Miten kauan itsetehty hillo säilyy käyttökelpoisena purkin avaamisen jälkeen ? Entä avaamattomana ?
kotitekoisen hillon säilyvyys
7
23085
Vastaukset
- säilykkeellä
ei ole parasta ennen päiväystä. Kokkien taidot ja viitseliäisyys vaikuttavat mikrobiologiseen laatuun.
- justiina
Voi..hävettää vähän sanoakin; no, oli v.2001 (..!)raparperihilloa kellarin perällä. Meinasin heittää menemään suoraa päätä, vaan oli täysin moitteetonta.
Oli "unohtunut" (siirrelty aina paikasta toiseen, oli kai tullut täydellinen kyllästys?) kun aika vähän käyttöä sellaisella..närästää yms.
Eli - näyttävät säilyvän!
Ja aina on jotain edellisvuotista ollut, ja ok ovatten olleet, oli mitä sorttia sitten tahansa.
Meillä tosin kylmäkellari on kylmä, 5-6 astetta.
Avaamisen jälkeen jääkaapissa, - ei ole mennyt pilalle koskaan, vaikka olisi ollut viikkoja..en kyllä ole pannut ylös almanakkaan, koska avattu.;=) - sparkle
Elikkä ihan todennäkösimmin vaan hillon happamuuden mukaan. Ihan happamimmathan ei kunnolla edes hillosta käy, mutta lievästi happamemmat paranee vuosien kuluessa. Meillä kestänyt joskus puolukoista tehdyt jopa 5 vuotta ennen kuin otettiin käyttöön. 7 vuoden kohdalla voi jo hiukka tarkkailla laatua..
- kokki kolmonen
aloin lukemaan näitä palstoja ku jääkaapissa puolukkahillo vuodelta 2008 niin mietin että onko syötävää, mutta ehkä nyt uskallan ainakin maistaa!
- viiniMarja
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia. - puoluk ka
viiniMarja kirjoitti:
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia.Tarkoittanet bentsoehappoa?
- Mustikkaa1
Anopin tekemää mustikkahilloa. Löysin jääkaapista, tehty vuonna 2010 ja ihan syötävää oli. Oli avattukin pari kertaa mutta hyvin säilynyt.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mikä se Mira Luodin ohjelma oli?
Ja onnistuiko hiljaiseksi maksaminen sittenkään, jos myöhemmin sanoo, että tuollaista tapahtunut? Ihmiset alkaa pohtiin33611654IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!
"IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its3597926Mira Luoti koki seksivvaltaa sarjan kuvauksissa. Otti hyssyttelyrahat mutta nyt julkistaa asian?
Kun hyvin tietää että helppo päätellä mikä ohjelma kyseessä. Ja jos koki oikein "väkivaltaa" eli raisk, niin edesvastuut922920Verinen koira
Mikä juttu on tämä Karhumäellä pyörinyt verinen koira? Oliko hyökännyt jonkun kimppuun?982238Eemeli Peltonen teki itsemurhan eduskuntatalossa
Kevyet mullat sitten vaan. Ei mulla muuta.1522168Mira Luoti, Vain Elämää
kausi 8. mukana aluksi mm. Terhi Kokkonen ja Mira Luoti. taustalla myös Danny ja Kashmir. paljonko 1+1 olikaan?81636- 1101261
Mopokeulija
Poliisit saisivat käydä noukkimassa sinipuseroisen keulijan tuota pikaa. Koulureppu selässä yhdellä pyörälla S-Marketin531084Sonnisen turha valitus selvästä asiasta !
Nyt tuli sellainen valitus jossa ei järjen häivää, Sonninen ja koko hallinto munaa itsensä. Hänestä on tulossa pilkunnus26908MUISTATTEKO SEN?
Karhean tummansövyisen raastavsn huudon : RYKIKÄÄ! NIITÄ RAATOJA@ RÄKIKÄÄ NIITÄ EAATOJA!btämän paeoni aina toivotti rakk312782