itämäinen ruoka

Amy

voisko joku kertoo jotai hyvii itämaisii ruokii...esim jälkkäreit... ja halpoi sellasii.... pidetää täs tyttöporukas itämainen ilta ja ei keksitä mitää itämaist HALPAA jälkkärii... kertokaa pliis ja ohjeet kans tai sit nettisivu....

-amy

15

5134

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zaatar

      satsataan enemmän alkupaloihin ja pääruokaan ja jälkiruoka kuitataan usein pelkällä mustalla kahvilla ja palalla oikein makeaa kakkua tai baklawaa.

      Erityyppiset mannasuurimo-kakut ja leivonnaiset ovat suosittuja kaikkialla lähi-idässä. Ne kastellaan aina (siis aina)makealla sokerisiirapilla, joka myös on hyvin yleisessä käytössä itämaisessa keitiössä.

      Tässä yksi sellainen, halpa ja helppo valmistaa. 1 lasi= 2,5 dl.

      200 g margariinia (tai ½-1 lasia öljyä)
      1 lasi sokeria
      1 lasi mannasuurimoita
      1 lasi vehnäjauhoja
      1 lasi kookoshiutaleita
      3 munaa
      2 tl leivinjauhoja
      ½ lasia kermaviiliä? (rasva% n.15)

      siirappi:
      1 lasi sokeria
      1 lasi vettä
      ½ sitruunan mehu

      päälle: kanelia

      Sekoita margariini ja sokeri ja lisää munat. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää margariiniseokseen. Lisää kermaviili tai vastaava ja sekoita.
      (Öljyä käytettäessä kaikki aineet sekoitetaan keskenään)

      Paista 200 asteessa puolisen tuntia kunnes valmis.
      Kun kakku on uunissa valmista siirappi.
      Kiehuta sokeria ja vettä kunnes sakenee siirapiksi. Lisää sitruunan mehu.
      Kaada siirappi kuuman kakun päälle.
      Sirottele päälle kanelia ja kookoshiutaleita.
      Leikkaa kakku neliöiksi tai vinokulmioiksi ja jäähdytä jääkaapissa vähint, muutama tunti ennen tarjoamista.

      • banaanit

        on hyvin yleinen kiinalaisravintoloiden jälkiruoka länsimaissa. Syövätköhän sitä paikan päälläkin?


      • -mari

        Tarkennatko millaisia mannaryynejä? Ehtivätkö ihan tavalliset ryynit kypsyä puolessa tunnissa?


      • zaatar
        -mari kirjoitti:

        Tarkennatko millaisia mannaryynejä? Ehtivätkö ihan tavalliset ryynit kypsyä puolessa tunnissa?

        En ole selvillä suomalaisesta valikoimasta, mutta minä ainakin käytän aivan tavallisia valkoisia mannaryynejä, joista valmistan myös mannapuuroa, kubbe-pyöryköitä ja kuskusta.
        Imevät kosteutta lähestulkoon kuin jauhot ja kypsyvät 5-10 minuutissa.


      • zaatar
        banaanit kirjoitti:

        on hyvin yleinen kiinalaisravintoloiden jälkiruoka länsimaissa. Syövätköhän sitä paikan päälläkin?

        käsitän kyllä lähinnä arabi- ja muslimikulttuurin ruokarikkauksia, siis suurinpiirtein Marokosta Persiaan.
        Kauko-idän ruokakulttuurin antimia kutsutaan kai yleisesti aasialaiseksi ruuaksi. (?)


      • Lixpetty

        Mikä tämän leivonnaisen nimi on? Besbuusa tmv? Maistoin tänään jo oli sikahyvää!


    • zaatar

      Muistui mieleeni tosi halpa ja helppo jälkiruoka, joka on myös suosittu lähi-idässä.
      Malabi (mahlabijja) on jonkilainen maitovanukas, joka tarjoillaan kylmänä makean siirapin kera tai ilman. Jos ei ole saatavilla ruusuvettä ilmankin pärjää.

      Sahlab on malabin lämmin muoto, jota alunperin valmistettiin orkideasta (=sahlab) saadusta jauheesta. Se on juotavaksi tarkoitettu ja siksi ohuempaa kuin malabi. Nykyään sekin useimmiten valmistetaan maissitärkkelyksestä, koska tuo sahlab-jauhe on hyvin kallista ja sitä on vaikea saada käsiinsä.

      aineet malabiin (1lasi=2,5dl):
      3 lasia maitoa
      2 lasia vettä
      1 lasi (n. 8 rkl)maissitärkkelystä
      sokeria maun mukaan
      (muutama tippa ruusuvettä)

      päälle kanelia, rouhettuja pähkinöitä ym.

      Mittaa maito, vesi ja maissitärkkelys paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita kunnes sileää. Lämmitä seosta kunnes sakenee kaiken aikaa sekoittaen pohjia myöten mielummin puuhaarukalla. Keitä muutama minuutti ja jos tuntuu liian sakealta lisää hieman nestettä.
      Lisää sokeria maun mukaan (4-8 rkl).
      Kaada valmis malabi tarjoilulaseihin ja koristele kanelilla (ja pähkinärouheella).
      Tarjoa kylmänä.

