Uudestisyntyminen yms.

Johannes

Jumalan tunteminen ja uudestisyntymisen ymmärtäminen on keskeisin asia pelastumisessa ja näiden asiantilojen pitäisi olleellisia myös nykyajan ihmisille.

Uudestisyntymisellä tarkoitetaan Kymmenen Käskyn noudattamista niin henkisessä kuin luonnollisessakin mielessä ja tämän seurauksena perityn pahuuden ja valheen asteittaista nujertamista sekä päivittäistä itsetutkiskelua pahuutensa ja valheensa tunnistamiseksi. Tämä luo ihmiseen uuden ymmärryksen, jolloin usko ei enää ole sokeaa uskomista, vaan tosiasioiden todeksi havaitsemista, sillä usko liittyy totuuteen ja totuus ymmärrykseen. Tällainen elämä on luottamista siihen, että Jumala siis Herra Jeesus Kristus uudestisynnyttää ihmisen, kun hän noudattaa elämässään Jumalallisia lakeja, siis aktiivisesti haluaa uudestisyntymistä. Kappaleessa (Room. 3:) mainitaan myös, että lakia ei kumota, vaan se vahvistetaan. Siis Jeesuksen kristuksen lunastus vahvisti Kymmenen Käskyn merkityksen, sillä kirkastamalla ruumiinsa kolmessa päivässä Herra nujersi kaikki helvetit mahdollistaen meidän tavallisten ihmisten uudestisyntymisen. Huomattakoon, että uudestisyntymisessä Kymmenen Käskyn lisäksi toisena oleellisena asiana on Herran Jeesuksen Kristuksen tunnustaminen taivaan ja koko maailmankaikkeuden yhdeksi Jumalaksi. Aikamme kristityillä on tapana sanoa, että "Jeesuksen veri on meidät puhdistanut". Ihminen ei kuitenkaan voi pelastua pelkän uskon avulla, sillä mikäli ihmisen tahto on pahuuteen ei hän voi pelastua uskoipa hän mitä tahansa.

Uudestisyntymisestä vielä selitettäköön muutamia havaintoja: Kiusaukset on jaettavissa kolmeen osaan: Coelestiaaliset eli taivaalliset kiusaukset, spirituaaliset toisin sanoen henkiset kiusaukset ja vielä luonnolliset kiusaukset, jotka eivät ole varsinaisia kiusauksia vaan aiheutuvat maallisista vastoin käymisistä, mutta jotka ovat kuitenkin koettelemuksia, mikäli niihin liittyy spirituaalista kärsimystä.
Coelestiaalisessa kiusauksessa taistelevat hyvyys ja pahuus vastatusten. Spirituaalisessa koettelemuksessa tapahtuu taistelu totuuden ja vääryyden välillä. Näissä molemmissa on siis kysymyksessä taistelu ihmisen sielusta sen valvonnasta ja hallinnasta, kun Jumaluudesta tuleva virtaus ja toisaalta helvetistä saapuvat henkäykset törmäävät yhteen ihmisen sielussa, syntyy silloin taistelu eli kiusaus sielun hallinnasta.
Uudestisyntyminen voidaan esittää kuutena osana: 1. Parannus, 2. Reformaatio eli ensimmäinen osa uudestisyntymistä, joka tarkoittaa ymmärryksen kehittymistä sekä regeneraatio toisin sanoen tahdon jalostuminen, 3. Kiusaukset ja fermentaatio, joka tarkoittaa lieviät kiusauksia, jossa totuudet ja vääryydet erottautuvat sekä toisaalta hyvyydet ja pahuudet irtoavat toisistaan (esim. Matt. 13: 33), Uudestisyntymisprosessin jatkuminen, 5. Asioita, jotka häiritsevät ja vaikeuttavat uudestisyntymistä, 6. Kiusausten voittaminen.

Uudestisyntymisen tarkoituksena on vapauttaa ihminen helvetin eli pahojen henkien vallasta. Ilman Taivaallista Oppia, joka paljastaa Jumalan Sanan ns. salaisen koodin ei korkeimpia uudestisyntymisen asteita voida saavuttaa. Tietysti Jumalan Sana on se mikä on Alku ja Loppu tässäkin asiassa, mutta Taivaallinen Oppi, joka saapui Herralta lähettämänä E. Swedenborgin kautta, muodostaa henkisen lampun Raamatun ymmärtämiselle. Kiusausten mekanismiä on selvitetty Swedenborgin teoksessa Arcana Coelestia. Swedenborg on jakanut A C -teoksensa 10 837 kappaleeseen.

