Kuulantyönnön treenaus

harmaaletti

Kävin kokeilemassa kuulantyöntöä ja työnsin 9 metriä. Työntö tapahtui ilman minkäänlaista tekniikkaa eli lähes pelkästään käden voimalla. Osaako joku sanoa, paljonko tulee lisää metrejä, jos opettelen työntämään perinteisellä kuulantyönnön tekniikalla? Voimien kasvatus on sitten toinen juttu, mutta mikä on tekniikan osuus työntöön?

29

12587

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ruskealetti

      eli ilman mitään hyvää tekniikka (rintama heittosuuntaan koko ajan pikku vauhdilla ringin takaosasta etuosaan) on miesten kuula (7,26 kg) lentänyt 9,40 m. Olen tosin aika köykäinen: 183 cm/79 kg, mutta punttisalilla kuntoilen.

      Uskoisin, että jos pakitustyylin omaksut, niin kuula lentää 2-3 metriä pitemmälle. Kyllä se oikean tekniikan vaikutus on varmaan ainakin 50 % ja voi olla enemmänkin, jos et saa massaa lisättyä optimaaliseksi.

    • Timmerman

      Moni punttien kolistelija selittelee heikkoja kuulatuloksiaan juuri heikolla tekniikalla, mutta todellisuudessa RÄJÄHTÄVÄ VOIMA on kaiken a ja o. Hyvällä pakitustyylillä/tekniikalla tulee noin 2 metriä vauhdittomaan tulokseen (=työntö ringin etureunasta vartalon kierron ja käden voimalla). Hyvä pyörähdystyyli antaa vielä metrin enemmän eli 3 metriä vauhtilisää.
      Aloittelijalla vauhdillinen saattaa olla jopa lyhyempi kuin vauhditon, mutta kun jaksaa pökkiä niin vauhtilisä kasvaa.
      Muistelen että sinun mitoilla on parhaimmillaan työnnetty noin 17 m, joten se on ihan kova tulos, ja jos lisämetrejä haluaa niin massaa voimaa lisää niin metrejäkin tulee lisää.

    • k-t

      Lisämetrejä saa helpoiten opettelemalla tekniikan. Jossain vaiheessa raja tulee kuitenkin vastaan, ja sitten tarvitaan sitä kuuluissa voimaa. Kyllä varmaan 12 pystyt työntämään pelkällä tekniikalla.

      • Markus Ronkainen

        On myös hyvä muistaa, että mitä vahvempi on, sitä helpompi on omaksua oikea tekniikka. Tarkoitan sitä, että kun miesten kuula kerran on niinkin painava, niin ei niihin oikeisiin asentoihin sen kuulan kanssa oikealla nopeudella pääse, jos ei podi riitä.


    • Tässä on

      tietoa hieman.

      Tekniikka:
      Erittäin tärkeassä osassa.
      Tee aluksi rentoja todella huoliteltuja työntöjä ilman vauhtia. Tuhansia suorituksia tarvitaan tuntemaan ja oppimaan miten saat pottuvarpaasta keskisormeen asti voimansiirtoketjun toimimaan tehokkaimmalla tavalla.
      -kyynärpää tarpeeksi ylhäällä
      -käännä selkä työntösuuntaan
      -kumarru
      -aloita ponnistus jalalla, vartalo ylös, vartalo kääntyy, käsityötö päättyen ranteen ja sormien mukaantuloon
      -työntösuunta heti alussa tarpeeksi ylös!

      Kun perustyöntötekniikka on varmaa, voit aloittaa vauhdin opettelun. Tämä on vaikeaa ja siinä kaksi päätapaa työntää: pyörähdys tai pakittaminen. Molemmatovat hyviä. Päätarkoitus on saada mahdollimman suuri räjähtävä nopeus suoritukseen - kuitenkin tekniikan pysyessä kasassa.

      Suosittelen menoa yleiurheilijoiden harjoituksiin tai yhteyden ottamista kuulavalmentajaan jos olet tosissaa aikomassa kuulantyöntäjäksi. Tarkan valvovan silmän alla säästät aikaasi huomattavasti.
      Videokameraa voi käyttää apuna tekniikan tarkastelussa.

      Nopeusharjoittelu ja voimaharjoittelu:
      Nämä vaativat niin pitkästi tilaa ja aikaa ettei ny ole mahdollista näistä enempää...

    • sprintteri 2

      Kun minä työnsin ensimmäistä kertaa kuulaa, työnsin 4,97, nyt työnnän 6,85, kun olen vähän työnnellyt, ja oppinut tekniikkaa. (Kuulun P10-sarjaan)

      • ccck

        Mä taas oon treenannu kuulantyöntöä 7 vuotta ja on 16 vuotta vanha nyt. Mitat 183/68
        Ukkojen 7,26 kuula lentää nyt 13 metriä.


    • 11v tytsi

      Mulla on sama ongelma, eli teknikkaa tarvitsin. Olen 11v tyttö , joka heitti 7,20 .
      Olen menossa koulujen väliseen kuulan työntö kisaan joten teknikkaa tarvittaisiin. Onko suoritukseni tarpeeksi hyvä 11v tyttöjen kuulantyöntö kisaan ?

