juustokakku?

statch

eli ihan perus juustokakun ohjetta kaipailisin. Ei mitään marja/hunaja/suklaa tms. hässäkkää vaan ihan normi juustokakku silleen amerikkalaiseen tyyliin. ohut pohja ja paksusti juustoa. mistähän tuollaisen ja tietysti aivan älyttömän hyvän makuisen löytäisi ?

15

38475

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zaatar

      mutta juustokakku on tosiaankin niin älyttömän hyvää, että sitä aina joskus uhallanikin teen.

      Ensinnä haluaisin tietää, tarkoitatko tuoretta siis jääkaapissa hyydytettyä juustokakkua vaiko uunissa leivottua kakkua?

      Käsittelen tässä sitä uunissa leivottua, jota itse useimmiten teen.
      Ongelmani kuitenkin on, etten tiedä millaisia tuorejuustoja Suomessa on markkinoilla, ennenmuinoin niitä tuskin löytyi.
      Tässä kaivattaisiin sellaista sileää rahkamaista juustoa (750g), jonka rasvapitoisuus pitäisi olla vähintään 5%, mielummin enemmän.
      Tietenkin voisi käyttää maitorahkaa ja lisätä siihen pari desiä kermaa. Tai 500g rahkaa 250g kermaviiliä.
      Mutta nämä ovat teorioita, joita ainakaan itse en ole kokeillut, koska saatavillani on runsaasti erilaisia rahkajuustoja myös vartavasti juustokakkua varten.

      Kakun pohjan teen yleensä sekoittamalla 100g voita ,pari kolme rkl sokeria, lasi vehnäjauhoja ja kananmunankeltuainen.
      Pohja-aines tiivistetään huolellisesti pyöreän jousivuuan pohjalle ja esikypsytetään 200 asteessa 10 minuuttia.

      täytettä varten:
      750 g rahkajuustoa tai vastaavaa sekoitusta
      6 kananmunan valkuaista
      5 kananmunankeltuaista (1 käytettiin jo pohjaan)
      2,5 dl sokeria
      1 dl vehnäjauhoja
      1 dl maissitärkkelystä
      (1 tl vaniljaesanssia tai 2 tl sitr. mehua)

      Sekoita huolelisesti juustot/rahkat, jauhot(sihdatut), keltuaiset, makuaine ja puolet sokerista.

      Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää juustoseokseen varovasti kääntelemällä, niin ettei seos lösähdä.

      Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja laita uuniin yksi porras keskitason alapuolelle.
      Paista ensin 10 min 200 asteessa ja vielä tunnin verran 160 asteessa. Väännä sitten uuni pois päältä, raota luukkua ja jätä kakku uuniin vielä puoleksi tunniksi. Kun viimein otat kakun pois uunista, irrota se heti vuuan reunoista terävällä veitsellä.

      Nämä kaikki varotoimenpiteet eivät kuitenkaan aina auta vaan lopulta se kakku sittenkin löpsähtää.
      Muuten, juustokakku on aineiltaan melko kallis kakku eikö sen soisi epäonnistuvan, joten kehotan ennen leipomaan ryhtymistä vielä selailemaan vähän muitakin ohjeita.

    • Kakkumaisteri

      Cheesecake

      200g hovijuustoa
      1 dl sokeria
      1 rkl sitruunamehua
      1 tl vanilliinisokeria
      2 keltuaista
      2dl kermaa vaahtona
      2 valkuaista kovana vaahtona
      sekoita kaikki ainekset ja viimeiseksi vaahdot
      varovasti

      ¾ dl sokeria
      2 ½ vehnäjauhoa
      2 rkl maizenaa
      100 voita
      1 muna

      Sekoita pohjan aineet ja laita vuokaan (halkaisija n 22cm)
      Paista 10 min 200 astetta
      Kaada täyte vuokaan ja paista 150 noin 1 tunti.

      • Poppe28

        Resepti ihan ok, mutta ens kerralla kokeilen toista reseptiä.


