voisko joku kertoo jotai hyvii itämaisii ruokii...esim jälkkäreit... ja halpoi sellasii.... pidetää täs tyttöporukas itämainen ilta ja ei keksitä mitää itämaist HALPAA jälkkärii... kertokaa pliis ja ohjeet kans tai sit nettisivu....
-amy
itämäinen ruoka
15
5154
Vastaukset
- zaatar
satsataan enemmän alkupaloihin ja pääruokaan ja jälkiruoka kuitataan usein pelkällä mustalla kahvilla ja palalla oikein makeaa kakkua tai baklawaa.
Erityyppiset mannasuurimo-kakut ja leivonnaiset ovat suosittuja kaikkialla lähi-idässä. Ne kastellaan aina (siis aina)makealla sokerisiirapilla, joka myös on hyvin yleisessä käytössä itämaisessa keitiössä.
Tässä yksi sellainen, halpa ja helppo valmistaa. 1 lasi= 2,5 dl.
200 g margariinia (tai ½-1 lasia öljyä)
1 lasi sokeria
1 lasi mannasuurimoita
1 lasi vehnäjauhoja
1 lasi kookoshiutaleita
3 munaa
2 tl leivinjauhoja
½ lasia kermaviiliä? (rasva% n.15)
siirappi:
1 lasi sokeria
1 lasi vettä
½ sitruunan mehu
päälle: kanelia
Sekoita margariini ja sokeri ja lisää munat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää margariiniseokseen. Lisää kermaviili tai vastaava ja sekoita.
(Öljyä käytettäessä kaikki aineet sekoitetaan keskenään)
Paista 200 asteessa puolisen tuntia kunnes valmis.
Kun kakku on uunissa valmista siirappi.
Kiehuta sokeria ja vettä kunnes sakenee siirapiksi. Lisää sitruunan mehu.
Kaada siirappi kuuman kakun päälle.
Sirottele päälle kanelia ja kookoshiutaleita.
Leikkaa kakku neliöiksi tai vinokulmioiksi ja jäähdytä jääkaapissa vähint, muutama tunti ennen tarjoamista.- banaanit
on hyvin yleinen kiinalaisravintoloiden jälkiruoka länsimaissa. Syövätköhän sitä paikan päälläkin?
- -mari
Tarkennatko millaisia mannaryynejä? Ehtivätkö ihan tavalliset ryynit kypsyä puolessa tunnissa?
- zaatar
-mari kirjoitti:
Tarkennatko millaisia mannaryynejä? Ehtivätkö ihan tavalliset ryynit kypsyä puolessa tunnissa?
En ole selvillä suomalaisesta valikoimasta, mutta minä ainakin käytän aivan tavallisia valkoisia mannaryynejä, joista valmistan myös mannapuuroa, kubbe-pyöryköitä ja kuskusta.
Imevät kosteutta lähestulkoon kuin jauhot ja kypsyvät 5-10 minuutissa. - zaatar
banaanit kirjoitti:
on hyvin yleinen kiinalaisravintoloiden jälkiruoka länsimaissa. Syövätköhän sitä paikan päälläkin?
käsitän kyllä lähinnä arabi- ja muslimikulttuurin ruokarikkauksia, siis suurinpiirtein Marokosta Persiaan.
Kauko-idän ruokakulttuurin antimia kutsutaan kai yleisesti aasialaiseksi ruuaksi. (?) - Lixpetty
Mikä tämän leivonnaisen nimi on? Besbuusa tmv? Maistoin tänään jo oli sikahyvää!
- zaatar
Muistui mieleeni tosi halpa ja helppo jälkiruoka, joka on myös suosittu lähi-idässä.
Malabi (mahlabijja) on jonkilainen maitovanukas, joka tarjoillaan kylmänä makean siirapin kera tai ilman. Jos ei ole saatavilla ruusuvettä ilmankin pärjää.
Sahlab on malabin lämmin muoto, jota alunperin valmistettiin orkideasta (=sahlab) saadusta jauheesta. Se on juotavaksi tarkoitettu ja siksi ohuempaa kuin malabi. Nykyään sekin useimmiten valmistetaan maissitärkkelyksestä, koska tuo sahlab-jauhe on hyvin kallista ja sitä on vaikea saada käsiinsä.
aineet malabiin (1lasi=2,5dl):
3 lasia maitoa
2 lasia vettä
1 lasi (n. 8 rkl)maissitärkkelystä
sokeria maun mukaan
(muutama tippa ruusuvettä)
päälle kanelia, rouhettuja pähkinöitä ym.