      • Anonyymi

        On oma enkka vaan 6.96


    • qq

      Treenaamatta 12 metriä ilman vauhtia.

      Ensikesänä olisi tarkoitus kokeilla vauhdin kanssa.
      Talvi menee treenatessa pystypunnerrusta ja räjähtävää kyykkyä.

      Tavoite ensikesänä 13-14 metriä. Saa nähdä meneekö.

      Pystypunnerrus puhdas 100 kg ja epäpuhdas 120 kg.
      Jalkakyykky, puolikyykky 200 kg.

      Montako metriä voisi työntää parhaimmillaan noilla voimatuloksilla jos omaisi kunnollisen tekniikan?

    • kuulapeli

      Noilla tuloksilla voisi mennä Kalevankisoihin ja ottaa mitali(?)

    • Juha82222

      Kuulan työnnössä täytyy treenata punttia paljon eli hommata maksimivoimaa mutta moni tekee tässä virheen jos ne hankkii vain maksimivoimaa koska Kuulantyönnössä vaaditaan myös räjähtävää voimaa, suhteessa molempia about saman verran mutta silti jos prosenteissa katsotaan niin mun mielipide on tämä; 45% räjähtävää voimaa ja 55% maksimivoimaa.

      Kuulantyöntäjäb täytyy treenata paljon myös tekniikkaa, ymmärrettävä asia.,
      Lopulta ei se mitään hirveätä tähtitiedettä ole.

      Koko kropassa pitää olla voimaa, ei siis pelkkä kädet vaan rinta, jalat, selkä ja VATSA, koska vatsaakin käytetään apuna kuulassa, niin tekee ainakin älykkäimmät kuulamörssärit.

      Intoa vaan sinulle treeneihin!!! ota rennosti mutta vakavasti (: (:

      muista syödä terveellisesti mutta joku pizza siellä ja täällä tai purilainen ei tapa.
      jotkut jopa väittää että jos joskus yrittää parantaa veriarvoja niin kokeiele Punaviiniä niin se kohottaa veriarvoja mutta ryyppypuolelle ei ole mitään järkeä lähteä.
      Alkoholi hidastaa ja hermostuttaa ihmistä.

    • qq

      Tuo on hyvä pointti.

      Tarkoitus on lisätä maksimivoimaa ja kokeilla treenata silloin tällöin myös 60-70% painoilla räjähtävämmin niin nopeasti kuin kykenee.
      En tiedä tarkkaan miten treenataan mutta luulen että tämä
      vuosi on sellaista harjoittelua muutenkin. Jos innostus jatkuu niin täytyy ottaa yhteyttä johki entiseen mörssäriin treeniharjoitteiden oikein kohdentamiseksi.

      Olen treenannut ennen lähinnä 8-10 toistoilla, voimaa voisi tulla kivasti lisää jos muuttaisi 4-6 toistoihin sekä max.voima että räjähtävänvoiman harjoitteissa?

      En ole käyttänyt mitään vöitä, polvisiteitä, rannetukea harjoittelussa. Kroppa on vahvistunut tukevaksi kokonaisuudeksi kun sitä ei tueta:)
      Voimataso on varmaan vielä heikko 15 metrin tuloksiin mutta mukava on rajojaan koitella vaikka kuten kirjoitit, rennon vakavasti.

    • Juha82222

      joo jos oot kiiinnostunut kovasti kuulasta niin ota yhteyttä esim Arsi Harjuun tai Mika Halvari...ja löytyy näitä muitakin jotka opastaa.

      itse olen entinen sprintteri ja tiedän punttitreenin alkeista mm.
      pitkät toistot tuo lisää kestävyyttä ja jos teet pitkiä toistoja raskailla niin eikö sen pitäisi kehittää maksimivoimaa entisestään??

      käy myös niinkin että vähennät toistomäärää mutta teet sitäkin raskaimmilla painoilla ne toistot.

      räjähtävää voimaa hankkiessa, joo kyllä sä tiedät (: (: ....

      • Anonyymi

        entäs valmentajat


    • qq

      Jotain tiedän...
      Outoja harjoitteita löytyi Tubesta, romua selkään ja puolikyykkyasentoon 30 sekunniksi..reidet värisee mut yritetään olla 45 asteen kyykyssä niin pitkään kun mahdollista. Tuon jälkeen raudat telineeseen ja hypitään 2-4 kertaa ilman painoa niin räjähtävästi kuin mahdollista korkealle kuin mahdollista tasajalkaa.
      Penkkipunnerruksissa sama juttu, lihas laitetaan jännityksiin ja yritetään pitää niin kauan kuin mahdollista jännittyneessä työtilassa.