    • cheesecake

      Tällä ohjeella oon vääntäny vuosikaudet ja namia on. Saattaa painua uunista otettaessa vähän, mutta yhtä hyvältä maistuu :)

      Pohja:
      20kpl digestive keksiä
      1/2dl sokeria
      2tl kanelia
      100g sulatettua voita

      Täyte:
      n.400g Philadelphia tai hovijuustoa
      1,5dl sokeria
      3 munaa
      1,5rkl vehnäjauhoa
      2tl vaniljasokeria
      1/2 sitruunan mehu

      Kuorrutukseen 1dl creme fraichea (eli ranskankermaa)

      -Laita irtopohjaisen kakkuvuoan (n.26cm) pohjalle leivinpaperi ja lukitse vuoka, leikkaa ylimääräinen paperi pois. Voitele vuoan reunat.

      -Murenna keksit ja sekoita joukkoon kaneli, sokeri ja sulatettu rasva. Painele keksiseos tiiviisti kakkuvuoan pohjalle ja vähän reunoillekin.

      -Sekoita juusto ja sokeri. Erota valkuaiset ja keltuaiset, ja lisää keltuaiset juustoseokseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

      -Lisää jauhot, vaniljasokeri, sitruunanmehu ja viimeiseksi valkuaisvaahto juustoseokseen.

      -Kaada seos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja paista uunissa n. 50minuuttia. Peitä tarvittaessa paiston lopulla vaikka foliolla jos tummuu liikaa.

      -Levitä jäähtyneen kakun päälle creme fraiche. Koristele maun mukaan. Esim. itse pursotan kakun päälle (reunalle) kermavaahtoa ja laitan muutaman raidan marja tai hedelmäsosetta. Kakku jääkaappiin, tarjoa siis kylmänä. Tämän kakun voi myös pakastaa, ja koristella ennen tarjoilua. Anna sulaa n. 1/2 tuntia.

      -Lisukkeena toimii hyvin joku raikas marjasose esim. mansikasta

      • unohdin

        paistolämpötilan joka on 175 astetta!


      • kotikulinaristi
        unohdin kirjoitti:

        paistolämpötilan joka on 175 astetta!

        Vaikuttaa olevan 20 astetta alhaisempi, muuten ruskistuu liikaa


      • cheesecake
        kotikulinaristi kirjoitti:

        Vaikuttaa olevan 20 astetta alhaisempi, muuten ruskistuu liikaa

        Ihan tavallisessa uunissa oon paistanut ( 175), ja tosiaan kannattaa peittää foliolla loppuvaiheessa ettei tummu liikaa. Toimii ihan hyvin. Ja vinkiksi muuten, voi jättää vaikka pellin sen kakkuvuoan alle, koska sieltä välistä saattaa tiristä rasvaa, niin ei heti tarvi ruveta uunin pesuun :)


      • zaatar

        tuo juusto- ja munamäärä tosiaan kuohkeaan ja korkeaan juustokakkuun, tarkoitan n. 10 cm:n juustokerrosta.
        Itsekin käytän 26 cm irtopohjavuokaa ja lisäksi 'tapetoin' vuuan reunat (margariinin avulla) leivinpeperilla, joka ylittää vuuan korkeuden muutamalla sentillä, jotta kakku kohotessaan ei pursuisi yli. Ja tämä kakku kyllä kohoaa.

        Toisaalta en lisää kakun päälle mitään kuorrutuksia tai koristeluja ja kakku onkin sitten pelkkää juustoa netto, mutta sitä kyllä riittää.


      • cake
        zaatar kirjoitti:

        tuo juusto- ja munamäärä tosiaan kuohkeaan ja korkeaan juustokakkuun, tarkoitan n. 10 cm:n juustokerrosta.
        Itsekin käytän 26 cm irtopohjavuokaa ja lisäksi 'tapetoin' vuuan reunat (margariinin avulla) leivinpeperilla, joka ylittää vuuan korkeuden muutamalla sentillä, jotta kakku kohotessaan ei pursuisi yli. Ja tämä kakku kyllä kohoaa.