Mittaa maito, vesi ja maissitärkkelys paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita kunnes sileää. Lämmitä seosta kunnes sakenee kaiken aikaa sekoittaen pohjia myöten mielummin puuhaarukalla. Keitä muutama minuutti ja jos tuntuu liian sakealta lisää hieman nestettä.
Lisää sokeria maun mukaan (4-8 rkl).
Kaada valmis malabi tarjoilulaseihin ja koristele kanelilla (ja pähkinärouheella).
Tarjoa kylmänä.- Asafoetida
mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!
Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa? - zaatar
Asafoetida kirjoitti:
mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!
Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa?ainakin turkkilaisen keittiön riisivanukas eli sytlak muistuttaa kovasti tuota kuvailemaasi halavaa. Vaikka omaan ruokalistaani se ei kyllä kuulu.
Se voisi myöskin käydä jälkiruokaideasta. - Asafoetida
zaatar kirjoitti:
ainakin turkkilaisen keittiön riisivanukas eli sytlak muistuttaa kovasti tuota kuvailemaasi halavaa. Vaikka omaan ruokalistaani se ei kyllä kuulu.
Se voisi myöskin käydä jälkiruokaideasta.mutta minulle samantekevää - halava ei kuulu minun ruokalistaani enkä usko että toinen ohje saisi maitoon keitetyn riisin maistumaan suussani paremmalta.
Mielenkiintoista kuitenkin, miten samantapaiset ruoat esiintyvät niin laajoilla alueilla! Persialaisilla taitaa olla sormensa pelissä. - Amy
Asafoetida kirjoitti:
mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!
Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa?no voisko joku kertoo riisivanukkaan ohjeen?
-amy - zaatar
Amy kirjoitti:
no voisko joku kertoo riisivanukkaan ohjeen?
-amymelkein kuin riisipuuro.
Mielestäni hieman raskas jälkiruuaksi. Tässä resepti, mutta en ole itse kokeillut.
aineet:
2 lasia pyöreää riisiä
4½ lasia vettä
1 l maitoa
1 lasi sokeria tai maun mukaan
2tl vanilliinisokeria
kanelia
kookosta
pähkinärouhetta
Huuhdellaan riisi ja liotetaan vedessä tunti pari.
Keitetään kunnes kaikki vesi haihtuu.
Lisätään maito ja sokerit kiehautetaan ja keitetään 25 min kunnes sakenee.
Annostellaan tarjoilulaseihin ja sirotellaan päälle kaneli, kookos ja pähkinärouhe.
Jäähdytetään jääkaapissa 5-6 tuntia ennen tarjoilua. - amy
zaatar kirjoitti:
melkein kuin riisipuuro.
Mielestäni hieman raskas jälkiruuaksi. Tässä resepti, mutta en ole itse kokeillut.
aineet:
2 lasia pyöreää riisiä
4½ lasia vettä
1 l maitoa
1 lasi sokeria tai maun mukaan
2tl vanilliinisokeria
kanelia
kookosta
pähkinärouhetta
Huuhdellaan riisi ja liotetaan vedessä tunti pari.
Keitetään kunnes kaikki vesi haihtuu.
Lisätään maito ja sokerit kiehautetaan ja keitetään 25 min kunnes sakenee.
Annostellaan tarjoilulaseihin ja sirotellaan päälle kaneli, kookos ja pähkinärouhe.
Jäähdytetään jääkaapissa 5-6 tuntia ennen tarjoilua.joo no en se vähä liian raskas... ja menee kyl liian kauan aikaaki... kiitti nyt kuitenki :)
-amy
- .........................
itselläni käy joka kesä itämaisia ystäviä.. ruoan jälkeen on ollut suosikki eli jälkkäriksi vahva kahvi...
- zaatar
minunkin mielestäni.
Ja kun on tottunut juomaan pienen kupillisen vahvaa, melko karvasta kahvia aina aterian jälkeen, niin ei sitä mielellään vaihda edes parhaaseen jälkiruokaan.
Toiseksi itämaisilla aterioilla (varsinkin juhlallisilla) tarjotaan ruokaa kasoittain ja röikkiöittäin ja lisäksi on vielä alkupaloja, jotka nekin käyvät jo ateriasta. Siispä kuka enää pystyykään mitään täyttävää jälkiruokaa syömään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1132943Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302405Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen232369Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631082006- 1141650
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1711368Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2881198Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi2511057- 711044
- 801044