Jumalan tuntemisesta esitettäköön seuraavaa: Jumalaa ei voida jakaa kolmeksi eri persoonaksi, kuten esim. evankelis-luterilaisen kirkon dogmit sen tekevät. Oikein käsitettynä Jumalassa eli Jeesuksessa Kristuksessa on kolminaisuus yhdessä ja samassa persoonassa seuraavasti: Isä on Jumalan sielu eli Jumalallinen Rakkaus, Poika on Jumalan ruumis eli Jumalallinen Viisaus ja Pyhä Henki on Jumalan sielusta Pojan kautta virtaava Jumalallinen Vaikutus eli itse elämä henkisessä ja luonnollisessa maailmankaikkeudessa.
Tätä voidaan perustella mm. äärettömyyden käsitteellä, sillä ei voi olla olemassa kahta toisistaan riippumatonta ääretöntä olentoa. Kukaan ei voi saada yhteyttä Jumalaan muuten kuin Herrassa eli Jeesuksessa Kristuksessa, siksi että Isä eli Jumalan sielu on Herrassa, joka on sama kuin yksi Jumala, kuten Herra itse opettaa: "Jos tuntisitte minut, tuntisitte Isänikin... Joka on nähnyt minut, on nähnyt Isän. Filippus, etkö usko että minä olen Isässä ja Isä minussa... uskokaa minua että minä olen Isässä ja Isä minussa." (Joh. 14: 7-11).

Huomautettakoon, että myös juutalaisilla, mikäli luopuvat judaismista on mahdollisuu uudestisyntyä Jumalan ja Hänen Sanansa sekä Taivaallisen Opin avulla, jos uskaltavat tälle tielle lähteä.

http://angelfire.com/journal2/filosofiaa

3

276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Swedenborg opetti harhaoppia, älä hyvä mies seuraa väärää profeettaa. Kirjoituksesi sisälsi Raamatullisia sanoja ja sanontoja, mutta ne oli väännetty saatanallisiksi eksytyksiksi.

      Ihmisen liha on paha eikä ihminen itsessään ole kykeneväinen hyvään, vaikka mitä tekisi. Toki hän kykenee yhteiskunnalliseen vanhurskauteen, mutta se ei ihmistä pelasta. Ihminen ei uudestisynny eikä Jeesus uudestisynnytä ihmistä lakia pitämällä.

      Laki piiskaa ihmisen synnintuntoon ja evankeliumi tuo ihmiselle tiedon pelastumismahdollisuudesta. Jumala antaa ihmiselle synnintunnon ja uskon ja uudestisynnyttää ihmisen. Tämä kaikki on siis Jumalan tekoa, ei ihmisen. Ihminen sitten joko hyväksyy pelastuksen omalla kohdallaan ja lähtee seuraamaan Jeesusta tai sitten hylkää etsikkoaikansa ja jatkaa pahaa vaellustaan.

      • Näin se on!

        Kiitos tänne kirjoittavista uudestisyntyneistä uskovista!


    • Vili

      kasteessa, jossa meidät haudataan Kristuksen kanssa kuolemaan ja nousemme yhdessä ylös hänen kanssaan uusina ihmisinä. Kasteen jälkeen tarvitsemme jokapäiväistä kääntymistä ja palaamista kasteen armoon aina yhä uudestaan.

      Joskus lapsena kastetuille tulee myöhemmin voimakkaita kääntymyskokemuksia. Sellaisiakin kuulee - virheellisesti- nimitettävän uudestisyntymiseksi. Parempia nimityksiä sille ovat kuitenkin parannus, kääntymys tai herätykseen tulo.

      Sinun kirjoituksesi ei edusta kristillisyyttä, vaan valistusajan järkeisoppia ja mystiikkaa. Jos joku kieltää kolminaisuusopin, hän samalla rajaa itsensä kristinuskon ulkopuolelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      305
      3517
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      252
      1973
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      97
      1414
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1333
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      91
      1285
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1188
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      59
      1164
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1024
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      986
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      904
    Aihe