        Toisaalta en lisää kakun päälle mitään kuorrutuksia tai koristeluja ja kakku onkin sitten pelkkää juustoa netto, mutta sitä kyllä riittää.

        Siitä ei tulekaan kuohkea, vaan tiivis juustokakku. Kaipa niitäkin on monia versioita? En ole koskaan kokeillut tuota isommalla juustomäärällä, miksei se onnistuisikin. Jostain tuon reseptin kauan sitten sain, ja se oli nimellä aito amerikkalainen juustokakku. Olen muuttanut alkuperäistä reseptiä juuri lisäämällä enemmän juustoa.


      • Tiry

        Kokeilin "parasta" juustokakkua ja täytettä oli tosiaan liian vähän. Suhde oli melkein puolet pohjaa ja puolet täytettä. Maku oli tosin hyvä, mutta ulkonäkö kirjaimellisesti lattea. :(


    • rahkaa

      Tietääkö kukaan sellaisen juustokakun ohjetta, mihin tulee rahkaa? Joku on joskus kehunut, mutta en tietenkään tajunnut ottaa ohjetta!!!

      • Ladyx

        Tarvitsetkohan vielä ohjetta? Löysin ohjeen johon tulee maitorahkaa osoitteesta www.vaahtokylpy.com/ruokajaviini/reseptit/228.shtml


    • jab775
    • chozander

      Kannattaa olla luova ja kokeilla eri juustoja ja vaihdella ainesosien suhdetta.

      Itse olen tehnyt hyvällä menestyksellä näin:

      pohja:
      200g kaurakeksejä
      75g voita
      voit myös korvata osan voista suklaalla, jos haluat suklaisen pohjan


      täyte:
      1.25 kg juustoa (mieluiten mascarpone)
      2dl kermaa vaahdotettuna
      4 munankeltuaista
      100g sokeria
      maun mukaan vaniljaa ja/tai sitruunaa

      ota irtopohjavuoka ja laita pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
      jauha keksit ja sulata voi
      kumoa vuokaan, sekoita ja tasoita tiiviiksi pohjaksi
      sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle
      paista uunin keskitasolla 150 asteessa 1h 30- 1h 45min tai kunnes pinta alkaa saada väriä
      jäähdytä jääkaapissa yön yli

      koristele kirsikka- tai sitruunahillokerroksella ja tuoreilla marjoilla/hedelmillä

    • Anonyymi

      Kiihkeän Jyväskylä ajoreitti, joskus pakko pysähtyä juustokakku kahvilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

      Kerro yksi aiheista
      Ikävä
      61
      4317
    2. Olenko saanut sinut koukkuun?

      Hyvä. Rakastan sua.
      Ikävä
      105
      3485
    3. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

      Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
      Äänekoski
      37
      3140
    4. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

      Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
      Ikävä
      26
      2598
    5. Se on hyvästi

      Toivottavasti ei tavata.
      Ikävä
      45
      2297
    6. Alavuden sairaala

      Säästääkö Alavuden sairaala sähkössä. Kävin Sunnuntaina vast. otolla. Odotushuone ja käytävä jolla lääkäri otti vastaan
      Ähtäri
      5
      2069
    7. Sisäsiittosuus

      Tämän kevään ylioppilaista 90% oli sama sukunimi?
      Suomussalmi
      22
      1984
    8. Kerro todelliset motiivit

      kaivattuasi kohtaan?
      Ikävä
      190
      1848
    9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

      Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
      NATO
      395
      1542
    10. Huomenta kulta

      En mä halunnut sulle ilkeillä,päinvastoin. Miks mä niin tekisin ku rakastan sua ❤️ mut anteeksi jos ilmaisin itseäni huo
      Ikävä
      9
      1368
    Aihe