän lohikalat kantaa loismatoja.Suositellaan pakastamaan ensin kunnolla ja sitten vasta suolakalaksi


    • rahi

      Kuusamolaiselta sain ohjeen. Ensin puhkotaan, eli leuan alta sisuskalut pois. Vuorokausi kunnon merisuolassa, eli ladotaan kerroksittain. Keitetään 10% suola liemi, joka jäähtyneenä laitetaan kalojen päälle. säilyy kauan. Suoraan leivän päälle.

      • Warner

        On kyllä tosi hyvä ä.


      • Anonyymi

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siinä on jo muikku makuineen menetetty. Kuin merisuolaa suuhunsa kaataisi. Neulamuikku max 3h tiukassa merisuolassa, huuhtelu kylmällä vedellä. Iso, esim Saimaan muikku 6h merisuolassa ja huuhtelu kylmällä vedellä. Säilytysastiaan ja siitä ääntä kohti.

        Juuri noin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ps. Neulamuikut käytetään aina sellaisenaan, ei puhkomista. Pieni muikku aina maukkaampi kuin suuri, paistaen ja suolaten. Muikkukeittoon suuri muikku paras. Pysyy koossa.

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Muikkukeittoon suuria muikkuja. Jos on neulamuikkuja, kuka niitä alkaa puhkomaan kun muikku pienenpieni. Tiukkaan suolaan 3 tunniksi ja valmista.

        Alle 10 sentin muikkuja on turha puhkoa, samoin päätä ei poisteta.
        Kekkonen ja minä


    • kalastaja 510

      suolasin tänään muikkuja niin että en ottanut suolia pois mäti muikkuja

    • Anonyymi

      Varsinkin pienehköt, ns. neulamuikut, eivät tarvitse vuorokauden suolassapitoa. Reiluun merisuolaan ja 3 tunnin kuluttua huuhtelu kylmällä vedellä. Syömävalmiita ja sopivan suolaisia. Muikkuhan ei myöskään levitä lapamatoa, joten sitä on turha pelätä

    • Anonyymi

      Kun paistan muikkuja niin suolaan jauhoja vähän. Kuitenkin sen verran että syödessä ei suola maistu yhtään.

      Edellä on tönkkösuolauksen ohjeita, ne voi heittää sekajätteeseen (siis ohjeet).

      • Anonyymi

        Näin pitää toimia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      111
      2892
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2395
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      22
      2344
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1976
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1650
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      170
      1365
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      288
      1188
    8. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1044
    9. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1034
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      1023
    Aihe