      • Asafoetida

        mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!

        Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa?


      • zaatar
        Asafoetida kirjoitti:

        mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!

        Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa?

        ainakin turkkilaisen keittiön riisivanukas eli sytlak muistuttaa kovasti tuota kuvailemaasi halavaa. Vaikka omaan ruokalistaani se ei kyllä kuulu.
        Se voisi myöskin käydä jälkiruokaideasta.


      • Asafoetida
        zaatar kirjoitti:

        ainakin turkkilaisen keittiön riisivanukas eli sytlak muistuttaa kovasti tuota kuvailemaasi halavaa. Vaikka omaan ruokalistaani se ei kyllä kuulu.
        Se voisi myöskin käydä jälkiruokaideasta.

        mutta minulle samantekevää - halava ei kuulu minun ruokalistaani enkä usko että toinen ohje saisi maitoon keitetyn riisin maistumaan suussani paremmalta.

        Mielenkiintoista kuitenkin, miten samantapaiset ruoat esiintyvät niin laajoilla alueilla! Persialaisilla taitaa olla sormensa pelissä.


      • Amy
        Asafoetida kirjoitti:

        mutta muuten vastaava jälkiruoka tunnetaan sielläkin, ihan etelä-Intiaan saakka, jossa manteleilla yms. maustettu, kokoonkeitetty maito tunnetaan nimellä payasam. En tiennytkään, että arabialaisessa kulttuuripiirissä on maitopohjaisia ruokia! Mielenkiintoista!

        Onkos 'sinun' itämaissasi intialaista riisivanukasta ('halava' - maitoon keitetty, maustettu riisipuuro, niin sanoakseni) vastaavaa?

        no voisko joku kertoo riisivanukkaan ohjeen?
        -amy


      • zaatar
        Amy kirjoitti:

        no voisko joku kertoo riisivanukkaan ohjeen?
        -amy

        melkein kuin riisipuuro.
        Mielestäni hieman raskas jälkiruuaksi. Tässä resepti, mutta en ole itse kokeillut.

        aineet:
        2 lasia pyöreää riisiä
        4½ lasia vettä
        1 l maitoa
        1 lasi sokeria tai maun mukaan
        2tl vanilliinisokeria
        kanelia
        kookosta
        pähkinärouhetta

        Huuhdellaan riisi ja liotetaan vedessä tunti pari.
        Keitetään kunnes kaikki vesi haihtuu.
        Lisätään maito ja sokerit kiehautetaan ja keitetään 25 min kunnes sakenee.
        Annostellaan tarjoilulaseihin ja sirotellaan päälle kaneli, kookos ja pähkinärouhe.
        Jäähdytetään jääkaapissa 5-6 tuntia ennen tarjoilua.


      • amy
        zaatar kirjoitti:

        melkein kuin riisipuuro.
        Mielestäni hieman raskas jälkiruuaksi. Tässä resepti, mutta en ole itse kokeillut.

        aineet:
        2 lasia pyöreää riisiä
        4½ lasia vettä
        1 l maitoa
        1 lasi sokeria tai maun mukaan
        2tl vanilliinisokeria
        kanelia
        kookosta
        pähkinärouhetta

        Huuhdellaan riisi ja liotetaan vedessä tunti pari.
        Keitetään kunnes kaikki vesi haihtuu.
        Lisätään maito ja sokerit kiehautetaan ja keitetään 25 min kunnes sakenee.
        Annostellaan tarjoilulaseihin ja sirotellaan päälle kaneli, kookos ja pähkinärouhe.
        Jäähdytetään jääkaapissa 5-6 tuntia ennen tarjoilua.

        joo no en se vähä liian raskas... ja menee kyl liian kauan aikaaki... kiitti nyt kuitenki :)
        -amy


    • .........................

      itselläni käy joka kesä itämaisia ystäviä.. ruoan jälkeen on ollut suosikki eli jälkkäriksi vahva kahvi...

      • zaatar

        minunkin mielestäni.
        Ja kun on tottunut juomaan pienen kupillisen vahvaa, melko karvasta kahvia aina aterian jälkeen, niin ei sitä mielellään vaihda edes parhaaseen jälkiruokaan.
        Toiseksi itämaisilla aterioilla (varsinkin juhlallisilla) tarjotaan ruokaa kasoittain ja röikkiöittäin ja lisäksi on vielä alkupaloja, jotka nekin käyvät jo ateriasta. Siispä kuka enää pystyykään mitään täyttävää jälkiruokaa syömään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minua odottaa

      Joku todella ihana nainen jossain tulevaisuudessa. Siihen uskon ja luotan. 🤗❤️✨
      Sinkut
      219
      4167
    2. Miten toivoisit

      Teidän välien olevan tällä hetkellä? Tässä tilanteessa?
      Ikävä
      121
      4016
    3. Keksitkö keinon

      Miten voin nähdä ihastusta joka ei myönnä tunteitaan.
      Ikävä
      48
      3632
    4. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      65
      2983
    5. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      200
      2741
    6. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2518
    7. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      22
      2518
    8. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      20
      2406
    9. T- miehelle....

      Kuka sua rakastaa? Kertoi rakastavansa....
      Suhteet
      41
      2289
    10. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2245
    Aihe