Miten kauan itsetehty hillo säilyy käyttökelpoisena purkin avaamisen jälkeen ? Entä avaamattomana ?
kotitekoisen hillon säilyvyys
7
22780
Vastaukset
- säilykkeellä
ei ole parasta ennen päiväystä. Kokkien taidot ja viitseliäisyys vaikuttavat mikrobiologiseen laatuun.
- justiina
Voi..hävettää vähän sanoakin; no, oli v.2001 (..!)raparperihilloa kellarin perällä. Meinasin heittää menemään suoraa päätä, vaan oli täysin moitteetonta.
Oli "unohtunut" (siirrelty aina paikasta toiseen, oli kai tullut täydellinen kyllästys?) kun aika vähän käyttöä sellaisella..närästää yms.
Eli - näyttävät säilyvän!
Ja aina on jotain edellisvuotista ollut, ja ok ovatten olleet, oli mitä sorttia sitten tahansa.
Meillä tosin kylmäkellari on kylmä, 5-6 astetta.
Avaamisen jälkeen jääkaapissa, - ei ole mennyt pilalle koskaan, vaikka olisi ollut viikkoja..en kyllä ole pannut ylös almanakkaan, koska avattu.;=) - sparkle
Elikkä ihan todennäkösimmin vaan hillon happamuuden mukaan. Ihan happamimmathan ei kunnolla edes hillosta käy, mutta lievästi happamemmat paranee vuosien kuluessa. Meillä kestänyt joskus puolukoista tehdyt jopa 5 vuotta ennen kuin otettiin käyttöön. 7 vuoden kohdalla voi jo hiukka tarkkailla laatua..
- kokki kolmonen
aloin lukemaan näitä palstoja ku jääkaapissa puolukkahillo vuodelta 2008 niin mietin että onko syötävää, mutta ehkä nyt uskallan ainakin maistaa!
- viiniMarja
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia. - puoluk ka
viiniMarja kirjoitti:
Kyllä uskallat. Jos on oikein tehty ja säilytetty niin varsinkin puolukka säilyy, koska siinä on niin paljon aminohappoa. Vuosien saatossa maku vaan hieman muuttuu.
Hilloon tulee pintahome, eli se on vain siinä pinnassa toisin kuten mehun pinnalla oleva home on pohjahometta, eli se home on kasvanut läpi pullon --- > viemäriin. Hillon vähäinen homeisuuskaan ei vielä tarkoita että se olis käyttökelvotonta. Maistelemalla selviää onko se muuten käyneen makuista. Kun tekee hillot hillosokerilla ne säilyy vuosia.Tarkoittanet bentsoehappoa?
- Mustikkaa1
Anopin tekemää mustikkahilloa. Löysin jääkaapista, tehty vuonna 2010 ja ihan syötävää oli. Oli avattukin pari kertaa mutta hyvin säilynyt.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Martinan uusi poikakaveri
Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu2053121Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.
Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva2391600Laita mulle viesti!!
Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus931451- 891349
Vanhemmalle naiselle
alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e461314Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen
No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.1551228Ajattelen sinua tänäkin iltana
Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin121168Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!
"Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze123999Miehelle...
Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät89922Tuntuu liian hankalalta
Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.44803