      Räjähtävyyttä näköjään hakevat esim. pystypunnerruksilla jalkavoima avitteisesti, nopeita nostoja joissa yhdistyy jalkojen tuottama nopea energia joka keskikropan kautta menee auttaen käsiin ja kuulaan saakka. Periaatteessa taidan jättää nuo normaalit nostot vähemmälle ja alkaa tekemään penkkiä, pystypunnerrusta ihan eritavalla.
      Selkeästi ei haeta puhtaita nostoja vaan kroppa avitteisia räjähtäviä suorituksia, romut voi siten olla suuremmat ja suoritusnopeus kasvaa.

      Olen aina harjoitellut hitaita nostoja tehden, puhtaita tyyliteltyjä suorituksia.
      No, ilmankos ei voimaa ole tullut ihan mahottomasti, ei kyllä ole ollut loukkaantumisiakaan. Löysä lihas ei hajoita paikkoja:)

    • nm-94

      Ite oon 17v poika, olen treenannut kuulantyöntöä vuoden sivulajina (keihäs ykköslaji lähes 3v) ja ennätys on 7,26lla 12m ja 5lla 15m ja pari päivää sitten päätin vaihtaa ykköslajin kuulantyöntöön. Salilla mm. seuraavat ennätykset 120kg penkki, 100 kapea ja 70 pystypenkki, leg press 180kgx10.

    • Näin on.

      10 vuoden kuuri testoo, ihan vitusti voimannostoo ja kun on massaa pituudesta riippuen 120-150 kiloo, niin hyvä tuloo.
      Siihen sitten 1000 työntöharjoitusta viikossa niin kuula lentää pakittamallakin yli 20 metrii.

      Jos haluaa treenata kuten suomalaiset nyt saa sen 18 metriä hyvänä päivänä.

      Pakitustyyli on niin yksinkertainen, ettei siihen vaadita mitään.

      • ogog554

        Mitä luulette että 12 vuotias vähän päälle 40 kilonen pojka työntää 3:n kilon kuulalla


    • JuhaEriksson

      Jouko Ahola oli maailman vahvin mies, mutta työnsi kuulaa 12 m. Maailman parhaat työntää 22 m tällä hetkellä. Tästä voi päätellä tekniikan merkityksen :-)

      • vm43

        Jähyävä voima ei todista kuulatuloksen suhteen mitään.
        Jos ei ole nopeutta ja räåjähtävyyttä niin kuula ei lennä.

        Yhdet PM-kisat. Kaksi lihaksikasta aikuisten sarjan heppua työntelivät lämmitellessään 4kg ja 5,6kg kuulia 14 - 15m. kaverit työnsivät rentoja mutta melkein täysitehoisia työntöjä.
        Työnsin itse vauhditta 4kg noin 18m ja 5,6kg noin 17m.
        Sormeni eivät kestä täysipainoista välinettä. Työntöni lähtee pääosin kämmeneltä ja parhaimmillani olen saanut tuskaisesti 12m rikki.
        Nuo vahvat heput työnsivät täysipainoista välinettä hieman yli 12m.
        Jos kädessä ei ole nopeutta edes kevyelle kuulalle niin eipä se raskaskaan lennä pitkälle.

        Ikäreiden valmennuksen yleinen perusvirhe on työnnättää ylipainoisia. Pennut saavat lajivoimaa ja menestyvät muutaman vuoden ikäsarjoissa mutta siihen loppuu.
        Toinen perusvirhe on liian aikainen erikoistuminen. Pitäisi kehittää liikkuuvuus-, nopeus- ja kimmoisuusominaisuuksia.


    • yleisurheilija

      Olen 12 v kohta 13 v työnnän 3kg kuulalla 10,40 olen harrastanut yleisurheilua 7 kk

    • shotput10

      Soita Alinin Jannelle ja pyydä joku sopiva valmentajan nimi neuvomaan alueeltasi.

    • kuula05

      11-v poikani työnsi kuulaa koulujen välisissä kisoissa 7,64. Hän voitti 😊 Mietin josko tästä pojalle tulevaisuuden laji.. Mielipiteitä? oliko tulos hyvä vai keskivertoa parempi? Ite kun en näistä tiedä.

    • gdsh

      Kohtuu-hyvä kun katsoo googlesta saman ikäluokan heittäjiä.

      Olisi sillä voitettu monia kisoja

    • Yleisurheilija

      Olen nyt 13 v 3kg kuulalla 13.06 4kg 10.87

    • Yleisurheilija

      Olen nyt 13 ja 1/2 v. ENNÄTYS 11.94 4KG KUULALLA

    • Trupp

      Kuulantyöntö onnistuu jos on pituutta semmoset vähintään 190cm ja nostaa yhellä käillä painoo 170kg, sekä hyppää korkeutta oman pituutensa. Noilla eväillä jo menee 18m kylymilttään.

    • Anonyymi

      Kuulantyöntö on tekniikkalaji niin kuin kaikki yleisurheilun heittolajit. Tietysti voimaakin siinä paljon tarvitaan, mutta puolet harjoittelusta olisi oltava puhdasta työntö- ja tekniikkaharjoitusta. Jotkut ikämiesurheilijat, joilla on kuulantyöntö päälaji, eivät treenaa puntteja ollenkaan, vaan pelkkää työntöharjoitusta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5088
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3337
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1472
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1010
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      908
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe